• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlen artık baskısı....

Dimi ya özelikle çok mutsuz bir evlilik hayat sürmüş teyzeler evlen Allah evlen diye tutturmuyor mu hah diyorum çekecek benide dipsiz kuyuya :olamaz:

Insanlari azicik tanidiysam iyi birsey buldular mi paylasmazlar ki sen de iyi olmayasin
malesef cevrem böyle
ben misal hep derim evlilikten aldigim zevki hicbirseyden almadim, evlilik evlilik güzel evlilik diye dolaniyorum lakin ben bu konularda örnek gösterilemeyecek kadar istisnayim
esimle biz birbirimizle evlenmek icin yaratilmisiz, manyakliktan hallice yasiyoruz dip dibe, asla ayrilmadan, isten gelmesini dört gözle bekliyorum. ama bu durum bizim karakterlerimize özel birsey
eger esim olmasaydi ben kolay kolay evlenmezdim, kolay kolay birine güvenmek onun cocuklarini dogurmak, coraplarini yikamak cevre baskisiyla alinacak bir karar degil

Bende 20 yaşında evlendim çok erken çok küçüksün diyor aynı tip insanlar. Diyolar bacım hep biseyler diyolar :silah:

Insanlari azicik tanidiysam iyi birsey buldular mi paylasmazlar ki sen de iyi olmayasin
malesef cevrem böyle
ben misal hep derim evlilikten aldigim zevki hicbirseyden almadim, evlilik evlilik güzel evlilik diye dolaniyorum lakin ben bu konularda örnek gösterilemeyecek kadar istisnayim
esimle biz birbirimizle evlenmek icin yaratilmisiz, manyakliktan hallice yasiyoruz dip dibe, asla ayrilmadan, isten gelmesini dört gözle bekliyorum. ama bu durum bizim karakterlerimize özel birsey
eger esim olmasaydi ben kolay kolay evlenmezdim, kolay kolay birine güvenmek onun cocuklarini dogurmak, coraplarini yikamak cevre baskisiyla alinacak bir karar degil
Kesinlikle katılıyorum bu düşünceme gorede yasamaya çalışıyorum en azından gerçekten doğru mutlu hissettiğim hissettirdigim insanı bulana kadar. evlilik denen şey zor bisey hele bu ülkede daha da zor O yüzden insan kendini tanımalı hayattan ne istediğini bilmeli . Inşallah sizin gibi ruh eşimi bulurum ki bulamazsamda ben bu hayatı mutlu yaşadım yaşıyorum derim

Bu insanın yaşadığı çevreyle ilgili. Benim çevremde herkes üni mezunu olduğu için üni okumak olağan bir şeydi. Senden küçük kuzeninin iki çocuğu varsa sizin ailede erken evlenildiğinden senden de olağan şekilde derhal evlenmeni bekliyorlar. Takılma, sakın rüzgara kapılıp acele etme

Ben de 24 yaşındayım bana da sorarlardi hep eee ne zaman evleniyosunuz diye (sevgilimle), önceleri çok üzülürdüm ama artık "yooo evlenmiyoruz kafamız rahat böyle evlenmiycez" diyorum

Hayatın düzeni bu. Bekarken ne zaman evlenicen, evliyken ne zaman çocuk yapcan, çocuk doğunca ikinciyi ne zaman yapcan vs. Vs. İnsanlar hep böyledir. Kendinizi neden böyle boş sorular için yoruyorsunuz? Hayatınıza bakin. Eğlenin, yiyin , için, keyfini çıkarın ve kimseyi umursamayin.🤗

24 yas evlilik icin cok erken , daha mezun olmamissiniz , gereksiz akrabalarinia gorusmeyin , isinize gucunuze bakin ama bu yasa kadar sevgilinizin olmamasi enteresan bir durum , kendinize guveninizi arttirin ve bir iliski yasayin önce, evlilik icin onunuzde daha cok uzun yillar var

Merhaba hanımlar. Ben 24 yaşında hiç evlenmiş, nişanlanmamış, ve sevgilisi hiç olmamış biriyim. Konuya direkt gireyim 1 seneden az bir sürü sonra hayırlısıyla diplomamı alıp hemşire oluyorum inşAllah.
Neyse konu o ki neredeyse her baba evime gittigimde (ogrenci evinde kalıyorum) sürekli bir evlenme konusu açılıyor. Kötü bir şekilde değil ama örnek göstermek gerekirse mesela annem bana hep "sen hayırlısıyla evlenince biz belki Türkiye ye kesin dönüş yaparız' " sen evledikten sonra böyle söyle yaparız" "senin düğününde...."
Bıkıyorum artık. Kendimi evde kalmış hisediyorum. Bu da yetmiyormuş gibi çok sevdiğim benden 1 yaş küçük olup 2 çocuğu olan kuzenimin :
" eee sen ne zaman evleniyorsun" "eee bi erkek yokmu gerçekten hayatında yemin et" demesi.
Yemin ederim en son en iyi arkadasımın bana açık açık lezbiyen miyim diye sorması artık tepemin tasını attırdı az kalsın evet lezbiyenim diyecektim .
Türkiye ye gittiğimde zaten 18 imden beri aynı. Hep evlenme konusu.
Ya ben yaşlı mıyım? Evde mi kaldım? Diye artık kendimi yiyorum. Arkadaşlarımın hepsi ya evli, ya nişanlı, ya sözlü.
Utanmaya başladım artık kendimden evli olmamayışımdan... Zaten kendimi hiç bir şekilde güzel bulmuyorum. Şimdide evde kalma korkusu geldi.
Tek ben miyim böyle ? Aranızda benim gibi olan var mı?
Çok teşekkür ederim.
Daha 24 yaşındasın, bi okulun bitsin göreve başla, kendi ayakların üzerinde dur evlilik sonra. Ne evlenme meraklısıymış etrafındakiler senden 1 yaş küçük olup iki çocuklu akrabanın durumu hiç normal değil. Sen doğru olanı yapıyorsun önce ekonomik özgürlüğün sonra evlilik. İşine gücüne sahip olmadan sakın geleceğini bir adamın vicdanına teslim etme sonra çok pişman olursun

Back