Evlat Edinme Evlat edinme

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Evet ama anlamadığınız bu durumda yapılan şeyi yani çocuğu bir başkasına değil bana evlat vermeye ikna etme sürecinin genelde "çocuk ticareti " kapsamına girecek koşullarda yapıldığı
Ben konu sahibinin yazdıklarından hazırda alınacak bir çocuk olduğunu anladım doğrusu
Ondan sorun olmayacağına emin gibi
Diğer türlü kim kimden çocuğunu isteyebilir ki?
Sitesi filan da yoktur herhalde çocuğunu vermek isteyenlere ulaşılabilen

Böyle biri mi var Suan cocugu verebilecek ya da ücret karsılığı sizecocuk mu doğurup verecekler yani kurumdan almaktan nasıl daha kolay olabilir.

Ben eğer evlatlık olsam kurumdan alınmış olmayı tercih ederdim. Annesi babası olan bir insanın bir Baska aileye verilmesi çok uygunsuz bence. Acıklaması yok. Evcil hayvan değil o bir insan onun Bi hayatı ve duyguları olacak. Geleceği olacak iyi düşünün

Arkadaşlar ne ben kırılayım ne siz kırılın. Ama bu evlat ticareti değil. Ben de insanım . Duygu çağlar gizli nin bir başka doğum hikayesi kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Kişilerarası evlat edinme yazıp devletin sitesini de inceleyebilirsiniz. Tamamen yasal bir durum bu. Evlat hasretiyle sınamasın rabbim kimseyi. Herkese sevgiler .... başka bir şey yazmayacağım...

Konu sizin çocuk satın almanız değil ki
Karşı tarafın ilerleyen zamanlarda size zorluk çıkarma ihtimalinin çok yüksek olması
Diyorsanız ki halihazırda biri var çocuğunu alacağım ve bana ilerde asla sorun çıkarmazlar
O zaman Allah yolunuzu açık etsin demekten başka ne seçeneğimiz var
Biz sizi uyarmak için yazıyoruz yani

Yasal olsa bile karşınızdaki insanlar ne kadar güvenilir?
Eğer para vermezsen çocuğu alır kaçırırım, para vermezsen mahkeme kararıyla geri alırım, para vermezsen çocuğa öz annesi olmadığını söylerim vb bir sürü şekilde tehdit etmeyeceğini nereden biliyorsunuz?

Diyelim ki bunu yapmayacak kadar iyiler. 1 sene sonra pişman olup mahkeme kararı ile geri almayacağı ne malum?

Kendi doğurmadığınız bir çocuğa annelik yapmak isteyecek kadar yüce gönüllüsünüz. Gerçekten tebrik ediyorum sizi.

Ancak yorumlar karşısında biraz alıngan davranıyorsunuz.

İnsanlar size ileride karşılaşmanız muhtemel sorunlardan bahsediyor.
Kıracak ya da kırılacak bir durum yok.

Sadece anlayabilmek adına soruyoruz.
Gebeliğinin son dönemlerinde olan bir kadın, çocuğuna bakamayacağını söyledi ve siz de o çocuğa annelik yapmaya mı talip oldunuz?

Konu hakkinda bilgim yok ama kurumlara haber verilmesi sart mutlaka. Otesi kisilerarasi cocuk ticaretine doner.

evli misiniz , bekar biri olarak tek başınıza mı evlat edileneceksiniz ?

Kişiler arası olandan uzak durun. bir tanıdığım yaptı bunu çocuğun babası devamlı tehdit etti yok ev yok araba yok bilmem ne resmen sattı çocuğunu en sonunda da geri aldı.

Siz bence evlat edinmeye resmî yoldan başvurun biraz sıra beklersiniz ama olsun 1-2 sene beklersiniz diğer türlü hayat boyu kafanız rahat olmayacak.

Aile "hastahaneye bırakıyor " filan demiş konu sahibi arkadaş..gidip oradan seçilip alınıyor diye düşünüyor sanırım.Hastahane çocuğa yeni aile mi arıyor sanıyor arkadaş?! Hastahane de bu durumdaki çocuğu yetkili mercilere teslim ediyor oysaki ?!

Benim oğlumun sınıf arkadaşı evlatlık annesi hiç evlenmedi evlenmeyide düşünmedi daha 5 günlükken kızını evlat edindi kurumdan hatta emzirdi bile şimdi 7 yaşını geçti kızı çok düşkünler birbirlerine sizde kuruma başvurun derim tanidikla olmaz o iş güven olmaz yarın bi gün pat diye ağızlarından kaçırırlar zamanlı zamansız yazık olur çocuğa da sizede...

Bildiğim kadarıyla kuruma gidip talebinizi söylüyorsunuz erkek mi kız mı hangi yaş aralığı bir çocuk istediğinizi belirtiyorsunuz. Neden evlatlık almak istediğinize dair görüşmeler sohbetler oluyor sizden mektup yazmanızı istiyor bazı yerler vs. Sonra ısındığınız bir çocuk veya bebekle bir yıl zaman geçirip alışıp alışamadıpınıza karşılıklı sevginin oluşup oluşmadığına bakıyorsunuz. Hafta sonları tatillerde fslan sizde kalmaya başlıyor zamanla. Bir yıl sonunda hala arzunuzda samimi iseniz evlat olarak alabiliyorsunuz.

Benim eski esim evlatlikti.
Annesi dogumda vefat etmis, babasi bakamam diye evlatlik vermis 3 günlükken.
Yasa disi bir durum degil. Eski kimlik kaydi kapatilip mahkeme yoluyla yeni aileye kaydolmus.
Iki babadan da yasal mirasci.

22 yasindayken öz babasiyla da tanisti.
Herkes geri isterler demis ama siz cocugunu vermek istemeyen birinden cocuk almaya mi calisacaksiniz ki? Böyle bisey tabi ki olmaz. Ama diger turlusu de ha dedin mi denk gelmez.
Kurumda sira gelmesi, bunun denk gelmesinden daha kolay bence.

Ben bir biyolojik çocuğum bir de evlat edindiğim çocuğum olsun istiyorum. Benim de uzun zamandır aklımda olan bir şeydi bu konu denk geldi. Fakat evlatlık alan veya evlatlık alınan kimseye denk gelmedim uzun zamandır. Eşiniz memnun muydu hayatından, öz anne babasını çok aramış mı mesela, veya babasıyla karşılaştığında bir problem yaşanmış mı iki aile arasında veya eşinizin ruh dünyasında ?

Kurumdan alırsak yine aynı risk var ... biz kuruma da gittik bu arada. Ordan sıra gelirse yine evlat edinicez illa kişilerarası değil
Niyetiniz çok güzel, tebrik ederim sizi, inşaAllah en kısa zamanda kavuşursunuz yavrunuza.

Ama devlet harici evlat edinme çok çok riskli. Birinden aldığınız çocuğu çok üzülerek söylüyorum ama para isteyeceklerdir sizden. Sizi tanıdığı ve bir şekilde iletişime geçtiğiniz için bu para istemeler, tehdit ve şantajlar bitmez. Kesinlikle yapmayın bunu.

Devlete baş vurun. Terk edilen, ailesi bilinmeyen yada ailesinin evlat edinilmesine onay verilmiş bir çocuğa talip olun. Böylece geri alınma riski en aza iner. Kurumdan alınan çocuğu ailenin geri isteme süresi 5 yıl. Ama siz baş vurunuzu yukarıda yazdığım şekilde yaparsanız, geri isteneceğini sanmıyorum. Ayrıca geri isteme olsa dahi kurum evlat edinen tarafı ve çocuğu tutuyor. Yani her şekilde avantajlı oluyorsunuz.

Ama aileden alırsanız bir ömür endişe içinde yaşayacaksınız, bu riske girmeyin.

Yıllar önce bir tanıdığım bu şekilde evlat edinmek istedi. Heveslendi ama verecek kişi vazgeçti.

En güzeli devlet yoluyla ilerlemeniz. Yaşınız kaç, yeni doğan mı istiyorsunuz?
Bekleme süresi şehirden şehire değişebiliyor. Zaten belli bir süresi yok bunun. Kimse bilemez bir ayda kaç bebeğin kuruma bırakılacağını. Yani size tahmini bir süre verirler. O süreyi geçedebilirsiniz, süre tamamlanmadan kavuşadabilirsiniz. Sabırlı olun ve yasal yollardan bebek sahibi olmaya çalışın.

Hayırlı olsun

Hic aramamis, anne babasiyla iletisimi benim oz anne babamla olandan cok daha kuvvetliydi. Hayatindan gayet memnundu.
Iki aile arasinda anlasma yapilmis, öz aile 21 yas dolana kadar iletisime gecemiyor, gecerse agir yaptirimi varmis (kayinpederim bir kere bahsetmisti cok detayini bilmiyorum)
Öz aileden miras hakkini kaybetmiyor ama vefati durumunda oz aile mirascisi olamiyor

Tamamen evlat edineni koruyan, öz aileyi sinirlayan sartlar var. Ama bunlar kanun mu, o an avukat ise hakimdi de kural mi koydu onu bilemem.
22 yasinda karsilastilar, biz evliydik. O saatten sonra 2 aile arasinda ne olucak ki zaten, gelip adami benden alip bölüşmeye calisacak degiller :)

Yalniz bana konu sahibi bu sureci boyle profesyonel goturemeyecek gibi geliyor.
Sanki ortalik evlat verilmek istenen cocuk kayniyor da secip alacak gibi bi tavir hissettim.
Esimin annesi 22 yasinda evlenmis cocugu olmamis, esimi 46 yasinda evlat edinmis, babasi da 52 yasindaymis.

Benim bir cocugum var tekrar cocuk dogurmak istemiyorum ama bir cocuga da hayat vermek isterim acikcasi iyi bir aile ortami iyi bir egitim vs sunarak. Hatta esime gecenlerde soyledim bu konuyu belki ilerde evlat ediniriz diye o da baskasinin cocugu huyu suyu bize benzemezse alisamazsak ne olacak dedi ama hep aklimin bir kosesinde bir cocuga guzel bir hayat sunmak istegi... Kisiler arasi evlat edinme konusunu bilmiyorum ama arkadaslarin da dedigi gibi riskli olur sanki. Ben olsam kurumdan sira beklemeyi tercih ederdim.

Evlat edinme topiği var forumda
Orada çok detaylı hikayeler var
Bir bakın isterseniz

T toprakgulistan yorumlarına genel olarak baktım da daha 26 yaşındaymışsınız
Pco ve varoksel çokta çocuk sahibi olmaya engel değil
Üstelik tüp bebek bile denememişsiniz.

Yine de evlat edineceğim diyorsanız kendi tercihiniz o da çok güzel bir şey ama daha resmî ve güvenilir yolları seçin yoksa çok üzülürsünüz.
Şimdikinden daha çok ...

Merhaba. Çok ayrıntılı bilinmediği için sanki halihazırda bi çocuk var da siz alıp annesi babası olacaksınız gibi anladı bazı arkadaşlar sanırım. Siz de az buçuk biliyorsunuzdur bu yol yasal. Ama bu yol daha zorlu aslında.

Şöyle ki anne baba bebek doğduktan 6 hafta sonra veriyorlar bebeği mahkeme kararıyla elbette. Ve sizin 1 sene boyunca bakmanız gerekiyor çocugu. Bu 1 sene boyunca bebek sizin üstünüze geçmiyor ve biyolojik aile istismarına çok açık bu durum maalesef. Çocuk 1 yaşına gelince de mahkemeye başvurup evlat ediniyorsunuz. Ama bu süreçte biyolojik aile çocugu herhangi bi sebep bulup isterse alır maalesef kanunlar daha çok onların yanında.

Yani bu durum sizin korkularınız açısından daha riskli. Kurumda sıraya girmişsiniz zaten umarım en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…