Çok teşekkür ederimSağ olun. Mahkeme sürecinizin çabuk ve olumlu geçmesini diliyorum.
Bunu uzmanınıza sorun bence bize sadece devlet hastanesi olmalı dediler ama zaten bir günde halledemiyorsunuz. Bizim 3 kez gitmemiz gerekmişti farklı zamanlarda. Farklı şehir olursa bu açıdan da zahmetli olabilir.Arkadaşlar bişey sorucam bu süreçte sanırım hastane raporu falan istiyorlar ikamet ettiğin şehirde almak zorunda mıyız bu sağlık raporunu
çok güzel yaa sizin yazdıklarınızı okudukça umut doluyor insanın içi:) darısı başımıza inşallah:) bebeğinizi almanızı az da olsa anlatabilir misiniz? yani uzun mu sürdü oradaki prosüdür nasıl ilerliyor, uzmanınızda geliyor mu yoksa oradaki yetkililer mi oluyor mesela bize dr var demişlerdi dosyanız olacak yani bebeğin size sağlık durumunu anlatacak diye oralara gelmeden merak ediyor ve heyecanlanıyor insanÇok teşekkür ederim inanın çok güzel bir duygu gerçekten. O kadar güzel bir kızım varkievet ben kız sırasında baya bir gerideydim erkekten, ama nasip işte. Ben Düzce'den bekliyordum, Düzce'den arandım.Başka bir ilde yaşıyorum, ancak bulunduğum ilde 0-1 yaş sevgi evi olmadığı için çevre illerden birine yani Düzce'ye atandı dosyam. Burda herkes yazıyor ya beklediğin günleri unutuyorsun diye arkadaşlar valla öyle. Şurda herkesten uzun süre beklemişimdir ama iyiki beklemişim.
İnşallah en kısa zamanda sizin de haberlerinizi okurum. Yine de her gün mutlaka bakıyorum buraya kavuşan var mı diye. Öpüyorum hepinizi, dualarım sizinle.
çok güzel yaa sizin yazdıklarınızı okudukça umut doluyor insanın içi:) darısı başımıza inşallah:) bebeğinizi almanızı az da olsa anlatabilir misiniz? yani uzun mu sürdü oradaki prosüdür nasıl ilerliyor, uzmanınızda geliyor mu yoksa oradaki yetkililer mi oluyor mesela bize dr var demişlerdi dosyanız olacak yani bebeğin size sağlık durumunu anlatacak diye oralara gelmeden merak ediyor ve heyecanlanıyor insan
okudukça o günleri hemen yaşamak istiyorum:))))) Allah bize de nasip etsin inşallah bende heyecanla merak ediyorum. şimdi minnoşunuz yanınızda uzmanınız eve geldimi aldıktan sonra, bir sorum olacak size bebeği yanınızda mı yatırıyorsunuz, yatak vs pek önermiyorlar diye duydum doğruluk payı varsa (ama o alışveriş nasılda keyiflidir)Merhaba, biz sabah saat 09:30 gibi kurumdaydık, sonra oradaki süreci takip ettiğimiz uzmanımız bize dosyasını okudu, dosyasında biyolojik anne babanın, varsa kardeşlerin durumu vs. anlatılıyor. Yani biyolojik aile ile ilgili ne kadar detay biliniyorsa anlatılıyor. Daha sonra sağlık bilgileri genel olarak anlatıldı bize, 1 hafta zatürre nedeniyle yoğun bakımda kalmış mesela. Dr. falan yoktu orda, uzmanımız anlattı. Sonra fotosunu gösterdi :) Biz tamamız dedik, sevgi evine gittik birlikte. Orda da bebeğimiz hazırlanana kadar sevgi evinde ilgilenen kadınlar şimdiye kadar hastanede hangi işlemleri/testleri yaptırdıklarını anlattılar, neleri sevdiğini, hangi mamayı yediğini, alışkanlıklarını vs. sonra tabi bebeğimizi gördük. Ahh ah (buraları tüylerim diken diken yazıyorum :)) O kadar güzel ve garip bir an ki o. Anlatamam, nasıl olsa hepimiz yaşayacağız, anlayacaksınız
Daha sonra prosedür tamamlanana kadar ayrıldık uzmanımızla. O işlemleri-imzaları halletmek için kuruma döndü. Biz de zaman geçirmek için alış veriş yaptık bebeğe biraz :)
10:30 gibi ayrıldık sevgi evinden akşam 17:30 da hallolmuştu tüm imzalar-işlemler. İl müdürü ve vali imzası için bekledik sadece. Normalde ertesi güne sarkabiliyormuş genelde ama bizim işlerimiz yolunda gitti ve tam mesai bitiminde koştur koştur teslim aldık minnoşumuzu :)
okudukça o günleri hemen yaşamak istiyorum:))))) Allah bize de nasip etsin inşallah bende heyecanla merak ediyorum. şimdi minnoşunuz yanınızda uzmanınız eve geldimi aldıktan sonra, bir sorum olacak size bebeği yanınızda mı yatırıyorsunuz, yatak vs pek önermiyorlar diye duydum doğruluk payı varsa (ama o alışveriş nasılda keyiflidir)
çok teşekkürler her sabah işyerinde açıyorum yazan var mı diye merakla bekliyorum sizlerden mesaj gelince çok mutlu oluyorum, bende yatak alıcam orta sertlikte olayını bilmiyordum ama belkide yatak araştırınca o bilgileri öğrenmiş olacağız, siz kaç ay beklediniz başvuru sonrası yani kağıtları ilk tesliminden sonraMinnoşumuzun eve gelişinin 3. günü uzmanımız eve geldi habersiz. Öyle genel sohbet ettik, Dr.'a götürdünüz mü, kaç kilo, aşıları ne durumda nasıl yatak kullanıyosunuz, ismini değiştirdiniz mi vs gibi genel sorular sordu bebeğe baktılar, bebek zaten uyuyodu, çok kalmadılar gittiler. Ben anne yanı park beşik aldım, mümkün olduğunca temaslı uyumaya çalışıyorum. Yanımda da yatırıyorum özellikle tenime temas etmesi için soyunup, ama genel olarak biraz çılgın uyuduğum için gece yanıma alamıyorum :) Tabi uzman bunlara karışmıyor bu arada, sadece yatağını sordu, orta sertlikte olması gerekiyor falan dedi. Bizimki de öyleydi zaten. Öyle işte :)
çok teşekkürler her sabah işyerinde açıyorum yazan var mı diye merakla bekliyorum sizlerden mesaj gelince çok mutlu oluyorum, bende yatak alıcam orta sertlikte olayını bilmiyordum ama belkide yatak araştırınca o bilgileri öğrenmiş olacağız, siz kaç ay beklediniz başvuru sonrası yani kağıtları ilk tesliminden sonra
ama belkide yatak araştırınca o bilgileri öğrenmiş olacağız
Bu yazilanlar, evlatlik bir cocuk ve büyümüş kendi yuvasini kurmus bir kadın olarak beni öyle kızdırdı ki allah sizi ıslah etsin hanımefendi. Benim annem babam beni öyle sevdiler öyle güzel buyuttuler ki 18 yaşına girip gerçeği öğrendiğimde ne kalbim kırıldı ne gecmisimi araştırdım ne üzüldüm. Allahım sana şükürler olsun ne kadar sansliymisim dedim. Dini boyuta gelecek olursak belliki orda günümüze gelene kadar biseyler çarpıtılmış veya Türkçe'ye cevrilince anlamini kaybetmis olsa gerek zira hakaret sayarım kahrederim. Çok hastalik geciren bi cocuktum ergenligim cok zor gecti saglik problemlerim oldu, benim canım babam gözümün nuru annemle bebek bakar gibi bi birisi gelir benimle yatardi sonra bi digeri, kimbilir kac gece basimda beklediler. Onlar benim herseyim , hele ki babam ya kocaman kadin olmuştum ama.cocuk gibi oper koklardim babami ne demek kiz cocuk babayla ayni odada kalamycak vs bu nasıl sapıkça bir dusunce böyle düşüncesi olan evlat edinmesin kardesim. Ben babam öldüğünde o soğuk yüzünü ellerini öpüp kokladım ya , gasilhaneden tabutuna konurken üşür diye battaniyeye sardirdim kefenin ustunden, ben babami yeni kaybettim ciğerim söndü benim, böyle sacma şeyleri görünce nefret ediyorum.allah kalbinde aklinda fenalik olana dini de buna alet edenlere değil evlatlık çocuk bir çöp bile nasip etmesin inşallah. Hamile halimle dua ediyorum Allah gerçekten kalbi saf olana versin amin.bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..
Bebek bekleyen bir anneyim sorunuzu görünce yazmak istedim. Bir yanlış anlaşılma olmalı. Dünya sağlık örgütü tam tersine, anne baba yatağında değil, aynı odada fakat farklı yatakta uyumasını öneriyor bebeğin. Ani bebek ölüm riskini minimize etmesi için. Ayrıca, battaniye yorgan vs de önerilmiyor. Anne yanı yatak tercih edebilirsiniz. Tez zamanda kavuşmanızı dilerimokudukça o günleri hemen yaşamak istiyorum:))))) Allah bize de nasip etsin inşallah bende heyecanla merak ediyorum. şimdi minnoşunuz yanınızda uzmanınız eve geldimi aldıktan sonra, bir sorum olacak size bebeği yanınızda mı yatırıyorsunuz, yatak vs pek önermiyorlar diye duydum doğruluk payı varsa (ama o alışveriş nasılda keyiflidir)
Başınız sağolsun Allah sabır versin size ne kadar güzel yazmış duygularınızı ne kadar güzel anlatmışsınız gözlerim dolu dolu okudum inanın. Böyle düşünen insanların aklı ve kalbi yetmez bu duyguyu anlamaya o kadar anlamsız geldi ki zaten yazdıkları dikkate bile almadım doğrusu. Bu konuda şans karşılıklı bence onlarda çok şanslıymış sizin gibi bir çocukları olduğu için ve ne mutlu ki ne kadar güzel yetiştirmişler sizi kocaman sevgi dolu bir kalbiniz var. Allah hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin bize de sevgi dolu çocuklar büyütmeyi nasip etsin inşallah.Bu yazilanlar, evlatlik bir cocuk ve büyümüş kendi yuvasini kurmus bir kadın olarak beni öyle kızdırdı ki allah sizi ıslah etsin hanımefendi. Benim annem babam beni öyle sevdiler öyle güzel buyuttuler ki 18 yaşına girip gerçeği öğrendiğimde ne kalbim kırıldı ne gecmisimi araştırdım ne üzüldüm. Allahım sana şükürler olsun ne kadar sansliymisim dedim. Dini boyuta gelecek olursak belliki orda günümüze gelene kadar biseyler çarpıtılmış veya Türkçe'ye cevrilince anlamini kaybetmis olsa gerek zira hakaret sayarım kahrederim. Çok hastalik geciren bi cocuktum ergenligim cok zor gecti saglik problemlerim oldu, benim canım babam gözümün nuru annemle bebek bakar gibi bi birisi gelir benimle yatardi sonra bi digeri, kimbilir kac gece basimda beklediler. Onlar benim herseyim , hele ki babam ya kocaman kadin olmuştum ama.cocuk gibi oper koklardim babami ne demek kiz cocuk babayla ayni odada kalamycak vs bu nasıl sapıkça bir dusunce böyle düşüncesi olan evlat edinmesin kardesim. Ben babam öldüğünde o soğuk yüzünü ellerini öpüp kokladım ya , gasilhaneden tabutuna konurken üşür diye battaniyeye sardirdim kefenin ustunden, ben babami yeni kaybettim ciğerim söndü benim, böyle sacma şeyleri görünce nefret ediyorum.allah kalbinde aklinda fenalik olana dini de buna alet edenlere değil evlatlık çocuk bir çöp bile nasip etmesin inşallah. Hamile halimle dua ediyorum Allah gerçekten kalbi saf olana versin amin.
Bu yazilanlar, evlatlik bir cocuk ve büyümüş kendi yuvasini kurmus bir kadın olarak beni öyle kızdırdı ki allah sizi ıslah etsin hanımefendi. Benim annem babam beni öyle sevdiler öyle güzel buyuttuler ki 18 yaşına girip gerçeği öğrendiğimde ne kalbim kırıldı ne gecmisimi araştırdım ne üzüldüm. Allahım sana şükürler olsun ne kadar sansliymisim dedim. Dini boyuta gelecek olursak belliki orda günümüze gelene kadar biseyler çarpıtılmış veya Türkçe'ye cevrilince anlamini kaybetmis olsa gerek zira hakaret sayarım kahrederim. Çok hastalik geciren bi cocuktum ergenligim cok zor gecti saglik problemlerim oldu, benim canım babam gözümün nuru annemle bebek bakar gibi bi birisi gelir benimle yatardi sonra bi digeri, kimbilir kac gece basimda beklediler. Onlar benim herseyim , hele ki babam ya kocaman kadin olmuştum ama.cocuk gibi oper koklardim babami ne demek kiz cocuk babayla ayni odada kalamycak vs bu nasıl sapıkça bir dusunce böyle düşüncesi olan evlat edinmesin kardesim. Ben babam öldüğünde o soğuk yüzünü ellerini öpüp kokladım ya , gasilhaneden tabutuna konurken üşür diye battaniyeye sardirdim kefenin ustunden, ben babami yeni kaybettim ciğerim söndü benim, böyle sacma şeyleri görünce nefret ediyorum.allah kalbinde aklinda fenalik olana dini de buna alet edenlere değil evlatlık çocuk bir çöp bile nasip etmesin inşallah. Hamile halimle dua ediyorum Allah gerçekten kalbi saf olana versin amin.
Amin çok teşekkür ederim, arada buraya bakiyordum belki annelerin sorulari olur ben de bir evlat olarak onlara yardımcı olurum diye ama görünce kayıtsız kalamadim üzüntüden. Tekrar teşekkür ederimBaşınız sağolsun, Allah size bolca sabır versin. Gözlerim doldu okurken, sizin gibi bir evlada sahip oldukları için çok şanslılar. Tabi siz de onlar gibi anne babaya...
Şuursuz insan yorumları bunlar, aklına ilk geleni düşünmeden tartmadan doğru mu yanlışmı bilmeden sallıyo geçiyo işte. Cahil ve haddini bilmeyen insanlarla münakaşaya girilmez. İnsan yaralamak, kalp kırmak en büyük günah oysaki. Yüzüne de söyleyemezler böyle düşüncelerini. 2 kelimeyi bir araya getiremedikleri için cins cins bakarlar. Daha çok şey söylenir ama neyse..
Ben her ay arıyorum bir ay ben bir ay eşim arıyor :)))Arkadaşlar kurumu ne kadar sürede bi arıyorsunuz ?bana 6 ay da bi ara dediler ama merak ediyorum sıra ilerledi mi diye 6 ayda bi olması çok üzücü ne var sanki her ay arayıp öğrensem 1 sayı bile ilerlese nasıl mutlu oluruz
Ne güzel peki sizi uyarmıyorlar mi her ay aramayın diyeBen her ay arıyorum bir ay ben bir ay eşim arıyor :)))
Merhaba. Bugün ordaydım. Sıram net değil ama 121 dediler. 2022 sıraları daha tam oturmadı. Siz de bizden bir gün sonra başvurunuz hatırladığım kadarıyla. 3-4 ay sonra tekrar arayın dediler.Arkadaşlar kurumu ne kadar sürede bi arıyorsunuz ?bana 6 ay da bi ara dediler ama merak ediyorum sıra ilerledi mi diye 6 ayda bi olması çok üzücü ne var sanki her ay arayıp öğrensem 1 sayı bile ilerlese nasıl mutlu oluruz
Başınız sağolsun çok ama çok üzüldüm, babasını kaybetmiş bir kız çocuğu olarak en büyük yaramdır babam, yaşayan bilir. Allah sabır versin. Sizi ne kadar güzel büyütmüşler ki böyle güzel sözler çıkıyor ağzınızdan yüreğinizde Nur içinde yatsın babanız.. Evet yoruma gelecek olursak, çok çok güzel yazmışsınız böyle düşünen zihniyetler kesinlikle değil evlat çocukları bir hayvan bile yanlarında olmamalı, Nasıl kötü cahil bir düşünce bu ya halen bu yüzyılda neler düşünüyor o beyniniz çok yazık çok üzüldüm.. Bende anne adayıyım evlat edinmek için başvurdum sıramı öğrenmeme az kaldı, kız yada erkek evladım benim herşeyim evimin yuvamızın baş tacı çiçeğimiz en değerlimiz olacak inşallah. Ben erkek evladım doğsa da aynı olacaktım nasıl bir beyin sapkınlığı bu yaa.. Lütfen burada böyle kişiler yorum yapmasın cidden, insan olduğuma üzülüyorum böyle kişilerle aynı yerde yorum yapmak bile üzüyor beni.. Güzel kalpli yürekler yazsın biz her sabah bakanların içini karartmaya hakkınız yok.. Siz üzülmeyin ne güzel evladınız karnınızda, günleriniz hamileliğiniz çok güzel geçsin sağlıkla evladınız kucağınıza alın inşallah.. Biz çok özel insanlarız bence bu yorumu yapan vatandaşla o kadar farklıyız ki çok şükür.. Evladımızı da böyle insanlardan uzak tutup büyüteceğiz, yeni nesil cahilliğe yer vermeyecek inşallah.. çok sevgilerBu yazilanlar, evlatlik bir cocuk ve büyümüş kendi yuvasini kurmus bir kadın olarak beni öyle kızdırdı ki allah sizi ıslah etsin hanımefendi. Benim annem babam beni öyle sevdiler öyle güzel buyuttuler ki 18 yaşına girip gerçeği öğrendiğimde ne kalbim kırıldı ne gecmisimi araştırdım ne üzüldüm. Allahım sana şükürler olsun ne kadar sansliymisim dedim. Dini boyuta gelecek olursak belliki orda günümüze gelene kadar biseyler çarpıtılmış veya Türkçe'ye cevrilince anlamini kaybetmis olsa gerek zira hakaret sayarım kahrederim. Çok hastalik geciren bi cocuktum ergenligim cok zor gecti saglik problemlerim oldu, benim canım babam gözümün nuru annemle bebek bakar gibi bi birisi gelir benimle yatardi sonra bi digeri, kimbilir kac gece basimda beklediler. Onlar benim herseyim , hele ki babam ya kocaman kadin olmuştum ama.cocuk gibi oper koklardim babami ne demek kiz cocuk babayla ayni odada kalamycak vs bu nasıl sapıkça bir dusunce böyle düşüncesi olan evlat edinmesin kardesim. Ben babam öldüğünde o soğuk yüzünü ellerini öpüp kokladım ya , gasilhaneden tabutuna konurken üşür diye battaniyeye sardirdim kefenin ustunden, ben babami yeni kaybettim ciğerim söndü benim, böyle sacma şeyleri görünce nefret ediyorum.allah kalbinde aklinda fenalik olana dini de buna alet edenlere değil evlatlık çocuk bir çöp bile nasip etmesin inşallah. Hamile halimle dua ediyorum Allah gerçekten kalbi saf olana versin amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?