evlendiğim günden bu yana sabır

bir gun i
aynen öyle.. eşimlede buyuzden oturup halimi düşüncemi dile getiremiyorum. düşünün hakkarı gibi bir yerde bulakı yıkarken suyla ev süpürüyorsam süpürgeyle konuşuyorum. halim hiç iyi değil. psikolojım mahvoldu. evlendiğim günden bu yana acaba ne zaman ayıracak diye düşünüyorum. rabbime yalvarıyorum.[/bir gun yıne tartıştık annesi yüzünden okula gittim bian pencereden bakarken gözlerim boşaldı. ertesi gunu öğrencim öğretmenm sizi cok seviyorum annem gibi dedi avucunu bi açtı içinde uğur böceği yapıştırmaları var. bana sizi üzen neyse bunlar ugur getirsin dedi. öğrencilerim dahi bunları dusunurken kucuk bir kız esimin beni anlaması annesine ses etmemesi beni bitiriyor

en mutlu gunde kavga cıkaran bır anne ve buna kör bakmaya devam eden evlat.. enteresan gercekten!
kocanda iş yok
işin özü bu :KK66:

aynen
Abbooowwww kadın tam bir kaynanatörr:eek: sen hamile kalsan,çocuğu da düşürtür bu deli karı:eek:
inanır mısın bilmiyorum ama bunu demiş. hatta onların sülalesinin içinde. suan için ayıramadım ama bakın nasıl ayıracam. çocuk mocuk yapıp güvenmesin. belki çocukta doğmaz gibi. bu sözü aile büyüklerinin içinde söylemiş duyduğumda korktum.

Birden bire bu değişim niye vardır mutlaka bi nedeni bence onunaçbulmalısınız. Eşinizle sık sık tartışmanız kv ekmeğine yağ sürer sadece. Biraz daha iyimser yaklaşın olaylara belki eşinizin de tepkileri değişir zamanla. Yalnız ev konusu çok anormal olmuş kadın cingar anlaşılan.
inanırmısınz ağlayacaksam eşimin yanında yapmıyorum. onunlayken hep gulumsemeye çalışıyorum. ama bunu yapmak cok yoruyor benı cok zorlanıyorum.

aynen öyle.. eşimlede buyuzden oturup halimi düşüncemi dile getiremiyorum. düşünün hakkarı gibi bir yerde bulakı yıkarken suyla ev süpürüyorsam süpürgeyle konuşuyorum. halim hiç iyi değil. psikolojım mahvoldu. evlendiğim günden bu yana acaba ne zaman ayıracak diye düşünüyorum. rabbime yalvarıyorum.

canım Allah yardımcın olsun.
ama neyi anlamıyorum biliyor musun:?
bizi ne zaman ayıracak diye beklerken kocanla aran açılıyor annesi yüzünden. ve kendini bile savunamıyorsun. asıl eşinle aranda çözmen gerekmiyor mu bu işi. çözemiyorsanız zaten kayınvalidenden önce siz geçinemezsiniz.eşinle çöz kv sorunu görüşmesin ve evin kirasını alsın bence. gerekiyorsa aileni de araya al kayınvalidenden kurtul. eşin yanında hiç bir zaman olmaz evliliğin devam etse bile siz anlaşamazsanız. çünkü bir adam karısını annesi dahi olsa kimseye ezdirmemeli.

Bir sebebi olmalı kv nin. Böyle kin nefret durduk yere olmaz. Bu durum düzelmezse esinizle iliskiniz de düzelmez. Konuşmaya çalışın belki ise yarar. Benim kv bana trip atar kuser,tel de konuşmamak benimde işime gelir ama biraz zaman geçer ve eşimle kavgalar başlar. Bende kv yi arar ilk adımı atarım huzurum için. Evlilik sabır demek zaten, insan gerçeklerle yuzlesip olgunlasiyor.
sizin söylediğiniz şeyi bende düşündüm o düğüne iki gun kala çıkarttığı olayda karşım aldım sorun ne dedim neden istemiyorsun dedim. kusurummu oldu dedim. bi yanlışımı mı gördün yada duydun dedim. cevap olarak bana sunu söyledi hayır hiçbir kusuırun yok ama sen isetemiyorum. oğulda istiyorsa defolun gidin dedi.

canım Allah yardımcın olsun.
ama neyi anlamıyorum biliyor musun:?
bizi ne zaman ayıracak diye beklerken kocanla aran açılıyor annesi yüzünden. ve kendini bile savunamıyorsun. asıl eşinle aranda çözmen gerekmiyor mu bu işi. çözemiyorsanız zaten kayınvalidenden önce siz geçinemezsiniz.eşinle çöz kv sorunu görüşmesin ve evin kirasını alsın bence. gerekiyorsa aileni de araya al kayınvalidenden kurtul. eşin yanında hiç bir zaman olmaz evliliğin devam etse bile siz anlaşamazsanız. çünkü bir adam karısını annesi dahi olsa kimseye ezdirmemeli.
eşime bir gece kahve yaptım. konuşalım dedim. o da bende istiyorum dedi. ben ev olayını zaten esim benden gizlesede öğrenmiştim ama esime asla bildiğimden bahsetmedim. hep fedakar davrandım. o gece eşime tüm yasadıklarımızı anlattım onun ne yasadıklarını benım ne yasadıklarımı.. ona sadece tum olanlara yuvam için biz için sabrettiğimi belirttim. oda bana haklı oldupğumdan bahsetti ama beni koruyacak hiçbir şey yapmadı hepsi sözlerde kaldı. kalıyorda. o gece bana doğuda ıkı sark görevini bitirmek istediğinden ve bu sırada ikinci bir ev alırız. borçlarımızı kapatırız dedi. ben tabi tum bu anlattıklarına içimden güldüm . çünkü bana yalanlardan bahsediyordu. evimiz çoktan gitmişti. kiramız çoktan gidiyordu.

Tabi tabi ama yinede bilemezsiniz belki o yanlis aksettiriyordur. Dikkatli olmak lazim
bunu eşim telefon konusurkende duydum. aklımdan olaccagım diye korkuyorum. ne yapmalıyım nasıl mücadele etmeliyim çok duşundum gideyim bitirelim diye. ama yapamıyorum. suan yasadıgım evi görseniz inek baglasanız zor durur. lojmanda kalıyoruz. evimin eşyası deseniz yine oyle ama her seye rağmen benim evim yuvam diyorum ama bitmiyor dert

kaynana taktıysa sonu kötü ben babaannemden bilirim yaşı 85 hala annemle yengelerimle uğraşır amcamı boşatırmak için uğraşır amcam 49 yaşında ve 6 çocuk babası düşün yani amcam evi terketti babaannemle yaşıyor o kadar tartışma kavga çıkardı ki yengemle düşman oldu amcamla ve sonu amcam evlendi 1 çocuğu bile oldu nenem muradına erdi ama yalandan sürekli ağlar oğlumun yuvası yıkıldı diye yeni gelin ve amcamda nenenmle yaşıyo bu ne tezat anla artık kadın kafayı takmış işin zor ayırmak istiyorsa sonuna kadar durmayacak sen asla eşinle tartışmaya girme istediği bu zaten huzurunuz bozulsun sevginiz azalsın adam evden soğusun sakın sakın eşinle hiç tartışma Rabbime havale et kv Rabbimden bulsun bol bol dua et nazar ve huzur için yapacak birşey yok

eşime bir gece kahve yaptım. konuşalım dedim. o da bende istiyorum dedi. ben ev olayını zaten esim benden gizlesede öğrenmiştim ama esime asla bildiğimden bahsetmedim. hep fedakar davrandım. o gece eşime tüm yasadıklarımızı anlattım onun ne yasadıklarını benım ne yasadıklarımı.. ona sadece tum olanlara yuvam için biz için sabrettiğimi belirttim. oda bana haklı oldupğumdan bahsetti ama beni koruyacak hiçbir şey yapmadı hepsi sözlerde kaldı. kalıyorda. o gece bana doğuda ıkı sark görevini bitirmek istediğinden ve bu sırada ikinci bir ev alırız. borçlarımızı kapatırız dedi. ben tabi tum bu anlattıklarına içimden güldüm . çünkü bana yalanlardan bahsediyordu. evimiz çoktan gitmişti. kiramız çoktan gidiyordu.

sen eşimi kırmayayım evliliğim için sabrediyim diyorsun evet bunlar mantıklı olgun bir insan davranışı seni tebrik ediyorum. ama yaşadıklarınızı konuşup ondan çözüm istedin mi? eşin bunu çözmeden 2. ev hayalinde. mal mülk geçici önemli olan manevi olarak da senin arkadan mı önce annesinin seni üzmesine evliliğinizdeki huzuru kaçırmasına engel olsun.

benim
bir şeyler eksik anlatılmış sanki öyle seziyorum o_O
neden evlenmenize birkaç gün önce kv sizi istemedi? bir gerekçesi yoksa bunu en başından beri onaylamazdı. herhalde o da hazırlıklar olmuş bitmiş, düğüne birkaç gün kala böyle bir şeyi durduk yere yapmamıştır.
zaten hiçbir hazırlıkta yapmadı. ama eşime sordum madem istemiyordu neden once söylemedi. niye şimdi ve bana tum bu zorlukları yasatıyor ve sen buna ses etmiyorsun günahıma neden girdiniz dedim. eşim doğru duzgun bir şey söylemedi ama bı aralar teyze kızını almak ıstemiş oğlan istememiş net bilmiyorum.

sen eşimi kırmayayım evliliğim için sabrediyim diyorsun evet bunlar mantıklı olgun bir insan davranışı seni tebrik ediyorum. ama yaşadıklarınızı konuşup ondan çözüm istedin mi? eşin bunu çözmeden 2. ev hayalinde. mal mülk geçici önemli olan manevi olarak da senin arkadan mı önce annesinin seni üzmesine evliliğinizdeki huzuru kaçırmasına engel olsun.
eşime bu süreçte sunu söyledim " bir müddet annenle sürekli görüşme tepkini eğerki yuvanı korumak istiyosan ara ver dedim" tamam dedi bana ama sonra kayıtlarına baktım hıçç adam kaldığı yerden görüşmeye devam ediyor. ben biara gittim burdan ve eşime artık benım yanımda olacaksan tekrar dönberim dedim ağladı sızladı ıs yerindeki personl arkadaşları konuştu düzelecek adam olur anlayacak senı dediler ama nerde...

eşime bu süreçte sunu söyledim " bir müddet annenle sürekli görüşme tepkini eğerki yuvanı korumak istiyosan ara ver dedim" tamam dedi bana ama sonra kayıtlarına baktım hıçç adam kaldığı yerden görüşmeye devam ediyor. ben biara gittim burdan ve eşime artık benım yanımda olacaksan tekrar dönberim dedim ağladı sızladı ıs yerindeki personl arkadaşları konuştu düzelecek adam olur anlayacak senı dediler ama nerde...

ondan sadece huzur istedim. annesini durdurmasını söyledim. çünkü eşim annesini durduracak tek insandı. ben ona ev istemiyorum dedim. bıer ev vardı oda basımıza bela oldu dedim.

bir gun yıne sorun yasadık amırı ıkımızıde cagırdı. anlattık dınledi. sunu söyledi bize kızım sen haklısın ama bir hatan var dedi. oda hiç bir zaman bu kadar fedakar olma. esimede senın hatanda esini bu kadar ezdirmen ve hakkına girmen dedi. hakkına gireceksen ben gönderecem esini dedi. yok dedi ben biliyorum seviyorum ama dengesizleşiyorum. af diledi. ama adam yıne aynı hıc sen benim esimsin seni ezdirmeyeyim demiyor. bende yalnız düşünmekten yoruldum ne yapmalıyım nasıl bır yol çizmeliyim. bır senedir neredeyse yasadıklarımın hepsi bitmez bir kabus gibi.

annesini durdurmak için bir şey yaptı mı eşin peki? hala beni ne zaman ayıracak diye korkuyla bekliyorum diyorsun çünkü

hayatım eşinle açık açık konuş tekrar. yaşadıklarımda bana hak verdin ama arkamda durmadın. değişen hiç bir şey yok de. ailenin haberi yoksa ailene anlatacağını sana destek olacaklarını söyle. zaten biliyorlarsa ailemin yanına gidip biraz kafayı dinlicem ve düşünücem de. korksun biraz seni kaybetmekten. lütfen kendin karar ver ben sadece fikrimi söyledim. eşini sen tanıyorsun nasıl tepki verir sen biliyorsun.

bunu eşim telefon konusurkende duydum. aklımdan olaccagım diye korkuyorum. ne yapmalıyım nasıl mücadele etmeliyim çok duşundum gideyim bitirelim diye. ama yapamıyorum. suan yasadıgım evi görseniz inek baglasanız zor durur. lojmanda kalıyoruz. evimin eşyası deseniz yine oyle ama her seye rağmen benim evim yuvam diyorum ama bitmiyor dert
Sen yinede kimseyle konusma. Esinede birsey deme artik anlamiyor cunku. İnsallah kendi gorur. Onune dusururler...benim babannemde boyleydi ama babam firsat vermezdi anneme birsey demesine. Sonra bir sekilde kendi kazdigi kuyuya dustu ve ne evimize gelebildi nede eskisi gibi hediyeler vs bekledi. Ben senin yerinde olsam ne yapardim?? Sanirim yaptigin gibi hic birsey olmamis gibi evimde kalirdim ama o aradaki kadinlada konusmazdim.

X