Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba yüreği güzel anneler anne adayları bizde İstanbul'da başvurumuzu yaptık. Ama çok zor bı surecms.saglik raporu almak için Haydarpaşa numune ye gitmiştik ordan veririz dediler işlemler başladı. Sonra Erenköy gittiğimizde onu saymiyoruz dediler. Tekrar ücret istendi ve işlemler yeniden başladı çok yorucu bı surec geçiriyoruz hala sağlık raporunu şu alamadık ins alacağız. Sanırım dosyayı teslim ettiğinizde hersy daha kolay olacak. Benim tecrübeli arkadaşlara sormak istedim bazı sorular var. Özellikle ev ziyareti ile ilgili. Açıkçası benim kedilerim var ve evde tüy haliyle oluyor temiz ve titiz biriyim sürekli ev temizlerim ama yinede insan korkuyor aniden geldiklerinde kedinizin tüylerini fln gorurseler bı sorun olur mu diye. Ve genel anlamda ev ziyaretinde nelere dikkat ediyorlar. İkincisi esimin maaşı iyi. Fakat SGK da gözüken az. Elden primleri oluyor dolar bazında. Ama şu Corona zamaaninda haliyle olamadı. Bu sorun teşkil eder mi.o kdr çok için dolu ki. Bı an önce kavuşma hayaliyle. Özlemle dolu yüreğimiz. Şu evrak işleri bı an önce bitip sıra alacağım günün gelmesini diliyorum. Her anne adayı gibi. Çok uzun yazdım ama bıkmadan okuyan arkadaslarim cevap verirse mutlu olurum.

Merhaba yüreği güzel anneler anne adayları bizde İstanbul'da başvurumuzu yaptık. Ama çok zor bı surecms.saglik raporu almak için Haydarpaşa numune ye gitmiştik ordan veririz dediler işlemler başladı. Sonra Erenköy gittiğimizde onu saymiyoruz dediler. Tekrar ücret istendi ve işlemler yeniden başladı çok yorucu bı surec geçiriyoruz hala sağlık raporunu şu alamadık ins alacağız. Sanırım dosyayı teslim ettiğinizde hersy daha kolay olacak. Benim tecrübeli arkadaşlara sormak istedim bazı sorular var. Özellikle ev ziyareti ile ilgili. Açıkçası benim kedilerim var ve evde tüy haliyle oluyor temiz ve titiz biriyim sürekli ev temizlerim ama yinede insan korkuyor aniden geldiklerinde kedinizin tüylerini fln gorurseler bı sorun olur mu diye. Ve genel anlamda ev ziyaretinde nelere dikkat ediyorlar. İkincisi esimin maaşı iyi. Fakat SGK da gözüken az. Elden primleri oluyor dolar bazında. Ama şu Corona zamaaninda haliyle olamadı. Bu sorun teşkil eder mi.o kdr çok için dolu ki. Bı an önce kavuşma hayaliyle. Özlemle dolu yüreğimiz. Şu evrak işleri bı an önce bitip sıra alacağım günün gelmesini diliyorum. Her anne adayı gibi. Çok uzun yazdım ama bıkmadan okuyan arkadaslarim cevap verirse mutlu olurum.

Merhabalar, öncelikle başvurunuz hayırlı olsun. Ben İzmir'den başvurmuştum, şimdi kızım 4,5 yaşında :) Başvurduğumuz dönem evde 2 köpeğim vardı benim. Kızım geldiğinde tekini kaybetmiştik. Ev ziyaretlerinde sorun yaşamadık, ki uzmanımız evde hayvan beslenmesini onaylamadığını açıkça söylemişti :) Bizim ziyaretler (başvuru aşamasında ve kızım geldikten sonra) haberli oldu, gelmeden önce aradıkları için ortada kıl tüy kalmıyordu. Evin genel olarak temiz ve toplu olması yeterli sanırım. gelir durumuna bildiğim kadarıyla önem veriyorlar. Siz çalışmıyorsanız, üstünüze eğer ev yoksa ve eşinizin maaşı asgari ücret üzerinden gösteriliyorsa bunu sorun edebilirler. Eğer bordrolarda primler gözüküyorsa veya bankada vs paranız varsa belki... ama karı koca çalıştıkları halde, sırf bordroları asgari ücretten diye üstlerine ev istendiğini bildiğim aileler oldu. burada uzmanın da sanırım görüşleri önemli. bir de bildiğim kadarıyla İstanbul'daki uzmanlar burayı takip ediyor ve buraya yazılmasından çok hoşlanmıyor, aklınızda olsun.

İnşallah süreç sıkıntısız sorunsuz su gibi akıp geçer ve yavrunuza tez zamanda kavuşursunuz. sevgiler :D

Masallah, sizin adiniza cok cok sevindim. Allah evladinizla hayirli bir omur nasip etsin. Ne zaman basvurmustunuz, kiz-erkek ya da yas tercihi yapmismiydiniz? Cok merak ediyorum ne kadar suruyor ortalama?

Cok tesekkür ederim 😊 2017 yılında başvuru yaptık biz.. 0-1 yaş kız bebek sırasında yaklaşık üç sene bekledik.. hukuki süreci devam eden bebek, kardeşi-ikizi olan bebek, tedavi edilebilir rahatsızlığı olan bebek kabul edebileceğimizi belirttik.. bunlar da süreci etkiliyor.. ne kadar az kriter olursa sıra o kadar cabuk gelir demişti uzmanımız.. 34 ayda geldi bizim bebeğimiz.. sanki hep bizimleymiş gibi hissediyoruz.. umarım en kısa zamanda tüm bekleyenler bu eşsiz duyguyu yaşasınlar 🙏

Cok tesekkür ederim 😊 2017 yılında başvuru yaptık biz.. 0-1 yaş kız bebek sırasında yaklaşık üç sene bekledik.. hukuki süreci devam eden bebek, kardeşi-ikizi olan bebek, tedavi edilebilir rahatsızlığı olan bebek kabul edebileceğimizi belirttik.. bunlar da süreci etkiliyor.. ne kadar az kriter olursa sıra o kadar cabuk gelir demişti uzmanımız.. 34 ayda geldi bizim bebeğimiz.. sanki hep bizimleymiş gibi hissediyoruz.. umarım en kısa zamanda tüm bekleyenler bu eşsiz duyguyu yaşasınlar 🙏
Biz de 0-1 yaş belirttik sadece kurumun yönlendirmesiyle onun dışında sorulan kriterlere evet dedik. Ama henüz evrakları teslim tarihimiz 3 gün önce. Yani daha çoook var sanırım bize :) Allah ayırmasın, çok çok mutlu olsun sizinle birlikte. Yanıtınız için çok teşekkür ederim :KK200:

Biz de 0-1 yaş belirttik sadece kurumun yönlendirmesiyle onun dışında sorulan kriterlere evet dedik. Ama henüz evrakları teslim tarihimiz 3 gün önce. Yani daha çoook var sanırım bize :) Allah ayırmasın, çok çok mutlu olsun sizinle birlikte. Yanıtınız için çok teşekkür ederim :KK200:

Güzel dilekleriniz için ben teşekkür ederim 😊 Olsun, evrak teslimi en önemli adım. Bundan sonra işleriniz su gibi akacak emin olun. Bizim evrak teslimimiz daha dün gibi geliyor.. beklemek zor ama süreci keyifli hale getirdiğimizde çok da güzel bekleniyor.. şansınız bol, yolunuz acık olsun ❤️

Güzel dilekleriniz için ben teşekkür ederim 😊 Olsun, evrak teslimi en önemli adım. Bundan sonra işleriniz su gibi akacak emin olun. Bizim evrak teslimimiz daha dün gibi geliyor.. beklemek zor ama süreci keyifli hale getirdiğimizde çok da güzel bekleniyor.. şansınız bol, yolunuz acık olsun ❤
İçime su serptiniz, çok teşekkür ederim :) İnşallah Allah hayırla sonuçlandırsın, tüm yavrular ailelerinin yanında mutlu huzurlu büyüsün, hayırlı evlatlar olsun:KK200:

GöZ yaşları içinde okudum benimyavruma da West sendromu tanısı konuldu yüreğim kıpır kıpır lütfen cevap atın nasılsın uz şu anda
merhaba bende aydı sorunu yaşıyorum lütfen banada cvp yazın nasıl başladınız nasıl geçti altta yatan sebep neydi heyecanla bekliyorum bende

öyle şeyler yazmışssınız ki ben burada yaşayarak okudum ve ağlamamak imkansız Antalyada bekleyen var mı? Ben henüz başvurmadım 7 bucuk yıllık evliyim 2 tüp bebek denemem oldu başarısız ama bayramdan sonra muhakkak hemen basvurucam.
liste tarzı bişey yokmu yada whatssapp gurubu gibi bişey

Kalbi kocaman anneler hepinize merhaba ben İzmir’den yazıyorum sizlere. Öncelikle herbirinizi ve meleklerinizi sevgi ile kucaklıyorum. Bende normal yollardan evlat sahibi olamıyorum ve eşimle bir meleğe aile olmak için bizde başvuru yapmaya karar verdik 🙏🏻 Ben 08/90 eşim 10/90 doğumlu 30 yaşın içindeyiz 4 yıldır evliyiz. İnternet araştırmalarımda 5 yıl şartı okuyorum bu şartlar nedir ne değildir başvuru yapan meleğine kavuşan arkadaşlardan yardım bekliyorum yarın başvuru ve Bilgi alma için adım atmak istiyoruz ama nereye gitmemiz gerek onu da kestiremiyoruz bazı yerlerde çocuk esirgeme kurumları yazıyor bazı yerlerde sosyal hizmetler bilemedik açıkçası. Şimdiden verdiğiniz her cevap için hepinize teşekkür ediyorum 🙏🏻

Merhaba size en yakın sosyal hizmetler e başvuru yapıyorsunuz..... Eşlerden biri 30 yaşını doldurmuş olmalı yada 5 yıl evli olmanız şartı var. Hakkınızda hayırlısı olsun. Verdiğiniz karar için tebrik ederim, asla pişman olmayacaksınız.

Bizde 2 ay önce sizinle aynı süreçteydik. Çok şükür 1,5 ay önce evraklarımızı teslim ettik. Bulunduğunuz ildeki Sosyal Hizmetlere gidin Evlat Edinme ya da Koruyucu diye iki birim var talebinize göre ikisinden biriyle görüşüyorsunuz. Ben İstanbul Kadıköy’de Yeldeğirmenindeki yerde başvurdum. Bazı evraklar imzalıyorsunuz size bilgiler veriyolar ve bazı sorular soruyorlar. Pandemi sürecinde başvurduğumuz için bizim 10 günde her şey tamamlandı. Gerekli evraklar basit onları hazırlıyorsunuz hastanedeki her süreç için öncesinde mutlaka randevu alın yoksa kapıdan dönebiliyorsunuz. Onun dışında her süreç kolay aslında sanırım en zor en başında karar vermek ve sonrasında beklemek ☺️ Bekleyen herkesin süreci su gibi akıp geçsin inşAllah ❤️

Back