Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Herkese merhaba ben ablam adina birsey danismak istiyorum. Doktor kontrolleri sonucu hic bir yoldan bebek sahibi olamayacaklar evlat edinmek istiyolar buyuk sehirleri arayip bilgi aldilar ancak evlat edinme 6 yildan uzun surer demisler onun yerine koruyucu aile olun demisler. Ablamlar kiz erkek farketmez bebek istiyolardi. Simdi koruyucu aile daha riskli degil mi yarin bir gun aile geri alabilir ve velayet oz ailesinde oluyor. Evlat edinme gercektende uzun yillar mi suruyor bana bilgi verir misiniz
Koruyucu aile olmak ve evlat edinmek çok farklı şeyler öncelikle bunu iyi anlamalısınız. Koruyucu aile olduğunuz çocuğun biyolojik ailesi ortada oluyor yani zaman zaman çocuğu görüyorlar. Durum ve şartları düzelttikleri taktirde çocuğu alabiliyorlar. Nadiren çocuğunu sormayanlar var, o zaman o çocuğu kurum uygun görürse ve belirli bir süre geçerse evlat edinebiliyorsunuz. Ama koruyucu aile olmak demek çocuğun hep sizinle olacağı anlamına gelmiyor. Sadece çocuk kurumda kalmaktansa bir aile içinde büyüyor

Bir de evliliğimiz 5 yıl olmadan başvuru yapamıyoruz değil mi?Yani şuan 3,5 yıllık evliyim başvuru yapıp bekleyenen kadar 5 yıl dolar zaten bu yüzden sordum
30 yaşını doldurmayanlarda 5 yıl şartı var. Kurumda tanıdık var birebir kendisi söyledi.ordan biliyorum. Hiç vakit kaybetmeden başvurun bence. keşke bizde 2 yıl önce başvursaydık. en azından az bi zaman kalırdı.

hangi il bilmiyorum ablanızın ama biz izmirden başvurduk max. 3 yıl dedi görevli..kız bebek için 3 yıl en fazla erkek için en fazla 2 yıl dedi...

Bolu ya basvuracaklar Istanbula basvuracaklardi sonuc olarak istanbuldan gelecek oraya gitmenize gerek yok demisler dogru mu

Koruyucu aile olmak ve evlat edinmek çok farklı şeyler öncelikle bunu iyi anlamalısınız. Koruyucu aile olduğunuz çocuğun biyolojik ailesi ortada oluyor yani zaman zaman çocuğu görüyorlar. Durum ve şartları düzelttikleri taktirde çocuğu alabiliyorlar. Nadiren çocuğunu sormayanlar var, o zaman o çocuğu kurum uygun görürse ve belirli bir süre geçerse evlat edinebiliyorsunuz. Ama koruyucu aile olmak demek çocuğun hep sizinle olacağı anlamına gelmiyor. Sadece çocuk kurumda kalmaktansa bir aile içinde büyüyor

Karar verdiler koruyucu aile olmayacaklar baya arastirdik nufusada almak cok cok zormus ve yrn birgun sizinde dediginiz gibi ailesi alabiliyormus ama basvurulan il buyuk olursa sira daha mi cabuk gelir istanbula basvuracaklardi boluda yasiyoruz gorusmeye gittiler boluyada istanbuldan geliyoe gerek yok demisler dogru mu

Karar verdiler koruyucu aile olmayacaklar baya arastirdik nufusada almak cok cok zormus ve yrn birgun sizinde dediginiz gibi ailesi alabiliyormus ama basvurulan il buyuk olursa sira daha mi cabuk gelir istanbula basvuracaklardi boluda yasiyoruz gorusmeye gittiler boluyada istanbuldan geliyoe gerek yok demisler dogru mu
Yaşadığı ile başvurmak zorunda başka ilden başvuru yapamıyorsunuz.

Iyi aksamlar herkese.Uzun süre uğraşıp çocuk sahibi olamayınca biz de evlat edinmeye karar verdik.Kocaelide yaşıyoruz ve bu süreçle alakalı konulara çok hakim degilim bakanlığın sitesinden baktığımda ilk görüşme öncesi de randevu almak gerektiği yazıyor ama bir çok telefon numarası var benim sorum kocaelide randevu için aranacak numarayı bilen arkadaş varsa yazabilir mi?herkese bu yolda Allah kolaylik versin

Benimde aynıydı.... dilekçe var rıza davası oldu.... ama yine şuan 1 yıl doldu... mahkeme aşamasındayım.... ama aile çıksa elimden alabilirmiş .... gerçi çıkmasına gerek yok.... mahkeme çağırıyormuş beynimden vurulmuşa döndüm .... yeni yasa öleymiş .... ne anlamı kaldı ozaman evlat edinmenin biz aile çıkmasın diye kırk doğuruyoruz mahkeme tebligat yolluyoyoçıldırıcaö
canim hic uzulme insallah mahkemen bitmistir bizde bu sureclerden gectik .omrumde bu kadar tedirgin olmamistim ve uzulmemistim biliyorum yasadiklarini boyle geri isteme cok cok nadir bir durum .zaten boyle birsey olsaydi simdiye kadar alirlardi .sen evladin icin eminim dunyayi yikardin.karsi tarafta istese oyle yapardi herhalde .ses seda yoksa korkma zaten kurtulmak istiycekler en kisa zamanda gelip riza gostereceklerdir .ben simdi dua ediyorum her korkum mahkemede bitti cok sukur simdi gercekten anneligin tadini cikariyorum ayrica birde kardes istiyoruz tekrar tup bebeklemi olur yoksa yine evlatmi ediniriz .artik nasipte ne varsa .tabii bizde pisikolojik dinlenme surecindeyiz basvuru yaptik ama erteledik simdilik .insallah isteyen herkes en kisa zamanda kavususur meleklerine...

Iyi aksamlar herkese.Uzun süre uğraşıp çocuk sahibi olamayınca biz de evlat edinmeye karar verdik.Kocaelide yaşıyoruz ve bu süreçle alakalı konulara çok hakim degilim bakanlığın sitesinden baktığımda ilk görüşme öncesi de randevu almak gerektiği yazıyor ama bir çok telefon numarası var benim sorum kocaelide randevu için aranacak numarayı bilen arkadaş varsa yazabilir mi?herkese bu yolda Allah kolaylik versin
canim biz direk gittik kuruma gorustuk sizide kabul ederler herhalde

Bizim burada randevulu gorusuluyormus sağolsun buradan gülnaz26 verdi numarayı yarın arayıp randevu alacağız .tesekkur ediyorum cevabin icin
insallah tez zamanda kavusursunuz yavrunuza .Kolayliklar diliyorum birde lutfen gorusmeye gittiginizde kararli ve istekli oldugunuzu gosterin cunku sizi sınamak icin olumsuz konusmalar yapabiliyorlar .aklinizda bulunsun ...

insallah tez zamanda kavusursunuz yavrunuza .Kolayliklar diliyorum birde lutfen gorusmeye gittiginizde kararli ve istekli oldugunuzu gosterin cunku sizi sınamak icin olumsuz konusmalar yapabiliyorlar .aklinizda bulunsun ...

Eşim aradı bugün pazartesi gelin goruselim demişler. ben de iş dolayısıyla biraz sıkıntılı pazartesi gunleri gidemeyecegim.yalnız gelsem olur mu diyince kabul etmişler ama korkuyorum şimdi de gitmeyince ilk intiba kötü olmaz insallah

Eşim aradı bugün pazartesi gelin goruselim demişler. ben de iş dolayısıyla biraz sıkıntılı pazartesi gunleri gidemeyecegim.yalnız gelsem olur mu diyince kabul etmişler ama korkuyorum şimdi de gitmeyince ilk intiba kötü olmaz insallah
birsey olmaz korkmayin ama bilgilerinizi alip basvuru dosyasi acacaklar ve tamamlayacaginiz evraklari soyleyecekler .yinede uygun oldugunuzda gorusmek istediginizi iletir esiniz . evraklardan sonra dosyanizin kabul edilmesini bekliyceksiniz .zaten daha cok gorusmeleriniz olacak endise etmeyin .biraz sabirli olmaniz gerekecek bu biraz uzun bir surec.biz kurumdan degil anlasmali evlat edindik ama ikinci icin basvuru yaptik.biraz psikolojik yorgunlugumuz gecinceye kadar erteledik.rahat olmaya calisin .zor biraz biz cok heyecan yasadik ama ...dedigim gibi kararli ve sabirli olursaniz kavusursunuz Allahin izniyle yavrunuza ..bu karari almaniz bile cok guzel hayirli olsun insallah .....

birsey olmaz korkmayin ama bilgilerinizi alip basvuru dosyasi acacaklar ve tamamlayacaginiz evraklari soyleyecekler .yinede uygun oldugunuzda gorusmek istediginizi iletir esiniz . evraklardan sonra dosyanizin kabul edilmesini bekliyceksiniz .zaten daha cok gorusmeleriniz olacak endise etmeyin .biraz sabirli olmaniz gerekecek bu biraz uzun bir surec.biz kurumdan degil anlasmali evlat edindik ama ikinci icin basvuru yaptik.biraz psikolojik yorgunlugumuz gecinceye kadar erteledik.rahat olmaya calisin .zor biraz biz cok heyecan yasadik ama ...dedigim gibi kararli ve sabirli olursaniz kavusursunuz Allahin izniyle yavrunuza ..bu karari almaniz bile cok guzel hayirli olsun insallah .....
Rahatlattiniz beni çok teşekkür ediyorum .biz de tanidiklara haber verdik anlasmali da edinme icin bu sirada da basvuralim dedik.insallah tüm bekleyenler kavuşur yavrusuna bir an evvel Allah hepimize sabır versin

Rahatlattiniz beni çok teşekkür ediyorum .biz de tanidiklara haber verdik anlasmali da edinme icin bu sirada da basvuralim dedik.insallah tüm bekleyenler kavuşur yavrusuna bir an evvel Allah hepimize sabır versin
amiin insallah canim

Tablonun güncel hali yok mu? Isparta dan başvuru yaptım en son erkek sırasında 25. sıradaydım. Ispartadan başvuran hiç kimse yokmu??? 🙄

merhaba arkadaslar daha once hikayemi anlattim ama evlat edinmek isteyenlerlede duygularimi paylasmak istiyorum .18 yil once evlendim ve ilk gunden beri cocugum olmasini istedim.Daha 3 aylik evliyken doktora gittim .muayene olup birsey olmadigi halde ilaclar kullandim sonra esim muayene ve test oldu .sorun esimde cikti ve uzun tedaviler gecirdik sonunda 3 tup bir asilama .olmadi .son denemeden sonra mucize bebegini vermek isteyen biriyle tanistim ve dogumunda bile yaninda oldugum bebegime kavustum.Hayatimda en mutlu oldugum andı.Ayaklarim titriyor gozyaslarima hakim olamiyordum esimde oyle .onu gormeden bile o kadar cok sevdimki korktum onu kaybedersem yasayamam gibi geliyordu.Cok beklemistim anne olabilmek icin .Keske hic ugrasmadan evlat edinip sonra tedavilere devam etseydim diye dusunuyorum simdi.Onca yil cok zor gecti ben bu kadar isterken.Tek zorlugu mahkeme bitinceye kadar yasadiklarim.O vazgecermi korkusu kabus gibiydi olup olup dirildim resmen.simdi cooook cooook mutlu bir aileyiz.Cektigimiz hersey bir gulusu canim annem canim babam deyisiyle uctu gitti .HER ZORLUGA DEGER ona kavusmak.Eminim bu yoldan gecen herkes ayni duygulari yasiyordur .Dogurmakla annelik olmuyor.Annelik bu sevgiyi isteyip hissetmektir bence.Hicbirseyle olculemeyen ne emek vermekle ne doyurmakla ne parayla....O benim can parcam evladım...simdi ona kardes istiyorum .bir tup bebek daha deniycem nasip olursa .kurumada basvuru yaptim ama erteledim biraz .Malum mahkeme sureci yipratti biraz sinirlerimizi .Ama cok gecmeden bende siraya giricem .insallah yavruma bi kardes nasip olur .Sizlerede bu uzun yolda bolca sabir kararlilik ve mutlu kavusmalar diliyorum
........

Back