- 6 Ağustos 2014
- 961
- 2.444
8,5 yıl önce ben de kızıma İzmr'den kavuştum, o heyecanı yaşadım yeniden :) Biz ilk sıraya düşmeden kavuşmuştuk, şimdHerkese merhaba. Aylardır evlat edinen/edinmekte olan ailelerle nasıl iletişime geçebileceğimi araştırıyorum ve tesadüfen burayı buldum. Keşke daha önce daha önce denk gelmiş olsaydım çünkü benimle aynı heyecanı yaşayanların yazdıklarını okumak çok iyi geldi. Biz ekim 2023 de başvurumuzu tamamladık, İzmir'deyiz. Geçen hafta sırada son 10'a geldiğimizi haber veren bir telefon aldık. Şimdiye kadar hiçbir hazırlık yapmamıştık, resmen elimiz ayağımız birbirine girdi. Sıranın ilerleyiş hızına bakarsak 3 aya kadar bebeğimiz gelecek gibi görünüyor. Bebeğimiz 0-1 yaş arası olacak ama kaç aylık bir bebek geleceğini bilemediğim için nasıl bir hazırlık yapabileceğimi de bilemiyorum. Yaştan bağımsız araba, yatak gibi şeyleri almaya başladım ama tavsiyelerinize ihtiyacım var sevgili hanımlar.
nasıldır bilmiyorum ama...
Odasını ilk etapta hazırlayın, mobilya teslimatı vakit alıyor. nevresim yorgan, pike, puset, mama sandalyesi, anne bebek çantası, kullanacaksanız kanguru, biberon (Dr. Brown's öneririm), dönence, birkaç çıngırak bebek oyuncağı vs, arabanız varsa araba koltuğu, salıncaklı ana kucakları (biz çok kullanmıştık ama tercih meselesi tabiki), banyo malzemeleri (havlu, kova, küvet, file vs), bol önlük (önce salyası için sonrasında mama yerken hep lazım), telsiz veya kamera, termos (mama hazırlarken hazır su büyük kolaylık), emzik kullanmayı düşünüyorsanız emzik/askısı/kutusu, biberonlarını veya kıyafetlerini yıkarken kullanacağınız kimyasal içermeyen temizlik ürünleri... ben şampuan, pişik kremi, nemlendirici, ıslak mendil vs de sıram yaklaşınca almaya başlamıştım. telefon gelince o hızlı hızlı alışveriş yapmanın tadı bambaşka :) kıyafet, mama, bez vs son dakika halledilebiliyor. güzelliklerle gelsin evladınız inşallah...
Son düzenleme: