• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlık olduğumu öğrendim

Evet ama dağılan tek benim üç erkek çocuk babasıyla büyümüş yeni bir üvey anne ve üç kardeş daha . İyiki de vermişler beni ama abilerimin beni hiç sormaması tuhaf geliyor..
Canim belki onlar o üvey anneden neler çektiler.baban belki onlarlada hic ilgilenmedi.belki giyecek 2.bir kıyafetleri olmadi veya isteseler yiyecekleri 2.tabak yemekleri...yani onların ne yasadiginida bilmiyorsun.belki sevgisiz büyüdüler ve birbirlerini bile görünüyordur 3 erkek kardeş.

Öz kardeşlerden ve babadan ses yok. Ayrıca şimdiki dayım teyzem herkesin bir yabancı olduğunu öğrendim. Benim evlatlık olduğumu benim dışımda herkesin yıllarca bildiğini ve bana söylemediklerini öğrendim ve benim bunu öğrendiğimden hiç kimsenin haberi yok. Beni büyüten annemde bu konuyu kimseye açmamı istiyor. En iyisi boşvermek ama size içimi dökmek istedim. Zaten kardeşlerinde bana ulaşmak istedikleri de yok ben tek büyüdüm istiyorum ki onları tanıyayım ama kardeş gibi olmayacağını biliyorum.ben de onlara ulaşmam zaten.

Ben de evlat edinme sırasında olan kalbiyolojik bir anne adayı olarak bu yorumunuza çok üzüldüm. Onlar biyolojik aileniz olabilir ve merak etmeniz çok normal ama sizinle bu yaşınıza kadar birlikte olan, size bakan büyüten, yıllarca sevgisini ilgisini esirgemeyen "gerçek" akrabalarınız için "yabancı" oldular demeyin ne olur.

merabalar ben 32 yaşındayım ve evlatlık olduğumu yeni öğrendim. Kendi ayakları üzerinde duran bir insanım. Evliyim çocuklarım var. Ben bebekken annem vefat etmiş. 6 aylıkken evlatlık olarak verilmişim. 3 abim varmış hepsi de evli. Ben evlatlık olduğumu üvey annenin bana ulaşmak istemesiyle öğrendim.babadan ve Diğerlerinden çıt yok. İnsan öz kardeşini aramak istemez mi? Herkes hayatından memnun demek ki . Üvey anneden de üç kardeşleri olmuş. Bana neden ulaşmak istemiyorlar . Ne yapmalıyım aklıma takılıyor
seni vermislermi vermisler eee sen neden onları arıyosun ki valla buyuk konusmak istemem ama beni vermis olsalar gercek ailemle gelse yuzumu aglasa konusmam yani sen beni vermissin arkadasın ben seni napıyım bu sattetn sonra

Başına dert mi arıyorsun? Gerçek ailene tutun ve gerisini boşver. Hem öz kardeşler dururken üvey anne ne alaka? Kesin bir menfaatleri var.

Öz kardeşlerden ve babadan ses yok. Ayrıca şimdiki dayım teyzem herkesin bir yabancı olduğunu öğrendim. Benim evlatlık olduğumu benim dışımda herkesin yıllarca bildiğini ve bana söylemediklerini öğrendim ve benim bunu öğrendiğimden hiç kimsenin haberi yok. Beni büyüten annemde bu konuyu kimseye açmamı istiyor. En iyisi boşvermek ama size içimi dökmek istedim. Zaten kardeşlerinde bana ulaşmak istedikleri de yok ben tek büyüdüm istiyorum ki onları tanıyayım ama kardeş gibi olmayacağını biliyorum.ben de onlara ulaşmam zaten.

Yazık gerçekten böyle düşünmeniz sizi alıp büyüten aile hakkında yabancı demeniz...
Sizi 1 kerecik olsun arayıp sormayan insanlara nasıl yakınlık duyabiliyorsunuz.
Sizin evlatlık verileceğinizi "üvey anne" bilmiyor muydu sanıyorsunuz?
Deveye diken insana s...demişler.
Suratlarına bakmamanız gerekir normalde ama siz ne isteseler yapacak haldesiniz...

Evet ama dağılan tek benim üç erkek çocuk babasıyla büyümüş yeni bir üvey anne ve üç kardeş daha . İyiki de vermişler beni ama abilerimin beni hiç sormaması tuhaf geliyor..
Belki haberleri yok, belki yeni ögrendiler henüz alisamadilar, belki seni huzursuz edeceklerini düsünüyorlar, uzaktan Akraba diyorsunuz karakterleri nasil, belki sana kol kanat gererler abi olurlar, belkide şimdiye kadar hayatında olmamaları büyük nimetti...
Bi arkadaşın dediği gibi kim bilir onlar nasıl hangi şartlarda büyüdü, 3 erkek evlat? Ne yediler ne içtiler üvey anne nasıl davrandı? Ayrıca sensen 6 aylıkmışsın, sana nasıl bakabilirdiki baban , abilerin bişekilde sokaklarda büyümüştür ama sana nasıl baksaydı? İşemi gitseydi evdemi kalsaydı, üvey anne 6 aylık bebeğe 3 erkeğe bir kocaya kolay tamam dememiştir belkide şart koşmuştur bebeği ver geliyim diye

Son düzenleme:
Rabbim yardımcınız olsun içinizi ferahlatmak istiyorsanız görüşün ancak beklediğiniz gibi bir tepki ile karşılaşmaz iseniz lütfen üzülmeyin. Çok zor bizler ne desek boş, evliymişsiniz ve ayakları üzerinde duran bir bayanmışsınız bu gibi şeylerin sizi yıpratmasına izin vermeyin sağlıcakla kalın

Baban belki hasta veya ölüm döşeğinde olabilir.

Senin evlatlık oldugunu bilip bunu sana yansıtmayan kişiler asıl senin ailendir ve geçmiş geçmişte kaldı.

Abilerin seni aradılar mı hayır baban aradı mı hayır akrabalar aradı mı hayır.Sen evlen barklan meslek sahibi ol ondan sonra çıksınlar meydana.Bence de hiç iyi niyetli degil.

Bu olay üzerine seni büyüten insanlara daha büyük bir minnet borcun var bence.

Abilerin mi ? Baban annenden sonra evlenmişse nasıl abilerin oluyor?

merabalar ben 32 yaşındayım ve evlatlık olduğumu yeni öğrendim. Kendi ayakları üzerinde duran bir insanım. Evliyim çocuklarım var. Ben bebekken annem vefat etmiş. 6 aylıkken evlatlık olarak verilmişim. 3 abim varmış hepsi de evli. Ben evlatlık olduğumu üvey annenin bana ulaşmak istemesiyle öğrendim.babadan ve Diğerlerinden çıt yok. İnsan öz kardeşini aramak istemez mi? Herkes hayatından memnun demek ki . Üvey anneden de üç kardeşleri olmuş. Bana neden ulaşmak istemiyorlar . Ne yapmalıyım aklıma takılıyor

24 yaşındayım ama şu an evlatlık olduğumu öğrensem, bu yaşa kadar öz bildiğim annemi-babamı, bana evlatlık olduğumu hiç hissettirmedikleri için bin kat daha fazla severim... Beni evlatlık verip, sonra hiç merak etmeyen ve hatta hala merak edip görüşmek için adım atmayan biyolojik ailemi de asla görmek istemem açıkçası.

Siz de evlatlık olduğumu hiç hissetmedim demişsiniz, aileniz sizi öz evladı yerine koymuş. Onları üzmeyin ne olur. Onları çok sevdiğinizi ve minnettar olduğunuzu sık sık belirtin.

Yalnız bir istisna var, o da vefat eden biyolojik anneniz... o kadıncağızın hiçbir suç yok. Ben yerinizde olsam sadece onun ismini ve mezarını öğrenirdim. Ziyaret edip dualar okurdum ona hep.... Yalnız bunu beni büyüten annemi üzmeden, ona hissettirmeden yapardım.

Allah yardımcınız olsun.

Keşke sizi evlatlık alan aile size bu durumu çok çok daha önceden açıklasaydı. Bu çok yanlış bir tutum olmuş doğrusu, böyle şeyleri saklamak asla doğru değil. Çünkü insanlar 30larına gelince bunu öğrenmeleri onlarda sadece travma yaratıyor. Hatta kendisini evlatlık alan aileyle görüşmeyi kesenler de oluyor. Çünkü kişi 1 günde tüm hayatının sandığı gibi olmadığını öğreniyor ve bu hiç kolay bir şey değil.

Çocuk küçüklüğünden itibaren doğal akışında bu durum anlatılmalıdır. Örneğin bir fotoğraf albümüne bakarken, ‘sen benim karnımda büyümedin fakat şu zamandan itibaren biz seninle birlikteyiz, bak burda şu yaşındasın’ gibi açıklamalarla anlatılmalı alıştırılmalı. Genelde insanlar pedagoga gidip hadi anlat ona evlatlık olduğunu söyle diyorlar. Böyle bir şey de mümkün değil, pedagog sadece nasıl bir yol izlenebileceğini söyler ve aile bunu kendisi açıklar.

Yıllar sonra çıkıp insanların huzurunu bozan bu insanlardan nefret ediyorum. Sadece doğurup, 30 sene sonra aramaya çıkıyorsun. O gözü gibi bakan ailelere yazık değil mi? Ne zorluklarla büyütülüyor bir çocuk.
Hiç aldırmayın... Eminim sizi çok seven gerçek kardeşleriniz, anneniz babanız vardır.

yerınızde olsam ne öz babamı nede kardeşlerimi merak etmezdim bu ara çok yaygın bu konular herkes öz ailesini arama derdinde , bence iyi bir ebeveyn şartlar ne olursa olsun çocuğunu başkasına emanet etmez ve bakamayacağı çocuğu doğurmaz...
babanızda işin kolayına kaçmış 2 ye bakan 3. ye de bakardı.. sonrada evlenmiş, yuva kurmuş, yeniden çocuklar yapılmış yani o hayatını kurtarmış, kardeşleriniz belki ufaktı o dönemdi öldüğünüz vs de söylenmiş olabilir onlara ama demekki çok merakta etmemişler..
bence iletişimi kesin, görüşmek istemiyorum deyin yoksa hayatınız içinden çıkılmaz bir hal alır düzeniniz bozulur...

yerınızde olsam ne öz babamı nede kardeşlerimi merak etmezdim bu ara çok yaygın bu konular herkes öz ailesini arama derdinde , bence iyi bir ebeveyn şartlar ne olursa olsun çocuğunu başkasına emanet etmez ve bakamayacağı çocuğu doğurmaz...
babanızda işin kolayına kaçmış 2 ye bakan 3. ye de bakardı.. sonrada evlenmiş, yuva kurmuş, yeniden çocuklar yapılmış yani o hayatını kurtarmış, kardeşleriniz belki ufaktı o dönemdi öldüğünüz vs de söylenmiş olabilir onlara ama demekki çok merakta etmemişler..
bence iletişimi kesin, görüşmek istemiyorum deyin yoksa hayatınız içinden çıkılmaz bir hal alır düzeniniz bozulur...[/QUOTE onlar benim evlatlık olduğumu biliyorlardı ama hiç merak edip ulaşmaya çalışmadılar evlenmişler çoluk çocuğa karışmışlar zaten kardeşleri de istemedikleri kadar fazla. Beni ne yapacaklar

Üvey anne maddiyat için size ulaşmak istiyordur. Biyolojk ailenizin kim olduğunu öğrendiniz sonuçta, bence içlerine girmeyin muhatap olmayın derim.
Sizi büyüten ailenin tek hatası bunu size uygun bir yaşta söylememesi olmuş sadece. Onun dışında annenizin yerine kendimi koyuyorum da çok üzülürdüm sizi bırakan inanlarla görüşmenize.

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.Ama öte yandan Sizi yetiştiren aile sizi ne kadar çok istemiş,sizi beklemiş ve onlara "anne,baba" demenizi hayal etmiş ki böyle bir yalana başvurmuşlar.Size verdikleri sevgi gercek ve çıkarsizca..benim 2 kızım var biri 5 aylık ve siz yaklaşık olarak o kadarlıkmissiniz aileye katildiginizda.Ben günde 4 saat uyuyor/uyumuyorum hala...sizi bağrına basan annede böyle büyütmüştür sizi...dusunsenize siz canınız olarak görmediğiniz bir varlık için böyle bir mücadeleye gidermiydiniz?

Back
X