• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendini hazırlamış calci baksana vaaz vermek onun işine geliyor tabi,karşısındaki insanların düşünceleride neymiş ki.
Çok saçma ama yaptığı gerçekten abla. Kendi düşüncelerini başkasına dayatmak mı? hele ki kaç yaşındaki insanlara bunu yapmaya çalışmak iş güzarlıktan başka bir şey değil. zaten banlanacağım amaann o zaman yardır gitsin modunda şu anda

Doğrusu, "Sana da aferin. O zaman oradan bir şey buldunuz ya, süpersiniz, devam edin." olmalıydı.
1- Hiç tanımadığınız birisi size "siz" diye hitap ediyorsa karşılığında "sen" dememelisiniz.
2- 28 senedir konuşup 21 yıldır da yazdığınız dili doğru kullanmanız gerekliliktir. Mecbur muyuz diyenler var, bir ortaokul öğrencisinin dili kullanma yetisi kadar yetimiz vardır hepimizin diye düşünüyorum.
3- Kültür denilen şey kocaman bir mozaiktir. İnsanlarla iletişim, dili kullanma becerisi, adabı muaşeret, yemek, oyun, adetler-gelenekler vs. hepsini barındırır. Dil de bunlardan birisi, onu ifade ettim.
Iyi siz guzelce yazin konusun o zaman nee guzell size

Milena aslında birden bire olmuyor yavaş yavaş insan değişiyor . Kendi değişimim bve ceredeki değişimler böyle oldu genelde. Tabi bazen travmatik bir şey yaşanıyor kökten ani de değişim oluyor
Ama konu sahibinin dediğine göre eşi birden bire değişmiş, yani 16 yıldır beraberler hiç böyle değildi diyor , insan değişen bir canlı, hiçbirimiz aynı kalmıyoruz ama böyle pat diye değişimler genelde bir travma , bir etkileşim sonrasında oluyor , belki konu sahibi bunu bulursa sorunu da cozer

Evet derim uygular yada uygulamaz burda sizi ilgilendiren konu nedir? Konu sahibi yazsa amenna ama sizi hic ilgilendirmez.
Hastalik zor bi durum oldugunda nasil Allah dan dua ile istiyorsak bu gibi durumlarin duzelmesi icinde bunlari yapabiliriz neresi abes bunun
Diyemezsin sen bunu kendinde o hakkı göremezsin.
Ben sana diyormuyum hiç,gel dinsiz ol diye demiyorum hakkım yok buna.
Sen hala burnunun dikine gidiyorsun..
Şuan yok ama 16 yıldır ortada böyle bir durumda yoktu. O yüzden güvensiz hissediyorum.
Çift terapistine filan gitseniz belki faydası olur.
Çok haklsınız ortada kaldınız belki,birkız çocuğunuz varmışbirde..

Ama konu sahibinin dediğine göre eşi birden bire değişmiş, yani 16 yıldır beraberler hiç böyle değildi diyor , insan değişen bir canlı, hiçbirimiz aynı kalmıyoruz ama böyle pat diye değişimler genelde bir travma , bir etkileşim sonrasında oluyor , belki konu sahibi bunu bulursa sorunu da cozer
Ben de bir etkileşimden kaynaklandığını düşünüyorum, haklısınız.

Ben konuyu tam anlayamadım açıkçası, konu sahibi polemik olsun istememiş ama ortalık yine de kaynamış.
Bir insanın 20’li yaşlardaki dini görüşüyle olgun çağlarındaki dini görüşü aynı olamaz. Özellikle son yıllarda din maalesef siyaset eksenine girdi. Bu durum birçoğumuzu değiştirdi. Eşlerimizin buna karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum.
Yalnız bu radikal bir değişiklikse ve hayat tarzımızı etkileyecekse orda büyük sorun çıkar. Ve ben onun aşılabileceğini sanmıyorum.

Belki de konu sahibi farkında değildi ya da adam eskiden baskılar sonucu kaygılar sonucu inançlı idi, şu anda daha özgür düşünebiliyor. Bu tarz velilerim oldu , boşandılar ama hala cocuklar çok büyük sorun . Anne ayrı baba ayrı beni çok yordular ortada hakem olmanı bekliyorlar . Çok zor kararlar , süreci yönetmek aşırı zor . Konu sahibi tartışmadan anlamaya çalışırsa çözülür gibi geliyor.

Iyi siz guzelce yazin konusun o zaman nee guzell size
Evet, "güzelce" yazıyorum. Hem kurallara hem üslubuma dikkat ederek yazıyorum. Bir kişi de çıkıp şahsıma hakaret ettin, haddin olmayanı eleştirdin demez bu forumda. Çünkü kimsenin inançlarına sert bir üslupla yorum yapmadım. Aksine hep belli bir sınırı korurum. Ki bazen teşekkür ediyor insanlar, onları iyi anladığımı, anlatamadıklarına tercüman olduğumu söylüyorlar. Bir şeyi söylemenin de bin türlü yolu vardır. Gidip en beterini seçerseniz, alacağınız karşılık da aynası olur, hiç şaşırmayın.

Diyemezsin sen bunu kendinde o hakkı göremezsin.
Ben sana diyormuyum hiç,gel dinsiz ol diye demiyorum hakkım yok buna.
Sen hala burnunun dikine gidiyorsun..

Çift terapistine filan gitseniz belki faydası olur.
Çok haklsınız ortada kaldınız belki,birkız çocuğunuz varmışbirde..
Pardon da ben size demedim zaten konuyu acan hanfendiye dedim sizene sizi ilgilendirmez derse kendisi soyler zaten iste bu yuzden sizin bana o hakki goremezsiniz demeyede hakkiniz yok

Evet, "güzelce" yazıyorum. Hem kurallara hem üslubuma dikkat ederek yazıyorum. Bir kişi de çıkıp şahsıma hakaret ettin, haddin olmayanı eleştirdin demez bu forumda. Çünkü kimsenin inançlarına sert bir üslupla yorum yapmadım. Aksine hep belli bir sınırı korurum. Ki bazen teşekkür ediyor insanlar, onları iyi anladığımı, anlatamadıklarına tercüman olduğumu söylüyorlar. Bir şeyi söylemenin de bin türlü yolu vardır. Gidip en beterini seçerseniz, alacağınız karşılık da aynası olur, hiç şaşırmayın.
Peki hanımefendi. Olmuştur yazım şeklim umarım.

Belki de konu sahibi farkında değildi ya da adam eskiden baskılar sonucu kaygılar sonucu inançlı idi, şu anda daha özgür düşünebiliyor. Bu tarz velilerim oldu , boşandılar ama hala cocuklar çok büyük sorun . Anne ayrı baba ayrı beni çok yordular ortada hakem olmanı bekliyorlar . Çok zor kararlar , süreci yönetmek aşırı zor . Konu sahibi tartışmadan anlamaya çalışırsa çözülür gibi geliyor.
Bence konu tam tersi , adam muhafazakarlasmis ve konu sahibi bunun Kendisini ve kızını etkileyeceğini inanıyor, özellikle kızına baskı uygular diye endişeleniyor , zor durumlar gerçekten

Pardon da ben size demedim zaten konuyu acan hanfendiye dedim sizene sizi ilgilendirmez derse kendisi soyler zaten iste bu yuzden sizin bana o hakki goremezsiniz demeyede hakkiniz yok
Bana yada konu sahibine hiç fark etmez.
Sen burada o tarz cümleler kuramazsın.

Adamda değişiklik var dahada dine kaymaya başlamış.

Lütfen şuan konumu sabote ederek de bir nevi hakkima giriyorsunuz. Rica ediyorum daha fazla tartışmaya devam etmeyin, benim için yorumunuz varsa sadece paylaşın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back