• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlen artık baskısı....

Burda sorun bekar olmanız değil insanların sizin cizgilerinize saygı duymaması. O "lezbiyen" diyen arkadaşı da sutlayin bence. Öyle olsa bile ona ne? Aday mı olacak? Ailenizin ilerisi için konuşmasını yadırgamadim. Ama sanki başınıza sahip dikip gidecekmiş gibi konuşmaya gerek yok. Bir bayan bekarken de gayet kendi başına yaşayabilir. Öyle erken evlenip boşananı cok gördüm. Böyle baskılari ciddiye almamak lazim. Erken yalnis evlilik yapmaktansa gec iyi bir evlilik yapmak katkat daha iyi

Daha mezun olmamışsın diplomayı al işini bul paranı kazan ailende ki de ne bu acele. O senden küçük ve cocugu olandan dolayı böyle yapıyorlar. Çevren geç evlenenlerle dolu olsa onlar da lafını yapmazdı sana. Umursama lezbiyen sifati yapıştırmakta oha yani bin tanesiyle gezeceğine böyle olman daha iyi takma. Mesleğine odaklan şimdi evlenince ne oluyormuş? Torunumun torununu göreyim kafası bence görüp ne yapacaklarsa...

Merhaba hanımlar. Ben 24 yaşında hiç evlenmiş, nişanlanmamış, ve sevgilisi hiç olmamış biriyim. Konuya direkt gireyim 1 seneden az bir sürü sonra hayırlısıyla diplomamı alıp hemşire oluyorum inşAllah.
Neyse konu o ki neredeyse her baba evime gittigimde (ogrenci evinde kalıyorum) sürekli bir evlenme konusu açılıyor. Kötü bir şekilde değil ama örnek göstermek gerekirse mesela annem bana hep "sen hayırlısıyla evlenince biz belki Türkiye ye kesin dönüş yaparız' " sen evledikten sonra böyle söyle yaparız" "senin düğününde...."
Bıkıyorum artık. Kendimi evde kalmış hisediyorum. Bu da yetmiyormuş gibi çok sevdiğim benden 1 yaş küçük olup 2 çocuğu olan kuzenimin :
" eee sen ne zaman evleniyorsun" "eee bi erkek yokmu gerçekten hayatında yemin et" demesi.
Yemin ederim en son en iyi arkadasımın bana açık açık lezbiyen miyim diye sorması artık tepemin tasını attırdı az kalsın evet lezbiyenim diyecektim .
Türkiye ye gittiğimde zaten 18 imden beri aynı. Hep evlenme konusu.
Ya ben yaşlı mıyım? Evde mi kaldım? Diye artık kendimi yiyorum. Arkadaşlarımın hepsi ya evli, ya nişanlı, ya sözlü.
Utanmaya başladım artık kendimden evli olmamayışımdan... Zaten kendimi hiç bir şekilde güzel bulmuyorum. Şimdide evde kalma korkusu geldi.
Tek ben miyim böyle ? Aranızda benim gibi olan var mı?
Çok teşekkür ederim.
evde kaldım konusu açan kişi 24 yaşında mi ben mi yanlış görüyorum ? aileniz bu kafa yapısında olabilir ama ciddiye almayın daha çok gencsiniz.

24 yaşındayım ben de ama evlilik aklımın ucunun kıyısından bile geçmiyor.
Bu konuda üzerime gelene de büyük bir zevkle haddini bildiriyorum.
Bizim insanımıza göre insanın dünyaya geliş amacı evlilik, kocan yoksa yarımsın. Bu böyle yani değiştiremeyiz sonuçta ailelerimizi.
Ama sizin eğitimli bir insan olarak bu yaşta toplum baskısına yenik düşüp bu psikolojiye girmiş olmanız beni şaşırttı doğrusu.

Son düzenleme:
Bende 26 yaşında evlenmemiş nişanlamamış manitasi bile olmamış bir kızım evlen diyen bir çevreye sahibim ama diyenlere dönüp bazı kaba etlerimle gülüyorum çünkü harika gelecek planlarım var ve baya yakinim su an onlara o yuzden tepemem , elbette evlenmek isterim ama daha çok erken hele sizin için daha da erken dinlemeyin şöyle cahil kişileri takmayında. Ben sadece bir sevgilim olsun isterdim mesela sırf birşeyleri paylaşalım beraber gezelim tozalım diye ama evlilik çok ciddi bir sorumluluk ne güzel mesleğinizde var ise başlayın özgürce başıboş kararlar alın seyahatlere çıkın .takılmayın böyle şeylere o diyenler kendi düştükleri çukura çekmeye çalışıyor bence bizi
Evlenmelisin. Onlardan daha mutlu olmaya hakkın yok. 🤣🤣🤣

Dimi ya özelikle çok mutsuz bir evlilik hayat sürmüş teyzeler evlen Allah evlen diye tutturmuyor mu hah diyorum çekecek benide dipsiz kuyuya :olamaz:
Sizin teyzeler fenaymış. Bizimkiler '' Koca çok iyi birşey olsa adı koca olmaz, gonca olurdu '' diyor. 😀

Merhaba hanımlar. Ben 24 yaşında hiç evlenmiş, nişanlanmamış, ve sevgilisi hiç olmamış biriyim. Konuya direkt gireyim 1 seneden az bir sürü sonra hayırlısıyla diplomamı alıp hemşire oluyorum inşAllah.
Neyse konu o ki neredeyse her baba evime gittigimde (ogrenci evinde kalıyorum) sürekli bir evlenme konusu açılıyor. Kötü bir şekilde değil ama örnek göstermek gerekirse mesela annem bana hep "sen hayırlısıyla evlenince biz belki Türkiye ye kesin dönüş yaparız' " sen evledikten sonra böyle söyle yaparız" "senin düğününde...."
Bıkıyorum artık. Kendimi evde kalmış hisediyorum. Bu da yetmiyormuş gibi çok sevdiğim benden 1 yaş küçük olup 2 çocuğu olan kuzenimin :
" eee sen ne zaman evleniyorsun" "eee bi erkek yokmu gerçekten hayatında yemin et" demesi.
Yemin ederim en son en iyi arkadasımın bana açık açık lezbiyen miyim diye sorması artık tepemin tasını attırdı az kalsın evet lezbiyenim diyecektim .
Ya ben yaşlı mıyım? Evde mi kaldım? Diye artık kendimi yiyorum. Arkadaşlarımın hepsi ya evli, ya nişanlı, ya sözlü.
Utanmaya başladım artık kendimden evli olmamayışımdan... Zaten kendimi hiç bir şekilde güzel bulmuyorum. Şimdide evde kalma korkusu geldi.
Çok teşekkür ederim.
Biraz dişli olmanızın zamanı gelmiş de geçmiş bile. Baştan ailenize söyleyeceğiniz şey "ben okuyacağım ve geç evleneceğim" olmalıydı. Böyle söyleseydiniz 30 a kadar sizi rahat bırakırlardı. Ben öyle yaptım ve 26 yaşında evlendiğimde mutlu bile oldular.
Kuzeninize de iki çift laf etmeden duramıcam. Bu okumayıp erken yaşta evlenmeyi maharet zanneden erkek manyağı insanlar yüzünden ülke bu halde. Onu ilk gördüğünüzde "sen neden üniversite okumadın ki. Kocana mı güveniyorsun? Ya bi gün eviliğin biterse sokakta mı kalacaksın işin yok gücün yok?" Demezseniz vallahi çok kızarım.:duduk:

Onlara bu cesareti siz veriyorsunuz. Baskı karşısında kaygılı bir ifade takınırsanız haz alırlar bundan, devam ederler.
Sağlam bşr duruşunuz olsun. Yorum yapamasınlar.
Katılıyorum. 29 yaşındayım. Çevremde 1 kişi bile neden evlenmiyorsun demiyor çünkü ben o konulara girmiyorum. Herkesin gözünde kendine yeten mutlu biriyim. Hatta evliler benim hayatıma özenir. Biz kendimizi nasıl görürsek çevremiz de bizi öyle görür.

Allahim okuyan eline meslek alacak kizi bile boyle darliyorlar ya, ne diyim..
Anne babaniz haric evli olup eee sen de evlenmiyor musun diyenler gizliden "biz evlendik halt ettik cekiyoruz sen de cek" hasetligi mi yapiyordur nedir. . Yoksa onlara ne yani?

Daha çok erken bence. Hayatın tadını almadan evlenme kesinlikle. Çok şey kaçırırsın.
O evlen baskısını hepimiz yedik ama direndik. 😂

Yakında mesleginide eline aliyormussun çevrenizdeki insanlarin lafına bakarakmi hayatınızı yonlendiriyorsunuz kim ne söylerse söylesin onlar öyle söyleyince evde kalmış olmuyorsunuz 30 yıl önce olsa idi evet ama artık evde kaldı diye kimse kimseye laf etmiyor kimsede öyle düşünmüyor

• Beğen
Reactions: 000
Tüm mesajlarınızı okudum
Çok teşekkür ederim. Resmen rahatladım. Gerçekten iyiki varsınız !!!

24 yaş ne ki erken bile artık ..çevreyi dikkate alıp telaşlanacak sirenler çalmıyor ..

Çok teşekkür ederim.
Konuşsunlar canımmm.Lütfen baskıdan dolayı evleneyım deme

Çok teşekkür ederim.
Evlenince de çocuk ne zamana yapacaksın baskısı hiç bitmiyor bu baskılar emin ol . Mesleğini eline alınca zaten Allah hayırlı kapılarda açar ne acele yapıyorlar duyan 50 yaşındasın sanır . İnsanlar artık 35 yaşında bile evlenmek için erken gözüyle bakıyor . Bir sakin 🤦🏼‍♀️

ben bunlara hic takilmadim klasik baskilar, gina geldi
ben yirtmisim diyorum ama ne yaptiysam kendi istedigim icin yaptim cevre yüzünden degil
kiz bir flörtün neym falan yok mu, hic capkin degilsin demek olsun
bu kadarlik bir konu bence, sevgilin olsun gez takil diye ögüt veriyorum ben de
etrafindaki insanlari fazla ciddiye alma, onlarin yasam amaclari bu baskilar zaten :kahve:

Back