• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhabalar
İnşallah herkes tez vakitte hayrlisiyla evladına kavuşur. Biz de Sakarya'dan başvuru yaptık. Ancak tayinim nedenyle dosyamizi ista aldırmak istyrz. Sizce istda daha mı yavaş ilerler? Sakarya'da beklemeye devam edelim mi kararsız kaldık:KK43: bir de başvuru tarihini baz alıp mi sıraya dahil ederler bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim

Merhabalar
İnşallah herkes tez vakitte hayrlisiyla evladına kavuşur. Biz de Sakarya'dan başvuru yaptık. Ancak tayinim nedenyle dosyamizi ista aldırmak istyrz. Sizce istda daha mı yavaş ilerler? Sakarya'da beklemeye devam edelim mi kararsız kaldık:KK43: bir de başvuru tarihini baz alıp mi sıraya dahil ederler bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim
Merhaba
Dosya nerede daha hızlı ilerler bir bilgim yok açıkçası ama başvuru evrak teslim ettiğiniz tarihi baz alarak sıraya alıyorlar sizi.

Merhaba arkadaşlar yine ben ve yine bitmeyen sorularım ile geldim sizlere😀biz başvuru yapalı 6 ay bitiyor ama daha onay almadık sıramizida öğrenemedik daha sizler kaç ayda onay aldınız ve sıranızı öğrendiniz?
Tüm görüşmeler bitiyor referans aramaları yapılıyor sonra kurula çıkıyorsunuz. Dosyanız onaylandığında uzmanınız onaylandığınızı ve sıranızı söylüyor. 1 yıl dolduğunda olmuştu bizim ilk sıramızı öğrenmemiz.

Merhabalar
O biraz kısmet işi sanırım. Ama ben başvuru yaptıktan 5 ay sonra İstanbul’dan Bursa’ya taşındım. Dosyanın transfer edilmesi baya vakit almıştı ama sıranın gelmesi açısından çok fark olmadı. Benden 5 ay sonra istanbul’dan başvuran arkadaşlar vardı forumda onlar ben oğluma kavuştuktan 6 ay sonra bebeklerine kavuştular. İstanbulda sıralae uzun gibi görünse de bebek sayısı fazla. Küçük şehirlerde sıralar daha az ama bebek sayısı da az.

Tüm görüşmeler bitiyor referans aramaları yapılıyor sonra kurula çıkıyorsunuz. Dosyanız onaylandığında uzmanınız onaylandığınızı ve sıranızı söylüyor. 1 yıl dolduğunda olmuştu bizim ilk sıramızı öğrenmemiz.
Oo daha biryil olma di daha çok bekleyeceğiz desenize en azından onay aldığımızı öğrensem sanki zaman daha çabuk geçecek.bu arada siz hamileydiniz sanki yanlış hatırlamıyorsam doğum yaptınız mı bebeğimiz ve diğer yavrunuz inş iyilerdir?

Oo daha biryil olma di daha çok bekleyeceğiz desenize en azından onay aldığımızı öğrensem sanki zaman daha çabuk geçecek.bu arada siz hamileydiniz sanki yanlış hatırlamıyorsam doğum yaptınız mı bebeğimiz ve diğer yavrunuz inş iyilerdir?
Bu sürecin her anında beklemesi zor inanın. Öğrenmeden zor öğrendikten sonra her ay aramak zor son 3’e geldiğinizde beklemek daha zor 😅 ama beklediğinize değecek kucağınıza aldığınızda evladınız bekleme sancılarını size unutturacak emim olun🥰

Kızımızı da kucağımıza aldık çok şükür bir ay önce. İkisi de iyiler şükürler olsun, süt kardeş olduları birlikte büyüyecekler inşallah💗 Allah evladını bağrına basmayı herkese nasip etsin inşallah🙏🏻

Bu sürecin her anında beklemesi zor inanın. Öğrenmeden zor öğrendikten sonra her ay aramak zor son 3’e geldiğinizde beklemek daha zor 😅 ama beklediğinize değecek kucağınıza aldığınızda evladınız bekleme sancılarını size unutturacak emim olun🥰

Kızımızı da kucağımıza aldık çok şükür bir ay önce. İkisi de iyiler şükürler olsun, süt kardeş olduları birlikte büyüyecekler inşallah💗 Allah evladını bağrına basmayı herkese nasip etsin inşallah🙏🏻
Çok sevindim sizin adınıza sağlıcakla mutluk içinde büyütün yavrularınızı inş ne güzel süt kardeş olmuşlar maşallah onlara böyle güzel haberler alınca inanılmaz mutlu oluyorum rabbim bizlerede yaşatsın inş

Emzirmek için neler yaptınız ya da yapacaksınız bizimle de paylaşırsınız? Benim smdiden göğüslerim şişti gibi hissedyrm

Emzirmek için neler yaptınız ya da yapacaksınız bizimle de paylaşırsınız? Benim smdiden göğüslerim şişti gibi hissedyrm
Merhaba, bu başlık altında 5 Aralık 2021 tarihinde emzirmek için yaptıklarımı paylaşmıştım. O mesajımı okuyabilirsiniz.
Ben o dönem oğlumu günde 5-10 ml’de olsa emzirebilmiştim. Biraz sabırla siz de artırabilirsiniz. Ancak sonrasında hamile kalınca sütüm kesildi devamı gelmedi. Şimdi biyolojik doğumla sütüm geldiği için günde 30-60ml oğluma da sağıp veriyorum kızımı emzirdikten sonra.

İyi pazarlar🥰 Oğlumla yaşadığımız özel bir deneyimi daha sizinle paylaşmak istedim. Oğlum gelmeden onu beslemekle ilgili araştırmalara başlamıştım. Araştırmalarımda evlat edinen annelerin de emzirebileceklerini süt hormonunun doğumla direk ilgisi olmadığını öğrendim. Ve bunu başaran anneler vardı onların deneyimlerini anlattıkları blog sayfalarını uzmanların görüşlerini okudum. Ve oğlumun geleceğini öğrendiğim gün yani ona kavuşmadan 6 gün önce başladım çalışmalara. Neler yaptı ?

🌸 İlaç desteği aldım Domperidon içeren ilaçlar prolaktini uyarıyor jinekologuma sordum o tavsiye etti
🌸Hemen hastane tipi süt sağma makinesi kiraladım. Her gün 2-3 saatte bir sağmaya başladım. En başta kahverengi damlalar geldi 2 hafta falan. Ama pes etmeden devam ettim hala da ediyorum.
🌸Yardımcı damlalar aldım glactago damlayı günde 3 kez kullanmaya başladım
🌸Hemen beslenme sondası edindim. Oğlum geldikten sonra bu beslenme sondasından benim göğsümden onu en az günde 2 olacak şekilde beslemeye başladım.
🌸Yalancı meme yerine uyuyacağı zaman göğsümü emmesini sağladım.

Ve nihayet onu doyurmasa da 3-5cc süt verebilmey başardım. Şimdi artması için devam ediyorum. Ten teması deneyimi harika bir his. Ben yararlandığım kaynakları sizin için aşağıya bırakıyorum. Evlatlarımızın süt annesi olabilmeyi de nasip etsin Allah🙏🏻🙏🏻

🐣Evlat Edinen Anneler de Bebeklerini Emzirebilir – Kalbiyolojik Anne

🐣https://cdn.istanbul.edu.tr/file/JTA6CLJ8T5/4AC598D139AF46538F5CA0D1DF534E97

🐣

🐣Emzirme Danışmanlığı - Doğurmadan da Emzirebilmek Mümkün!

🐣Evlat edinen anneler de emzirebilecek

Bebeğiniz ek gıdaya geçmediyse henüz çok şükür daha kolay oluyor. Benim oğlum henüz geçmediği için anne memesini aldı çok şükür. Ama ek gıdaya geçtiği halde emzirenler var. Sanırım ihtiyacımız olan pes etmemek azmetmek🙏🏻 Bu arada bebeğinizin anne sütü alması için hala çevrenizde emziren birisi varsa ondan destek isteyebilirsiniz. Sağıp size vererek evladınızın bağışıklığı için anne sütü ihtiyacını karşılayabilir. Ben çok şükür kız kardeşimin 17 aylık kızı olduğu için bu desteği ondan alabildim. Kardeşim de oğlumun süt annesi olurken ben hem süt annesi hem de süt teyzesi oldum🙏🏻 Bin şükür. Biliyorum araştıranlarınız bunun için endişe duyanlarınız var sizinle de paylaşmak istedim. Herkese kocaman sarılıyorum❤️❤️

Buraya da bırakıyorum mesajı❤️

Merhaba arkadaşlar istanbuldan kız bebek bekleyip kavuşanlar sıranız kaç iken arandınız öğrenmek istediğim 1 e kadar düşüyormu erken aranıyormuş bazende onu öğrenmek istedim bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Selamlar, biz son görüşmemizi geçtğimiz hafta yaptık. Bu süreçte yeni eve taşınmıştık belki o nedenledir görüşme evde oldu. Uzmanımız yarım saat önce aradı evde olduğumuzu teyit etti sonrasında geldi. Görüşmede;

Yeni odasına baktı
Çocuk için koşullarına baktı yeni evin
Bakıcımızla konuştu günlük rutinini ne yetip ne içtiğini sordu
İş durumumuzda bir değişiklik olup olmadığını sordu
Herhangi bir alerjisi yemeyi reddettiği bir yemek var mı bunu sordu
Yaklaşık 1 ay önce kızımızı kucağımıza aldık kardeşine olan tepkisini ilk karşılaşmasını sordu❤️

Son görüşmemiz olduğunu söyledi ve dava öncesi bazı dosyaların güncellerini istedi (maaş bordrosu, ev tapusu vs). Dava için birkaç detay konuştuk sonrasında ayrıldı. Yaklaşık yarım saat sürdü.

BiDe soneasında iki avukat bulduk şimdi görüşmeleri yapıp birisine karar vereceğiz ve kasım başında davamızı açacağız. Kasım 15’te kavuşmuştuk oğlumuza ama 15’ini beklememize gerek olmadığını öğrendik.

Bu süreçre su gibi sorunsuz aksın umarım🙏🏻 Herkese sevgiler, iyi pazarlar🍀

Selamlar, biz son görüşmemizi geçtğimiz hafta yaptık. Bu süreçte yeni eve taşınmıştık belki o nedenledir görüşme evde oldu. Uzmanımız yarım saat önce aradı evde olduğumuzu teyit etti sonrasında geldi. Görüşmede;

Yeni odasına baktı
Çocuk için koşullarına baktı yeni evin
Bakıcımızla konuştu günlük rutinini ne yetip ne içtiğini sordu
İş durumumuzda bir değişiklik olup olmadığını sordu
Herhangi bir alerjisi yemeyi reddettiği bir yemek var mı bunu sordu
Yaklaşık 1 ay önce kızımızı kucağımıza aldık kardeşine olan tepkisini ilk karşılaşmasını sordu❤️

Son görüşmemiz olduğunu söyledi ve dava öncesi bazı dosyaların güncellerini istedi (maaş bordrosu, ev tapusu vs). Dava için birkaç detay konuştuk sonrasında ayrıldı. Yaklaşık yarım saat sürdü.

BiDe soneasında iki avukat bulduk şimdi görüşmeleri yapıp birisine karar vereceğiz ve kasım başında davamızı açacağız. Kasım 15’te kavuşmuştuk oğlumuza ama 15’ini beklememize gerek olmadığını öğrendik.

Bu süreçre su gibi sorunsuz aksın umarım🙏🏻 Herkese sevgiler, iyi pazarlar🍀
Çok sevindim sizin adınıza ne güzel sona gelmişsiniz rabbim işlerinizi kolaylaştırsın ins en kısa zamanda yavrucağın kimliğinize alırsınız bizlere de dua edin lütfen biz daha yolun çok başındayız ve zaman hiç geçmiyor

Canım hayırlı olsun inşallah sağlıkla musmutlu büyütürsün yavrularını 🥰

Arkadaşlar her ay sıranın ilerleyip ilerlemedigini nasıl öğreniyorsunuz biz daha o aşamaya gelemedik malesef ama bi bayan ile tanıştım 3 yıldır bekliyormuş ve sırasını bilmiyor aradığınız zaman acele etmeyin sabırlı olun gibi konuşuyorlar diyor e devletten görebilirmiyizi sıranızı aceba

Arkadaşlar her ay sıranın ilerleyip ilerlemedigini nasıl öğreniyorsunuz biz daha o aşamaya gelemedik malesef ama bi bayan ile tanıştım 3 yıldır bekliyormuş ve sırasını bilmiyor aradığınız zaman acele etmeyin sabırlı olun gibi konuşuyorlar diyor e devletten görebilirmiyizi sıranızı aceba
Merhaba kurumu arayarak sıramızı öğreniyoruz internet üzerinden takibi olmuyor malesef. Başvuru yaptığınız yeri arayarak öğrenebilirsiniz

merhaba,
biz 2 yıl bekledik ve 8-9 ay geçtikden sonra her ay arayıp güncel sıramızı öğrendik kurumdan asla öyle geçiştiren bir cevap almadık,ilden ile değişiyor sanırım görevlilerin tutumları...e-devletten maalesef hiç birşey göremiyorsunuz sıranız ile ilgili..

Back