Evlendiğime çok pişmanım

Tüm yorumlarınızı okuyunca sert çıktığımı fark ettim. Kusura bakmayın.
Baba eksikliğini bu şekilde kapatamazsınız. Self parenting nedir bir araştırın. Kendinizi büyütün.
Adamın zaten küçük bir kızla hızlıca evlenmek istemesinden sorunlu bir tip olduğu belli. Ama boşanmayı düşündüğünüz bu kavga çok basit bir şey. Ne evlenmek ne de boşanmak bu kadar kolay olmamalı.
Aileniz de pek kollamamış sizi. Annenizi dinlememeniz gerektiğini büyüyünce anlayacaksınız. Elalem ne der diye sorunlu bir evlilik sürdürülmez.
Okulunuzu bitirin, kendinizi büyütün, olgunlaştırın. Sonra yolunuza dinlediğiniz gibi bakarsınız. Şuan sağlıklı kararlar alamıyor gibisiniz.
Teşekkür ederim araştıracağım, şuan hangi kararı almam neyi yapmam doğru olur bilemiyorum kaybolmuş gibi hissediyorum annemin tavsiyelerine güvenmiyorum konuşup sorabileceğim birisi yok yurtdışında olduğum için online terapi mi alsam diye düşünüyorum kendimi yetiştirip olgunlaştırmak istiyorum bunun içinde geçmişten gelen bazı şeyleri halletmek gerekiyor bir yandan okul ve dersler bir yandan evlilik hayatı bir yandan eşim ve eşimin iş hayatına dahil oluyorum yabancı bir ülkede yalnızım geçen hafta hiç görmediğim babamın ölüm haberini aldım benden önce ağlayan bana sarılan her zaman yanındayım diyen eşim bugün bana bunları yaptı

Teşekkür ederim araştıracağım, şuan hangi kararı almam neyi yapmam doğru olur bilemiyorum kaybolmuş gibi hissediyorum annemin tavsiyelerine güvenmiyorum konuşup sorabileceğim birisi yok yurtdışında olduğum için online terapi mi alsam diye düşünüyorum kendimi yetiştirip olgunlaştırmak istiyorum bunun içinde geçmişten gelen bazı şeyleri halletmek gerekiyor bir yandan okul ve dersler bir yandan evlilik hayatı bir yandan eşim ve eşimin iş hayatına dahil oluyorum yabancı bir ülkede yalnızım geçen hafta hiç görmediğim babamın ölüm haberini aldım benden önce ağlayan bana sarılan her zaman yanındayım diyen eşim bugün bana bunları yaptı
Başınız sağolsun.
Bugünkü kavgayı abartmayın kendi içinizde. Sinirler gerilmiş, saçma sapan hareketler yapılmış sözler söylenmiş. Kişiliğinize hakaret etmediyse çok üzerinde durmayın. Her şeye bu kadar takılsa kimse evli kalamaz.
Online terapi işe yarayabilir. Ben bu şekilde yurtdışına gidip de mutlu olan görmedim maalesef. Yurtdışında yaşamak başlı başına zor. Kesinlikle destek alın. Bir de Allah korusun şiddet falan olursa hemen polise gidin, buraya benzemez adamı yakarlar valla.

Bahsettiğiniz bu en ufak şeye sinirlenme ve freni patlamış kamyon gibi olma sakinleşememe yeni mi başladı yoksa flört ederken ya da evliliğinizin ilk zamanlarında da var mıydı?

Evet Allah bildiği gibi yapsın onu bu yaşa kadar yakışıklı olup ortamı da olup neden daha önce düzgün bir ilişkisi olmadığımı şimdi anlıyorum ailesiyle ilgili sakladığı şeyler annesine vurması vs daha yeni öğreniyorum 3yıldır benden gizledi
Annesine mi vurmuş ? 😱

Bence sen bir süre sessiz kal adamla tartışmaya girme bırak kendi kendine bağırsın dursun muhatap olma böyle şımarık bencilleri kale almayacaksın. Sen karşılık verdikçe o daha da ileri gidecek o yüzden sen sessiz kal çok karşılık verme o zaman adam merak edecek ne oldu bu kadına böyle benimle konuşmaz oldu artık diyecek. Güzellikten anlamıyorsa madem bir de bunu dene bakalım illaki yola gelecek. Ondan elini çek peşinden koşma bırak o seni merak etsin o senin peşinden koşsun. Ondan uzaklaştığını görünce birşeyleri farketmeye başlayacaktır.

Evlendiğinizden beri kötü mü size karşı? Yoksa denemeye değer deyip fırsat olsa terapiye mi yönelirdiniz? Umut görmüyorsanız ben olsam hemen iş bulmaya çalışır ya da ülkeme geri dönerdim. Yalnız yaşama gücünü kendinizde buluyorsanız neden okulun bitmesini bekleyesiniz ki? Turkiye'ye geri dönerseniz de kaybedeceğiniz bir yıl olsun iki yıl olsun, insan hayatında çok kısa süreler bunlar ve göze alınabilir. Fakat orada da varlık gösterebilirsiniz.

Bunun bir sonraki boyutu şiddet farkındasınız umarım.Mutlaka korunun.

cocuk yapmayin. sayet yaparsaniz bir iki yil sonra da "cocugum oldugu icin bosanamiyorum" diye konu acarsiniz. okulunuzu bitirmeye odaklanin. ayrica siddete hak veren adam en gec bi kac ay sonra uygular

Mantıklı yorum ne verilebilir ki. Sen evlenirken mantıklı davrandın mı? İkna etti ne? ikna olmasaydın. O okul bitmeden evlenmicektiniz. Boşanmak bile zor genç yaşta. Anneniz herşeyi düşünüyor işte.
Boşanmış olunca bile herkesin bakışı, görüşü değişiyor. Demek istediğim aslında şuan gereksiz çünkü evlenmişsin artık neyse. Ben daha kariyerimi şekillendirmeden ne evlenmesi demen gerekirdi.
Huysuz adamlar yola gelmez kusura bakmayın. Berbat biri ve şiddet sinyalleri de yeşil ışıkta yanıyor. Anneni ikna edip dönmek zorundasın. Yada uzlaşarak konuşman gerekir magdem severek evlendiniz. Medenice orta yol bulmaya çalışın. O ters sen ters olmaz. Ezik büzük ol demiyorum.

Evet Allah bildiği gibi yapsın onu bu yaşa kadar yakışıklı olup ortamı da olup neden daha önce düzgün bir ilişkisi olmadığımı şimdi anlıyorum ailesiyle ilgili sakladığı şeyler annesine vurması vs daha yeni öğreniyorum 3yıldır benden gizledi

Yorumları okudukça psikolojim bozuldu. Boşan bu adamdan. Mağara ayısı magandası. Annesine acımayan hödük ne eşine ne kızına ayyy... üremesin de evlenmesin de. Demek ki hep vitrine bakmamak lazım. Sosyopat bile çıkabilir.

Evlendiğinizden beri kötü mü size karşı? Yoksa denemeye değer deyip fırsat olsa terapiye mi yönelirdiniz? Umut görmüyorsanız ben olsam hemen iş bulmaya çalışır ya da ülkeme geri dönerdim. Yalnız yaşama gücünü kendinizde buluyorsanız neden okulun bitmesini bekleyesiniz ki? Turkiye'ye geri dönerseniz de kaybedeceğiniz bir yıl olsun iki yıl olsun, insan hayatında çok kısa süreler bunlar ve göze alınabilir. Fakat orada da varlık gösterebilirsiniz.
Tartışmadığımız zaman iyi bir adam çok iyi davranır sürpriz vs yapar ama tartışma esnasında sanki farklı bir insana dönüşüyor içinden canavar çıkıyor o iyi insan tamamen gidiyor onu tanıyamıyorum

Annesine mi vurmuş ? 😱
Annesiyle görüşmüyor annesi babasını aldatmış ondan sonra annesine vurmuş ve görüşmeyi kesmiş babasının yastığından eşyalarından büyü bulmuşlar hep o yüzden o kadınla görüşmüyor ve hiç sevmiyor çocukken de sürekli bağırıp çağırdığını söylüyordu

Anneniz keşke evlenmeden önce okulunu bitir deseydi.Üzüldüm yaşadiklarınıza evlenmenize müsade etmezdim okul bitmeden ailenizin yerinde olsaydım.Adamın böylesi seni ben okuttum da der.Olur yani.

biz iki yıl önce evlendik eşim benden 6 yaş büyük ben üniversite 2.sınıftaydım eşim o zaman beni ikna etmek için çok uğraştı yurtdışında yaşıyordu okuluna yurtdışında devam edersin seni çok seviyorum vs dedi 4-5 ayın sonunda ikna oldum ona inandım ve kabul ettim bir sene sonra da evlendik 3.sınıfa geçmiştim ve okulumu ilk iki yıl dondurmak zorunda kaldım gittiğimiz yerle alakalı sebeplerden dolayı şimdi tekrar devam ediyorum ama büyük bir hata yapmışım kimse de beni uyarıp engel olmadı çok pişmanım sebebi ise eşim en ufak bir şeyde sinirlenip freni patlamış araba gibi hiç durmuyor sakinleşemiyor çok konuşuyor bugün evimizde ekstra bir oda vardı orayı spor salonu yapalım dedi tamam dedim sonra ama misafir için yatak alacaktık misafir odası olsun dedi ben de yılda bir kere gelecek misafir için odayı tahsis mi edelim Kendi istediğimiz gibi döşeyelim dedim koltuk ve şişme yatak var zaten dedim o da hayır olur mu öyle şey bilmem ne dedi sonra bana sen sinirli konuşuyorsun gözünden ateş çıkıyor sakin ol bu ne senin reglini mi çekicem her ay dedi ben de ne alakası var normal konuşuyorum dedim oda bağırmaya başladı sonra tester verilmiş bir diş macunu vardı onu yere attım o da benim diş macununu attı ne yaparsan sana aynı şekilde karşılık vericem dedi bende onunkini attım derken kremler felan yerdeydi bana bağırıp hakaretler etti şu evin haline bak toparla kadınlar bazen şiddeti hak ediyormuş işte felan dedi ben çok üzüldüm git hayatımdan ben çekemiyorum anlaşalım git veya kendine çeki düzen ver hormonlarını kontrol et ben uğraşamam tek regl olan kadın sen değilsin dedi ben de zaten bu yaptıklarından sonra seni istemiyorum dedim o evden çıktı gitti annemi aradım annem de bunun için ayrılınmaz önce okulunu bitir sonra anlaşamazsanız ayrılırsınız okulunu bitir önce diyip tutturdu sonra bu adam eve geldi ters ters davranıyor hala ne yapacağım ya lütfen mantıklı bir akıl verin
Boyle basliklar evlilige korkmama sebep oluyor

Konuyu okumadım ama Başlığa istinaden.

Boşan ve o gün kutlama yapalım seninle. Bil ki sorunlu evlilikten sonra kadının en mutlu günü boşandığı gündür.

Şimdi bunu söyleyen adam sevgiliyken tatlı çiçek alıp güzel sözler söylüyordu kimse sevgiliyken senin reglini mi çekicem diyen bir adamla evlenmez evlenince gerçek yüzünü gördüm ne yazık ki yolda erkekler bu kafada olduğunu belli etmiyor keşke etse lütfen sizde büyük konuşmayın ki başınıza gelmesin
Canım benim erkekler sözle olmasa da çok fazla hareketiyle belli eder. Buna red flag derler. Güzel gibi görünen sözünden adamın ataerkil olduğu, kur yapma çeşidinden kıskanç olduğu, ailesi hakkındaki cümlelerden fikri, çevresi vs vs . Her şey adami belli eder.
Sadece senin gibi erkekleri tanımadan, ergenlik biter bitmez hemen bu yola giren insanlar bunları göremez. Aslında adamdaki tutkulu yoğun aşk sandığı şeyin manipülasyon olduğunu anlayamaz.
Bu yüzden insanların çok erken evlenemsi doğru değil. Gözü açılmadığından kanıyor işte iki güzel söze

kimse de uyarmadı keşke yapma etme diyen birisi olsaydı
Sürekli aynı cümleyi yazmışsınız. Öncelikle kendi hayatınızın sorumluluğunu almalısınız. Karşı çıkan olsaydı, emin olun adama olan aşkınız bin kat artacaktı.

Hem ikna etti ne demek? Sürekli kendi kararlarınızdaki pişmanlığı başkasına fatura etmeyin bence.

O her şeyi atma olayı çok çocukça ancak eşiniz de kolay bir adam gibi görünmüyor. Şapkanızı önünüze koyup düşüneceksiniz. Bu kişinin öfkesini, anlayışsızlığını, kabalığını hak ediyor muyum? Eğer olduğu gibi kabul edersem, nelerden fedakarlık yapmış olurum?

Siz kararınızı verin, aileniz eğer makul insanlarsa zaten sizi onaylar.

X