• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden çırpınıyorsunuz hala. Tek başınıza maşallah herkese laf yetiştiriyorsunuz. Söylediğiniz şeyler doğru bile olsa bu şekilde kimseye konuşamazsınız. İnsanları soğutmaktan başka bir işe yaramıyor şu yaptığınız
Insanlar sogumayi bi kenara birakin kabul bile etmek istemiyorlar yani ben konusmalarindan bunu anliyorum. Hepsine cvp vermem ise can sıkıntısı sadece

Bence de , ilişkileri yeni değil 16 senedir beraberler , bu kadar ani değişimin bir sebebi olmalı
Var bişeylerde ne olduğu belli değil.
Ne var bu yazida pardon da kufur hakaret mi var şiddet yaralama falan mi var?
Sen yazılanıda anlamadın herhalde .
Bak diyorum ki,demişsin orada zikir çek dua et abdes al.
Sanane ....

O kadar üstü kapalı anlatmışsınız ki gerçekten ciddi bir durum mu var yoksa siz mi olayı büyütüyorsunuz anlamadım.sadece içki olayından bahsetmişsiniz.icki içmesi beni rahatsız ederdi. Bence büyük sorun..ama namazı bırakması,oruç tutmayı bırakması vs kendini ilgilendirir..bıraktı diye de kotu insan olmaz kimse..
İyi de o kadar üstü kapalı alattigim halde insanlar gereksiz tartışmalara girmiş. Açık açık yazsam 1 aylık ban yerim herhalde.

Evet, ben etkinlendigi kişileri tahmin ediyorum ama sonuna kadar reddediyor orası ayrı. Çok yorgunum şuan daha sakinledim. İnşallah çözüm buluruz, korktuğum gibi olmaz ..
Ciddi anlamda kaymalar yaşıyorsa mutlaka ret edecektir bunu.
Umarım herşey yoluna girerde sizde rahat bir nefes alırsınız.

Evliliginizde tek sorun buysa çift terapisi deneyin , eşiniz sizin endişelerinizi iyice anlasın, bu yaptığı boşanma sebebi ama farkında değil sanırım, iyi bir terapiste gidin belki anlar
Sağolun evet, şuan ben de bunu düşünüyorum. Ben kimsenin inancına karışmam ama bana ve kızıma dayatilmasindan korkuyorum..

İyi de o kadar üstü kapalı alattigim halde insanlar gereksiz tartışmalara girmiş. Açık açık yazsam 1 aylık ban yerim herhalde.
Hayat görüşünüz ayrıldıysa en fazla bir yılla beş yıl arası oda sonrasında niye bu kadar uzatmışım pişmanlığı getirir

Varsayımla yazıyorum bu arada anladığım kadarıyla

Insanlar sogumayi bi kenara birakin kabul bile etmek istemiyorlar yani ben konusmalarindan bunu anliyorum. Hepsine cvp vermem ise can sıkıntısı sadece
Mecburmyum kabul etmeye hadi söyle bana..
Canın sıkılmasın bu arada çocuk...

Böyle konuşan birini kimse dinlemez kusura bakmayın. Çocuğunuza bile bu tonda konuşsanız sizi dinlemez ki karşınızda kaç yaşında insanlar var. Bazen susmayı bilmek gerekiyor.

Sağolun evet, şuan ben de bunu düşünüyorum. Ben kimsenin inancına karışmam ama bana ve kızıma dayatilmasindan korkuyorum..
Çok iyi anladım ben sizi , ortada bir kız çocuğu var sonuçta, bende olsam sizin gibi düşünürdüm, elinizden geleni yapın, baktınız değişiklik yok o zaman boşanmaya düşünürsünüz

Var bişeylerde ne olduğu belli değil.

Sen yazılanıda anlamadın herhalde .
Bak diyorum ki,demişsin orada zikir çek dua et abdes al.
Sanane ....
Evet derim uygular yada uygulamaz burda sizi ilgilendiren konu nedir? Konu sahibi yazsa amenna ama sizi hic ilgilendirmez.
Hastalik zor bi durum oldugunda nasil Allah dan dua ile istiyorsak bu gibi durumlarin duzelmesi icinde bunlari yapabiliriz neresi abes bunun

Sanada aferin o zaman ordan bile bisi buldunuz ya supersiniz ya devam edin.👏
Doğrusu, "Sana da aferin. O zaman oradan bir şey buldunuz ya, süpersiniz, devam edin." olmalıydı.
1- Hiç tanımadığınız birisi size "siz" diye hitap ediyorsa karşılığında "sen" dememelisiniz.
2- 28 senedir konuşup 21 yıldır da yazdığınız dili doğru kullanmanız gerekliliktir. Mecbur muyuz diyenler var, bir ortaokul öğrencisinin dili kullanma yetisi kadar yetimiz vardır hepimizin diye düşünüyorum.
3- Kültür denilen şey kocaman bir mozaiktir. İnsanlarla iletişim, dili kullanma becerisi, adabı muaşeret, yemek, oyun, adetler-gelenekler vs. hepsini barındırır. Dil de bunlardan birisi, onu ifade ettim.

Boşansanız da sonuçta babası. Her hâlükârda etkilenecek. Bu değişimin nedeninin bulmak daha mantıklı geldi bana. hiç oturup konutunuz mu bunu?

Böyle konuşan birini kimse dinlemez kusura bakmayın. Çocuğunuza bile bu tanda konuşsanız sizi dinlemez ki karşınızda kaç yaşında insanlar var. Bazen susmayı bilmek gerekiyor.
Kendini hazırlamış calci baksana vaaz vermek onun işine geliyor tabi,karşısındaki insanların düşünceleride neymiş ki.

Ya Allah aşkına neyi bitirmişim? Boşanmak evet bir seçenek ama fevri mi davranıyorum benim yerimde başkaları olsa ne düşünür cevap arıyorum.
Burada mantıklı bulduğum yorumları eşimle de paylaşacağım böylelikle kendimi daha iyi ifade edebilirim.
Burada bazı üyeler çok güzel cevaplar vermiş ve okuduğumda evet haklı ben de böyle düşünüyorum diyorum ama ifade etme yeteneğim onlar gibi akıcı olmamış bu konuda. Eşime kendimi daha iyi ifade edersem orta bir yol belki de bulunabilir zaten bulamazsak yapacak çok da birşey yok. En önemlisi kızımız ve yetiştirilmesi...
Her şeyden önce verdiğin örneklerdeki iki uç bir arada yaşaması imkansız iki grubu temsil ediyor. Bir tatile gideceksiniz sen diyeceksin mutaassıp otel o diyecek karım yanımda yoksa ben tatili ne yapayım. Bu namaz kılmak oruç tutmak arada bir alkol almakla aynı şey değil. Ben namaz kılmam oruç tutarım ama alkol almam, eşim namazını da kılar orucunu da tutar ama benimle plaja gidip denize girer, ben o içmiyor diye tanıştığımızdan beri alkol almadım. Bunlar tolere ediliyor ama yaşam tarzında köklü değişiklikler yapacak şeyler bunlara benzemez.

Bence sen uyarını yapabilirsin ancak, adamı girmek istediği yoldan alıkoyamazsın, diyeceğin tek şey, bu değişim yaşamımızı olumsuz etkilerse boşanacağız, bunu bilerek gir gireceğin yola. Adamı vazgeçiremezsin ancak ona uymak için çaba harcamayacağını, kendi yaşam tarzından ödün vermeyeceğini söylersin. Sonra da süreci deneyimlersiniz. Sen bu yola gireceksen başanıyorum da denmez. Belki hayal ettiği gibi yaşamayı beceremeyecek, görmeden bilemzsin ki

Bu arada ne oldu da eşiniz bu kadar değişti? Yani hayatında birsey olması gerek , yeni bir sosyal çevre mi edindi ? Neler yaşandı? Belli bir yaştan sonra böyle büyük bir değişim durup dururken yaşanmaz
Milena aslında birden bire olmuyor yavaş yavaş insan değişiyor . Kendi değişimim bve ceredeki değişimler böyle oldu genelde. Tabi bazen travmatik bir şey yaşanıyor kökten ani de değişim oluyor

Boşansanız da sonuçta babası. Her hâlükârda etkilenecek. Bu değişimin nedeninin bulmak daha mantıklı geldi bana. hiç oturup konutunuz mu bunu?
Konuştuk denemez daha çok tartıştık. Bakalım biraz daha aklı salim konuşacağız ama şimdi o bana karistigim için kızgın bense ona değişmek istediği için...

Bazıları, kimi durumlari özümseyemiyor.tanidigim bir insan namaz kılamıyor diye yurttan çıkmıştı.. oruç tutardı.. bir dönem sonra namazida, orucu da bıraktı.. çok sasirmistim.simdi sadece oruç tutuyor.namaz yok..kadına,kıza bakmayan adam ,onların peşinden gidiyor..çünkü insanlar biraz çevreye göre şekilleniyor.. çünkü net bir hayat görüşleri yok..dediğim gibi içki sorun..karıya,kıza gitmiyorsa, şirk koşmuyorsa, sadece namaz ,oruç bıraktı diye tepki göstermezdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back