Evlat sahibi olamamak...

belki baatıl inançtır ama biraz okuyup bilgi edinin duanın zararı olmaz. diyeceğim şu ki, yusuf suresi.
hocaya oraya buraya gitmeyin. yusuf suresinin evlat anlamında mucizesi büyüktür. biraz araştırın Rabbim dileklerinizi duyuyordur.

Hiiiiç üzülecek kafaya takacak bi şey yok. Tıp o kadar ilerledi ki.. Kimleri kimleri gebe bırakıyorlar şimdi. Zaten 1 kere gebe kalmışsınız da. Olur. En iyi, en güzel zamanda evlat gelir. Bazı insanların zor olabiliyor, sabır lazım. Hepsinden önemlisi stres yapmayın bunu. Üzüntü yumurtlamayı ve yumurta kalitesini inanılmaz düşüren bir şey çünkü.

Cok yazilmis gerci ama ben de yazmak istedim, stres yapmak en kotu etkileyen sey bi sureci. Zaten hamile kalmissiniz bir kez, demek ki hamileligi engelleyen bir durum yok. Bir sure aklinizdan cikarin, her saniye cocuk dusunmek olmaz.

Annem hep bişeyi çoook istemiceksin der.
İnsan çok istediği ile çok sevdiği ile sınanırmış.
Ama bende iki kayıp yaşadım.
2yıl uğraştım,çok iyi anlıyorum.benim yaşımdaki arkadaşlarım 2.çocuklarını doğurmuş büyütmüşlerdi.
Ben dış gebelik ameliyatından çıktığımda hastane yatağımda arkadaşım watsuptan hamileyim mesajı yazmıştı ikinciye.bense ikinci kaybımı yaşıyordum.
Bağıra bağıra ağladım ,kıskandığımdan asla deil.
Neden ben Allahım ,ben sana ne yaptım da beni cezalandırıosun derdim.
Sonra tek tüpümün ameliyatta alındığını öğrendim ailem ben daha çok üzülürüm die sölememiş bana.
Umudu kestik eşimle.
İsyanlarımıza tövbe edip ,çocuk olayını kapattık ,kabullendik olmayacağını,nasip deil demekki dedik.
Zaten hem ruhum hem bedenim yoruldu.
Eşim ,bir defa tüp bebek deneyelim oda olmazsa söz birdaha yorulmana hırpalanmana izin vermicem dedi.
Gücümü topladım randevu aldık 1 ay sonrasına.
Ama ben gidemedim o randevuya çünkü tek tüple ,ameliyat sonrası ilk korunmasız ilişkimde hamile kaldım.
Şuan 3aylık bir bebeğim var kucağımda.
Sezeryanda boynuma koyduklarında kızımı, Rabbimden özür diledim isyanlarım için.
O isterse verirdi ,isterse alırdı.
2 meleğimi aldı , ama öyle bir evlat verdiki kokusu acılarımı dindirdi.
Her nasip vaktine esir.
Dua etmekten vazgeçme sakın.
Hayırlısını dile hep.
Te zamanda dilerim hayırlı haberler alırsın.

Ay şaka gibi
Tövbe tövbe

Cahillik işte...

Bi sebep yoksa o zaman sebep tamamen stres olabilir. Bence eşinizle bikaç günlüğüne Nevşehir e kaplıcaya gidin. Kaplıca suyuyla hamile kalan çok. . Üstelik tatil sizi rahatlatır. Gezin tozun yüzün.. dinlenin.. inşallah şifa olur.

Ben ilk çocuğuma korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım. Ikinci için 6 seneye yakın ara verdim. Ikinciyi isteyince 1 yıl olmadı hiç bir sorun olmamasına rağmen. Stres yapmıştım. Sonra kaplıcaya gittik eşimle adetim biter bitmez. Orada hamile kalmışım şükür. Darısı en kısa zamanda başınıza..

Biliyorum çok zor ama başka uğraşlar bulun. Stres yapmayın.

Adet öncesi dönem oluyor böyle duygularla başedememe. Benim de 4 yıl oldu isteyeli. 3 düşük , bir olumsuz aşılama , onca takip tahlil tetkik vs.. robot değiliz tabi ki güçsüz olduğumuz dönemler oluyor. Ama nasip kısmet , ötesi yok.. benim de ne düşüklerin net bir nedeni var ne de hamile kalamayışımın.

Tüp ben de henüz deneyemedim maddi açıdan değil , bulunduğum şehirde imkan olmayışından. Git gelle aşılama yaptım yetti zaten, büyük şehire gidene kadar bıraktım tedaviyi derken eşim gitti başka şehire şimdi. 3 ay da öyle gitti...

Ümit vermek için yazacağımsa annem babam da , kv kp de 6 sene olmamış. 6 senenin sonunda doğal yoldan gelmişiz. Diyorum ya nasip kısmet.. her günün böyle karamsar geçmiyordur eminim, adet yaklaştıkça hormonlar bir altüst ediyor, adet olup bitesiye biraz toparlayıp yeniden kalkıyorsun ayağa.

Umarım en kısa sürede gelir bebeğin , isteyen herkesin. Ha bu arada rapor çıkarırsan fiyatlar hiç öyle uçuk değil , devletin baya katkısı oluyor. Aşılama için ilaçlara 190 verdim geçen ay(raporlu) , özelde yapıldığı için de aşılama ücreti ödedim ekstra. Ama devlette o ücret de yok bildiğim kadarıyla , yani sadece ilaçlar için 200 civarı veriyorsun. Maddi durumunu bilmiyorum ama çok çok kötü değilse devlet desteği ile çok uyguna yaptırabilirsin..

Bu kadar umutsuz olma sonuçta bir kez gebelik olmuş kaybetsen bile! Bu durumda demekki bebek oluyor ama uzun süredir olmaması bi yerde bi sıkıntı var olduğunu gösteriyor, Emin'im dr lara gittiniz peki bu dr lar hangi testleri yaptırdı sorun olabilecek ne gibi olumsuzluklar teşhis edildi bu önemli! Kendimden örnek göstereyim ben de çok uğraştım pko vardı kilom vardı yumurtalığımın biri çalışmıyordu diğeri her ay çalışıyordu Ve ciddi derecede vitamin eksikliği çıktı başka görünen bir problem yoktu 41 kilo verdim vitamin takviyesi aldım zor toparlandı vitamin seviyem ve birde dr bir tedavi uyguladı hamilelikler oldu üç kez kaybettim bebeklerimi her biri ayrı yıkım oldu benim için bu sefer de beden sürekli düşük yapıyorum onu araştırdık hafif pıhtılaşma çıktı tekrar gebelik olursa kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekiyormuş 4. Gebelikte her gün iğne olmakla geçti ve evliliğimin 9. Yılında 31 yaşında kızım dünyaya geldi umutsuz olma Allah ol derse olur vaktini bekliyordur ama sende boş durma değişik dr lara git vitamin seviyene bakılsın her ay hormonlarına baktır ben çok takip ettim kendimi şu anda sadece kızımın hareketlerini takip ediyorum şu anda 11 aylık bana dede diyor herkes dede onun için.allah isteyen herkese nasip etsin dünyadaki en güzel şey evlat

Üzülme canim maddiyat tan dolayı dedim kırmak. İcin degil iş yada imkan varmı bilmiyorum ama biraz çalışıp para biriktirseniz iyi bir doktora gidebbilsebiz iyi olur sanki

Cok şükür durumum cok kötü degil canim sadece zaman Laz'ım.o da olur insallah.Allaha şükür en son tup bebek deneyebilirim bu bile bir şans.sadece o kadar içimde yaşıyorum ki dertleşmek istedim.icimi dökmek istedim ruhsal olarak guzel seyler duymak istedim herkesten Allah razı olsun su mübarek gecede derdime ortak olduğunuz icin.

Tüp bebek icin maddiyatimiz el vermiyor paramızı biriktirmemiz gerekiyor onun içinde zaman Laz'ım
Canım bende tüp bebek yaptım, öncelikle sakin ol rapor çıkarttırırsanız büyük bir kısmını devlet karşılıyor, özele gitmenize gerek yok biz Ege üni de yaptırdık. Kaç yaşındasınız.?

Tavsiyelerini dikkate alacağım canim duygularıma tercüman olmuşsun ilk yazdıkların da.

Canım benim hepimizin duygularına tercüman olmuşsun. Bende senin hissettiklerini çoğu zaman yaşıyorum. Ama napalım veren rabbim sadece ondan isteyip bekliyoruz işte. Allah hepimize hayırlısı ile nasip etsin. Ben 3. Deneme için vitaminlere başladım nasip te varsa olur inşallah.

Ben 4 yıllık evliyim ve hiç hamile kalmadım dermanım Allahtan sebebini bekliyorum .. 3. Defa tüp bebek için Mart aynı bekliyorum zor süreçler verene hamdolsun Allahım bana 1 veriyorsa diğer kardeşlerime 3 versin Rabbim yardımcımız olsun canim

Aynen , bizim komşumuzun durumu öyle oldu..
Ümidi kesip evlat edindiler..
Kısa bir süre sonra hamile kaldı.
Yaşları da yakındı, 2 kız kardeş gibi büyüdüler..
Aklıma geldikçe dua edicem size berraksucan ...
Allah hayırlısıyla sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah..

bence bi süre bebekle ilgili mevzuyu kapat , uğraşma kafandan at başka şeyler düşün. bu kadar bişeyin üstüne gittikçe , zorladıkça olacağı varsada olmuyor . yaşınız kaç bilmiyorum hiçbişey için geç değildir ama bu süre içinde kredi çekmeye çalışın maddiyat oluşturmaya çalışın ve tüp bebek deneyin . burada arkadaşlarda anlatmış önce çocuğu olmayıp sonra hiç ummadığı anda olan. çok duyuyoruz 15 yıl sonra ikiz bebeği olan geçen 70 yaşında doğum yapan kadının haberini okudum. Allahın mucizeleri bitmez.. Sana tavsiyem inançlı biriysen İSMİ AZAM DUASI , ALLAHIN 99 İSMİ VE SALAVATI ŞERİF hergün bunlarla dilekte bulun özellikle ismi azam duası dilek için mucizesini hep gördüğüm bir duadır. Rabbim senide geri çevirmeyecektir.. tez zamanda kucağını bir değil ikiz bebekle doldursun.

Allah yar yardımcın olsun profil resmindeki kadının hikayesini dinlemistim.insallah nasip eder rabbım.sende hep umutlu ol olur mu bende sizlere dua edeceğim kulun kula duası daha çabuk kabul olur derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…