bu konular genellemeye gelmiyor ne yazık ki... Her sepetin vardır elbet çürük elması, size çürük olan denk gelmiş... Ama bu demek değil ki, 40 yaşında kucağına alan her kadın aynı tepkiyi verecek. evet çok zor, evet çok yorucu ve bazen de yıpratıcı... Ama bu evlat edinmiş bir anneye has durum değil... sadece etiketleniyoruz, evlat edindiğimiz için daha fazla veya daha az özen bekleniyor misal bizden.... ben 10 yıllık tedavi sonucu anne olan ama 3 yaşındaki çocuğunu evde yalnız bırakan anne de gördüm, yaşı 40 falan da değildi üstelik. biyolojik olarak anne baba olan herkes aynı özeni gösterebiliyor olsaydı zaten bizler evlat edinemezdik. günlük gazeteleri açın; bu konuda özü/üveyi belirleyen şey nedir bilmiyorum. ama biyolojik çocuğuna kardeşine tecavüz eden bir yığın baba, abi, amca vs haberi mutlaka görürsünüz. bize gelince evlat edinen babaya kız çocuk helal, o yüzden evlat edinme dinen caiz değil benzeri fetvalar yer alıyor ama... elbet sepette çıkan çürük elmalar ama biyolojik aile sepetinde çıktığı kadar olur mu, sanmıyorum... o çürük elmaya dayanarak genel yaşanan buymuş gibi bakmak yanlış.... sadece bunu söylemek istedim...
evlat edindim, 4, 5 yaşında kızım var, hiç anne olamyı biyolojik olarak denemedim, bu konuda doktora gitmedim... sağlık sorunlarım vardı evet ama benim tercihim evlenmeden önce bile bu yöndeydi... hiç denemedim toplumsal olarak normal olan yoldan anne olmayı ve hala bilmiyorum, hala denemiyorum. benim için dünyada, şu yaşımda başıma gelen en güzel şey kızım, bin kere hayata gelsem öncesi sonrası hiç umrumda değil, bu yol kızzıma çıkacaksa ben sadece o yolu seçerim...
40 yaşında, 4,5 yaş cadı annesinden duyurulur