• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat sahibi olamamak...

Aslında kafa olarak bebek düşüncesinden
Uzaklaşıp rahatlayabilsen
Olur biliyor musun.
Daha önce gebelik oluşmuş çünkü.
İşte kafaya takmamak
Bunu kontrol etmekte çok zor anlıyorum seni.
Allah seninle birlikte gönülden isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Bu kadar takıntı iyi değil.
Kafanızdan bebek fikrini atın.
Rahatlayın başka meşgaleler bulun kendinize.
Hamile kalabiliyorsunuz sonuçta
Rahatladığınız anda tekrar hamile kalabilmeniz mümkün.
Hayırlısı olsun hakkınızda

İnsallah arkadasım düşünmek istemiyorum zaman zaman kafamdan silip attığım da oldu ama yeniden düşüncelere daldığımda...

Canım tüp bebek için maddiyatımız el vermiyo demişsin bazı devlet hastaneleri yapıyor iyi araştır bak..Bulunduğun şehir neresi bilmiyorum ama Eskişehire yakınsan OGÜ tıp fakültesinde yapılıyor hemde başarı oranı %50 mesela ben bu ay orda aşılamaya başlıyacağım oda olmazsa tüp bebeğe geçicez.Rabbim yüzünü güldürsün artık

Amin canim cumlemizinkini güldürsün.sende insallah kavuşursun

Devlette önce aşılama ile başlanıyor canim simdi bana onu deniycekler ama onun bile ilaçlarını ücretinin bir kısmını biz ödüyoruz herseyi karşılamıyorlar...

Ablam da aşilamalari ve tup bebek tedavilerini olmuştu. Sonuclarin haber verilecegi gun cok heyecanlanmistik. Aradilar ve sonuç negatifti. Ertesi ay ablam kendiliginden hamile kaldi ve simdi dunyalar tatlisi bir yegenim var. Onu ilk gordugumde biz seni çok bekledik diye agladigimi hatirliyorum.

Lutfen umudunuzu kaybetmeyin, tedaviler sonuç vermese bile hep metanetli olun.Bir gun gelecek ve siz de bebeginizi ilk kucaginiza aldiginizda ona biz seni çok bekledik diye sarilacaksiniz..

Hic bilmiyorum gidince öğreneceğim kadınlar kulübündeki okuduklarımda gördüm canim.birde gelişmiş bi yerde degilim son yaşadıklarımdan sonra il dışında farklı bir doktora gidip geleceğim

Devlet Hastanesi olursa
Bir kısmıni odeseniz bile özellere göre yine daha uygundur kesin.
Onun için devlette şansını mutlaka dene.

Ablam da aşilamalari ve tup bebek tedavilerini olmuştu. Sonuclarin haber verilecegi gun cok heyecanlanmistik. Aradilar ve sonuç negatifti. Ertesi ay ablam kendiliginden hamile kaldi ve simdi dunyalar tatlisi bir yegenim var. Onu ilk gordugumde biz seni çok bekledik diye agladigimi hatirliyorum.

Lutfen umudunuzu kaybetmeyin, tedaviler sonuç vermese bile hep metanetli olun.Bir gun gelecek ve siz de bebeginizi ilk kucaginiza aldiginizda ona biz seni çok bekledik diye sarilacaksiniz..

Ablanız adına cok sevindim.İnsallah bende sarılırım insallah benimde hayırlı sağlıklı sıhhatli bir evladım olur amin

Canim benim umudunu hic yitirme.. Allah im ol der olur.. insallah melegin vaktini bekliyordur.. insallah o gun gelir de rabbim kucagini doldurur..
hic vazgecme duadan sabirdan..
ben de tedavi gordum, ilaclar igneler su bu derken baktim olmuyor, hic beklemedigim dusunmedigim, kafama takmadigim kisacasi rahat oldugum bi anda hamile oldugumu ogrendim..
lutfen kafani mesgul edecek farkli ugraslar bul, calisiyorsan isine dort elle saril, hamileligi falan hic dusunme.. tedavine de baslarsan acaba olacak mi,oldu mu nolacak gibi stres yapma kendine..
Insallah ummadigin bi an da hayirli haberini alirsin canim..

Ahh canım yaa yasadiklariniz çok zor anlayabiliyorum. Dilerim Allah tan inşallah size en yakın zamanda hamile kalmayi nasip eder. Rabbim nasip etmiş 1 kez eminim ki ikincisi de olacaktır. Rabbim hayırlı sağlıklı evlat versin..

Canim benim umudunu hic yitirme.. Allah im ol der olur.. insallah melegin vaktini bekliyordur.. insallah o gun gelir de rabbim kucagini doldurur..
hic vazgecme duadan sabirdan..
ben de tedavi gordum, ilaclar igneler su bu derken baktim olmuyor, hic beklemedigim dusunmedigim, kafama takmadigim kisacasi rahat oldugum bi anda hamile oldugumu ogrendim..
lutfen kafani mesgul edecek farkli ugraslar bul, calisiyorsan isine dort elle saril, hamileligi falan hic dusunme.. tedavine de baslarsan acaba olacak mi,oldu mu nolacak gibi stres yapma kendine..
Insallah ummadigin bi an da hayirli haberini alirsin canim..

Amin canim insallah çalışmıyorum evdeyim çoğu zaman.esim sagolsun alır götürür gezdirir ama bi yere kadar kafa dağılıyor.hepinizin yazdıkları bana İnan'ın güç verdi herkese teşekkür ederim insan an oluyor umutsuzlasiyor yeniden umudumu toparladım

Biraz uzun oldu özür dilerim hanımlar.Neye nerden başlasam bilmiyorum yanı içimdekilerin hepsini doğru bi şekilde paylaşmaya çalışacağım.6 senelik evliyiz uzun zamandır çocuk sahibi olabilmekle geçiyor vaktimiz. daha önce bir kere düşügüm oldu ondan beridir de hamile kalamadım.Esimle bu ay cok umut ettik,dualar ettik,geceleri uykum bölünse kalkıp dua eder olmustum.Agzimdan sukurleri sabırları hic eksik etmedim hep hayırlısını diledim demekki hayırlı değilmiş ki olmadı diye teselli ettim kendimi.Ancak gel gelelim içimdeki evlat ateşini dindiremedim.ruyalarimda hamile olduğumu görürdüm uyanınca karnımı tutar goz yaslarına bogulurdum.:KK43:Az önce yine test yaptım negatif çıktı eşime gösterdim adamcağız defalarca teste bakıp bir umut ışığı aradı.Ama nafile testi bıraktı kenara gözleri doldu hayırlısı olsun dedi ve evin içinde derin bir sessizlik....bende dayanamayıp sizlere yazmak istedim.Doktorlara cok gittik kimi sorunu bende buldu kimi sende bişey yok sorun eşin de dedi kimi de sebepsiz dedi.tedaviler hormon ilaçları,her doktora gittiğimde kapıda kocasıyla sırasını bekleyen hamile kadınlar gördükçe dua ettim bana da nasip etsin diye.yanlis anlamayın gözüm yok kimsenin evladın da rabbim isteyene daha cok versin.gel zaman git zaman etrafımızda ki dost diye nitelendirdiğimiz insanlar evlatlarını bizden kıskanır oldu :KK61:çocuklarını severken sana bakışları o yaşadığım yokluğu tüm benliğimde hissettiriyorlardı.korkar olmustum birinin çocuğuna bişey olurda nazar değdi diye benden bilirler sandım cekindim sevmeye.Özguvenimi kaybettim adeta.Bakislardan çekindiğim icin arkadaşlarımızın çocuklarını gizlice basini oksar sever hemen elimi çekerdim hasretimi dindirirdim.Ancak zamanla gördüm ki etrafımdaki bu insanlar hep canimi yaktılar.sonra herkese kapattim kendimi Allahtan baska kimsem yok dua ettim hep 1 evlat istedim kucağımda sallayacağım ninniler söylecegim oyunlar oynacagim bir evlat diledim.nasip olmadı....haberlerde gördüm annesi bebeğini denize atıyor öyle içim yandı ki dedim ki kendi kendime ver bana ben bakarım büyütürüm benim olsun....öylece o can yitip gitti...:KK61:tekrar tedaviye başlayacağım...sabrıma sabır katabileceğim bişeyler duymaya ihtiyacım var etrafımda derdimden anlayacak tek bir arkadasım bile yok.ne olur bana güç toplayabileceğim bişeyler söyler misiniz.
Canım benim ya sakın umudunu kaybetme ben de tedavi ile hamile kaldim bol bol meryem suresini oku ben çok faydasini gördüm sende görürsün inşallah..

Her şeyin hayırlısı bunu siz de biliyorsunuz. Ama çok istediğiniz şeylerin hele böyle her kadının tabii bir isteğin gerçekleşmemesi ne kadar işkence gibidir anlıyorum. Anlıyorum diyorum aynı konu değil belki ama benim de zaman zaman hissettiğim bir işkence. Ümitvar olunuz. Bu dünyada Allahın nasip etmediği her seyde muhakkak ki bir hayır vardır. Biz söyleyip geçiyoruz basit bir şey gibi ama duaya inanmak ve Allahın takdirine boyun eğip tevekkül etmek çok zordur. 6 yıl değil 16 yıl da geçse üzmeyin kendinizi. Gün doğmadan neler doğuyor. Allah dilerse er ya da geç olur. Hayırlısı ve kolayı diye dua edin duanız da bizi de unutmayın inşallah. Rabbim tez vakitte hayırlı bir evlatla müjdelesin sizi. Hayırlı geceler. Size yazdım ama bana da iyi geldi. Allah razı olsun.

Cnm bnm yasadigin durumu cok cok iyi anliyorum hele son cumlelerin beni kahretti uzulme olmuyorsa vardir Rabbimin bir bildigi varlığıyla sınamayacatik öyle düsun ve en onemlisi herseyin bir zamani var ve o zaman gelmeyince mumkun değil olmasi sabret dua et ve en önemlisi de stres yapip acele etme bu tedavi surecinide etkiler herseyin hayirlisi olsun

Canım benim ya sakın umudunu kaybetme ben de tedavi ile hamile kaldim bol bol meryem suresini oku ben çok faydasini gördüm sende görürsün inşallah..

Meryem suresini dinlerken gözlerim dolar hele anlamı... rabbimin mucizesinin ne buyuk olduğunu bir kez daha öğretiyor bizlere. tevekkül etmekteyim insallah çarem rabbimden gelecek

Biraz uzun oldu özür dilerim hanımlar.Neye nerden başlasam bilmiyorum yanı içimdekilerin hepsini doğru bi şekilde paylaşmaya çalışacağım.6 senelik evliyiz uzun zamandır çocuk sahibi olabilmekle geçiyor vaktimiz. daha önce bir kere düşügüm oldu ondan beridir de hamile kalamadım.Esimle bu ay cok umut ettik,dualar ettik,geceleri uykum bölünse kalkıp dua eder olmustum.Agzimdan sukurleri sabırları hic eksik etmedim hep hayırlısını diledim demekki hayırlı değilmiş ki olmadı diye teselli ettim kendimi.Ancak gel gelelim içimdeki evlat ateşini dindiremedim.ruyalarimda hamile olduğumu görürdüm uyanınca karnımı tutar goz yaslarına bogulurdum.:KK43:Az önce yine test yaptım negatif çıktı eşime gösterdim adamcağız defalarca teste bakıp bir umut ışığı aradı.Ama nafile testi bıraktı kenara gözleri doldu hayırlısı olsun dedi ve evin içinde derin bir sessizlik....bende dayanamayıp sizlere yazmak istedim.Doktorlara cok gittik kimi sorunu bende buldu kimi sende bişey yok sorun eşin de dedi kimi de sebepsiz dedi.tedaviler hormon ilaçları,her doktora gittiğimde kapıda kocasıyla sırasını bekleyen hamile kadınlar gördükçe dua ettim bana da nasip etsin diye.yanlis anlamayın gözüm yok kimsenin evladın da rabbim isteyene daha cok versin.gel zaman git zaman etrafımızda ki dost diye nitelendirdiğimiz insanlar evlatlarını bizden kıskanır oldu :KK61:çocuklarını severken sana bakışları o yaşadığım yokluğu tüm benliğimde hissettiriyorlardı.korkar olmustum birinin çocuğuna bişey olurda nazar değdi diye benden bilirler sandım cekindim sevmeye.Özguvenimi kaybettim adeta.Bakislardan çekindiğim icin arkadaşlarımızın çocuklarını gizlice basini oksar sever hemen elimi çekerdim hasretimi dindirirdim.Ancak zamanla gördüm ki etrafımdaki bu insanlar hep canimi yaktılar.sonra herkese kapattim kendimi Allahtan baska kimsem yok dua ettim hep 1 evlat istedim kucağımda sallayacağım ninniler söylecegim oyunlar oynacagim bir evlat diledim.nasip olmadı....haberlerde gördüm annesi bebeğini denize atıyor öyle içim yandı ki dedim ki kendi kendime ver bana ben bakarım büyütürüm benim olsun....öylece o can yitip gitti...:KK61:tekrar tedaviye başlayacağım...sabrıma sabır katabileceğim bişeyler duymaya ihtiyacım var etrafımda derdimden anlayacak tek bir arkadasım bile yok.ne olur bana güç toplayabileceğim bişeyler söyler misiniz.
Umudunu hiçbir zaman kaybetme kızım tüp bebek çok şükür zor zamanlar atlattım ama yanımda inşallah sende bugünleri ilerde buruk bi anı olarak hatırlarsın rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin size
(Eğitim araştırma hastanesinden tüp bebek raporu çıkartıp özellerde daha uyguna tedavi görebiliryosun biz rapor çıkarttık hatta)

3 defa tüp bebek denemesi yaptım
1 boş gebelik 2 negatif. Hem de önemli bir sorunda yok .O sıralarda en yakın arkadaşım 9 aylık bebeğini karnında kaybetti. Hamileliğiyle hava atan boğazımda bir düğüm oluşturan kadinin çocuğu down sendromlu ...kader kısmet bebek işi. Bebekten önce de bir bireyiz. Önceden olupta kaybedip yokluğunu cekmiyoruz. Bakıp büyütup kaybetmek çok acı. Olacaksa zamanı vardır. Olmuyorsa hayatı bebeğe endekslemek doğru değil.

Su an yakinim tup bebek tedavisi goruyor unlu bir doktorla, 5800 tl tup bebek islemleri 1100 tl de ilaclara odeyecek.
Daha uygunu da vardir illa ki.

Cnm bnm yasadigin durumu cok cok iyi anliyorum hele son cumlelerin beni kahretti uzulme olmuyorsa vardir Rabbimin bir bildigi varlığıyla sınamayacatik öyle düsun ve en onemlisi herseyin bir zamani var ve o zaman gelmeyince mumkun değil olmasi sabret dua et ve en önemlisi de stres yapip acele etme bu tedavi surecinide etkiler herseyin hayirlisi olsun

Hepinizin söylediklerini dikkate alacağım rahat olacağım aceleci ve sabırsız olmamak icin elimden geleni yapacağım insallah çok teşekkür ederim hayır dualarınız için.Sizlerinde Gönüller'inde ne dilekleriniz varsa rabbim nasip etsin amin

Back