Evlat sevgisi

Esilaadamm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2024
49
13
30
Evlat sevgisi neden farklı derler ben mesala bunu kabul edemedim gitti anneler bana yardımcı olur musunuz ben evladımi evet çok seviyorum sorumluğu gözüm sürekli üstünde ama bı kavram var evlat başka evlat hep en üste neden? Ben şimdi evladım var diye eşimi annemi kardesimi daha mı az seçmeliyim evladımi hepsinden cokmu seçmeliyim tüm sevgiler farklı degilmidir neden kıyaslama yapayım azı çoğu değilde farkı yokmu şimdi evladım oldu diye canımın parçası annemi ikinci plana mi atmaliyim kalbim eşimi can parçam kardesimi

Evlat sevgisi neden farklı derler ben mesala bunu kabul edemedim gitti anneler bana yardımcı olur musunuz ben evladımi evet çok seviyorum sorumluğu gözüm sürekli üstünde ama bı kavram var evlat başka evlat hep en üste neden? Ben şimdi evladım var diye eşimi annemi kardesimi daha mı az seçmeliyim evladımi hepsinden cokmu seçmeliyim tüm sevgiler farklı degilmidir neden kıyaslama yapayım azı çoğu değilde farkı yokmu şimdi evladım oldu diye canımın parçası annemi ikinci plana mi atmaliyim kalbim eşimi can parçam kardesimi

Anne babanın birinci önceliği evladı olacak tabiki. Niye önceliği annesi veya kardeşi olsun çocuğu varken.

Annesi olduğun o küçük insanın (ki ister öz annnesi ol ister evlat edinmiş ol) hayatta hep daha mutlu, daha huzurlu başarılı olmasını istersin, sonuçta canından can. Onun hayatta en güvendiği insan oluyorsun.

Birde çocuk gibi küçük sevimli bir canlı varken, anne/kardeş gibi yetişkine aynı ilgi gösterilmiyor. Çocuk bu açıdan bile öncelik oluyor, daha fazla sevgi veriliyor.

Evet çocuğunun iyiliği, huzuru, rahatı için ananı kardeşini ikinci plana atacaksın.

Anne babanın birinci önceliği evladı olacak tabiki. Niye önceliği annesi veya kardeşi olsun çocuğu varken.

Annesi olduğun o küçük insanın (ki ister öz annnesi ol ister evlat edinmiş ol) hayatta hep daha mutlu, daha huzurlu başarılı olmasını istersin, sonuçta canından can. Onun hayatta en güvendiği insan oluyorsun.

Birde çocuk gibi küçük sevimli bir canlı varken, anne/kardeş gibi yetişkine aynı ilgi gösterilmiyor. Çocuk bu açıdan bile öncelik oluyor, daha fazla sevgi veriliyor.

Evet çocuğunun iyiliği, huzuru, rahatı için ananı kardeşini ikinci plana atacaksın.
Tabiki önceliğim evladım hep her daim bütün bakımı gelişimi ucgudusu sadece öncelik dışında sevgiler yatistirilmamali diye düşünüyorum hepsi kalbimizde eşit yet tutamaz mi öncelik evladın olsada

Sevginin üstünlüğünü bilmiyorum da dünyaya bile isteye getirdiğimiz çocuğu herkesten korumak zorundayız.

Babalarından bile…

Bu kadar savunmasız bir canlının önüne ne geçebilir ki?
Tabiki kendimi bile düşünmem onu korurum herşeyden o değil benim sorunum ben evladımi az sevmiyorum sadece merak ettiğim bir konu

Evladim canimin parcasi,benim icin bu hayattaki en onemli varligim. Ona olan sevgimi bagimi anlatmaya kelimeler yetmez. Annem, babam,kardeslerim ve esim basinin caresine bakabilir ama evladimin her zaman bana ihtiyaci olabilir, 40 yasina da gelse olur yani. Ki kesinlikle ailem ve esim de onceligimin evladimin olmasindan yanadirlar. Cunku benim oyle. Hastalandigimda yavruma yetemedigimde esime diyorum sen beni bosver cocukla ilgilen guzelce yedir icir eglendir. Evlat bambaska birsey.

Bu seçimi bir hastalıkta ya da başa gelmiş felaketlerde anlıyorsun.
Allah öyle bir an hiç bir zaman yaşatmasın.

Bence evlat daha korunmasız, bakıma muhtaç, hayatı yardım ve destekle öğrenen, kendi başına doğru karar veremeyen bir küçük canlı olduğu için her zaman öncelikli.

Zamanla arada oluşan bağ dağları aşacak seviyeye geliyor. Aynı annen ile senin aranda olan bağ gibi.

Tabii ki de her sevgi kişiye özeldir annenle arandaki sevgiyi evladınla kıyaslayamazsın. Ya da arkadaşınla olanı kardeşinle kıyaslayamazsın. Hepsi kendi içinde özel bir yer tutar ama dediğim gibi büyük bir olay olunca (Allah korusun her çocuğu) işte o zaman öncelikler her anne için önce evlat oluyor.

? Her sevgi farklı evet ama evlat sevgisi hepsinden herseyden üstün

Siz niye taktınız bu konuya bu kadar?
Çünkü
Evladim canimin parcasi,benim icin bu hayattaki en onemli varligim. Ona olan sevgimi bagimi anlatmaya kelimeler yetmez. Annem, babam,kardeslerim ve esim basinin caresine bakabilir ama evladimin her zaman bana ihtiyaci olabilir, 40 yasina da gelse olur yani. Ki kesinlikle ailem ve esim de onceligimin evladimin olmasindan yanadirlar. Cunku benim oyle. Hastalandigimda yavruma yetemedigimde esime diyorum sen beni bosver cocukla ilgilen guzelce yedir icir eglendir. Evlat bambaska birsey.
Haklısınız

Niye böyle şeylere kafa yoruyorsunuz? Siz yarıştırmayın madem. Başkalarının söylediklerine de aklınız yatmıyorsa he deyip geçin. Böyle şeylere kafaya takmak bana değişik geliyor.

X