• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamak....

Tüp bebek sürecine girdim ama hala bir mucize olup doğal yolla oluvermesini niyaz ediyorum. Maddi manevi bundan kurtulmayı istiyorum. Böyle bir nimet tedavi var şükürler olsun tıp ilerledi. Ama işte hep hayalim doğal olması idi. Ya nasip. Sağolun
Anladım canım inşallah olur 45-50 yaşında hamile kalanları gördüm tüp bebek merkezlerinde neler var neler.. hayırlısı olsun stres ve üzüntü bedenin en büyük zehiri zaten..

Benim de pıhtılaşma dan kaynaklı gebelik kayiplarim var enson dr kontrollü gebelik doğal yollardan gebeliği yasakladı tüp bebek tedavisine başladım ilk negatif oldu 2. Ye hazirlanirken memede kitle çıktı 1 yıl dir da hastalıkla uğraşıyorum ve ben şunu anladım ki nasipten öte yol yok çok inat etmiştim çok yuklenmistim kendime rabbim bana sen dur dedi etrafında ki insanlarin kırıcı ve alaycı bakışları baskıları belkide beni bu kadar çok illa olacak yoluna itmisti psikolojik baski bir taraftan 7 yillik evlat ozlemi inatlastirmisti beni şimdi diyorum vardir rabbimin vermediginde bir hayır bazen oluruna birakmak gerekiyor...
Hangi genlerinizde pıhtılaşma var acaba bende de pıhtılaşma var ama iğne hiç kullanmadım gebelik kayıplarım var😔

İsyan yok Allah korusun. Bu Allah ın bir imtihanı. Sabredenlere müjdeler olsun buyruluyor. Hayırlısı demek çok önemli. Çok başka ağır çocuk imtihanlar olanlar da var. Öyle olsa biz kaldıramayacaktık belki. En doğrusunu Allah bilir. Fıtratımızda bu şefkat sevme bakma sevgisini veren Allah İnşaAllah bize de verecektir. Hep ona yönelip dua edelim. Başka çıkış yolu ferahlık yok. Bu üzüntü ve sıkıntıların karşılığını ahirette alacağız İnşaAllah. Kadınlar duygusal varlıklar sızlanmadan edemiyoruz işte. Allah günahlarımızı affetsin. En güzel hayırlı sağlıklı imanlı evlatlar nasip etsin. Size de hepimize de İnşaAllah!
Amin canim amin ..Allah razı olsun inşallah sizdende yazdıklarınız için ama inanın bazen tukeniyorum saatlerce agladigim insanların içine cikmadigim oluyor
İsyan yok Allah korusun. Bu Allah ın bir imtihanı. Sabredenlere müjdeler olsun buyruluyor. Hayırlısı demek çok önemli. Çok başka ağır çocuk imtihanlar olanlar da var. Öyle olsa biz kaldıramayacaktık belki. En doğrusunu Allah bilir. Fıtratımızda bu şefkat sevme bakma sevgisini veren Allah İnşaAllah bize de verecektir. Hep ona yönelip dua edelim. Başka çıkış yolu ferahlık yok. Bu üzüntü ve sıkıntıların karşılığını ahirette alacağız İnşaAllah. Kadınlar duygusal varlıklar sızlanmadan edemiyoruz işte. Allah günahlarımızı affetsin. En güzel hayırlı sağlıklı imanlı evlatlar nasip etsin. Size de hepimize de İnşaAllah!

Gulum insan bi donem kendini avutuyo iste sen benim bi kac sene onceki halimsin ne Kisiri bizim koyde eskiden bi kısır inek vardi benzetmesi yapan bile oldu bana. Ama yaş 32 33 34 ilerleyince ve evlilik 10 seneyi gecince bogazina hepten bi öküz oturmaya basliyo bunca sene olmadi bundan sonrada olmicak diyosun . Tabiki surekli uzulmuyosun hayatida yasiyosun ama bi yanin hep eksik burnunun diregi hep sizliyor. O yuzden benden kucuklere evliligi taze olanlara tek tavsiyem biranonce bu durumun tedavisini olmaya bakin tıbba hekime guvenin duanizida edin. Ama 3 5 10 derken 13 senem biticek benim hala yalnizim. 4 duvarla yalniz kalmayi cok cok iyi bilirim kimseye derdini anlatamamayi esine bile icini dökmemeyi cunku onu uzmemeyi. Birisi bi laf soledi diye karda kista onca yolu titreye titreye aglayarak gelmeyi cok iyi bilirim. O yuzden zaman ilerledikce zorlasiyo tecrübe ile sabit💚
Kıyamam size sizin anlattıklarınızin bana o kadar tanıdık duygular ki ,😭😭😭😭😭

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması demek
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ göbeğin çıkmış yoksa hamile misin? diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazen de eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp, ağlamamaya çalışmak, özendiklerini hep içine atmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek..
Olmasını beklediğin geçen yılları sayarken çevrenden 2.ci 3.cü bebek haberleri alıp tarifsiz bir üzüntü duymak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla destek bulup, avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var Rabbim onlara da bana da hayırlı ve sağlıklı evlat ver demek...
İnşallah hayırlısı ile evlat nasip eder rabbim size belki faydası olur ismi azam duasını yapın bu duayı yapan çogu kişinin duası kısa sürede kabul olmuş belki içinizdeki hasretin bitmesine de vesile olur Allahtan ümit kesilmez eger detaylı isterseniz özelden msj atın duanın yapılışını anlatıyım size

Allah ım size benden evvel tez vakitte hayırlı sağlıklı güzeller güzeli evlat versin acılarınızı dinsin İnşaAllah. Kendime sevindiğim gibi sevinirim. Sizin ki de başka zor imtihan. İnşaallah ahirette karşılığını alacaksınız sabredin. Takıntılı hassas biri olarak o çevreden de bayağı uzakta olsam yine de o kadar uzaktan acıtıyorlar bilirim. Geçen haftalarda bir arkadaş nasılsın diye sarılırken aniden "ayy ben 2. Ye hamileyim!" diye bana çok büyük bir ayıp ve patavatsızlık yaptı. Hiç empati yapıp üzülürüm bende eksik hissederim diye düşünmedi. Sen 1. Yi beklemezken belki, biz isteyip bekliyorduk. Şimdi 2. Diyorsun ben hala bekliyorum diyemedim... Dersem acırlar kimsenin acıtmasına acımasına tahammülüm yok. Benim bizim elimizde olsa herşey mükemmel olurdu. Takdir Allah tan. 🌸
Canım benim Allah razı olsun 😍 inşallah rabbim seninde o güzel kalbine göre tez vakitte hayırlı saglikli bir evlat nasip eder 🤲🤲 o kadar iyi anliyorum ki senin ne yaşadığını insanlar çok acımasız nereden vuracaklarini çok iyi biliyorlar en yakinindan en yakin arkadaslarin vuruyor zaten ben o hatayı yaptim bak simdi nelerle uğraşıyorum hiç takma vurdum duymaz ol inan bir çoğuda cocuksuz olanlari kıskanıyor emin ol sağlık herseyden önemliymiş bunu anladım rabbim vaktini saatini biliyor yeterki ol desin stres yapma olurmu ağzı olan konuşuyor boşver takılma 😊

Hangi genlerinizde pıhtılaşma var acaba bende de pıhtılaşma var ama iğne hiç kullanmadım gebelik kayıplarım var😔
3 gende var FV G1691A Leiden ve MTHFR A1298C digeride 4G 5G bana 9 boyunca günlük 2 doz göbekten iğne ve Corasprin kullanman gerekiyor demişti ama son bebek kaybından sonra da hamilelik yaşamadım sizin Hangi genlerinizde var

3 gende var FV G1691A Leiden ve MTHFR A1298C digeride 4G 5G bana 9 boyunca günlük 2 doz göbekten iğne ve Corasprin kullanman gerekiyor demişti ama son bebek kaybından sonra da hamilelik yaşamadım sizin Hangi genlerinizde var
Benim de mthfr A1298C heterozigot diğeri de 4g 5g ama iğneye gerek yok diyorlar sürekli

Ben hiç kalp atışı duymadım 4" kaybım var😔

Seni çok iyi anlıyorum çokta şey yaşadım bu çocuk sorunu yüzünden ben şunun farkındayım çocuk olur ama tüp bebek ama aşılama bi bakarsın bütün tedavilerden sonra kendiliğinden olur.. nasibimiz bizimle ama çocuğum yok rahatım istediğimi yapabildiğim ve özgür olduğum için kıskananda çok.. Yeni fark ettim 😄 neden bunları diyorsun dersen bazı sıkıntılar yaşadım ordan anladım böyle olduğunu madem olmıyor şuan ozaman anın tadını çıkarmak lazım aslında öyle değil mı? Zamanı gelince birden merhaba ben geldim diyecek zaten☺️ çok sevdiğim biri 6 yıl sonra kendiliğinden oluşan bir gebeliği oldu biriminde 7 yıl sonra yani bence bişeylere acele etmeye gerek yok .. Allah ne verirse hayırlısını versin ben geçen gün dışarıdaydım ve okadar güzel ve genç bir anneye şahit oldum ki maşallahı vardı kadının gerçekten ama evladı tekerlekli sandalyedeydi işte o an dedim ki Allahım sen herkese eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı evlat ver nolursun.. önce sağlık olsun .. o günden beri tutturmuyorum eskisi gibi çocuk diye eşimle nezamandır hep bebek kafasındayız o moddan çıkamıyoruz 3 senedır hemde!! detaya inersem en özel anlarımızın bile tadını çıkaramaz olduk inan mental olarak insan çöküş yaşıyor bence salmalısın bu moddan çıkmalıymış insan meğer dışarıda hayat var tadını çıkar 🙏🏼 zamanı gelince istiyen herkese inşallah nasip olur Allah ol der olur , Allah büyüktür🙏🏼☘️.. uzun oldu ama yazmak istedim kızlar rahat olun bende pko var ondan olmadı uzun süre hala bekliyorum yapacak bir şey yok nasip bu işler 🙏🏼
Kızımın hamileliğin de hastanede yatmam gerekti bir arkadaş 17 yıldan sonra kendi kendine gebe kalmisti 33 34 yaşında idi

Benim de mthfr A1298C heterozigot diğeri de 4g 5g ama iğneye gerek yok diyorlar sürekli
Perinatologa gittinizmi k.dogm dr çok bilgi sahibi değiller bu konuda gitmediyseniz mutlaka bir Perinatolog ya da riskli gebelik dr ile görüşün size uygun tedaviyi onerirler

Sonuçlarımız hemen hemen ayni ama neden bir tedavi vermemisler gerçi benim de daha önce 8 haftalık 11 haftalık gebelik kayiplarim oldugunda da sağlıksız gebelik demislerdi 14 haftalık gebelik kaybından sonra genetik istediler pıhtılaşma olduğu öyle öğrendik ben tüp bebek tedavisi için gittiğim Dr istemisti pıhtılaşma testini

Kızımın hamileliğin de hastanede yatmam gerekti bir arkadaş 17 yıldan sonra kendi kendine gebe kalmisti 33 34 yaşında idi
Allah hayırlı etsin sağlıkla büyütsün 🧿 herşeyin zamanı var buna inaniyorum ben hayatımda çok şey değişti bazı planlarım vardı çok şükür nasip oldu herşey tek tek sırayla oluyor 🤷🏻‍♀️

Perinatologa gittinizmi k.dogm dr çok bilgi sahibi değiller bu konuda gitmediyseniz mutlaka bir Perinatolog ya da riskli gebelik dr ile görüşün size uygun tedaviyi onerirler
Bende öyle yapıcam çünkü şu ana kadar gittiğim doktorların hiç biri iğne tedavisi önermedi şansımı denemek istiyorum

Sonuçlarımız hemen hemen ayni ama neden bir tedavi vermemisler gerçi benim de daha önce 8 haftalık 11 haftalık gebelik kayiplarim oldugunda da sağlıksız gebelik demislerdi 14 haftalık gebelik kaybından sonra genetik istediler pıhtılaşma olduğu öyle öğrendik ben tüp bebek tedavisi için gittiğim Dr istemisti pıhtılaşma testini
Umarum bir gün bizde anne olabiliriz rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🤲🏻

İğne kullandınız mı peki bu gebelik kayıplarında

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ göbeğin çıkmış yoksa hamile misin? diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazen de eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp, ağlamamaya çalışmak, özendiklerini hep içine atmak demek...
Olmasını beklediğin geçen yılları sayarken çevrenden 2.ci 3.cü bebek haberleri alıp tarifsiz bir üzüntü duymak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla destek bulup, avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var Rabbim onlara da bana da hayırlı ve sağlıklı evlat ver demek...
Sizi çok iyi anlıyorum bende aynı durumda, üzüntüdeyim 😞 size sımsıkı sarılmak isterdim..

İnanın şuan bayramı düşünüyorum kara kara.. insanlara cevap yetiştirmekten yoruldum. Çok istediğim bir şeyi sırf insanlara laf anlatmak zorunda kalmamak için şuan çocuk düşünmüyoruz diyerek geçiştirmeye çalışıyorum sürekli.. İnsanlar o kadar insafsız ki. Bunu en yakınlarım yapıyor üstelik.

Allah tez zamanda dileyen herkese sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip etsin 🙏🙏

Rabbim tez zamanda nasip etsin

Back