Cnm dedin ya iş konusunu nasıl halledeceksiniz diye soruyolar sizler nasıl bir cevap verdiniz yani ben onunla vakit geçirmek için işi bırakmayı düşünürüm ama nasıl değerlendirirler bilemedimSize verilen evrakların hepsini tamamlamanız gerekiyor. En son heyete de çıkıyorsunuz, heyet dediğimde sizi o süreçte farklı farklı nedenlerle gören doktorlar ve ekstra 1-2 görevli daha oluyor kurumda. Biz 2,5 ay önce Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıklarında Heyete çıktık orada da çocuğa nasıl bakmayı düşünüyorsunuz, iş konusunu nasıl halledeceksiniz diye sordular sanırım 5 dakka sürmedi bile. Erenköy'de önce psikologla görüşüyorsunuz sonra sizi teste gönderiyor 600 soruluk bir test yanıtlıyorsunuz. Sonra bir görüşme daha yapıyorsunuz neden evlat edinmeyi seçtiğinizle ilgili. Sonra da heyet. Ama hepsi için randevu almayı unutmayın özellikle heyet randevusuz kabul etmiyor. Endişeniz olmasın ama biz pandemi sürecinin başında bu adımları geçmemize rağmen 15 günde hallettik hepsini :) Heyet size bir belge verecek onu uzmanınıza götürünce zaten başvuru tarihiniz sizi sıraya girme tarihiniz oluyor. Biz şuan şehir dışındayız ama uzmanımız başvurunda 1 ay sonra ev görüşmesi için aradı ama uygun olmadığı için yapamadık. O süreç de hızlı ilerliyor sanırım ama her durumda 1 yılın geçmesi gerekiyor dosya onayı için :) İnşAllah hepimiz için en hayırlısı olsun
biz çalışmaya devam edeceğimizi bir çok ailede olduğu gibi evladımıza belli bir yaşa kadar annelerimizin bakacağını sonrada kreşe göndereceğimizi söyledik...Cnm dedin ya iş konusunu nasıl halledeceksiniz diye soruyolar sizler nasıl bir cevap verdiniz yani ben onunla vakit geçirmek için işi bırakmayı düşünürüm ama nasıl değerlendirirler bilemedim
Ben o zamana kadar bunu hiç düşünmemiştim bunu da açık ve net söyledim. Bir süre işe ara vermeyi düşünüyorum sonrasında da bakıcı ya da okul olur demiştim. O zaman eşinizin kazancına bakıyorlar tek maaşla geçinebilecek durumdaysanız çok takılmıyorlar bunun cevabına sanırım :)Cnm dedin ya iş konusunu nasıl halledeceksiniz diye soruyolar sizler nasıl bir cevap verdiniz yani ben onunla vakit geçirmek için işi bırakmayı düşünürüm ama nasıl değerlendirirler bilemedim
Koruyucu ailede süreç çok daha hızlı ilerliyor. Kurum bizi ısrarla evlat edinmeye yönlendirmeseydi ben koruyucu aileyi düşünüyordum. Benim 2 yakınım da 40yaş üzeri ve çocukları bir tanesinin 5 aylıktı diğerinin 2,5 yaşındaydı. Şuanda evlat edinmeye müsaitler çünkü aileleri arayıp sormadığı için devletin açtığı dava ile çocuklar evlat edinmeye müsait hale geldi. Hem de kısa sürede yavrularına kavuştular. Eğer 40 yaşın üzeriydeseniz hiç beklemeden koruyucu aileye başvurun derim. Allah gönlünüze göre versin. Her çocuk yetimhane ortamından sıcak bir aile ortamına en kısa sürede kavuşmalı benceKoruyucu aile düşünenler çok az sanırım evlat edinmeyi ,Heyecanla bekleyen çok kişi var,sonu aydınlık mutluluk olsun sağsaglim kavuşmak nasipolsun
İNŞALLAH
Bizde koruyucu aile fikrine sıcak bakıyoruz ama konular çok hareketli değil sanırım yavaşladı ,,,,,,,,Başvurular ne alemde acaba ülke genelinde vakalara alınan tedbirler artırıldı nasıl olacak incelemeler görüşmeler raporlar sanırım pandemiden dolayı koruyucu ailelikte,evlat edinme kadar uzayabilir
Ben 31 yaşındayım her cocugun bır aıleye her aılenınde bır cocuga ıhtıyacı oldugunu düşünüyorum o nedenle bu kararı verdım fakat zaman konusunu eşimle netleşmedik,tedavi olmak istemedik Hiç tedavi olmadık illa bıyolojık anne olurum diye bır beklentimde yok ama bilemeyiz Takdiri ilahi en iyi ihtimalle abısı ablası olurKoruyucu ailede süreç çok daha hızlı ilerliyor. Kurum bizi ısrarla evlat edinmeye yönlendirmeseydi ben koruyucu aileyi düşünüyordum. Benim 2 yakınım da 40yaş üzeri ve çocukları bir tanesinin 5 aylıktı diğerinin 2,5 yaşındaydı. Şuanda evlat edinmeye müsaitler çünkü aileleri arayıp sormadığı için devletin açtığı dava ile çocuklar evlat edinmeye müsait hale geldi. Hem de kısa sürede yavrularına kavuştular. Eğer 40 yaşın üzeriydeseniz hiç beklemeden koruyucu aileye başvurun derim. Allah gönlünüze göre versin. Her çocuk yetimhane ortamından sıcak bir aile ortamına en kısa sürede kavuşmalı bence
Anladım tşk ederim o zaman gereken bütün imkanları kullanıp daha sonra annemin bakacağı bilgisini veririm bende o zaman hani başkasının bakmasını sıkıntı ederler diye düşünmüştüm.Peki siz hangi aşamadasınız kavuştunuz mu bebeğinizeBen o zamana kadar bunu hiç düşünmemiştim bunu da açık ve net söyledim. Bir süre işe ara vermeyi düşünüyorum sonrasında da bakıcı ya da okul olur demiştim. O zaman eşinizin kazancına bakıyorlar tek maaşla geçinebilecek durumdaysanız çok takılmıyorlar bunun cevabına sanırım :)
Tşk ederim siz nereden başvuru yaptınız kavuştunuz mu bebeğinizebiz çalışmaya devam edeceğimizi bir çok ailede olduğu gibi evladımıza belli bir yaşa kadar annelerimizin bakacağını sonrada kreşe göndereceğimizi söyledik...
biz bekleme sürecindeyiz,doyamız bir yıl oldu onaylanalı..bakalım inşallah ikinci yıl sonunda kavuşuruz yavrumuza...izmir den başvurumuz bizim.Tşk ederim siz nereden başvuru yaptınız kavuştunuz mu bebeğinize
Ne zamandır sıra bekliyorsunuz bizde bursa dan başvurduk acaba ne zamana evraklar tamamlanır ve sıra bize gelirMerhaba bizde mersinde sıra bekliyoruz erkekte 19 kızda 29
Hangi şehireydiniz kaç yıldır bekliyordunuz acabaArkadaşlar merhaba, biz kavuştukdarısı en kısa zamanda tüm bekleyenlere
Geliri özellikle soruyorlar bize de sormuşlardı. Ama beklenti ne kadar olması inanın bilmiyorum. Ama siz kendinizi elemeyin bu nedenle başvurunuzu yapın Allah büyükArkadaşlar hepinize merhaba bizde e devlet üzerinden başvurumuzu yaptık önceden gidip şahsen başvuru yapmak gerekiyordu sanırım şimdi pandemiden dolayı e devletten önbaşvuru yapılabiliyor sizlere bir sorum olacak : benim üniversite yıllarımdan kalma devlete olan kyk borcum var bu evlat almama engel olur mu ? Bide illa çok yüksek gelirli olmak mı gerekiyor evlat edinmek için yani evin araban çok yüksek gelirli işin mi olmalı ? Asgari ücretle çalışan biri kirada oturuyorsa evlat edinemez mi ? Teşekkür ederim şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?