Merhaba kızlar,
size birkaç kitap önerisi ile geldim. Belki almak isteyen ve kitaplığında bulundurmak isteyen olur. Evlat edinme ile ilgili çok fazla kitap seçeneği yok. İleride çocuğunuza bu durumu açıklamak istediğinizde size ve çocuğunuza faydalı olabilir. Bekleme sürecinde de okuyarak oyalanmış olursunuz diye düşündüm. Bilginize
Kırmızı Balon Ailesi: Bir Evlat Edinilme Hikayesi Gamze Bilir Seyhan BAM KİTAP Bazı aileler kan bağıyla, bazı ailelerse kalp bağıyla kurulur. Evlat edinmenin, çocuğun hayatının doğal bir parçası olarak kabul edilmesi, onun sağlıklı gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Bunu başarmak için de evlat edinme/edinilme konusunun biz yetişkinler için olağanlaşması gerekir. Bu nedenle, kitabı önce yalnız okumanızı ve sonra çocuğunuzla birlikte okumanızı rica ediyoruz. Evlat edinmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu hep birlikte gösterelim onlara.
Dr. Gamze BİLİR SEYHAN
Başka Bir Doğum Hikayesi Duygu Çağlar Gizli YAN PASAJ Donuk bir ifadeyle, ‘Sie können keine Kinder bekommen’ dedi.
Anlamadım.
Anlayanlar tercüme etti: ‘Bir daha çocuğun olmayacakmış!’
Doktor soğuk, dümdüz, pat diye, öylesine, sıradan; tercüme eden ise içi burkula burkula, sesi titreyerek söyledi.
O an her şey bitti sandım, oysa yeni başlıyormuş. Bilmiyordum.”
Benim annelik yolculuğum da böyle başladı. Bu kitabı, bedenimde filizlenmeyen ama dallarımda çiçek açan kızıma doğru olan yolculuğum sırasında, umudun bittiği yerde; “Korkma” demek için kendime, “Bin kere dünyaya gelsem, yine senin annen olmak isterdim” demek için kızıma ve “Yalnız değilsin, her şey çok güzel olacak” demek için sana yazdım.
Hadi şimdi hep birlikte bir yaşama dokunalım!