Evlat Edinme Evlat edinme

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bu yol yasal zaten. Şak diye boşta bi çocuk bulunup evlat edinilmiyor. Mahkeme kararına bağlı hepsi ve ciddi zor prosedürler. Konu sahibi kanun dışı bi iş yapmıyor yani öyle bi intiba var bazı yorumlarda. Resmi bir yol ama daha zorlu.

Şöyle ki anne baba bebek doğduktan 6 hafta sonra veriyorlar bebeği mahkeme kararıyla elbette. Ve sizin 1 sene boyunca bakmanız gerekiyor çocugu.
Ben şunu merak ettim
Hazırda bi bebek yoksa
Bu verilecek bebeğe nereden ulaşılıyor?
Kurum da aracı değil sonuçta

AA öyle mi bilmiyordum

Ben sanki bir tanıdığının çocuğu olacak gidip kendi nüfusuna kayıt ettirecek gibi anladım.
YApıyorlar ya öyle şeyler Anadolu’da atıyorum eltisi doğurmuş çocuğu olmayan kişiye evlat vermiş ya da kardeşinden evlatlık almış vs gibi

Yasal yasal diyorsunuz Duygu hanimi takip etmeden once ben burada evlat edinme topigindeydim takip ediyordum bir suru arkadaş var evladina kurum yoluyla kavuşup şu an mutlu mesut yasayan
Hatta sonradan cok sevdiğim bir abimin de kizini evlat edindigini öğrenmiştim soylemese anlamam kiz anneye cok benziyor ve babasıyla acayip düşkünler birbirlerine
Esim o abi gibi merhametli biri olsun cok isterim mesela, ideal baba gözümde yani tamam yasal olsun ama kurum daha güvenilir en azindan aileyle muhatap olmazsiniz
Ha illa aileden alacağım ve tum olasi maddi manevi sorunlara varim diyorsaniz o zaman da biraz bencilce düşünüyorsunuz da diyebilirim. Maksadim kirmak değil ama bu tur durumlarda öncelik çocuğun psikolojisidir diye düşünüyorum zira siz zaten evlat hasretinden sarip.sarmalarsiniz ama karsi taraf sizin bu zaafinizi kotuye kullanmayacagini bilemezsiniz duygusal.yaklasmayin lütfen

Bu daha cok koruyucu aile iken evlat edinme sürecine gecis durumu. Yoksa evlat edinmede 0-1 yas araligi bir bebek aileye veriliyor, 1 sene çocuk kurumun nufus kayitlarinda (yani kurum kayıtlarında neyse o), sonrasında uygun gorulurse evlat edinen ailenin nüfusuna geciyor anne baba adi evlat edinen kisilerin adi yaziliyor onlarin soyadini aliyor. Hatta cocuga baska isim koydularsa isim hanesine o yazılıyor.
Ben de eger doğurabilirsem 1 cocuk dogurma hakkim var ikincisini evlat edinmek isterim eger sagligim.el vermezse yine de evlat edinmeyi istiyorum.
Bu tür evlat edinilmis kisiler de taniyorum biyolojik aileleri daha cok akraba gibi uzaklar, yetistiren aileyi aile olarak kabul ediyorlar.
Kurumdan evlat edinme prosedurunde şöyle bir durum var. Evlat edinme sartinda 30 yaş ya da en az 5 senelik evli olma şartı var. 0-1 yas arasi bebek icin yas sınırı 40, 41 yasinda 1-2 yas bebek verilebiliyor. Bebekle ebeveyn arası en fazla 40 yas kabul ediliyor tabii burada anne 39 baba 45 olabilir ya da baba 39dur anne 41dir misal, sanirim o zaman da 0-1 yas alti alınabiliyor yani eslerden biri 40 yaş alti olmalı.

Buna benzer bir duruma da denk geldim
Komşunun kızı beni cok severdi diger arkadaşlarıyla bana gelirlerdi evim krese dönerdi :) bir gün bana halasinin sen benim kizimsin dediğini söyledi iste kızı icin de o senin kardesin/ablan gibi konusmalar gecmis. Annene söyledin mi dedim söyledim yalan söylüyor/saka yapıyor demiş gecistirmis. Annesi olan abla da 45 yaslarindaydi yani evlat edinmis olma ihtimali de vardi kiz da 7-8 falan. Bir de baya mutaassip bir aileydi.
Abla ile birebir konuştum, özellikle de sordum hatta kırılmasın diye de evlat edinen arkadaslarimdan da örnekler verdim. Yok yanlis anlamis dedi gecistirdi beni de.
Halbuki cocugun da kafası karışıyor. Bence ileride öğrenmesi daha büyük sorunlara yol.acar psikolojik olarak.
Ha nüfusta da direkt ustlerine almışlar sanırım hic oyle resmi prosedurlere girisilmemis. Cocuk simdilerde 11-12 falandir. Öyle yillar yillar önce olan bir olay degil yani

Hayır evlat edinen ailenin bilgileri paylaşılmıyor aynı şekilde evlatlık veren aileninde. Ama bebeği geri almak için biyolojik aile kuruma dava açabilir. Bunun da yasal süresi bildiğim kadarıyla 5 yıldı.

Hayır evlat edinen ailenin bilgileri paylaşılmıyor aynı şekilde evlatlık veren aileninde. Ama bebeği geri almak için biyolojik aile kuruma dava açabilir. Bunun da yasal süresi bildiğim kadarıyla 5 yıldı.
Artık 5 yıl değil... İstediği zaman, 100 yıl geçsede dava açma hakkı var

Artık 5 yıl değil... İstediği zaman, 100 yıl geçsede dava açma hakkı var
Öyle mi kanun mu değişmiş? Ama bu çok büyük haksızlık olur evlat edinen aile için. Çünkü devlet teşvik ediyor, koruyucu aile, evlat edinme vs. hakkında. Önceki mesajımda bahsettiğim yakınım, bebeği verecek aile vazgeçince kuruma başvurmuştu. Oradan biliyorum 5 yıl olduğunu. Siz emin misiniz peki?

çok var öyle o gelenek devam ediyor.

Benim büyükannem 10 yıl olmamış çocuğu artık gidip büyük teyzenin son doğurduğu çocuğu evlat alacakmış ki o arada babam doğmuş

Yine çok yakın bir aile dostumuz o kızda evlatlık gerçek annesi teyzesi ama kız gerçeği biliyor öz annesine teyze diyor. Teyzesine anne diyor.

Eskiden hukuki yoldan evlat edinme yollarını bilen çok azdı oluyordu böyle şeyler.

Zor işler zor meseleler yani.

İlerde o çocuk evlatlık olduğunu da bir gün öğrenecek. Bilmek onun hakkı sonuçta o süreci de yönetebilmek zor

Bende kişiler arası evlat edinmeyi çok sağlıklı bulmadım arkadaşlarım söylenmesi gerekeni söylemişler ama merak ettim evlt edineceğiniz bir aile mi buldunuz??

Bir de hikayesini anlatırsanız daha iyi anlayabiliriz.. Ben şöyle birşey duymuştum ama ne kadarı doğru bilemem.. Ailesi trafik kazasında hayatını kaybeden bir bebeği kuruma başvurarak direk evlat edinmişler.. Yani biz bu çocuğu evlat edinmek istiyoruz diye bildirmişler ve akabinde hukuki süreç tamamlanmış..

Sizin de evlat edinmek istediğiniz böyle bir çocuk mu var??

Kurumdan evlat edinseniz de 4-6yaş arasında evlatlık olduğunu söyleyin diyorlar. Okula başlamadan aile içindeyken öğrenmesi en sağlıklısıymış.

Filmlerdeki gibi ömür boyu evlatlık olduğunu bilmesin mi istiyorsunuz

Eski kiracımiz bu şekilde evlat edindi kadın çocuğuna bakamadığı icjn 4.5 aylıkken aldılar şimdi çocuk 18 aylık ama masallah bizim abla çok güzel bakmış. Yasal olarak hala ustlerine alamadılar çocuğu avukat tutmuşlar. Ama çocuğun kendi öz annesi gidip geliyomus görmeye arada yani ne kadar doğru bilinmez. Belki ileride o çocuğu alacak onun elinden zor yani

Evet okul öncesi dönemde söylenmesinin daha iyi olduğunu ben de duydum
Çünkü direkt seni baskasindan aldik demiyorlar da iste bazi cocuklar annenin karninda büyür ama bazisinda kalbinde büyür gibi tatli ifadelerle onu sevdiklerini de anlatiyorlar. Bu süreçte bir psikolog/pedagog desteği alinmasi daha doğru olur kanisindayim çünkü konu hassas.

Çok çok eminim. Ben de evlat edinen bir anneyim. Maalesef durum bu

Sosyal hizmetlerin internet sitesinde bu yaşlar yazıyor

O şekilde evlat edinmenin mümkün olmasına şaşırdım.

Çocuk kaçırma+satma, fakir ailelerin çocuklarını satması, zengin ailenin fakir aileyi kandırıp çocuğunu alması, çocuğu verip sonra para koparmak için geri isteme numaraları gibi yasadışı durumlara yol açar bence bu kişilerarası evlat edinme. Gayet istismara açık bir evlat edinme şekli.

Çocuklarını peynir ekmek gibi veren insanların derdi inanın para oluyor, 1 yıl sonra ortaya çıkıp ya çocuğu geri ver ya para ver diyorlar böyle böyle tırtıklıyorlar bence hiç hiç hiç girmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…