- 22 Ekim 2023
- 160
- 510
- 19
Ne gibi bir tavsiye bekliyorsunuz o zaman?21 yaşında evlendim çıktım diyelim nereye gideceğim ? Annem okulunu bitirmeden ayrılma diyor şuan yurtdışındayım okulum devam ediyor Türkiye’ye dönsem okullar çoktan başladığı için yine bir sene kaybım olacak
Okulu bitireceksiniz. Gerçekçi olmak lazım. Sıkı sıkı korunun. Hap, iğne gibi bir şeyle. Prezervatife tek başına güvenmeyin. Eşiniz pis yüzünü göstermiş sizi gebe bırakmaya çalışacaktır. Okul bitince de hemen ayrılırsınız madem anlaşamıyorsunuz. Aileniz size destek olursa o ayrı tabii.Evet haklısınız
Şimdi bunu söyleyen adam sevgiliyken tatlı çiçek alıp güzel sözler söylüyordu kimse sevgiliyken senin reglini mi çekicem diyen bir adamla evlenmez evlenince gerçek yüzünü gördüm ne yazık ki yolda erkekler bu kafada olduğunu belli etmiyor keşke etse lütfen sizde büyük konuşmayın ki başınıza gelmesinYahu nasıl insanlarla evleniyorsunuz gerçekten aklım almıyor.
Şu "her reglinde seni mi çekicem" kafasında olan bi adam yolda görsem dönüp bakmam, siz bi de evleniyorsunuz. Ayrıca "Kadınlar bazen şiddeti hak ediyormuş" ne ya. Yarın öbür gün size el de kaldırır bu, evli kalırsanız muhtemelen bir gün bu da olacak.
Yaptığınız tartışma çocukça, fakat edilen laflar çok ciddi ve ağır.
Çocuğunuz yoksa bitirin bu işi.
21 yaşında, daha okulunu bitirmeden ne acelen var dı?Ahhh ya,çok şey yazasım var da neyseŞimdi bunu söyleyen adam sevgiliyken tatlı çiçek alıp güzel sözler söylüyordu kimse sevgiliyken senin reglini mi çekicem diyen bir adamla evlenmez evlenince gerçek yüzünü gördüm ne yazık ki yolda erkekler bu kafada olduğunu belli etmiyor keşke etse lütfen sizde büyük konuşmayın ki başınıza gelmesin
Bence ayrılmalısın . Okulunu bitir ve ayrıl o zamana kadar da korun . Ya da sakince ona sinirliyken çok kötü olduğunu terapi alması gerektiğini yoksa böyle devam edemeyeceğini söylebiz iki yıl önce evlendik eşim benden 6 yaş büyük ben üniversite 2.sınıftaydım eşim o zaman beni ikna etmek için çok uğraştı yurtdışında yaşıyordu okuluna yurtdışında devam edersin seni çok seviyorum vs dedi 4-5 ayın sonunda ikna oldum ona inandım ve kabul ettim bir sene sonra da evlendik 3.sınıfa geçmiştim ve okulumu ilk iki yıl dondurmak zorunda kaldım gittiğimiz yerle alakalı sebeplerden dolayı şimdi tekrar devam ediyorum ama büyük bir hata yapmışım kimse de beni uyarıp engel olmadı çok pişmanım sebebi ise eşim en ufak bir şeyde sinirlenip freni patlamış araba gibi hiç durmuyor sakinleşemiyor çok konuşuyor bugün evimizde ekstra bir oda vardı orayı spor salonu yapalım dedi tamam dedim sonra ama misafir için yatak alacaktık misafir odası olsun dedi ben de yılda bir kere gelecek misafir için odayı tahsis mi edelim Kendi istediğimiz gibi döşeyelim dedim koltuk ve şişme yatak var zaten dedim o da hayır olur mu öyle şey bilmem ne dedi sonra bana sen sinirli konuşuyorsun gözünden ateş çıkıyor sakin ol bu ne senin reglini mi çekicem her ay dedi ben de ne alakası var normal konuşuyorum dedim oda bağırmaya başladı sonra tester verilmiş bir diş macunu vardı onu yere attım o da benim diş macununu attı ne yaparsan sana aynı şekilde karşılık vericem dedi bende onunkini attım derken kremler felan yerdeydi bana bağırıp hakaretler etti şu evin haline bak toparla kadınlar bazen şiddeti hak ediyormuş işte felan dedi ben çok üzüldüm git hayatımdan ben çekemiyorum anlaşalım git veya kendine çeki düzen ver hormonlarını kontrol et ben uğraşamam tek regl olan kadın sen değilsin dedi ben de zaten bu yaptıklarından sonra seni istemiyorum dedim o evden çıktı gitti annemi aradım annem de bunun için ayrılınmaz önce okulunu bitir sonra anlaşamazsanız ayrılırsınız okulunu bitir önce diyip tutturdu sonra bu adam eve geldi ters ters davranıyor hala ne yapacağım ya lütfen mantıklı bir akıl verin
Büyük konuşabilecek kadar tecrübem var hayatımda inanın..Şimdi bunu söyleyen adam sevgiliyken tatlı çiçek alıp güzel sözler söylüyordu kimse sevgiliyken senin reglini mi çekicem diyen bir adamla evlenmez evlenince gerçek yüzünü gördüm ne yazık ki yolda erkekler bu kafada olduğunu belli etmiyor keşke etse lütfen sizde büyük konuşmayın ki başınıza gelmesin
Ona göre hatalı olan ve kendini düzeltmesi gereken kişi benim asla kabul etmiyor kendinde hata olduğunu kendisi diyor bana hatta ya kendine çeki düzen ver hormonlarını kontrol et ya da ben her ay böyle çekemem diyeBence ayrılmalısın . Okulunu bitir ve ayrıl o zamana kadar da korun . Ya da sakince ona sinirliyken çok kötü olduğunu terapi alması gerektiğini yoksa böyle devam edemeyeceğini söyle
21 yaşında evlendim çıktım diyelim nereye gideceğim ? Annem okulunu bitirmeden ayrılma diyor şuan yurtdışındayım okulum devam ediyor Türkiye’ye dönsem okullar çoktan başladığı için yine bir sene kaybım olacak
Çekemezse defolsun gitsin . Kendini kabul etmeyip kendi gergin konuşup seni sinirlendirip sana sen sinirlisin diyor anlaşılan bence ömür geçmez bunla Allah yardımcın olsun seni çekecek tabi karısısın çekmek olarak algılamasına gerek yok . Sen onun en değerlisi olmalısın senin naz niyazınla uğraşmıcak kimle uğraşcakOna göre hatalı olan ve kendini düzeltmesi gereken kişi benim asla kabul etmiyor kendinde hata olduğunu kendisi diyor bana hatta ya kendine çeki düzen ver hormonlarını kontrol et ya da ben her ay böyle çekemem diye
Bu konuda haklısınız sizin kadar tecrübe sahibi olmadığım (gözüm açılmadığı için kendisi de zaten beni seçmesindeki sebeplerden birisi olarak bunu söylemişti )için bir erkeğe inandımBüyük konuşabilecek kadar tecrübem var hayatımda inanın..
49 yaşındayım, türlü türlü ilişkiye şahit oldum ve yaşadım. "Ne kafada" olduğunu bilmediğim insanla arkadaş bile olmadım hayatımda, bırakın evlenmeyi. Tabi ki yolda adamların ne kafada olduğu anlaşılmaz, bu yüzden de önce tanırsınız, 2-3 sene birlikte geçirirsiniz, ne kafada olduğunu anladıktan sonra evlenip evlenmemeye karar verirsiniz...
4-5 ay tabi ki hiçbir şeye yetmez.
Evet Allah bildiği gibi yapsın onu bu yaşa kadar yakışıklı olup ortamı da olup neden daha önce düzgün bir ilişkisi olmadığımı şimdi anlıyorum ailesiyle ilgili sakladığı şeyler annesine vurması vs daha yeni öğreniyorum 3yıldır benden gizlediÇekemezse defolsun gitsin . Kendini kabul etmeyip kendi gergin konuşup seni sinirlendirip sana sen sinirlisin diyor anlaşılan bence ömür geçmez bunla Allah yardımcın olsun seni çekecek tabi karısısın çekmek olarak algılamasına gerek yok . Sen onun en değerlisi olmalısın senin naz niyazınla uğraşmıcak kimle uğraşcak
Uluslararası işletme okuyorum İngilizce konuşup anlaşabiliyorumNe okuyorsunuz? Diliniz ne seviyeye geldi? Okul bitince hemen iş bulacak bölüm mü?
Bir de böyleleri hemen acele evlenirler ki nları farketme diye çünkü süreci uzatsa çakıcan mevzuyuEvet Allah bildiği gibi yapsın onu bu yaşa kadar yakışıklı olup ortamı da olup neden daha önce düzgün bir ilişkisi olmadığımı şimdi anlıyorum ailesiyle ilgili sakladığı şeyler annesine vurması vs daha yeni öğreniyorum 3yıldır benden gizledi
Zengin miydi eşiniz merak ettim?Şimdi dondurmasaydın okulunu zorlamı yaptırdım başıma kalkma diyor gerçekten erkeklerin elde edene kadar bulutların üzerine çıkarıp sonra da yere düşmemizi izleyeceğini fark edemeyecek kadar hayatı tanımıyordum ve kimse de uyarmadı keşke yapma etme diyen birisi olsaydı gerçekten tamamen kararsızdım evlenip evlenmeme konusunda hayatımdaki insan bu kadar ısrarlı olup beni çok mutlu edince onun iyi yüzüne kandım.
Anneniz önce okulunu bitir diye başta söylemesi gerekeni şimdi söylüyor garip yani. Eşinizle aranız kötü de olsa öncelik okulunuza verin zaten geç kalmissiniz bunun için en azindan bitirip meslek edinin. Böyle saçma sapır seyler için kavga etmeyin cocuk gibi, korun ve dersini çalış tek verebilceğim tavsiye bu şuan sana. Kaç yasinda evlendin bilmiyorum ama üniversite isini erteleyip sinifta falan kalma biran önce meslek hayatina atil bir gün ayrilmak istersen ailenin agzinada bakmak zorunda kalmazsinbiz iki yıl önce evlendik eşim benden 6 yaş büyük ben üniversite 2.sınıftaydım eşim o zaman beni ikna etmek için çok uğraştı yurtdışında yaşıyordu okuluna yurtdışında devam edersin seni çok seviyorum vs dedi 4-5 ayın sonunda ikna oldum ona inandım ve kabul ettim bir sene sonra da evlendik 3.sınıfa geçmiştim ve okulumu ilk iki yıl dondurmak zorunda kaldım gittiğimiz yerle alakalı sebeplerden dolayı şimdi tekrar devam ediyorum ama büyük bir hata yapmışım kimse de beni uyarıp engel olmadı çok pişmanım sebebi ise eşim en ufak bir şeyde sinirlenip freni patlamış araba gibi hiç durmuyor sakinleşemiyor çok konuşuyor bugün evimizde ekstra bir oda vardı orayı spor salonu yapalım dedi tamam dedim sonra ama misafir için yatak alacaktık misafir odası olsun dedi ben de yılda bir kere gelecek misafir için odayı tahsis mi edelim Kendi istediğimiz gibi döşeyelim dedim koltuk ve şişme yatak var zaten dedim o da hayır olur mu öyle şey bilmem ne dedi sonra bana sen sinirli konuşuyorsun gözünden ateş çıkıyor sakin ol bu ne senin reglini mi çekicem her ay dedi ben de ne alakası var normal konuşuyorum dedim oda bağırmaya başladı sonra tester verilmiş bir diş macunu vardı onu yere attım o da benim diş macununu attı ne yaparsan sana aynı şekilde karşılık vericem dedi bende onunkini attım derken kremler felan yerdeydi bana bağırıp hakaretler etti şu evin haline bak toparla kadınlar bazen şiddeti hak ediyormuş işte felan dedi ben çok üzüldüm git hayatımdan ben çekemiyorum anlaşalım git veya kendine çeki düzen ver hormonlarını kontrol et ben uğraşamam tek regl olan kadın sen değilsin dedi ben de zaten bu yaptıklarından sonra seni istemiyorum dedim o evden çıktı gitti annemi aradım annem de bunun için ayrılınmaz önce okulunu bitir sonra anlaşamazsanız ayrılırsınız okulunu bitir önce diyip tutturdu sonra bu adam eve geldi ters ters davranıyor hala ne yapacağım ya lütfen mantıklı bir akıl verin
Gerçekten normal konuşup açıklamaya çalışıyordum ama sürekli sözümü kesip yüksek sesle müdahale etmesi ve ben sakinim sadece şunu söylemek istiyorum derken bile konuşmama müsade etmeyip sürekli lafı ağzıma tıkaması beni çileden çıkarttı en sonunda yani durduk yere yaptı anlamıyorum zaten sürekli bir söz kesme lafı insanın ağzına tıkama huyu varBence yanlı anlatıyorsunuz. Siz normal konuşuyorken eşinizin birden size sinirli konuşuyorsun, sakin ol, gözünden ateş çıkıyor dediğini düşünmüyorum. Eşya yere atmayı da başlatan siz olmuşsunuz. Tepkileriniz çocukça. İkiniz de evlilik olgunluğunda değilsiniz. Bir karar vermiş okulu bırakıp evlenmiş başka ülkeye gitmişsiniz. Günah keçisi aramayın bu seçimi siz yapmışsınız. Ya orada okulunuzu bitirin ya boşanın dönün okulunuzu bitirin ama mutlaka bitirin. Bu süre zarfında çocuk düşünmeyin.
Hayır normal iyi şartlarda yaşıyoruz düzenli tatile vs gidiyoruz ama bize ait bir ev yok henüz araba yalnızca ve ailemin durumu ondan ve ailesinden de daha iyi kendi işleri çalışanları evi yazlığı arabaları arsası vs var ailemin yani para için evlilik yapmadım bunu merak ediyorsanızZengin miydi eşiniz merak ettim?