• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlık olduğumu öğrendim

Öz kardeşlerden ve babadan ses yok. Ayrıca şimdiki dayım teyzem herkesin bir yabancı olduğunu öğrendim. Benim evlatlık olduğumu benim dışımda herkesin yıllarca bildiğini ve bana söylemediklerini öğrendim ve benim bunu öğrendiğimden hiç kimsenin haberi yok. Beni büyüten annemde bu konuyu kimseye açmamı istiyor. En iyisi boşvermek ama size içimi dökmek istedim. Zaten kardeşlerinde bana ulaşmak istedikleri de yok ben tek büyüdüm istiyorum ki onları tanıyayım ama kardeş gibi olmayacağını biliyorum.ben de onlara ulaşmam zaten.

Babam vefat etti annem var sadece.
Canım şimdi seni neden aradılar biliyor musun? Maddiyat için, sığınacak bir yer için, hastalık vb için. Peki sen altı aylık bir bebekken o biyolojik babanın ailesi neredeydi? Teyzem, dayım, amcam yabancı oldu diyorsun ama öz olanlar sana sahip çıkabilirdi. Bugün kardeşimi bırak yeğenimin, kuzenimin ki onu hiç sevmem çocuğu ortada kalsa gerekirse eşimle her gün kavga eder yine getiririm evime, evladım kabul ederim. Baban tekrar evlenip üç çocuk daha yapmış, seni silmiş unutmuş, hayatına bakmış. Sen de hayatına bak, o insanlar büyük bir hayal kırıklığı olacak, başka bir şey değil. Kapına gelip para istemeye başlamayacakları ne malum? Üvey annen de ne karakterde bir insanmış ki şimdi sana ulaşıyor, ailenden habersiz.

Canım şimdi seni neden aradılar biliyor musun? Maddiyat için, sığınacak bir yer için, hastalık vb için. Peki sen altı aylık bir bebekken o biyolojik babanın ailesi neredeydi? Teyzem, dayım, amcam yabancı oldu diyorsun ama öz olanlar sana sahip çıkabilirdi. Bugün kardeşimi bırak yeğenimin, kuzenimin ki onu hiç sevmem çocuğu ortada kalsa gerekirse eşimle her gün kavga eder yine getiririm evime, evladım kabul ederim. Baban tekrar evlenip üç çocuk daha yapmış, seni silmiş unutmuş, hayatına bakmış. Sen de hayatına bak, o insanlar büyük bir hayal kırıklığı olacak, başka bir şey değil. Kapına gelip para istemeye başlamayacakları ne malum? Üvey annen de ne karakterde bir insanmış ki şimdi sana ulaşıyor, ailenden habersiz.
Aynen öyle öz babaanne ve dede getirip vermiş . Ve yıllarca arayıp sormadılar şimdi ise üvey anne ortaya çıkardı bu durumu ben hiç öğrenmicektim

Anneni dinlemelisin bence onlar seni tanimak isterlerse adim at. Ben birde soyle dusundum, baban seni biraktigi icin suclu ama , sen kendine bi hayat kurdun onlari annen baban bildin oda seni biraktigi icin vicdan yapip duzenini bozmak, hayal kirikligina ugratmak istememistir belkide. Yada simdiki ailen evlatlik oldugunu soylemicez sizde karsisina cikmayin demiste olabilir.

Aile olarak iyi değillermiş.
İyiki sizi evlatlık vermişler o zaman.
Belki özaile de kalsanız sizi okutmazlardı bile.
Gerçek ailesini bulan çoğu insan hayal kırıklığına uğruyor.
Sadece kardeşlerinizi toplayıp onlarla tanışabilirsiniz.

Üvey anne ortaya çıkarabildiğine göre tanıdık birine mi evlatlık verilmissiniz?
Evet zor bir durum ama belki üvey anne elinde neler görecektiniz? Gerçek evlat gibi bayılmışsınız. Ben de onların bir beklentisi olduğu için sizinle iletişime geçtiğini düşünüyorum.

Aile olarak iyi değillermiş.
İyiki sizi evlatlık vermişler o zaman.
Belki özaile de kalsanız sizi okutmazlardı bile.
Gerçek ailesini bulan çoğu insan hayal kırıklığına uğruyor.
Sadece kardeşlerinizi toplayıp onlarla tanışabilirsiniz.
Evet doğru tespit etmişsiniz okutmazlardı zaten.ama kardeşlerden adım yok bende atmak istemiyorum bu yüzden

merabalar ben 32 yaşındayım ve evlatlık olduğumu yeni öğrendim. Kendi ayakları üzerinde duran bir insanım. Evliyim çocuklarım var. Ben bebekken annem vefat etmiş. 6 aylıkken evlatlık olarak verilmişim. 3 abim varmış hepsi de evli. Ben evlatlık olduğumu üvey annenin bana ulaşmak istemesiyle öğrendim.babadan ve Diğerlerinden çıt yok. İnsan öz kardeşini aramak istemez mi? Herkes hayatından memnun demek ki . Üvey anneden de üç kardeşleri olmuş. Bana neden ulaşmak istemiyorlar . Ne yapmalıyım aklıma takılıyor

Nedir bu merak? Neyi duymak istiyorsunuz? Beklentiye girmek kendinizi üzmekten başka bir işe yaramaz. Vurun tekmeyi gitsin.
Evet sizi aramak sormak isteselerdi arayıp sorarlardı. Demek ki sizi istemiyorlar.
Anneciğinizin vefatının ardından daha 6 aylıkken evlatlık veren baba müsveddenizden, bu kadar zamana rağmen arayıp sormayan abileriniz ve üvey annenizden ne bekliyorsunuz?
Bu saatten sonra size ulaşma çabaları kendilerini baktıracak adam arıyorlar maddi manevi beklentileri vardır kesin haberiniz olsun.
Mal mülk varsa miras vs hakkınız var ayrıca. Dava açın. Sizi yasadışı şekilde evlatlık verdiler muhtemelen.

Aynen öyle öz babaanne ve dede getirip vermiş . Ve yıllarca arayıp sormadılar şimdi ise üvey anne ortaya çıkardı bu durumu ben hiç öğrenmicektim
Benim teyzemin ve eniştemin çocuğu olmadı, aynı böyle çocuk vermek isteyenler oldu, tabi para alışverişi de oluyor bu işin içinde. Teyzem o zaman anneme yarın bu çocuğun ailesi gelir tekrar para ister, ben yaşlı başlı halimle otururken kapı mı çalacak diye ömür boyu korkamam demişti. O anneciğin senin için bir ömürlük korkuyu göze almış, o insanları görmek istiyorsan bile anneni uzak tutmalısın.

Anne babanin yeri ayri tabi ama
Ben biyolojik ailemlede tanismak isterdim
Belkide oz baban cok uzulmus ve vermek zorunda kalmistir
Ben biraz duygusal bakiyorum galiba olaya

Hiç duygusal bakmayın, baba evlenmiş evlendiğine göre çocuğuna bakabilecek maddi manevi gücü varmış ama o istememiş. Bebek olursa evlenemem diye düşünmüş muhtemelen uçkur derdine.

Evlatlık alan ailene akrabalarına yabanci olma kesinlikle sana yıllarca hissettirmeden bakmislae buyutmusler . Benim de annem üvey aile si üvey ama öz akrabalarımı görüşmem bile . ona onlar ol dese ölürüm ben 8 yaşında iken annem vefat etti .. yasim 34 . Babam ben 10 yaşında iken evlendi ve birgün olsun öksüz olduğumu hissettirmediler oyle insanlar ...
Kardeslerine gelince onlar seni aramıyorlarsa sen neden kafana taktın ... baban dururken üvey anneye seni aramak.dusmes maddiyat var gibime geldi . Uc erkek çocuğa bakmislar bir seni mi vermisler aklim almadi

Öz kardeşlerden ve babadan ses yok. Ayrıca şimdiki dayım teyzem herkesin bir yabancı olduğunu öğrendim. Benim evlatlık olduğumu benim dışımda herkesin yıllarca bildiğini ve bana söylemediklerini öğrendim ve benim bunu öğrendiğimden hiç kimsenin haberi yok. Beni büyüten annemde bu konuyu kimseye açmamı istiyor. En iyisi boşvermek ama size içimi dökmek istedim. Zaten kardeşlerinde bana ulaşmak istedikleri de yok ben tek büyüdüm istiyorum ki onları tanıyayım ama kardeş gibi olmayacağını biliyorum.ben de onlara ulaşmam zaten.
Onlar adım atmiyorsa siz atin bence. Artık öğrenmişsiniz ne bileyim hep kafanizda düşünüp duracaksınız bence ama tanışsanız bir şey kaybetmezsiniz.

Bu arada dayınızın teyzenizin bilip de size bir şey söylememesi normal. Sizi büyüten anne babanız söylemeyin dedilerse söyleyemezler. Yani onlara kırılmayın diye söylüyorum.

Anası olmayanın babası olmazmiş:KK43:
Annen ölmeseymiş böyle dağılmazdınız muhtemelen.
Bence sizin içinizden ne geçiyor ve ne hissediyorsanız onu yapın.
Evet ama dağılan tek benim üç erkek çocuk babasıyla büyümüş yeni bir üvey anne ve üç kardeş daha . İyiki de vermişler beni ama abilerimin beni hiç sormaması tuhaf geliyor..

Hiç belaya bulaşma cnm kardeşlerin babayı aramıyordur üvey annede duygu sömürüsü yapıp para isteyecektir hem huzurunu kaçırmış baban arasa neyse şimdiye kadar niye durmuş madem üvey anne kafam da deli sorular

Back
X