• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence konu tam tersi , adam muhafazakarlasmis ve konu sahibi bunun Kendisini ve kızını etkileyeceğini inanıyor, özellikle kızına baskı uygular diye endişeleniyor , zor durumlar gerçekten
Konuyu düzenlemiş fark etmedim kusura bakma milena, o zaman bir şeyler etkilenmiş olabilir ya da iş vs dolayisiyla yeni grupta var olma çabası . Kuzenimin eşi ile aynı duzeydeyken eşi travmatik bir olay yaşayıp bir günde her şeyi bırakıp kendini dine vermişti
Kuzenimin kapanması yönünde baskıladi ve hayata salt günah sevap olarak bakmaya başladı. Bizim kıyafetlerimizi bile eleştiriyordu sonuç olarak boşandılar .

Konuyu düzenlemiş fark etmedim kusura bakma milena, o zaman bir şeyler etkilenmiş olabilir ya da iş vs dolayisiyla yeni grupta var olma çabası . Kuzenimin eşi ile aynı duzeydeyken eşi travmatik bir olay yaşayıp bir günde her şeyi bırakıp kendini dine vermişti
Kuzenimin kapanması yönünde baskıladi ve hayata salt günah sevap olarak bakmaya başladı. Bizim kıyafetlerimizi bile eleştiriyordu sonuç olarak boşandılar .
İşte sonuç hep eşe ve çocuğa baskıya dayanıyor bu gibi durumlarda , o yüzden konu sahibine hak veriyorum , inşallah çözebilir konuyu

İyi de o kadar üstü kapalı alattigim halde insanlar gereksiz tartışmalara girmiş. Açık açık yazsam 1 aylık ban yerim herhalde.
Bir tavsiye size,sizi daha net anlamak amacıyla sadece.
Sizinde kapanmanız yada harem selamlık gibi bişeymi istediğieşinizin,sadece tahmin benimki.

Peki çocuklarınızı nasıl yetiştirirdiniz? Bu benim için önemli tam da 2. Çocuğu düşündüğümüz bir donemdeydik ama şuan mideme bir kaya yerleşmiş gibi.
Çocuklar dini konuları belli bir yaşa kadar kavrayamıyorlar. Çünkü onlar için soyut şeyler. Büyüdüklerinde kendi yollarını bulurlar. Her şeyden önce iyiyi kötüyü öğretmek lazım bence. Eşinizin inancı sizin yaşam tarzınızı çok etkilemiyorsa bunu sorun etmemelisiniz. Sonuçta kimseye zararı dokunmuyor, istediğine inanabilir. Arkadaşlıkta olduğu gibi evlilikte de inanca saygı duyulmalı. Ama sizin üzerinizde baskı kurarsa mecburen ayrılırsınız.

Çok saçma ama yaptığı gerçekten abla. Kendi düşüncelerini başkasına dayatmak mı? hele ki kaç yaşındaki insanlara bunu yapmaya çalışmak iş güzarlıktan başka bir şey değil. zaten banlanacağım amaann o zaman yardır gitsin modunda şu anda
Canısı tepki o zaten dayatma, kendi uyguladığı işleri burada yazıp sevap kazanmak.

İşte sonuç hep eşe ve çocuğa baskıya dayanıyor bu gibi durumlarda , o yüzden konu sahibine hak veriyorum , inşallah çözebilir konuyu
Çok fenaydi orta şeker bı sulaleyiz oruç tutan tutar, namaz kılan kılıf vs klasik ege ailesi. Bu enişte herkes otururken kendi bilmem ne hocalarının kitabini açar oturun size bir şey okuyacağım diye başlardı hepimize vaaz vermeye. Dini yeni keşfettiği için her gördüğü kişiyi değiştirme çabasına girmişti

Bir tavsiye size,sizi daha net anlamak amacıyla sadece.
Sizinde kapanmanız yada harem selamlık gibi bişeymi istediğieşinizin,sadece tahmin benimki.
Çok detaylandirip iyice dini içerik vermek istemedim. Aslında duymak istediğim eşlerinizin dini görüşü ve ibadet anlayışı değişirse sizler ne tepki verirdiniz. Ben bu konuda çok arafta kaldım. Hem kendimi müdahale eden olarak hissediyorum hem de bu durumunun sonraki aşamalara doğru ilerleyip bana ve kızıma dayatilmasindan korktum.
Şuan daha net düşünmeye çalışıyorum...

Yalnız ben de güldüm :olamaz:
2FD77296-F30F-459C-B624-6B9C3E72E0EF.jpeg
@Calcifer

Çok fenaydi orta şeker bı sulaleyiz oruç tutan tutar, namaz kılan kılıf vs klasik ege ailesi. Bu enişte herkes otururken kendi bilmem ne hocalarının kitabini açar oturun size bir şey okuyacağım diye başlardı hepimize vaaz vermeye. Dini yeni keşfettiği için her gördüğü kişiyi değiştirme çabasına girmişti
Korkunç, yani kendin inan neye istiyorsan ama başkasından sana ne be adam , konu sahibi de egeli , onun da korkuları işte adamın böyle olması, inşallah adam kendine gelir

Çok detaylandirip iyice dini içerik vermek istemedim. Aslında duymak istediğim eşlerinizin dini görüşü ve ibadet anlayışı değişirse sizler ne tepki verirdiniz. Ben bu konuda çok arafta kaldım. Hem kendimi müdahale eden olarak hissediyorum hem de bu durumunun sonraki aşamalara doğru ilerleyip bana ve kızıma dayatilmasindan korktum.
Evliliğe devam edeceksiniz çift terapisi şart , sağlıklı sınırlar cizilmeli ama sizi çok zor bı yol bekliyor . İnançla birlikte siyasi görüş su bu her şey değişiyor ve ciddi anlamda çok çok zor

Sevgili konu sahibi eşim böyle bir değişim yaşasa direkt bosanirdim ama önce değişimin sebebini öğrenmeye çalışırım, eğer vazgecmiyorsa bosanirdim

Anladım sizi,kendimden örnek vereyim uzun süredir kafam karışıktı hep kendimi sorguladım durdum.
Sonunda atesitliğin benim için daha iyi olacağını hissettim,eşimede anlattım bunu karar benim dedim,hiç bir şey demedi bile.
Bizdede aynısı olsaydı kendi adıma vede bir kız çocuğu varsa bu evliliği sonlandırırdım,birde şu var dayatma olursa buna karar verirdim.
Kendi halinde olursa bana ve çocuğuma etki ve karışma olmayacaksa belki devam edilirdi.

Kusura bakmayin hakkiniza hakkinizi helal edin ama size yazdigim yorumda rahatsiz oldugunuz bir durum varmı acaba
Yoo siz konu sahibine değil direk inançsızım diyen birini alıntilayıp nasıl inançsızım diyebiliyorsunuz yaaaaaaaa diye ağzınızı gere gere yazdınız bizde size sa na ne dedik :KK66:

Merhaba kızlar, şimdi size sormak istediğim bir şey var. Eşimle 10,5 yıllık bir sevgililikten sonra evlendik. Yaklaşık 6 yıldır da bu evliyiz. İlk 2 yılı saymazsak da oldukça iyi giden bir evliliğimiz var ama eşimle dini konularda sıkıntı yaşamaya başladık.
Dini içerik yazmak yasak olduğu için ve taraflı cevap vermemeniz için şöyle açıklayayım evlenirken merkez fikirlere sahiptik ama A kesimine daha yakındık adam birden B kesimi ile aynı olmak istemeye başladı. Yani 15 yıl farklıydı şimdi ise daha başka bir yoldan gitmek istiyor. Siz ne düşünürdünüz? Ben bu durumdan hiç hoşlanmadım çünkü sonuçta insan evleneceği kişiyi bunları da hesaba katarak seçiyor ve resmen boşanmayı düşünmeme sebep oldu bu durum.
Ortada sebep yok gibi ama büyük bir sebepte var gibi. Kendimi kandırılmış hissediyorum. Bir yanım kimsenin inanç özgürlüğüne karışmazsin diyor, diğer yanım sen devlet misin sonuçta evlenirken bu şekilde oluşu da onu eş olarak secmende etkendi diyor.
Fikirlerinizi yaziverin kızlar çok kafama taktım bu konuyu.
Edit: Dinlerimiz aynı olsa da mezheplerimiz farklı yani ikimizin dinden anladığı bsey kesinlikle aynı değil.
Sizi zorluyor mu peki?Kendi tarafına cekmeye?
Ben esimle evlenirken birlikte rakı tokusturan insanlardık:)Bakıs acılarımız aynı,eglence anlayısımız aynı.Bu tabiki etken evlenme kararı almada.
Evlendik 2 sene sonra bir ramazan namaza basladı,oruclarımızı zaten bırakmazdık 7 sene dir Allah kabul etsin 5 vakit kılıyor.
Ben rakı tokusturamadıgımdan artk glkfgklgl saraba gectim:)
Hic sorun olmadı aramızda,bana icme vs yada nasıl icersin demedi.
Sadece sunu acmayı ögren madem iciyorsun (mantarlı siseleri acamıyorm)beni de günaha sokuyorsn der:)
Yani sizi zorlamaıyorsa devam edilebilir yola.
Zorlarsa edilemez cünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X