Sıranız kaç? Çok yavaş ilerliyor.Mrb bizde adanada bekliyoruz 3,5 yıl oldu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sıranız kaç? Çok yavaş ilerliyor.Mrb bizde adanada bekliyoruz 3,5 yıl oldu
6.kişiyiz kız bebek de, bu yıl 2 kişi ilerledi sadeceMrb bizde adanada bekliyoruz 3,5 yıl oldu
3 yıl beklemeyi gözden çıkarmıştım, 3,5 yıl oldu hala 6.kişiyiz,malesef 4 yılıda geçecek gibiBize gelmesi 8-10 yılı bulur o zamanHakkımızda hayırlısı
Bu kadar yavaş ilerlediğini bilmiyordum.
kız sırasında 15, siz benden sonrasınız 16. sırada olmalısınız. sıra hızlı ilerlemiyor.Mersin de sırası değişen var mı arkadaşlar
Geçen hafta aradım kız 17 dediler erkek 12kız sırasında 15, siz benden sonrasınız 16. sırada olmalısınız. sıra hızlı ilerlemiyor.![]()
Siz ne zaman aradınız acabaGeçen hafta aradım kız 17 dediler erkek 12
ayy merak ettim ev ziyaretiniz nasil gecti bende cok heycanlanmistim 2 gun temizlik yaptim cayda hazirlamistim ama icmedi bizimki sadece kapilardan odalara bakip birazda bizimle ve cocukla sohbet edip ayrildi .sukur raporumuz cok olumlu cikti insallah sizinde oyle olur .tabii siz daha cok gorusme yapacaksiniz .hepside olumlu olsun ve en kisa zamanda kavusun insallah.su mubarek gunlerde hepimizin dualari kabul olsun...ağustos ayından önce ev ziyareti beklemeyin demişlerdi dosya teslimimizde bende kafamdan çıkarmıştım çok kurmamak için,az önce aradılar perşembe geleceğiz diyepanik oldum hiç beklemediğim bir anda oldu ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım çaymı ikram etmeliyim elim kolum karıştı :)
ayy merak ettim ev ziyaretiniz nasil gecti bende cok heycanlanmistim 2 gun temizlik yaptim cayda hazirlamistim ama icmedi bizimki sadece kapilardan odalara bakip birazda bizimle ve cocukla sohbet edip ayrildi .sukur raporumuz cok olumlu cikti insallah sizinde oyle olur .tabii siz daha cok gorusme yapacaksiniz .hepside olumlu olsun ve en kisa zamanda kavusun insallah.su mubarek gunlerde hepimizin dualari kabul olsun...
Hangi şehirden başvuru yaptınız ?biz de Nisan'da dosya teslim ettik.yaz sonunda geliriz demişlerdi.keske bizde erkenden gelselerde hemen sıra numaranızı alsak.ayy merak ettim ev ziyaretiniz nasil gecti bende cok heycanlanmistim 2 gun temizlik yaptim cayda hazirlamistim ama icmedi bizimki sadece kapilardan odalara bakip birazda bizimle ve cocukla sohbet edip ayrildi .sukur raporumuz cok olumlu cikti insallah sizinde oyle olur .tabii siz daha cok gorusme yapacaksiniz .hepside olumlu olsun ve en kisa zamanda kavusun insallah.su mubarek gunlerde hepimizin dualari kabul olsun...
Nisan yazmışım pardon Mayıs'ta teslim ettik evrakları.lolacan sana özelden de mesaj yazdım umarım görürsün.Hangi şehirden başvuru yaptınız ?biz de Nisan'da dosya teslim ettik.yaz sonunda geliriz demişlerdi.keske bizde erkenden gelselerde hemen sıra numaranızı alsak.
insallah. onaylanir mutlaka gorusmelerdede samimi davranmanizi olumlu konusmanizi oneririm .bizimle hem beraber hemde ayri ayri konusup notlar aldilar .hepside olumlu gecti.sizinde oyle olur umarim.tabi bizim aile mahkemesinin kendi bunyesindeki pedegogu hazirladi raporu sizin kurumdaki hazirliycak heyecan hep oluyor buna engel olmak mumkun degil sormak istediginiz bisey olursa ozel mesajda atabilirsiniz hersey gonlunuzce olsun...aynen bizimde sizinki gibi geçti,eşim daha sakin ben heyecanlıydım ama alışkınlardır eminim,yani umarım :) bayram sonrası hafta yada bir sonraki hafta kuruma çağıracaklarmış,sabırsızlıkla beyleyeceğiz artıkinşallah tez zamanda dosyamız onaylanır ve bizi bir yerlerde bekleyen yavrumuza kavuşuruz..
Merhaba evlat edinmek için başvuru yaptık ama kayıp terk erkek bebek olarak bu bekleme süresini uzatacak biliyorum rızalı davası sonuçlanmış olarak da istiyorum ama eşim razı değil ikna olmuyor ailesinin geri isteyeceği den endişeli ne yapmalıyım
süreç karar vermeden kimlik almaya kadar zaten sancılı bir süreç, kendinizi ve evladınızı en güvende hissedeceğiniz şekilde ilerlemek belki de en kolayı... ama mesela ben kızımı ilk kucağıma aldığımda rıza davası görülmemişti bile, hatta nerdeyse 1 yılı aştı rıza davasının sonuçlanması. stres yarattı mı, evet fazlasıyla yarattı. günlerce gecelerce uyuyamadık, hep bir korku vardı ya giderse ne yaparım diye; dünyanın öbür ucuna kaçar yine de kızımı veremem dedim hep. değil 1-2 yılı, 2 gün sonra yok deseler bırakamayacak kadar büyük bir sevgi doldurdu içimizi daha görür görmez. hayallerimizin bile ötesindeydi kızım. kuzguna yavrusu şahin görünür derler, bilmiyorum belki de o hesap ama benim için dünyaanın en güzel, en özel çocuğu.
biz hikayesini dinledik, görmek istiyor musunuz dediklerinde kabul ettik ve daha görmeden sözleşmeyi imzaladık. nasıl bir bebek gelecek hiç bilmiyorduk ama nasıl olduğu önemli değildi, o bizim kızımızdı. ilk kucağıma aldığımda ellerine baktım mesela parmakları tam mı diye, hani doğursan ilk neye bakıyorsan ona baktık... 8 aylıkken dili sürekli dışarda, ayak parmaklarında ayrıklık var, burun da basık acaba down olabilir mi diye kan tahlili yaptırdık. Olsa da bizim kızımızdı, sadece birşey varsa tedbir alalım diye düşünmüştük. şükür çıkmadı ve daha rıza davası açılmamıştı bile...
1,5 yıl önce aldık kimliğini, hukuken de hislerimiz karşılık buldu. şimdi 3,5 yaşında. yıldızları toplamak istiyormuş gökyüzünden ama oraya kadar tırmanamayacağından uçağa binmek istiyormuş. oysa 2 yaşında anne bile dememişti daha. şimdi yazsam sayfalar yetmez...
yani işin özü şu, sizden öncesi bir yerde sadece bir hikayede kalıyor. bize ilk dosya okunduğunda bu hikaye ile sorun yaşar mıyız diye sormuştuk. kurum müdürünün ifadesi şuydu: belki oran olarak bakarsak binde bir, ama sizin başınıza gelirse yüzde yüz olacaktır. aynen öyle aslında istatikler ne söylerse söylesin bir şekilde yaşıyoruz işte. geçtiğimiz ocak ayında bir haber düştü mesela medyaya, polis zoruyla alınan bir çocuk vardı, aile vazgeçmiş, evlat edinen aileden giderken anne beni bırakma ben evime dönmek istiyorum diye ağlayan bir çocuk vardıAllahım hiç kimseye yaşatmasın o duyguyu inşallah. ama mesela bizde hakim rıza aranmama kararı vermişti, yani biyolojik ailenin rızasına gerek kalmaksızın evlat edindirilebilir diye.... itiraz vs de olmadı, ama vazgeçtim deme hakları her zaman var, olay sadece hakimin insafına kalıyor burada, davayı direk reddedebilir de görebilir de ama sonucun bizim lehimize çıkmaması için hiçbir neden yok bence açılsa bile öyle bir dava. ha derseniz ki terkedilmiş bebek, diyelim bebeği annesi bıraktı bir cami avlusuna ve baba dedi ki ben annesiyle sanıyordum, yeni öğrendim. o adamın da var aynı dava hakkı
yani güvenmek, inanmak ve dua etmekten başka bir seçenek olmuyor bu süreçte.... çünkü alnımıza ne yazılıysa yaşıyoruz bir şekilde....
dipnot olarak şunu ekleyeyim mesela, eşim şehir dışına hep hayır dedi kendince nedenlerden dolayı. ben herşeye kabuldüm oysa ki.... ilerleyen zamanda bir şekilde şehir dışına olur dedi ve kızıma şehir dışından kavuştuk mesela... ve forumu okursanız eşiniz gibi düşünen ama rıza davası bile görülmeden evladını kucağına almış örnekler de var... önemli olan örnekler değil, sizin hissiyatınız. duygularınıza güvenin...
[/QUOTE aynen siz anlatirken bile tuylerim diken diken oldu.bizde bu sureclerden gectik bizim kurumdan degil anlasmali fakat mahkemeye cagirilip riza istenecek olmasi bile bizi hayli yipratti.riza vereceklerini bilsek bile ya tersi olursa diye.bir yil gecmeden dava acilamiyor zaten.mahkeme bitmeden korkular gecmiyo maalesef bunu herkes yasiyodur eminim.geri isteme cok nadir gercekten .ama evlattan vazgecilirmi hic Allah kimseye yasatmasin isteyen herkes tez zamanda kavusur insallah...
bebeğe aile bulundu mu? Bende tamamen yasal olarak almak istiyorum. Anne baba rızası ile.Merhaba. Yine yasal ve hukuka uygun bir hak olan, devletin yılarca sıra bekleten yapısına mecbur kalmak istemiyorsanız, Kişilerdenevlat edinme yolu var bir yöntem de..Eğer yıllar kaybetmek istemiyorsanız acilen bana dönebilirsiniz. Bir anne feryat figan doğacak kız bebeğine aile arıyor. Nasıl yardımcı olacağımı şaşırdım.burası aklıma geldi.internetten araştırın yasal olduğunu görün ve acilen bana cevapla dönün. hamile anne çok ama çok zorda.Anne Osmaniye>'de..doğumuna çok az zaman kalmış.