rica ederim. aile bakanlığı şöyle diyor:Sağol alsem. Maddi durum iyi ama çalışmıyorsa şansı yok mudur acaba civcivbir civciv annesi
rica ederim. aile bakanlığı şöyle diyor:
Kimler Koruyucu Aile Olabilir?
Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;
-T.C. vatandaşı iseniz
-Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
-25-65 Yaşları arasındaysanız
-En az ilkokul mezunu iseniz
-Düzenli bir gelire sahipseniz
-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz
inşallahİnşallah biz de nasiplenebiliriz ailemiz adına sağolasın
Sağol alsem. Maddi durum iyi ama çalışmıyorsa şansı yok mudur acaba civcivbir civciv annesi
edevletten birkaç defa başvuru yapmayı denedim ama uygulama hata verdi giriş yapamadım. yetkili biriyle görüştüğümde de "öncelikle hastanede refakatçi koruma arıyoruz o da istanbul için dolmuş durumda. koruyucu aile olmak için de şu an öncelik kadın ve kamu çalışanı olmak" dediler bana.rica ederim. aile bakanlığı şöyle diyor:
Kimler Koruyucu Aile Olabilir?
Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;
-T.C. vatandaşı iseniz
-Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
-25-65 Yaşları arasındaysanız
-En az ilkokul mezunu iseniz
-Düzenli bir gelire sahipseniz
-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz
rabbim hepsimi kendi ailesine kavustursun insallah hic bi bebege kendi annesinin babasinin kucagini kimse veremezAile Bakanlığından depremzede çocuklar için 'koruyucu aile' açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı, güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtilerek, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz" denildi.
Daha önceden koruyucu ailelik yapmış ve evlat edinmiş ailelere veriliyor. Çünkü bizim dosya bilgilerimiz kurumda var. Yeniden bir çok işlemden geçmeye gerek kalmıyor.yani çocuğun güvenliği için herkese verilmiyor.Arkadaş böyle yazmış bonus
Bende aynı şeyi düşünüyorum. belki baska akrabaları var ? Bebeklerin kimliklerini o binanın ikametgahlardan bulabilirler. Varsa baska akrabalara ulaşabilirler.Gerçekten de belki aileleri hayatta. Bu kadar acele olmasi dogru mu?
Ve X xDerinMavix evvela aile araştırılıyor hayattalar mı diye. sonra akrabalardan hayatta olanlar araştırılıyor . hiç kimseye ulaşılamazsa hayatta değillerse önce sosyal hizmetlere oradan da atanan aileye talebe göre ya geçici ya da kalıcı olarak veriliyor. Bildiğim amaç sosyal hizmetlere gitmeden direk koruyucu aile ile buluşturulması. Bugün bununla ilgili çokça yayın okudum ve video izledim dinledim. e devlette ve sosyal hizmetler sitesinde.Bende aynı şeyi düşünüyorum. belki baska akrabaları var ? Bebeklerin kimliklerini o binanın ikametgahlardan bulabilirler. Varsa baska akrabalara ulaşabilirler.
Direk evlat edine biliyormuyuz yurt dışında yasıyorumAile Bakanlığından depremzede çocuklar için 'koruyucu aile' açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı, güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtilerek, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz" denildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?