• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlen artık baskısı....

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
28
Merhaba hanımlar. Ben 24 yaşında hiç evlenmiş, nişanlanmamış, ve sevgilisi hiç olmamış biriyim. Konuya direkt gireyim 1 seneden az bir sürü sonra hayırlısıyla diplomamı alıp hemşire oluyorum inşAllah.
Neyse konu o ki neredeyse her baba evime gittigimde (ogrenci evinde kalıyorum) sürekli bir evlenme konusu açılıyor. Kötü bir şekilde değil ama örnek göstermek gerekirse mesela annem bana hep "sen hayırlısıyla evlenince biz belki Türkiye ye kesin dönüş yaparız' " sen evledikten sonra böyle söyle yaparız" "senin düğününde...."
Bıkıyorum artık. Kendimi evde kalmış hisediyorum. Bu da yetmiyormuş gibi çok sevdiğim benden 1 yaş küçük olup 2 çocuğu olan kuzenimin :
" eee sen ne zaman evleniyorsun" "eee bi erkek yokmu gerçekten hayatında yemin et" demesi.
Yemin ederim en son en iyi arkadasımın bana açık açık lezbiyen miyim diye sorması artık tepemin tasını attırdı az kalsın evet lezbiyenim diyecektim .
Türkiye ye gittiğimde zaten 18 imden beri aynı. Hep evlenme konusu.
Ya ben yaşlı mıyım? Evde mi kaldım? Diye artık kendimi yiyorum. Arkadaşlarımın hepsi ya evli, ya nişanlı, ya sözlü.
Utanmaya başladım artık kendimden evli olmamayışımdan... Zaten kendimi hiç bir şekilde güzel bulmuyorum. Şimdide evde kalma korkusu geldi.
Tek ben miyim böyle ? Aranızda benim gibi olan var mı?
Çok teşekkür ederim.

24 yaş evlenmek için küçük değil mi kendin diyosun yeni mezun oluyorum diye bir erkekte aynı yaşta mezun oluyoken ki kendi kriterlerini baz alarak söylüyorum askerliği işide devreye girince yaş zaten otomatik yükseliyo

ben bekar olsam ve biri bana nişanlım veya kocam yok diye lezbiyenmisin diye sorsa, bende ona ''sen erkek manyağımısın diye sorarım. erkeksiz duramıyormusun.'' böylelerine ayna tutmazsan yaptıklarının farkına varmazlar.

Başlığı görünce 30 üstüsünüz falan sandım..Ailenizin o tarz konuşmasında bi tuhaflık yok.Okul bitince anne babanın gözünde sıra evliliğe geliyor, sanırım kendi kafalarında bir görev listeleri var,evlilik de onlardan biri maalesef. Tuhaf olan bu yaşta bu yorumlardan etkileniyor olmanız..Gülüp geçmelisiniz..Toplum baskısı denilen şey daha bu yaşta sizi bu kadar etkilerse ilerde naparsınız bilmem..Kendiniz için yaşayın,insanlar ne der die değil.

Daha 24 sünüz mesleğiniz bile yok elinizde. Gayet net bir şekilde tavrınızı koyun ortaya böyle soranlara. Çok genç bir yaş daha yaşınız

Merhaba hanımlar. Ben 24 yaşında hiç evlenmiş, nişanlanmamış, ve sevgilisi hiç olmamış biriyim. Konuya direkt gireyim 1 seneden az bir sürü sonra hayırlısıyla diplomamı alıp hemşire oluyorum inşAllah.
Neyse konu o ki neredeyse her baba evime gittigimde (ogrenci evinde kalıyorum) sürekli bir evlenme konusu açılıyor. Kötü bir şekilde değil ama örnek göstermek gerekirse mesela annem bana hep "sen hayırlısıyla evlenince biz belki Türkiye ye kesin dönüş yaparız' " sen evledikten sonra böyle söyle yaparız" "senin düğününde...."
Bıkıyorum artık. Kendimi evde kalmış hisediyorum. Bu da yetmiyormuş gibi çok sevdiğim benden 1 yaş küçük olup 2 çocuğu olan kuzenimin :
" eee sen ne zaman evleniyorsun" "eee bi erkek yokmu gerçekten hayatında yemin et" demesi.
Yemin ederim en son en iyi arkadasımın bana açık açık lezbiyen miyim diye sorması artık tepemin tasını attırdı az kalsın evet lezbiyenim diyecektim .
Türkiye ye gittiğimde zaten 18 imden beri aynı. Hep evlenme konusu.
Ya ben yaşlı mıyım? Evde mi kaldım? Diye artık kendimi yiyorum. Arkadaşlarımın hepsi ya evli, ya nişanlı, ya sözlü.
Utanmaya başladım artık kendimden evli olmamayışımdan... Zaten kendimi hiç bir şekilde güzel bulmuyorum. Şimdide evde kalma korkusu geldi.
Tek ben miyim böyle ? Aranızda benim gibi olan var mı?
Çok teşekkür ederim.
"Coğrafya kaderdir " deniyor ama sizin cografya degişmış zihniyet aynı? Ne anladım ben bu isten?

Evlensen o zamanda çocuk var mı deyip duracaklar sonra olursa kardeş yapmican mı derler insanların soruları bitmez
Aldırma eğer takarsan kendin yıpranırsın
Yaşın gayet genç , millet 30-35'de evleniyor artık daha geç evlenenler veya evlenmeyenlerde var....bu yaşta evde mi kaldım diye düşünmen yersiz. Evde kalmak lafı bana göre çok saçma zaten
Canını sıkanlara 2 okkalı laf söylersen bidaha aynı soruyu sormazlar

amannnn yarin yuzugu taksan gider gitmez bebek yap dicekler evlenince ilk aydan itibaren hadi bakalim darisi size diye bebek gosterecekler sonra bebek yokmu baskisi olacak surekli insanlar bi baskasinin hayatin mudehale etme derdinde。 sen her denileni kafana takarsan isin zor 24 yas neki

Diyelim çevreniz dar fikirli. Eski jenerasyon kişiler.
Peki siz eğitimli, yeni kuşak biri olarak nasıl böyle konuşabiliyorsunuz??? Nasıl böyle dar pencereden hayata bakabiliyorsunuz?

Çevrenizi suçlamak yerine kendinize bakın.
Evlilik bir statü değildir.
Karşına seveceğin biri çıkar. Evlenmek istersin evlenirsin.

Genç jenerasyondan hiç umudum yok.
Okumak da bir ise yaramıyor.
Bir de yurtdışında yaşanıyor.
Pes..:KK34:

Kendi 24 yaşım geldi aklıma. Evlilik aklımda bile yoktu. Kimse de sokamazdı aklıma o yaşta evliliği. Siz de lütfen okuyorsunuz madem eğitim almış insan gibi davranın ve kulak asmayın evlilik de evlilik diye tepenize gelenlere. Ömür boyu bi şeyler isteyecekler sizden zaten.

Bende 26 yaşında evlenmemiş nişanlamamış manitasi bile olmamış bir kızım evlen diyen bir çevreye sahibim ama diyenlere dönüp bazı kaba etlerimle gülüyorum çünkü harika gelecek planlarım var ve baya yakinim su an onlara o yuzden tepemem , elbette evlenmek isterim ama daha çok erken hele sizin için daha da erken dinlemeyin şöyle cahil kişileri takmayında. Ben sadece bir sevgilim olsun isterdim mesela sırf birşeyleri paylaşalım beraber gezelim tozalım diye ama evlilik çok ciddi bir sorumluluk ne güzel mesleğinizde var ise başlayın özgürce başıboş kararlar alın seyahatlere çıkın .takılmayın böyle şeylere o diyenler kendi düştükleri çukura çekmeye çalışıyor bence bizi

24 yasindayim evlilik benim icin 2.plan bile değil. Yapacak bir sey kalmayinca tüm hayallerimi gerçeklestirince bu konuya kafa yoracağım. Düsünmeyin bu kadar

Özellikle yurtdisinda yaşayan türklerde böyle erken evlenme hala var ama türkiye için çok geçerli bir yaş değil bence artık, 25 yaş altına erken evlenmiş muamelesi yapılıyor hatta :) önce bi kendinize güvenin ve çirkin olduğunuzu düsünmeyin

O zaman 23 yasında evlenmek aklımın ucunda vardı ama uzak ıhtımaldi ..ve 24 unde evlendim.bir anda oldu.
sizin mesleğiniz var .işinize gücünüze bakın ..lafları umursamayın.sinirlenip terslenmeyin.ben olsam getirin yarın nikahı basıcam derdim.ya da şuradan birini çeviriyim de gezelım tozalım..sonra bır güzel agzının payını verırdım ama edepli şekilde.
herkes düşüncesini söyler sen de kafana takıp düşünmen mi gerekir .
Lezbiyen mısın diyenin de alnını karışla. Gençlik nereye gidiyor

Back