- 5 Temmuz 2015
- 2.245
- 5.854
- 158
- Konu Sahibi toprakgulistan
Bilgim yoktu bakayım müsait bir zamanımdaEvlat edinme topiği var forumda
Orada çok detaylı hikayeler var
Bir bakın isterseniz
![KK3 :KK3: :KK3:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk3.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilgim yoktu bakayım müsait bir zamanımdaEvlat edinme topiği var forumda
Orada çok detaylı hikayeler var
Bir bakın isterseniz
Bu yol yasal zaten. Şak diye boşta bi çocuk bulunup evlat edinilmiyor. Mahkeme kararına bağlı hepsi ve ciddi zor prosedürler. Konu sahibi kanun dışı bi iş yapmıyor yani öyle bi intiba var bazı yorumlarda. Resmi bir yol ama daha zorlu.T toprakgulistan yorumlarına genel olarak baktım da daha 26 yaşındaymışsınız
Pco ve varoksel çokta çocuk sahibi olmaya engel değil
Üstelik tüp bebek bile denememişsiniz.
Yine de evlat edineceğim diyorsanız kendi tercihiniz o da çok güzel bir şey ama daha resmî ve güvenilir yolları seçin yoksa çok üzülürsünüz.
Şimdikinden daha çok ...
Ben şunu merak ettimŞöyle ki anne baba bebek doğduktan 6 hafta sonra veriyorlar bebeği mahkeme kararıyla elbette. Ve sizin 1 sene boyunca bakmanız gerekiyor çocugu.
AA öyle mi bilmiyordumBu yol yasal zaten. Şak diye boşta bi çocuk bulunup evlat edinilmiyor. Mahkeme kararına bağlı hepsi ve ciddi zor prosedürler. Konu sahibi kanun dışı bi iş yapmıyor yani öyle bi intiba var bazı yorumlarda. Resmi bir yol ama daha zorlu.
Çok iyi araştırıp annesi babası olmayan çocuk sahiplenirsen nasıl olur ki. Gönlünce olur inşallah.Çocuğu geri isteme riski her ikisindede var ben bunu demeye çalışıyorum .
Yasal yasal diyorsunuz Duygu hanimi takip etmeden once ben burada evlat edinme topigindeydim takip ediyordum bir suru arkadaş var evladina kurum yoluyla kavuşup şu an mutlu mesut yasayanArkadaşlar ne ben kırılayım ne siz kırılın. Ama bu evlat ticareti değil. Ben de insanım . Duygu çağlar gizli nin bir başka doğum hikayesi kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Kişilerarası evlat edinme yazıp devletin sitesini de inceleyebilirsiniz. Tamamen yasal bir durum bu. Evlat hasretiyle sınamasın rabbim kimseyi. Herkese sevgiler .... başka bir şey yazmayacağım...
Bu daha cok koruyucu aile iken evlat edinme sürecine gecis durumu. Yoksa evlat edinmede 0-1 yas araligi bir bebek aileye veriliyor, 1 sene çocuk kurumun nufus kayitlarinda (yani kurum kayıtlarında neyse o), sonrasında uygun gorulurse evlat edinen ailenin nüfusuna geciyor anne baba adi evlat edinen kisilerin adi yaziliyor onlarin soyadini aliyor. Hatta cocuga baska isim koydularsa isim hanesine o yazılıyor.Bildiğim kadarıyla kuruma gidip talebinizi söylüyorsunuz erkek mi kız mı hangi yaş aralığı bir çocuk istediğinizi belirtiyorsunuz. Neden evlatlık almak istediğinize dair görüşmeler sohbetler oluyor sizden mektup yazmanızı istiyor bazı yerler vs. Sonra ısındığınız bir çocuk veya bebekle bir yıl zaman geçirip alışıp alışamadıpınıza karşılıklı sevginin oluşup oluşmadığına bakıyorsunuz. Hafta sonları tatillerde fslan sizde kalmaya başlıyor zamanla. Bir yıl sonunda hala arzunuzda samimi iseniz evlat olarak alabiliyorsunuz.
Ben de eger doğurabilirsem 1 cocuk dogurma hakkim var ikincisini evlat edinmek isterim eger sagligim.el vermezse yine de evlat edinmeyi istiyorum.Ben bir biyolojik çocuğum bir de evlat edindiğim çocuğum olsun istiyorum. Benim de uzun zamandır aklımda olan bir şeydi bu konu denk geldi. Fakat evlatlık alan veya evlatlık alınan kimseye denk gelmedim uzun zamandır. Eşiniz memnun muydu hayatından, öz anne babasını çok aramış mı mesela, veya babasıyla karşılaştığında bir problem yaşanmış mı iki aile arasında veya eşinizin ruh dünyasında ?
Kurumdan evlat edinme prosedurunde şöyle bir durum var. Evlat edinme sartinda 30 yaş ya da en az 5 senelik evli olma şartı var. 0-1 yas arasi bebek icin yas sınırı 40, 41 yasinda 1-2 yas bebek verilebiliyor. Bebekle ebeveyn arası en fazla 40 yas kabul ediliyor tabii burada anne 39 baba 45 olabilir ya da baba 39dur anne 41dir misal, sanirim o zaman da 0-1 yas alti alınabiliyor yani eslerden biri 40 yaş alti olmalı.Hic aramamis, anne babasiyla iletisimi benim oz anne babamla olandan cok daha kuvvetliydi. Hayatindan gayet memnundu.
Iki aile arasinda anlasma yapilmis, öz aile 21 yas dolana kadar iletisime gecemiyor, gecerse agir yaptirimi varmis (kayinpederim bir kere bahsetmisti cok detayini bilmiyorum)
Öz aileden miras hakkini kaybetmiyor ama vefati durumunda oz aile mirascisi olamiyor
Tamamen evlat edineni koruyan, öz aileyi sinirlayan sartlar var. Ama bunlar kanun mu, o an avukat ise hakimdi de kural mi koydu onu bilemem.
22 yasinda karsilastilar, biz evliydik. O saatten sonra 2 aile arasinda ne olucak ki zaten, gelip adami benden alip bölüşmeye calisacak degiller :)
Yalniz bana konu sahibi bu sureci boyle profesyonel goturemeyecek gibi geliyor.
Sanki ortalik evlat verilmek istenen cocuk kayniyor da secip alacak gibi bi tavir hissettim.
Esimin annesi 22 yasinda evlenmis cocugu olmamis, esimi 46 yasinda evlat edinmis, babasi da 52 yasindaymis.
Buna benzer bir duruma da denk geldimAA öyle mi bilmiyordum
Ben sanki bir tanıdığının çocuğu olacak gidip kendi nüfusuna kayıt ettirecek gibi anladım.
YApıyorlar ya öyle şeyler Anadolu’da atıyorum eltisi doğurmuş çocuğu olmayan kişiye evlat vermiş ya da kardeşinden evlatlık almış vs gibi
Hayır evlat edinen ailenin bilgileri paylaşılmıyor aynı şekilde evlatlık veren aileninde. Ama bebeği geri almak için biyolojik aile kuruma dava açabilir. Bunun da yasal süresi bildiğim kadarıyla 5 yıldı.Ayrıca kurumdan alınan çocuğun ailesi nasıl geri isteyecek çocuğunu?
Kurumdan alınca anne baba sorduğu an çocuğu kime verdiklerini şıp diye söylüyorlar mı gerçekten?
Bence o bilgiler paylaşılmıyordur ailelerle
Artık 5 yıl değil... İstediği zaman, 100 yıl geçsede dava açma hakkı varHayır evlat edinen ailenin bilgileri paylaşılmıyor aynı şekilde evlatlık veren aileninde. Ama bebeği geri almak için biyolojik aile kuruma dava açabilir. Bunun da yasal süresi bildiğim kadarıyla 5 yıldı.
Öyle mi kanun mu değişmiş? Ama bu çok büyük haksızlık olur evlat edinen aile için. Çünkü devlet teşvik ediyor, koruyucu aile, evlat edinme vs. hakkında. Önceki mesajımda bahsettiğim yakınım, bebeği verecek aile vazgeçince kuruma başvurmuştu. Oradan biliyorum 5 yıl olduğunu. Siz emin misiniz peki?Artık 5 yıl değil... İstediği zaman, 100 yıl geçsede dava açma hakkı var
Bilen biRi şu soruma da cevap verirse çok sevinirimBen şunu merak ettim
Hazırda bi bebek yoksa
Bu verilecek bebeğe nereden ulaşılıyor?
Kurum da aracı değil sonuçta
çok var öyle o gelenek devam ediyor.Buna benzer bir duruma da denk geldim
Komşunun kızı beni cok severdi diger arkadaşlarıyla bana gelirlerdi evim krese dönerdi :) bir gün bana halasinin sen benim kizimsin dediğini söyledi iste kızı icin de o senin kardesin/ablan gibi konusmalar gecmis. Annene söyledin mi dedim söyledim yalan söylüyor/saka yapıyor demiş gecistirmis. Annesi olan abla da 45 yaslarindaydi yani evlat edinmis olma ihtimali de vardi kiz da 7-8 falan. Bir de baya mutaassip bir aileydi.
Abla ile birebir konuştum, özellikle de sordum hatta kırılmasın diye de evlat edinen arkadaslarimdan da örnekler verdim. Yok yanlis anlamis dedi gecistirdi beni de.
Halbuki cocugun da kafası karışıyor. Bence ileride öğrenmesi daha büyük sorunlara yol.acar psikolojik olarak.
Ha nüfusta da direkt ustlerine almışlar sanırım hic oyle resmi prosedurlere girisilmemis. Cocuk simdilerde 11-12 falandir. Öyle yillar yillar önce olan bir olay degil yani
Kurumdan evlat edinseniz de 4-6yaş arasında evlatlık olduğunu söyleyin diyorlar. Okula başlamadan aile içindeyken öğrenmesi en sağlıklısıymış.Kızlar kişiler arası evlat edinmek istiyoruz. Üstünkörü bilgim var. Bu şekilde evlat edinen var mı, çocuğu nasıl buldunuz, yasal süreç nasıl ilerledi, kuruma haber vermemiz gerekiyor mu ve ya ön başvuru vs . Ben çok yoruldum çok üzülüyorum dayanamıyorum artık evlat hasretine![]()
Evet okul öncesi dönemde söylenmesinin daha iyi olduğunu ben de duydumKurumdan evlat edinseniz de 4-6yaş arasında evlatlık olduğunu söyleyin diyorlar. Okula başlamadan aile içindeyken öğrenmesi en sağlıklısıymış.
Filmlerdeki gibi ömür boyu evlatlık olduğunu bilmesin mi istiyorsunuz
Çok çok eminim. Ben de evlat edinen bir anneyim. Maalesef durum buÖyle mi kanun mu değişmiş? Ama bu çok büyük haksızlık olur evlat edinen aile için. Çünkü devlet teşvik ediyor, koruyucu aile, evlat edinme vs. hakkında. Önceki mesajımda bahsettiğim yakınım, bebeği verecek aile vazgeçince kuruma başvurmuştu. Oradan biliyorum 5 yıl olduğunu. Siz emin misiniz peki?
Sosyal hizmetlerin internet sitesinde bu yaşlar yazıyorEvet okul öncesi dönemde söylenmesinin daha iyi olduğunu ben de duydum
Çünkü direkt seni baskasindan aldik demiyorlar da iste bazi cocuklar annenin karninda büyür ama bazisinda kalbinde büyür gibi tatli ifadelerle onu sevdiklerini de anlatiyorlar. Bu süreçte bir psikolog/pedagog desteği alinmasi daha doğru olur kanisindayim çünkü konu hassas.