Evlat Edinme Evlat edinme

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Hayır kişiler arası evlat edinme de genelde doğumda bırakıyır anne çocuğu. Çocuk kuruma gitmeden bize geliyoe. Avukat oluyor ilk günden itibaren her şey yasal
Çocuğun biyolojik anne babası ile olan nesep bağının kayıt altında olması önemli olan.
Eğer bu resmi kayıtlarda yer alacaksa hukuken problem olmaz diye tahmin ediyorum.
Gönlünüzce olsun herşey. Ama yerinizde olsam sanırım kurum üzerinden evlat edinmeyi tercih ederim.

İlerde ortaya çıkmayı bırakın evlat verme aşamasında arkadaşın elinde avucunda ne varsa alırlar .

İlerde ortaya çıkmayı bırakın evlat verme aşamasında arkadaşın elinde avucunda ne varsa alırlar .
En iyi ihtimalden düşündüm ben
Hiçbi beklentide olmayıp sorunsuz çocuğu verecek olsalar hadi
Yine de gelecek için çok riskli
Tam emin değilim ama bi ara öyle bi dava vardı sanki
Aile çocuğu geri istiyordu
Haberlere filan çıkmışlardı

Eskisi gibi kurumdan evlat edinmek zor değil ki. Kişisel de başın belaya girer sürekli para isteyen kişiler le karşılaşma bilirsin. Elinden kolay alırlar çocuğu

Bence riskli. İlerde sorun olabilir.
Yaşınız 26 mi? Profilinizde öyle yazıyor da. Önceki konularınızı falan bilmiyorum ama yaşınız genç. Eğer çok imkansız bir şey yoksa normal yolla mi deneseniz biraz daha 7 8 kaybı olup normal denemeye devam eden ablalarımız var.
Gerçekten sağlık durumunuzu bilmiyorum, yaşınıza istinaden yazdım.
Yaşım 28 benim de 2 kaybım var ama hep çabalıyorum Allah en hayırlısı neyse onu nasip etsin, ben de evlatlığa karşı değilim. Allah gönlünüze göre verir inşallah

Tamam evlat istiyorsunuz da
Bu kadarını da yapmayın. İleride isteyeceklerini bile bile neden cocuk gibi hareket ediyorsunuz.

Siz gerçekten o çocuğu sizden istemeyecekler mi sanıyorsunuz? Gercekten bu kadar saf mi bakıyorsunuz olaya? Eşya almıyorsunuz, kadın içinden çıkardığı insanı verecek.
Daha sonra pişmanlıktan kahrolacak ve isteyecek. Sonrası yılan hikayesine döner
Bin kat üzülürsünüz
Hem çocuğa hem size yazık olur

O çocukta bebekken size verilecek sizi annesi babası bilecek.

Dogurmadıgınız cocugun evlat acısını yaşarsınız. Alışkanlık her şeyden daha beterdir

Son düzenleme:
Ilk uye oldugum donemlerde evlat edinme topigine de takilirdim
Normalde kuruma başvuru yapar, gerekli testleri yaptirir ve istenen belgeleri tamamlarsiniz bebegi beklersiniz. Eger birinden evlat edinmek istiyorsaniz o kisiden resmi kanallarla (noter olur, avukat olur) bebegini rizaen verdiğine dair belge alırsınız sonra yine kuruma basvurup diger islemler yapılır diye biliyorum. Siz yine bulundugunuz yerdeki aile ve sosyal politikalar il/ilce müdürlüğüne sorup o sekilde hareket edin. Yasal olarak ileride sorun yasamayin.

İleride sorun yaşamamak adına yasal yolları tercih etseniz daha iyi sanki.. Ama evlat edinmek çok kutsal birsey bence, bu kararı vermeniz ne güzel kişiler arası çocuk alışverişi yasalarımızda da suç, o yola hiç girmeyin bence..

Arkadaşlar beni anlamaya çalışın ben kötü bir şey yazmadım. Kuruma da başvurduk biz. Sadece süreci kısaltmak adına kişilerarası evlat edinme yöntemine de başvurmak istiyoruz. İki evlat edinme şeklide devletin yasaları altında yapılıyor. İllegal hiçbir durum yok. Çocuğu geri isteme riski her ikisindede var ben bunu demeye çalışıyorum .

Kişilerarası evlat edinme şeklide yasal. Yine devlet gözetiminde yapılıyor

Çok riskli, kurumdan alın. Kurum aile bilgilerini vermiyor diye biliyorum, kimse alamaz o durumda çocuğunuzu.
Düşünün 6 yaşına geldi evladınız ve aile geri almak için mahkeme açtı. Çocuk için de sizin için de ölümden beter olur.

Aile sizi tanımıyor eğer kurumlardan evlat edinirseniz
Ama aile arası olursa sizden para talep edebilirler
Çocuk için de sağlıklı bir durum değil aile küçük yaşta kendi evlatları oldugunu söyleyebilir yada bir sürü başka seylr yaşayabilirsiniz

Ayrıca kurum da anne babası hayatta olmayan bir çocukta denk gelebilir ona güzel bir yaşam sağlamış olursunuz
Ailesi hayatta sadece bakamadığı için evlatlık verilen bir evlat olduğunu öğrenmekte zor olur çocuk için hep küçük bebek kalmayacak lütfen ileriyi düşünüp karar verin

Asıl kişiler arasında bu risk var. Aldığınız kişi kendince çıkarına ters düşen bir noktada dan diye evlat edindiğiniz çocuğunuza bile açıklayabilir. Doğurduğunuzu kaçırmak derken? Fazla uç noktada düşünmüyor musunuz? Milyonda bir ihtimal bile değildir bu.

kurumdan evlat edinmek için çok mu sıra bekleniyor bu yüzden mi istemiyorsunuz?
1-1.5 sene en fazla
O da küçük bir şehirse sira daha yavas ilerliyor
Risk kurumdan alınan cocukta daha azdir çünkü kayitlari devlet tutuyor ve diğer aileye çocuğunuz şu ailede diye bilgi verilmiyor. Ama siz birinden alip onu buyuttugunuzde veren aile sizi hem maddi olarak somurebilir cocugu kullanarak hem de ornegin on sene siz ona paralar akitirsiniz sonra gider mahkemeye cocugumu geri istiyorum der daha cok caniniz yanar. Lütfen bilmediğiniz konuda bu kadar basite indirgemeyin.
Hayır kişiler arası evlat edinme de genelde doğumda bırakıyır anne çocuğu. Çocuk kuruma gitmeden bize geliyoe. Avukat oluyor ilk günden itibaren her şey yasal
Hayir sadece dogumda birakmaz, belki hersey yolundayken durumu kotulesir vermek zorunda kalir ya da baska koşullar olabilir. Bence siz fazla hayal dunyasindasiniz
Evet ben de hatirliyorum inanın o cocugun psikolojisini düşünüyorum boyle ego yaparak cocugu surukleyen aileler çocuğun hayatını da olumsuz etkiliyor

Kişilerarası evlat edinme şeklide yasal. Yine devlet gözetiminde yapılıyor
Evet ama anlamadığınız bu durumda yapılan şeyi yani çocuğu bir başkasına değil bana evlat vermeye ikna etme sürecinin genelde "çocuk ticareti " kapsamına girecek koşullarda yapıldığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…