Cok tesekkur ederimMerhabalar... Süreciniz hayırlı olsun.. İstanbul ıçın sıra daha mı yavaş ilerler bilmiyorum çünkü ben daha sıramı geçen ay ögrendim nasıl ilerleyecek bir bilgim yok... İlk gittiğinizde size gerekli evrakların olduğu bir liste verecek yanlış hatırlamıyorsam iki ay içinde hazırlayıp kuruma evrakları teslim edeceksiniz... İstenilen evrakların içinde saglık raporları, tapu,diploma, SSK dökümü, anne ve babanın özgeçmişini anlatan yazı, 5 tane referans olacak kişinin numarası isteniyor... Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Zaten gittiğinizde size herseyı detaylı anlatıyorlar... Siz sakın olun herşey bizim tahmin ettiğimizden kolay ilerliyor emin olun...
Şimdiden hayırlı olsun diyorum bence istanbul da sıra daha çabuk ilerliyor arkadasimm vardı 3 yılda kızına kavuştuMerhabalar, ben istanbulda yasiyorum. Pazartesi basvuru yapmaya gidiyorumacaba istanbulda sira dahami yavas ilerliyor ? Surec nasil ? Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz ?
InsallahŞimdiden hayırlı olsun diyorum bence istanbul da sıra daha çabuk ilerliyor arkadasimm vardı 3 yılda kızına kavuştu
Çok güzel ilerlemiş sıranız kavuşma haberinizde bizim ile paylaşın lütfen. Kaç yıldır sıradasınız?Merhabalar ben bu hafta aradım ve sıram 4 olmuş.merak ettiğim siramiz geldi ve gittik kuruma ne işlemleri yapiyoruz oraya ne goturmeliyim biz çünkü farklı ilden gidicez.
Çok heyacanlı bir süreç rabbim tez zamanda yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin insInsallahgercekten cok uzun zaman ama sanki isin icine girince daha hizli akicakmis gibi duruyor. Simdiden cok heycanliyim.
Tabiki 2.5 yıldır sıradayız .Allah hep böle güzel haberler güzel heyecanlar için kalplerimizi attirtsin inşallah.çok uzun zamandir evliyim ve nerelerde deva arasak da olmadı nasip kısmet herşey ve ben sadece bı cocuğun hayatına dokunmak istemekle bu hikaye başladi ve kurumdaki bı koruyucu annenin neden bu şekilde evlat edinmiyorsun daha sağlıklı olur demesi ile hayırlı bir işe başladik Rabbim insallahda güzel mutluluklar getiricek.Hepimizin gönlünce olsun inşallah ilk basvuru o süreç gercekden bı heyecan tatlı bir telaş sonra sırayı geri sayım inşallah o bebekler çok güzel ailelerde büyüdük diye birgün buralarda kulaklarımızı çinlatacakÇok güzel ilerlemiş sıranız kavuşma haberinizde bizim ile paylaşın lütfen. Kaç yıldır sıradasınız?
Merhabalar ben bu hafta aradım ve sıram 4 olmuş.merak ettiğim siramiz geldi ve gittik kuruma ne işlemleri yapiyoruz oraya ne goturmeliyim biz çünkü farklı ilden gidicez.
Öncelikle cevap yazdiğınız içinMerhaba, biz de farklı şehirden gitmiştik. Ben giderken yanımda termosta sıcak su, mama, biberon, battaniye, puset, ıslak mendil, yedek kıyafet, bez gibi bir bebeğin 1 günlük temel ihtiyaçlarını götürmüştüm. Kıyafet götürdüm ama üzerini değiştirmedim kucağıma verdiklerinde işlemler biter bitmez kaptığım gibi arabaya götürdüm kuzumu zaten mis gibiydi, tertemizdiBir arkadaşım bol bol ağız mendili al yanına demişti anlam verememiştim ama çok gerekliymiş mesela :) Ay hayatımın en güzel günüydü o kadar güzel bir gündüki hala hatırlayıp mutlu olmak için hafızamda canlı kalsın diye düşünürüm o günü.
Burda çok yazdım ben, çok bekledim, niye bana sıra gelmiyor diye panikledim zaman zaman. İyiki beklemişim o kadar da benim minik kuşum çıkmış karşıma. Zaman o kadar hızlı geçiyorki 1 yılımız doluyor. Şimdi dava sürecine giriyoruz.
Bekleyen herkese sabır dilerim. Biliyorum çok zor ama sonu o kadar güzelki hepiniz en kısa zamanda gönlünüze göre yaşayın bu süreci.
Ayrıca bu başlık çok güzel bir başlık, canlı tutalım burayı
Öncelikle cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederimMerhaba, biz de farklı şehirden gitmiştik. Ben giderken yanımda termosta sıcak su, mama, biberon, battaniye, puset, ıslak mendil, yedek kıyafet, bez gibi bir bebeğin 1 günlük temel ihtiyaçlarını götürmüştüm. Kıyafet götürdüm ama üzerini değiştirmedim kucağıma verdiklerinde işlemler biter bitmez kaptığım gibi arabaya götürdüm kuzumu zaten mis gibiydi, tertemizdiBir arkadaşım bol bol ağız mendili al yanına demişti anlam verememiştim ama çok gerekliymiş mesela :) Ay hayatımın en güzel günüydü o kadar güzel bir gündüki hala hatırlayıp mutlu olmak için hafızamda canlı kalsın diye düşünürüm o günü.
Burda çok yazdım ben, çok bekledim, niye bana sıra gelmiyor diye panikledim zaman zaman. İyiki beklemişim o kadar da benim minik kuşum çıkmış karşıma. Zaman o kadar hızlı geçiyorki 1 yılımız doluyor. Şimdi dava sürecine giriyoruz.
Bekleyen herkese sabır dilerim. Biliyorum çok zor ama sonu o kadar güzelki hepiniz en kısa zamanda gönlünüze göre yaşayın bu süreci.
Ayrıca bu başlık çok güzel bir başlık, canlı tutalım burayı
Ayy ne güzel inşaallah sıranız en yakın zamanda gelir... Biz daha hazırlıklara başlamadık daha sıramıza çok var...İyi günler hanımlar biz bugün onaylandigimizi öğrendik siramizda 15miş artık bebeğimiz için hazırlıklara başlayacağız bebeğine kavuşan veya biz gibi sıra bekleyen arkadaşlar hazırlıklara nerden başladınız önce odasını almayı düşünüyoruz sonrada kıyafetlerine başlayacağız oda yaparken nelere dikkat ettiniz ve kıyafetlerde kaç aylık almak gerekli malum kaç aylık geleceğini bilmiyoruz bu konuda fikir verirseniz çok mutlu olurum
Amin inşallah bekleyen herkesin hayırlısıyla sırası çabucak gelirAyy ne güzel inşaallah sıranız en yakın zamanda gelir... Biz daha hazırlıklara başlamadık daha sıramıza çok var...
İyi günler,Hayırlı Cumalar onayınız ve sıranız hayırlı olsun... Biz de 16 sırayla başladık kız ve erkekte şuan kız 7 erkekse 4 Rabbim'in izniyle en kısa zamanda hayırlısıyla kolaylıkla sağlıkla gelsin inşallah.Ben annesi olarak (babası erken dese de )bebek battaniyeleri ,ağız silme mendilleri,zıbınlarını,bornozunu,çoraplarını,oyuncaklarını,kitaplarını ,banyo setini ve akla gelebilecek şeyleri aldım,örüyorum fakat eşim kaç aylık geleceğini bilmediğimiz için gelince alalım diyor ama görünce yine dayanamayıp alışverişe her çıkışımda yavrumuza da atıyorum sepete bir şeyler güzel telaşlar yazdıkça içimi sevinç kaplıyor..Rabbim mübarek günlerin hürmetine bekleyen herkese hayırlısyla kolaylıkla kavuşmayı nasip etsinİyi günler hanımlar biz bugün onaylandigimizi öğrendik siramizda 15miş artık bebeğimiz için hazırlıklara başlayacağız bebeğine kavuşan veya biz gibi sıra bekleyen arkadaşlar hazırlıklara nerden başladınız önce odasını almayı düşünüyoruz sonrada kıyafetlerine başlayacağız oda yaparken nelere dikkat ettiniz ve kıyafetlerde kaç aylık almak gerekli malum kaç aylık geleceğini bilmiyoruz bu konuda fikir verirseniz çok mutlu olurum
İyi günler, cevabınız için teşekkür ederimİyi günler,Hayırlı Cumalar onayınız ve sıranız hayırlı olsun... Biz de 16 sırayla başladık kız ve erkekte şuan kız 7 erkekse 4 Rabbim'in izniyle en kısa zamanda hayırlısıyla kolaylıkla sağlıkla gelsin inşallah.Ben annesi olarak (babası erken dese de )bebek battaniyeleri ,ağız silme mendilleri,zıbınlarını,bornozunu,çoraplarını,oyuncaklarını,kitaplarını ,banyo setini ve akla gelebilecek şeyleri aldım,örüyorum fakat eşim kaç aylık geleceğini bilmediğimiz için gelince alalım diyor ama görünce yine dayanamayıp alışverişe her çıkışımda yavrumuza da atıyorum sepete bir şeyler güzel telaşlar yazdıkça içimi sevinç kaplıyor..Rabbim mübarek günlerin hürmetine bekleyen herkese hayırlısyla kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin
İyi günler hanımlar biz bugün onaylandigimizi öğrendik siramizda 15miş artık bebeğimiz için hazırlıklara başlayacağız bebeğine kavuşan veya biz gibi sıra bekleyen arkadaşlar hazırlıklara nerden başladınız önce odasını almayı düşünüyoruz sonrada kıyafetlerine başlayacağız oda yaparken nelere dikkat ettiniz ve kıyafetlerde kaç aylık almak gerekli malum kaç aylık geleceğini bilmiyoruz bu konuda fikir verirseniz çok mutlu olurum
Cevabınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.Kizinizla bir ömür boyu mutluluklar diliyorumŞuan kızı 8 yaşına gelmiş bir kalpten anneyim :) onaylanıp, sıra belli olduktan sonra beklemek çok zor bilirim :) ben beklerken öncelikle odasını hazırladım. yatağı beşiği, yorganı, yastığı (sonradan fark ettim ki yastığa gerek yokmuş :) ), battaniye, müsli örtü, dolap, halı, perde, duvarlar vs... hepsini bir anda yapmadım, zamana böldüm ki bana da oyalanma olsun. sonra onlar bitti mama sandalyesi, termos, biberon, ağız mendili, bebek mama setleri (tabak, kaşık, suluk, şu içine meyve konulan emzik şekilli filleler vardı onlardan), sonrasında puset, araba koltuğu, ana kucağı, hamak (hiç kullanmadım) vs. ondan sonra oyuncaklara geçtim :) uyku arkadaşları, dönence, çıngıraklar, bebekler, bul taklar - ahşap puzzler, diş kaşıyıcılar, ilk 2 yaş için envai oyuncak (itiraf ediyorum bir kısmıyla ben oynadım :) ) . ha telsiz seti benim elim ayağım oldu unutmadan söyleyeyim. ateş ölçer... sonra biberon aldım (başta daha sağlıklı diye düşünerek cam almıştım ama kırıklarını temizledikçe camdan vazgeçtim) çocuk doktoru araştırdım sonra mesela, hemen götürebileceğim yakın bölgede... ki kızım geldiği günün ertesi günü götürdüm, iyiki bakmışım yoksa ilk gün bildiğiniz Leyla gibi oluyorsunuz. ha bir de evlat edinmeyle ilgili masal kitapları, ki ülkemizde tekrar baskıları olmuyor. zaman içinde bulduğunuzu alın derim. sonra ıslak mendil, şampuan, krem, bornoz vs bakım/banyo kısmını aldım. kıyafet çok almamaya çalıştım aslında, çünkü biz 0/6 yaş demiştik. kurum o dönem yaşımız genç diye bebek sırasında daha hızlı ilerlediğimizi söylemişti. ama ben mesela 2-3 yaş elbiseler vs de almıştım. kızım için telefon geldiğinde mesai bitmek üzereydi ve ertesi sabah 9 da başka bir şehirde olmamız gerekiyordu. inanın kıyafetleri hazır vaziyette yıkalı ütülü gittim, çünkü sabaha kadar zaten uyuyamıyorsunuztelefonu kapar kapamaz alışverişe gittim, telefonda kaç aylık olduğu ile ilgili bilgi verdiler ve kapar kapamaz hemen alışverişe gittim. saçma sapan alışveriş yaptım :) kızım 2 aylıktı, ben belki 20 tane ayaklı tulum almışım, çoğu giymeden küçüldü :) bez, ıslak mendil vs hepsini o gün aldım.
Bu arada evet anne bebek çantası da aldım. giderken içine tam takım kıyafet (bizden orada üstünü değiştirmemizi istemişlerdi), biberon ve termosta ılık su, mama, bez, ıslak mendil, emzik, çıngırak, mevsime uygun üstüne örtü (yaz ayı ve hava sıcaksa klimadan etkilenmesin diye müsli örtü veya kışsa battaniye vs)
Ve bu arada kızım 8 yaşında ve evlat edinildiğini hiç açıklamadım, çünkü ilk günden beri itibaren kalbimden nasıl doğduğu ile ilgili masallar anlattım. hep iyiki geldin, iyiki doğdun, iyi ki benim kızım oldun dedim. yılda 2 kez doğum günü kutluyorum; doğduğu gün ve kalbimizden doğduğu gün... yaş ilerledikçe bazen sorular zorladı beni... gerçek annem beni sevmemiş mi de bırakmış dedi mesela... gerçek annen benim dedim, çünkü seni doğuran annen anne olmaya hazıe değilmiş, ama sen doğduğunda seni öyle sevmiş ki, benim kızımın da ben yapamıyorum ama onu çok seven ve çok sevecek bir annesi olsun diye dilek tutmuş ve biz kavuşmuşuz dedim. hiç terkedilmiş gibi de hissetmedi, ama her zaman gerçek annesi olarak da beni gördü. ne olursa olsun sonuçta biz o doğuran annelerin yaşadıkları her neyse, onlar onları yaşıyor diye anneyiz... kötülemeden ama acındırmadan da öyle bir insanın varlığını kabul etmeleri önemli...
Kısım için şuan sabah kahvaltıda zeytin yedim demek kadar normal ben annemin kalbinden doğduç demek artık. ve bin şükür, iyi ki benim annemsin diyor :) ha bu arada evlat edinirken ki eşimle de ayrıldık. kızımın hala babası o ben ne kadar sevmesem de.
8 yaştan sevgi dolu selamlar yolluyoruz hepinize, inanın beklediğinize değecek ve şuan hayal kuruyorsunuz ya emin olun o hayalleri bile unutacak kadar büyük bir duygu yaşayacaksınız.
ve 44 yaşında boşanmış bir anne olarak diyorum ki, milyon kere dünyaya gelsem, sırf kızıma giden yol o diye, o boşandığım eşimle bile evlenirim :) ona giden yol ne ise tek nefesimi değiştirmem inanın. ha kızım geldikten sonrasında belki daha farkli olabilirdim ama kızımı yeter ki önce bir kucağıma alayım :)
hepinize sevgilerimizi yolluyoruz kzımla :)
Bu yazdiklariniz o kadar anlamlı kiŞuan kızı 8 yaşına gelmiş bir kalpten anneyim :) onaylanıp, sıra belli olduktan sonra beklemek çok zor bilirim :) ben beklerken öncelikle odasını hazırladım. yatağı beşiği, yorganı, yastığı (sonradan fark ettim ki yastığa gerek yokmuş :) ), battaniye, müsli örtü, dolap, halı, perde, duvarlar vs... hepsini bir anda yapmadım, zamana böldüm ki bana da oyalanma olsun. sonra onlar bitti mama sandalyesi, termos, biberon, ağız mendili, bebek mama setleri (tabak, kaşık, suluk, şu içine meyve konulan emzik şekilli filleler vardı onlardan), sonrasında puset, araba koltuğu, ana kucağı, hamak (hiç kullanmadım) vs. ondan sonra oyuncaklara geçtim :) uyku arkadaşları, dönence, çıngıraklar, bebekler, bul taklar - ahşap puzzler, diş kaşıyıcılar, ilk 2 yaş için envai oyuncak (itiraf ediyorum bir kısmıyla ben oynadım :) ) . ha telsiz seti benim elim ayağım oldu unutmadan söyleyeyim. ateş ölçer... sonra biberon aldım (başta daha sağlıklı diye düşünerek cam almıştım ama kırıklarını temizledikçe camdan vazgeçtim) çocuk doktoru araştırdım sonra mesela, hemen götürebileceğim yakın bölgede... ki kızım geldiği günün ertesi günü götürdüm, iyiki bakmışım yoksa ilk gün bildiğiniz Leyla gibi oluyorsunuz. ha bir de evlat edinmeyle ilgili masal kitapları, ki ülkemizde tekrar baskıları olmuyor. zaman içinde bulduğunuzu alın derim. sonra ıslak mendil, şampuan, krem, bornoz vs bakım/banyo kısmını aldım. kıyafet çok almamaya çalıştım aslında, çünkü biz 0/6 yaş demiştik. kurum o dönem yaşımız genç diye bebek sırasında daha hızlı ilerlediğimizi söylemişti. ama ben mesela 2-3 yaş elbiseler vs de almıştım. kızım için telefon geldiğinde mesai bitmek üzereydi ve ertesi sabah 9 da başka bir şehirde olmamız gerekiyordu. inanın kıyafetleri hazır vaziyette yıkalı ütülü gittim, çünkü sabaha kadar zaten uyuyamıyorsunuztelefonu kapar kapamaz alışverişe gittim, telefonda kaç aylık olduğu ile ilgili bilgi verdiler ve kapar kapamaz hemen alışverişe gittim. saçma sapan alışveriş yaptım :) kızım 2 aylıktı, ben belki 20 tane ayaklı tulum almışım, çoğu giymeden küçüldü :) bez, ıslak mendil vs hepsini o gün aldım.
Bu arada evet anne bebek çantası da aldım. giderken içine tam takım kıyafet (bizden orada üstünü değiştirmemizi istemişlerdi), biberon ve termosta ılık su, mama, bez, ıslak mendil, emzik, çıngırak, mevsime uygun üstüne örtü (yaz ayı ve hava sıcaksa klimadan etkilenmesin diye müsli örtü veya kışsa battaniye vs)
Ve bu arada kızım 8 yaşında ve evlat edinildiğini hiç açıklamadım, çünkü ilk günden beri itibaren kalbimden nasıl doğduğu ile ilgili masallar anlattım. hep iyiki geldin, iyiki doğdun, iyi ki benim kızım oldun dedim. yılda 2 kez doğum günü kutluyorum; doğduğu gün ve kalbimizden doğduğu gün... yaş ilerledikçe bazen sorular zorladı beni... gerçek annem beni sevmemiş mi de bırakmış dedi mesela... gerçek annen benim dedim, çünkü seni doğuran annen anne olmaya hazıe değilmiş, ama sen doğduğunda seni öyle sevmiş ki, benim kızımın da ben yapamıyorum ama onu çok seven ve çok sevecek bir annesi olsun diye dilek tutmuş ve biz kavuşmuşuz dedim. hiç terkedilmiş gibi de hissetmedi, ama her zaman gerçek annesi olarak da beni gördü. ne olursa olsun sonuçta biz o doğuran annelerin yaşadıkları her neyse, onlar onları yaşıyor diye anneyiz... kötülemeden ama acındırmadan da öyle bir insanın varlığını kabul etmeleri önemli...
Kısım için şuan sabah kahvaltıda zeytin yedim demek kadar normal ben annemin kalbinden doğduç demek artık. ve bin şükür, iyi ki benim annemsin diyor :) ha bu arada evlat edinirken ki eşimle de ayrıldık. kızımın hala babası o ben ne kadar sevmesem de.
8 yaştan sevgi dolu selamlar yolluyoruz hepinize, inanın beklediğinize değecek ve şuan hayal kuruyorsunuz ya emin olun o hayalleri bile unutacak kadar büyük bir duygu yaşayacaksınız.
ve 44 yaşında boşanmış bir anne olarak diyorum ki, milyon kere dünyaya gelsem, sırf kızıma giden yol o diye, o boşandığım eşimle bile evlenirim :) ona giden yol ne ise tek nefesimi değiştirmem inanın. ha kızım geldikten sonrasında belki daha farkli olabilirdim ama kızımı yeter ki önce bir kucağıma alayım :)
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler bizim için o kadar değerli sıramiz ilerledikçe sanki zaman durmuş gibi hissediyorum inş tez zamanda bizlerde yavrularımıza kavuşuruz. Kızınız ile size uzun bir ömür ve mutluluklar diliyorumŞuan kızı 8 yaşına gelmiş bir kalpten anneyim :) onaylanıp, sıra belli olduktan sonra beklemek çok zor bilirim :) ben beklerken öncelikle odasını hazırladım. yatağı beşiği, yorganı, yastığı (sonradan fark ettim ki yastığa gerek yokmuş :) ), battaniye, müsli örtü, dolap, halı, perde, duvarlar vs... hepsini bir anda yapmadım, zamana böldüm ki bana da oyalanma olsun. sonra onlar bitti mama sandalyesi, termos, biberon, ağız mendili, bebek mama setleri (tabak, kaşık, suluk, şu içine meyve konulan emzik şekilli filleler vardı onlardan), sonrasında puset, araba koltuğu, ana kucağı, hamak (hiç kullanmadım) vs. ondan sonra oyuncaklara geçtim :) uyku arkadaşları, dönence, çıngıraklar, bebekler, bul taklar - ahşap puzzler, diş kaşıyıcılar, ilk 2 yaş için envai oyuncak (itiraf ediyorum bir kısmıyla ben oynadım :) ) . ha telsiz seti benim elim ayağım oldu unutmadan söyleyeyim. ateş ölçer... sonra biberon aldım (başta daha sağlıklı diye düşünerek cam almıştım ama kırıklarını temizledikçe camdan vazgeçtim) çocuk doktoru araştırdım sonra mesela, hemen götürebileceğim yakın bölgede... ki kızım geldiği günün ertesi günü götürdüm, iyiki bakmışım yoksa ilk gün bildiğiniz Leyla gibi oluyorsunuz. ha bir de evlat edinmeyle ilgili masal kitapları, ki ülkemizde tekrar baskıları olmuyor. zaman içinde bulduğunuzu alın derim. sonra ıslak mendil, şampuan, krem, bornoz vs bakım/banyo kısmını aldım. kıyafet çok almamaya çalıştım aslında, çünkü biz 0/6 yaş demiştik. kurum o dönem yaşımız genç diye bebek sırasında daha hızlı ilerlediğimizi söylemişti. ama ben mesela 2-3 yaş elbiseler vs de almıştım. kızım için telefon geldiğinde mesai bitmek üzereydi ve ertesi sabah 9 da başka bir şehirde olmamız gerekiyordu. inanın kıyafetleri hazır vaziyette yıkalı ütülü gittim, çünkü sabaha kadar zaten uyuyamıyorsunuztelefonu kapar kapamaz alışverişe gittim, telefonda kaç aylık olduğu ile ilgili bilgi verdiler ve kapar kapamaz hemen alışverişe gittim. saçma sapan alışveriş yaptım :) kızım 2 aylıktı, ben belki 20 tane ayaklı tulum almışım, çoğu giymeden küçüldü :) bez, ıslak mendil vs hepsini o gün aldım.
Bebeklerine kavuşmuş annelere sormak istiyorum. Çocuklarınız ilk geldiğinde veya sonrasında yaşadıkları travmayı görebiliyor muydunuz? Yani ağlayamama, duygularını gösterememe, kim olduğu farketmeksizin kucağına rahatça gidebilme, ritmik sallanma gibi. Yaşadıysanız nasıl başa çıktınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?