• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendik ama..?? :(

Bi kere kesinlikle hemen vajinismus muyum, yapamayacak miyim dusuncelerini aklinizdan cikarin. Cok cok yakin bir arkadasim tam 3 yil kendini vajinismus sandi sonra bosandi ve bosandiktan sonra tanistigi sevgilisiyle en ufak bir sorun yasamadan iliskiye girdi.
Su an ilk evliliğini konusurken hep ayni seyi der, ben ilk gece yapamayinca bana vajinismussun dediler, ben actim vajinismus neymis diye okudum internetten ve evet kesin oyleyim diye kafama kazidim, bidaha da yapamadim. Simdiki esimle sevisirken olup bitti, iliskiye girme dusuncem olmadigi icin kosullu vajinismusumdan kurtuldum diyor.

Eğer ciddi agri varsa enfeksiyon da olabilir bir doktora gidip detayli muayene olun, onun yonlendirmelerine uyun ve olayi kafanizda buyutmeyin, siz buyuttukce gercekten buyur ve halledilmesi zor bir soruna donusur cunku.

Allah korusun yaaa :s yok hayır buyutmucem problem olarak gormicem ve inşaallah zamanla duzelecek açıkçası doktora gidip daha da hasta psikolojisine girmek de istemiyorum zamana birakicam ve inşaallah duzelecek... Arkadaşınız iiçinde gerçekten çok üzüldüm öyle bir hataya düşmeyi asla istemem.. Bilgilendirme için teşekkürler :)

merak etmeyin herkes yaşar ilkte.anestol diye bir krem var.uyusturuyor hem sen hem eşin sürsün birde öyle deneyin acı olmayacak.zaten ilki atlatınca gerisi kolay.

1 hafta olmaması çok ciddi sorun değil ki..
Eşin haklı bunu yaşayan çok çift var.

Ancak biraz ağrı normal başta. Kafanda büyütme bence.
Ben mesela acısa da devam et demiştim eşime, o an olmazsa hep korkup
geri çekeceğim kendimi diye.. Bunun basit bir olay olduğunu o gün görmeliyim diye düşünmüştüm..

Yine de için rahat değilse bir dr a görün. Kafana göre yağ, krem kullanma..

Normal canım hiç dert etme zamanla geçicek eşine söyle sen bağırdığında geri çekmesin kendini , biran önce halletmeye bakın bir iki aya uzayınca gözünüzde daha da büyütürsünüz sende sorun biter eşinde başlar bu sefer aranızda bunu çok dert etmeyin fazla sohbet konusu etmeyin derim

Tatlım doktora gidcek bi durum yok bence, yinede için rahat etsin istiyorsan git. Biraz cesaret edip sıkmalisin dişini, düşünki doğumu var daha bunun alttan bakmak için kamerası felan bunlar zor ama kadınlık başka bi zorluktur. Yaparsın sen bence seviyorsum çünki eşini enguzeli de bu. Sonra zamanla eşinizde sıkılabilir bu durumdan size karşı iştah kaybı olur felan. Biraz dayanırsanız sonra bu sayfalara bakıp gülersiniz :) ayrıca cok yanma oluyorsa iltihab olabilir sizde buna bağlıdır fazla acınız belki. Yapın bi bebis sevelim olsun bitsin :)

Cok mutluydum düğünüm coook güzeldi herşey iyi gidiyordu taaa ki... :KK43: 8 aylık bi nişanlılık donemimiz oldu.. Bir haftalık evliyizz ama... Hala ilişkiye giremedik... İlk herşey güzeldi on sevismemiz iyiydi hoşuma gidiyordu ama tam iilişkiye gidiyorduk ki canım çok yandı bi anda çektim kendimi ve kendimi çektiğim anda acıyla karışık ağrı devam etti :KK43: eşim şaşırdı ne olduğunu sordu acıyor dedim tamam daha yavaş olalım dedi ama tekrar denemenizde daha keskin bir aci duydum ve tekrar kendimi geri çektim :KK43: bir haftalık evliyiz ve hala ilişkiye giremedik... Bu durumu sadece bizden iki ay önce evlenen çok yakin bi arkadaşıma anlattim bebek yağını tavsiye etti tam islanmiyorsundur ondan aciyordur dedi denedik ama maalesef sonuç yine ayni oldu... Esim en son dun aksam biraz dişini sık biraz aciyacak ama sonrasında genişleyecek aci duymayacaksin dedi tekrar ilişkiye girmeye çalıştık canım çok yandı ama birşey söylemedim kendimi geri cekmemeye çalıştım ama aci o lkadar keskindi ki kendimi kapativerdim :KK43: ben hic boyle olacağını düşünmüyordum ki :s ilişkiye girmeyi gerçekten istiyorum öyle bariz bir korkumda yok ama neden boyle oldu?CCanım neden bu kadar çok yandı acaba vajinamda yara mi var :s ne yapmalıyım tavsiye verin lütfen :s sizde de boyle mi olmustu bu derece bi açıyla karşılaşmış miydiniz :s
Kayganlaştırıcı kullanın
Marketlerde satılıyor durex ya da ok marka var

Allah korusun yaaa :s yok hayır buyutmucem problem olarak gormicem ve inşaallah zamanla duzelecek açıkçası doktora gidip daha da hasta psikolojisine girmek de istemiyorum zamana birakicam ve inşaallah duzelecek... Arkadaşınız iiçinde gerçekten çok üzüldüm öyle bir hataya düşmeyi asla istemem.. Bilgilendirme için teşekkürler :)

Rica ederim, gecen yil 2. Evliligini yapti arkadasim su an cok mutlu ama yillarina yazik etti, gitti vajinismus tedavisi gordu, bi doktor da sen vajinismus degilsin demedi, herkes alacagi paranin derdinde tabi...
size de gecmis olsun, ben ciddi bir sorun olmadigina eminim, biraz rahatlama biraz denemeyle gececektir.

Korkma korkacak bir şey yok..bende yasadim bunu hemde iki ay..hatta ilk iliskimizda cok afedersiniz kan gelecek kadar ilerleyebildigimizdi, acidan hungur hüngür aglamistim..dr ada gittim alttam muayene etti beni ilk kez oldum..oda cok urkutmustu beni qma bakti genetik bi sikinti yok dedi..kendini rahat birakmaya çalış acele etmeyin..utanıyorsan onu asmaya calisin beraber..ve kayganlastirici kullanin eger kuruluk varsa..ben oyle yaptım. .cok cabuk duzene girerbunu is gibi ggörmeyin esinde biraz anlayisli olmali..dr esime karinla ilgilen guzel seyler soyle romantik ol falan demiati..hii bide kesin kesin tavsiyem kendini usutme..ayaklarini sicak tut

Tatlım önc sakin ol ben 7 aylık evliyim ve bende eşimle evlendikten bir buçuk ay sonra beraber oldum... O balayımı mahvettim..
Eşim hiç bir zaman zorlamadı ama ben kendimi paralıyordum sonra bu sitedeki vajinusmus sayfasına baktım parmağımı sokmaya başladım baktım oluyor, bir parmak iki parmak derken baktım parmağım giriyorsa eşimde girer :KK58:
Ama bua psikolojik olarak hazır olmak lazımmış tam bir buçuk ay sonra bi akşam eşime yaklaştım seviştik falan ama o tırsıyo canım acıycak yine üzülücem ağlıycam diye, ama hiç aldırmadım baktım oldu girdi o kdar sevindim ki anlatamam hiç acı hissetmedim...
Benden sana tavsiye sıkma kendini akışına bırak ve kalçalerını sıkma iş o raddedeyken;)

Ben de ayni şeyleri yaşadım. Doktora gittigimde ise hicbir sey vermedi sık disini dedi... sana tavsiyem
1. Gleit gelen jel ya da herhangi bir kayganlastirici uygula...
2. Derin nefes al derin nefes ver nefesini verirken vajina aciliyor daha rahat giriyor.
3. Ilk basta zor oluyor. Zorlandigini hissettiginde ikin... inanılmaz ama ikinmak cok ise yarar
4. Birkac dakika sabret.... hep gececegini dusun
5. Dis kismi uyusturmak icin emla krem kullanabilirsin ama aci hissi distan degil kasmamak rahat olmak gerek
hala olmuyorsa vajinusmus ile ilgili egzersizler var zaman gecirmeden uygulamaya basla... ben ilk rahat iliskimi evliligimin 11. Ayinda yasadim...

Ciddi misin :s inanmıyorum ya :s evet doktora gitmeyi bende düşünüyorum eşime bu boyle olmayacak doktora gidelim dedim hayır demedi ama sıcak da bakmadı herkes yaşıyordur bu durumu anormal birşey yok ki dedi :( bilmiyorum ben mi çok problem ediyorum :s
Ben Cok felaket aci cekmistim.. bagirtimi butun otel duymustur belki.. ama Kendimi Geri cekmedim. Ilk gece ben de senin gibi kapativerdim Kendimi. Ikinci gece olmustu.. ama Cok acimisti.. 6. Iliskimizde bile haala aci vardi ve haala Jan geliyordu. Cok acayipti benim. ama mesela bu benimki boyleydi. Ablam benden birkac ay sonra evlendi. O, tam 4 ay korkudan iliskiye girememis ve sonrasinda korkusunu yenip iliskiye girdiginde acimamis bile nerdeyse.. ve burun kanamasindan as man gelmis... Korkacak bisey Yok.. bosyere buyutuyoruz aslinda.

Tatlım doktora gidcek bi durum yok bence, yinede için rahat etsin istiyorsan git. Biraz cesaret edip sıkmalisin dişini, düşünki doğumu var daha bunun alttan bakmak için kamerası felan bunlar zor ama kadınlık başka bi zorluktur. Yaparsın sen bence seviyorsum çünki eşini enguzeli de bu. Sonra zamanla eşinizde sıkılabilir bu durumdan size karşı iştah kaybı olur felan. Biraz dayanırsanız sonra bu sayfalara bakıp gülersiniz :) ayrıca cok yanma oluyorsa iltihab olabilir sizde buna bağlıdır fazla acınız belki. Yapın bi bebis sevelim olsun bitsin :)

Coook tatlisiniz ya gülümsettiniz beni cok tesekkur ederim :) gececek ya olumsuz dusuncelerimden arindim gercejten paylasmak cok ise yariyormus onu anladim :) zaman ayieip cevap verdiginiz icin tekrardan tesekkur ederim :)

bence eşin daha sakin ve yumuşak olmalı, yani sonuca gitmeye odaklanmak yerine, seni rahatlatmalı, biraz daha yavaş yani, ayrıca önsevişmeyi uzun tutmaya çalışın

Korkma korkacak bir şey yok..bende yasadim bunu hemde iki ay..hatta ilk iliskimizda cok afedersiniz kan gelecek kadar ilerleyebildigimizdi, acidan hungur hüngür aglamistim..dr ada gittim alttam muayene etti beni ilk kez oldum..oda cok urkutmustu beni qma bakti genetik bi sikinti yok dedi..kendini rahat birakmaya çalış acele etmeyin..utanıyorsan onu asmaya calisin beraber..ve kayganlastirici kullanin eger kuruluk varsa..ben oyle yaptım. .cok cabuk duzene girerbunu is gibi ggörmeyin esinde biraz anlayisli olmali..dr esime karinla ilgilen guzel seyler soyle romantik ol falan demiati..hii bide kesin kesin tavsiyem kendini usutme..ayaklarini sicak tut
Ben Cok felaket aci cekmistim.. bagirtimi butun otel duymustur belki.. ama Kendimi Geri cekmedim. Ilk gece ben de senin gibi kapativerdim Kendimi. Ikinci gece olmustu.. ama Cok acimisti.. 6. Iliskimizde bile haala aci vardi ve haala Jan geliyordu. Cok acayipti benim. ama mesela bu benimki boyleydi. Ablam benden birkac ay sonra evlendi. O, tam 4 ay korkudan iliskiye girememis ve sonrasinda korkusunu yenip iliskiye girdiginde acimamis bile nerdeyse.. ve burun kanamasindan as man gelmis... Korkacak bisey Yok.. bosyere buyutuyoruz aslinda.

Yorumları okudukça bende çok buyuttugumu düşünmeye başladım aslında... Gerçekten çok da büyük bi problem yokmus eşim zaten sağolsun çok anlayışlı canım yanıyor dediğim an çekiyor kendini vr zaten problem eden büyüten ama yine sonuçta kendini kasan cani yananda benim.. Zamana bbırakacağım... Duzelecegine inanıyorum :) ayrıca cevap yazdığınız içintesekkur ederim kendimi kotu hissediyordum tek boyle olan ben ddeğilmişim bunu öğrenmek az da olsa rahatlattı açıkçası :)

Ben de ayni şeyleri yaşadım. Doktora gittigimde ise hicbir sey vermedi sık disini dedi... sana tavsiyem
1. Gleit gelen jel ya da herhangi bir kayganlastirici uygula...
2. Derin nefes al derin nefes ver nefesini verirken vajina aciliyor daha rahat giriyor.
3. Ilk basta zor oluyor. Zorlandigini hissettiginde ikin... inanılmaz ama ikinmak cok ise yarar
4. Birkac dakika sabret.... hep gececegini dusun
5. Dis kismi uyusturmak icin emla krem kullanabilirsin ama aci hissi distan degil kasmamak rahat olmak gerek
hala olmuyorsa vajinusmus ile ilgili egzersizler var zaman gecirmeden uygulamaya basla... ben ilk rahat iliskimi evliligimin 11. Ayinda yasadim...

Gerçekten mi :s peki bu durum iliskinizde problem oldu mu acaba ? Ne bileyim esinizin bakış açısında size davranışlarında değişiklikler oldu mu?? Benim en büyük korkum bu.. Esim ya benden uzaklasirsa beni istememeye başlarsa diye korkuyorum :(

Yorumları okudukça bende çok buyuttugumu düşünmeye başladım aslında... Gerçekten çok da büyük bi problem yokmus eşim zaten sağolsun çok anlayışlı canım yanıyor dediğim an çekiyor kendini vr zaten problem eden büyüten ama yine sonuçta kendini kasan cani yananda benim.. Zamana bbırakacağım... Duzelecegine inanıyorum :) ayrıca cevap yazdığınız içintesekkur ederim kendimi kotu hissediyordum tek boyle olan ben ddeğilmişim bunu öğrenmek az da olsa rahatlattı açıkçası :)
Ben balayinda kafamda hep su korku vardi: allahim ya kocam simdi sex yapmak isterse ? Canim yanacak gene :) cunku ilkindeki o acidan sonra ödüm kopuyordu :) birkac Lexus cektim o aciyi. Hatta o korkudan dolayi gunduzleri bile eglenmeye odaklayamiyordum Kendimi :) sacmalamisim resmen.. acirsa acisin sonrasinda alisiyorsun ve sen ondan Cok istiyorsun canim.. evliliginin ilk gunlerini bu sacma dusuncee kendine zehir etme . Ben ilk iliskide bagirinca esim kiyamayip kendini Geri cekmeye kalkti ve ben ona devam etmesini soyledim , bagirsam da devam et.. olacak illa ki sonunda diye. Ve ona da ben cesaret verdim hatta, bi yandan acidan bagirip bi yandan devam etmesini soylemistim :) sonrasinda esine saril ve ilk onunla olmanin mutlulugunu yasa canimmm... Mutluluklar..

Ya hanimlar boyle yok benimki felaketti falan dedikce sahsen ben tirstim halbuki hic korkmazdim. Daha yumusak mi anlatsaniz konu sahibi zaten aciyacak diye korkuyo ve geriliyo.

Konu sahibi arkadasim benim iki arkadasim evlendi ikisi de iki ay ve uc ay olmak uzere yapamadi. Biri panik atakti zaten ve esi cok anlayissizdi psikolojik baski yapiyodu surekli digeri de duydugu hikayelerden korkmustu. Sonra ikisi de "amaan" demeye basladi ve bi'anda oldu. Hatta eslerinin afedersin girdigini bile anlamamislar. Yataga olmayacak diye girmeyin plansiz gelistirin durumu. Odev gibi hadi deneyelim demeyin kendini sozlu icin tahtaya kalkmis, calismadigin icin de dusuk not alacagim diye dizleri titreyen kucuk kiz cocugu gibi hissedersin.

O kremi araştırıp alicam inşaallah çok teşekkürler bbilgilendirme için :)
Simdi cogu arkadas gorev gibi yapmayin akisina birakin demis ama ilk seferde malesefki oyle olmuyo bence.mecburiyet doguyo ilerliyen gunlerde.
Yalniz bi sorum var.esin nekadar girdiginde caniniz aciyo.yani tam giristemi yoksa ilerleyincemi aciyo.
İlerleyincr aciyosa zara denk geliyodur.

Back