• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat sahibi olamamak...

Çok zor günler yaşıyorsun Anlıyorum ama geçecek ben seni tanımıyorum Ama gğnüşden inanıyorum ki anne olacaksın inşallah ..bende uzun uğraşlar sonucu anne olabilmiş biriyim yaşadıklarının benzerlerini çok yaşadım:((sana naçizane tavsiyelerim olacak .bak siz Şanslı kategoridensiniz sorun yokmuş bu çok güzel birde doktora gidip de tüp bebek le bile çok zor anne olmanız cümlesini duyanlar var :(
Senin yapacağın güzel kardeşim tüp bebek Parasını biriktirene kadar doğal takviyeler almak olacak.eşin ve senin için tedaviye kadar sperm ve yumurta kalitesi artmış olur böylelikle.ikinci şey de bu Süreci kendine ve eşine zehir etmemek olacak .kitap oku film izle ama bu süreçte düşünmemeye çalış ve çevrende sana bu konuda anlayışsız davranan insanları şutlA.günlük yaz en iyi dost oluyo bazen günlük .etraf mucizeler ile dolu.

Sadece şunu söylicem size,kafanızdan bu konuyu çıkarın,beyinde bitireceksiniz önce,olmuyosa olmuyo napiyim diyeceksiniz,vazgeçeceksiniz tam anlamiyla ve eşinizde bu şekilde düşünecek,bunu yapabilmek içinde bi ugraş bulmalısınız kendinize,unutun yani bebek olayını,bakın bakiyim nasıl hamile kalıyosunuz en kısa sürede,kısır bir döngüye girmissiniz şuan,stres yaptıkça olmuyor,olmadıkça stres yapıyorsunuz..
Not:üstte yazdığım uygulamada birçok kisinin sonuç aldığına şahit oldum.

Bizim akrabamizinda olmuyordu olmuyor diye uzuldu falan tup bebek tedavisine basladi ve dedigi tek sey hamilelil istiyorsan kafan rahat olcak stres sikinti olmayacak olurmu olmaz mi hamile kalirmiy gibi kafansa dusunce olmayacak tevekkülle bekledim dedi ve suanda ikizlere hamile :)) Stres yapma kuzum rabbim insalalh tez zamanda bebek nasip eder kucagini doldurur

Biraz uzun oldu özür dilerim hanımlar.Neye nerden başlasam bilmiyorum yanı içimdekilerin hepsini doğru bi şekilde paylaşmaya çalışacağım.6 senelik evliyiz uzun zamandır çocuk sahibi olabilmekle geçiyor vaktimiz. daha önce bir kere düşügüm oldu ondan beridir de hamile kalamadım.Esimle bu ay cok umut ettik,dualar ettik,geceleri uykum bölünse kalkıp dua eder olmustum.Agzimdan sukurleri sabırları hic eksik etmedim hep hayırlısını diledim demekki hayırlı değilmiş ki olmadı diye teselli ettim kendimi.Ancak gel gelelim içimdeki evlat ateşini dindiremedim.ruyalarimda hamile olduğumu görürdüm uyanınca karnımı tutar goz yaslarına bogulurdum.:KK43:Az önce yine test yaptım negatif çıktı eşime gösterdim adamcağız defalarca teste bakıp bir umut ışığı aradı.Ama nafile testi bıraktı kenara gözleri doldu hayırlısı olsun dedi ve evin içinde derin bir sessizlik....bende dayanamayıp sizlere yazmak istedim.Doktorlara cok gittik kimi sorunu bende buldu kimi sende bişey yok sorun eşin de dedi kimi de sebepsiz dedi.tedaviler hormon ilaçları,her doktora gittiğimde kapıda kocasıyla sırasını bekleyen hamile kadınlar gördükçe dua ettim bana da nasip etsin diye.yanlis anlamayın gözüm yok kimsenin evladın da rabbim isteyene daha cok versin.gel zaman git zaman etrafımızda ki dost diye nitelendirdiğimiz insanlar evlatlarını bizden kıskanır oldu :KK61:çocuklarını severken sana bakışları o yaşadığım yokluğu tüm benliğimde hissettiriyorlardı.korkar olmustum birinin çocuğuna bişey olurda nazar değdi diye benden bilirler sandım cekindim sevmeye.Özguvenimi kaybettim adeta.Bakislardan çekindiğim icin arkadaşlarımızın çocuklarını gizlice basini oksar sever hemen elimi çekerdim hasretimi dindirirdim.Ancak zamanla gördüm ki etrafımdaki bu insanlar hep canimi yaktılar.sonra herkese kapattim kendimi Allahtan baska kimsem yok dua ettim hep 1 evlat istedim kucağımda sallayacağım ninniler söylecegim oyunlar oynacagim bir evlat diledim.nasip olmadı....haberlerde gördüm annesi bebeğini denize atıyor öyle içim yandı ki dedim ki kendi kendime ver bana ben bakarım büyütürüm benim olsun....öylece o can yitip gitti...:KK61:tekrar tedaviye başlayacağım...sabrıma sabır katabileceğim bişeyler duymaya ihtiyacım var etrafımda derdimden anlayacak tek bir arkadasım bile yok.ne olur bana güç toplayabileceğim bişeyler söyler misiniz.
Canım inşallah en kisa zamanda hasretin sona erer kavusursun melegine tüp bebek bile degil madem sorun da yok aşılama yaptırabilirsiniz hatta hic beklemeyin derim hem cokta pahali bir tedavi deil 1000 lira civarında olmasi lazım hersey gönlünce olsun..

Canım benim, seni anlıyorum, hem de tüm kalbimle.
Dün o haberi görünce Allahım affetsin nasıl isyan ettim. Allahım böylelerine vereceğine neden isteyenlere vermiyorsun diye :( haberlerden sonra gecenin bir yarısı uyuyakalana kadar ağladım...
Ama nasip değil demek ki, bizim de bu dünyadaki en büyük sınavımız bu demek ki.
Allahım sabır versin. çünkü dayanması çok güç oluyor :(
Kafana takma, stres yapma deniliyor ama nafile, aklından silemiyorsun.
Algıda seçicilik gibi hep bebek, hep çocuk, hep hamile görüyorsun.
Allahım yardımcın olsun.
Tez zamanda kucağımızı doldursun.
Dayan!
kazanan sen olucaksın inan...

Biraz uzun oldu özür dilerim hanımlar.Neye nerden başlasam bilmiyorum yanı içimdekilerin hepsini doğru bi şekilde paylaşmaya çalışacağım.6 senelik evliyiz uzun zamandır çocuk sahibi olabilmekle geçiyor vaktimiz. daha önce bir kere düşügüm oldu ondan beridir de hamile kalamadım.Esimle bu ay cok umut ettik,dualar ettik,geceleri uykum bölünse kalkıp dua eder olmustum.Agzimdan sukurleri sabırları hic eksik etmedim hep hayırlısını diledim demekki hayırlı değilmiş ki olmadı diye teselli ettim kendimi.Ancak gel gelelim içimdeki evlat ateşini dindiremedim.ruyalarimda hamile olduğumu görürdüm uyanınca karnımı tutar goz yaslarına bogulurdum.:KK43:Az önce yine test yaptım negatif çıktı eşime gösterdim adamcağız defalarca teste bakıp bir umut ışığı aradı.Ama nafile testi bıraktı kenara gözleri doldu hayırlısı olsun dedi ve evin içinde derin bir sessizlik....bende dayanamayıp sizlere yazmak istedim.Doktorlara cok gittik kimi sorunu bende buldu kimi sende bişey yok sorun eşin de dedi kimi de sebepsiz dedi.tedaviler hormon ilaçları,her doktora gittiğimde kapıda kocasıyla sırasını bekleyen hamile kadınlar gördükçe dua ettim bana da nasip etsin diye.yanlis anlamayın gözüm yok kimsenin evladın da rabbim isteyene daha cok versin.gel zaman git zaman etrafımızda ki dost diye nitelendirdiğimiz insanlar evlatlarını bizden kıskanır oldu :KK61:çocuklarını severken sana bakışları o yaşadığım yokluğu tüm benliğimde hissettiriyorlardı.korkar olmustum birinin çocuğuna bişey olurda nazar değdi diye benden bilirler sandım cekindim sevmeye.Özguvenimi kaybettim adeta.Bakislardan çekindiğim icin arkadaşlarımızın çocuklarını gizlice basini oksar sever hemen elimi çekerdim hasretimi dindirirdim.Ancak zamanla gördüm ki etrafımdaki bu insanlar hep canimi yaktılar.sonra herkese kapattim kendimi Allahtan baska kimsem yok dua ettim hep 1 evlat istedim kucağımda sallayacağım ninniler söylecegim oyunlar oynacagim bir evlat diledim.nasip olmadı....haberlerde gördüm annesi bebeğini denize atıyor öyle içim yandı ki dedim ki kendi kendime ver bana ben bakarım büyütürüm benim olsun....öylece o can yitip gitti...:KK61:tekrar tedaviye başlayacağım...sabrıma sabır katabileceğim bişeyler duymaya ihtiyacım var etrafımda derdimden anlayacak tek bir arkadasım bile yok.ne olur bana güç toplayabileceğim bişeyler söyler misiniz.

20 sene sonra evladina kavusan insanlar gordum , 10 yil sonra kavusanlar da var.
Râb yanınızda, sakın durmayın, yürümeye devam edin.

Allahm insallah en kisa surede size o mutlu haberi verir allah her isteyene nasip etsin benm bi tanidigimin tam 9 yil olmamis cocugu onlarda ayni hastalere git gel yapmslar ama olmamis kadin 9.sene birden hamile kalms umudunu ytrme sakin rabbim buyuktur

Seninle aynı durumdayım bende 6 senedir evliyim bende 1 defa düşük yaptım...hala yok bebeğim sabırla bekliyorum olacağına inanıyorum ki tüm umudum o yönde...şu anda tüp bebek tedavisi görüyorum..çok değil bir sene önce eşime tüp bebek tedavisi için yalvariyordum şimdi değil maddi yönden iyi değiliz dedi...Allah nasip etti borçla harçla girdik tüp bebek işine Rabbim hayırlısıni versin dondurulmuş 3 kap embriyom var allah nasip ederse inşallah bu pazartesi günü transferim var... üzülme seni çok iyi anlıyorum hissettiklerinin hepsini tüm hücremle hissediyorum sana çok dua edecem inşallah olur da yüzün güler diye Rabbim yüzümüze baksın inşallah bu arada yaşın kaç

Canim benim ya gece gece uzdun beni yaa:((( olur ins zamani vardir.tup bebege maddi durumunuz el verdiginde ins olur.uzulme bakma sen kmseye bukadar uzulme nolur.

Gözlerim doldu konunu okurken belki senin kadar değil ama bende 2 yil bekledim evladımin gelmesni. Her gün ağlayıp dua ederdim Rabbime . Senı okadar iyi anlıyorum ki. Ve şu durumda seni kimsenin anlamsyacagni çok iyi biliyorum.
Kimseden birşey bekleme ve derdini anlatma. Zaman gelir seni en ince yerinden vururlar. İnsanlar böyle çünkü.
Dua etmekten vazgeçme Rabbim duada ısrarcı olanı sever . Senin için dua edeceğim Rabbim sana en hayırlı ve en sağlıklı ahlaklı temiz evladı nasip etsin. Ve vazgeçme inanki gelecek evladın inşallah

O kadını görüpte içi sızlamayan varmıdır:((
Birde Kayserili üvey anneyi unutamıyorum:(

Rabbim bütün çocukları kötü kalpli insan müsveddelerinden korusun

Hamile kalmayı stresin engellediğini çok duydum
Rabbim önce içinizi ferahlatsın sonra kucağınızı doldursun inşallah

Seninle aynı durumdayım bende 6 senedir evliyim bende 1 defa düşük yaptım...hala yok bebeğim sabırla bekliyorum olacağına inanıyorum ki tüm umudum o yönde...şu anda tüp bebek tedavisi görüyorum..çok değil bir sene önce eşime tüp bebek tedavisi için yalvariyordum şimdi değil maddi yönden iyi değiliz dedi...Allah nasip etti borçla harçla girdik tüp bebek işine Rabbim hayırlısıni versin dondurulmuş 3 kap embriyom var allah nasip ederse inşallah bu pazartesi günü transferim var... üzülme seni çok iyi anlıyorum hissettiklerinin hepsini tüm hücremle hissediyorum sana çok dua edecem inşallah olur da yüzün güler diye Rabbim yüzümüze baksın inşallah bu arada yaşın kaç

Bende senin icin dua edeceğim yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin insallah emeklerinizin karşılığını Nur topu gibi hayırlı bir evlatla alırsınız amin.rabbim sizinle olsun.

yazin beni aglatti canim kiyamam çok strelisin ama sen:KK43:

bak benim eltim in 13 yasinda bir kizi vardi oda tedaviyle olmus zamaninda,tup bebek yapmadilarda asilama vs çok tedavi gordu, olmadi ikinci için , yas ilerleyince daha zor dedi hep dr , birde baska rahatsizliklar için ciddi ilaçlar kullaniyordu tabi, tedav için onu birakiyordu bu sfer hatsalik nuksediyordu her yonden kistirilmisti yani
eltim37 kayinim40 yaslarinda bi sonraki yaza tup bebek yaptiaracaklardi , dr ona bile 1% $ans vermis yas geçtigi için ,kayinim bay pas ameliyati olmus bi insan

ve o kis hamile oldugunu ogrendi eltim 10 haftalikdi ogrendiginde çunku dogru duzgun adet bile olmuyordu kadincaz

oglu simdi 7 aylik

sakin olmaya çalis bilmiyorum bu nasil mumkun olur ama iyi bi dr bul once
Allah ginlune gore versin insallah

Son düzenleme:
Rabbim insallah bu hasret kaldigin duyguyu tez zamanda nasip eder. Biras once istenmeyen gebelik konusuyla karsilastim icimden o kadar dua ettimki Allahim isteyene nasipet istemeyene nasip etme diye. Rabbimin bir bildigi var ve bu cektigin sıkıntıların mukafatini illaki verecektir. Bence cok stres yaptığınız içinde olmuyor olabilir çünkü 1 kere düşük olmuş demekki bir problem yok diye dusunuyorum

Canım arkadaşım 10 sene sonra tüp bebekle hamile kaldı başka bir akrabamda 12 yıl sonra kavuştu kızına
Allah büyük herkesin sınavı farklı
Ben evlat sahibi olamayan biri sevse çocuğumu çok mutlu oluyorum belki yanlış anlamışındır
Allah büyük tüp bebek deneyemesende yumurta takibi falan yaptırsan veya yediklerine dikkat etsen bazı yiyecekler yumurta kalitesini sperm kalitesini ve sayısını artırıyor araştır ve dene mutlaka
İnşallah sağlıklı ve hayırlı evlatların olur en kısa zamanda

Bende senin icin dua edeceğim yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin insallah emeklerinizin karşılığını Nur topu gibi hayırlı bir evlatla alırsınız amin.rabbim sizinle olsun.
Aminn Rabbim isteyen herkese de sizede banada nasip eder inşallah üzülme bu hayatta herşey insanlar icin Rabbim unutmaz kullarını çok şükür elbet bizde alacağız inşallah evlat kokusunu sanada nasip olur inşallah tedaviye başlamak sonrada bir derdim var bölümünden çıkıp beraber gülerek hamileler topigine yazarızinşallah sordumda yazmamışsın yaşınız kaç acaba

Cok etkilendm :cry: kiyamadm size yazmadan gecemedm.
Rabbim tez zamanda hayrla saglikla bir evlat yollasin insallah:dua:
Bekleyen herkesede insallah:dua:
Bi defa kalmissinz bu bile umut ole deilmi ne kadar onceydi dogal yollamiyfi?
Yada nolrsa olsun bir sansiniz olmus niye olmasinki yne
Bazi arkdslar yazms rapor vs. Diye illaki belirli asilama yapilmasimi gerekyor yas etkeni yardmci olmuyormu ki?
Allahim su mubarek gecede duysun dualarimizi:dua: InsaaAllah icindeki ates bi an once sonsun SAGLIKLA gelsin ..
Uzulme.lutfen..

Zamani gelsin olur dedim kışlar bahara baharlar kışa döndü kac mevsim tükettim bilmem.sonrada sayamaz oldum her mevsim değişikliğinde garip bir umut gelirdi derdim iste bu yaz olacak ya da bu bahara insallah hamile olacağım...zamanla içindekileri bastırıyorsun.Duanin gücüne inanırım aklınıza geldikçe bana ve diğer isteyen arkadaşlara bir dua edin yeter.Kimin duasının kabul olacağı belli olmazmış.hepinizden Allah razı olsun duygularımı ve beni anladığınız için.tedavimin pesini bırakmayacağım bu gücü de sizlerden daha iyi aldım her yola bas koyacağım.ve insallah bir gün evladim olursa kendimi hatırlatırım tekrar yazarım size :) hep beraber isim bile ararız :)

Stres en guzel korunma yontemi bilesin:)

Arkadasim sadece kafani rahatlat inan gelecek bebegin ayrica tip o kadar ilerledi ki ben yakinda erkekleri bile hamile birakacaklarini dusunuyorum tedaviyle:)

Stres yapma inandigin ne varsa sigin ve hayirlisini iste emin ol sorun kalmayacak

Back