• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımı mı yapıyorum?

Merhabalar. Cuma gününden beri sıkıntıdayım. Hamilelik sıkıntımı daha da arttırdı, öfkeden kuduruyorum da denebilir.

Ben duygularını temasla anlatabilen, kolay sarılan, öpen bir insan değilim. 10 yaşında ve 5 yaşında 2 kızım var.

Büyük kızım da aynen benim gibi. Kolay kolay duygularını açık etmez. Kolay sarılmaz, öpmez. Küçük ise tam tersi. Sürekli yanaşır, gelir yanağıma öpücük kondurur vs.

Eşim birkaç defa büyük kızım da yanınızdayken, ona yeterince temas etmediğimi, yeterince öpmediğimi söyledi. Daha önceleri bu konuda sorun yaşanmazken kızım bir anda bu konuda alıngan davranmaya başladı.

Bu arada tabi ki okula gidip gelirken öperim, birşeye üzülür sevinir öperim ama durduk yere şap şup öpmek aklıma gelmez.

Herneyse cuma günü eşim işten geldi. Bu arad kızların da benim de keyfimiz yerinde. Kızın odasına gidip mavi kaplı bir defter getirdi. ‘Bu bir rapor. 2 haftadır tutuyorum, bana kaç kez dokunmuşsun, kaç kez öpmüşsün, kardeşimi kaç kez öpmüşsün, hepsini yazdım’ dedi.

Bunu sitem ederek söyledi. Birşey söylememe fırsat kalmadan, eşim araya girdi ‘annen seninle çok sorun yaşayacak ilerde kızım, kardeşin ve sana karşı adaletli olmuyor’ dedi.

Ağlayacaktım zor tuttum kendimi. Kızlarımın herşeyiyle, en ufak ayrıntısına kadar ilgilenirim. Küçüklüklerinden beri tüm vaktimi onlara adadım. Hayattaki herşeyi geri plana attım ve karşılığında kötü anne olmakla suçlanıyorum.

Eşimi affedemiyorum ama kızıma da içten içe öfkeliyim. Benim dünyam onların etrafında dönerken, bana yaptıkları haksızlık gibi geliyor. Cuma’dan beri eşimle iletişim kurmuyorum. Lütfen tarafsız gözle yorumlar mısınız?
Kızınıza neden ofkelisiniz? Çocuklar sizin sandığınızdan daha zekidir ve algıları daha açıktır. Siz onun huyu böyle deyip belli ki farkında olmadan ihmal etmişsiniz. Şimdi bir de 3.çocuk. Yani büyük kızınız daha da geri plana itilecegini hissediyor ya da zannediyor diyelim. Bu konuda ona öfke duyamazsınız. Eşinize gelince, doğruyu hiç olmayacak bir yerde söylemiş. Sizi üzmek istemem ama söyledikleri ileride yasayacaklarinizin özeti. Ama bunu çocuğun yanında söylemesi kabul edilemez.

Kiziniza ofkeniz normal degil ama esiniz sacmalamis. Cocugun onunde boyle konusmasi cok cok yanlis. Resmen sizi hedef gostermis. Kizin aklina boyle seyler sokup psikolojisini bozmasi garip. Size karsi bir ofkesi mi vae acaba? Ona karsi ilgisiz oldugunuzu dusunup acisini boyle mi cikariyor acaba?
Olabilir hamilelikle ilgili sıkıntılar bir yandan kızlarla ilgili koşuşturmalar diğer yandan eşime vakit ayıramadığım doğru. Belki de öfkesini bu şekilde çıkardı benden.

Zaten ister istemez tüm dünyanız çocuklar oluyor çocuk yapmadan önce tüm dünyanızın çocukların etrafında döneceğini bilerek bunu göze alarak doğurdunuz hatta 3. De yolda maaşallah bunun ayrıca bir fedakarlık olarak görülmesine çok karşıyım. Bunun dışında çocukların ihtiyaçlarını görmek farklı şey sarılıp öpmek sevdiğini hissettirmek farklı şey. O yaşta çocuk fedakarlıkla ölçmez sevildiğini sarılmakla öpmekle sevginizi gösterebilirsiniz hele ki öfkelenmenize hiç mi hiç anlam veremedim kızınıza ve onun için üzüldüm nedense.

Kiziniz belki sizin soguk durusunuzdan cekinip oda oyle duruyordur benim annemde opmeyi filan sevmez soguk durusludur 27 yasindayim sevdiklerini cok operim opmeyi severim ama annemi hala birkere boyle icten opmemisimdir annemin karakteriyle alakali bu o oyle sevmeyince bende cekiniyorum bence kizinizla konusun esiniz aslinda iyi bisey yapmis belki kiznizda benim gibidir erken farkettirmis size daha yakin davranin. Her cocuk annesinin opmesini sevmesini ister nekadar karakterler farkli olsada anneye hepsi birdir

Özür dilerim sizi üzmek istemem malum hamilelik zaten hassas bir dönem.
Ama farkında olmadan ayrım yapmışsınız.
10 yaşında ki çocuğa öfke duymayin lütfen, onun yerine kendinize kızıp daha dikkatli davranin. Eşinizin yaptığı hoş değil ama şuan eşinize küsmenizin sırası da değil. Çünkü önceliğiniz kızınız olsun. Eşinizle konuşup durumu toplayin. Kızınızdan özür dileyin ve güzelce konuşun.
Kızınız henüz küçük o gelip sarılıp öpmese bile; siz ona yaklaşmaliydiniz. Çünkü zaten yaşı itibariyle iç dünyasının karışık olduğu ve davranışlarinin şekillendiği bir dönem.
Üstelik 3. kardeş de geliyor. Her zamankinden daha fazla ilgilenmeniz gerekiyor.
Kendinizi kızınızın yerine koyun lütfen.

Kızınıza neden ofkelisiniz? Çocuklar sizin sandığınızdan daha zekidir ve algıları daha açıktır. Siz onun huyu böyle deyip belli ki farkında olmadan ihmal etmişsiniz. Şimdi bir de 3.çocuk. Yani büyük kızınız daha da geri plana itilecegini hissediyor ya da zannediyor diyelim. Bu konuda ona öfke duyamazsınız. Eşinize gelince, doğruyu hiç olmayacak bir yerde söylemiş. Sizi üzmek istemem ama söyledikleri ileride yasayacaklarinizin özeti. Ama bunu çocuğun yanında söylemesi kabul edilemez.
Kızgınlık demeyelim de biraz kırgınlık, biraz hayal kırıklığı, yetersizlik, suçluluk. Hepsinin birleşmesinden oluşan bir duygu diyelim. Kızım zeki bir çocuk, onunla gurur duyduğumu, ona sahip olduğum için çok şanslı olduğumu hep söylerim. Herşeyiyle ilgilenen bir annenin kendisini sevdiğini anlayabilir diye düşünüyordum. Yazdıkları tokat gibi geldi. Ne hissettiğimi tam ölçemediğim için öfkeliyim dedim.

Haklısınız. Belki alakasız bilmiyorum ama kızım hep yaşından olgun bir çocuktu. Şu an tanılı üstün zekalı. Hep yetişkin gibi davranır, öpünce yanağını siler vs.

Diğer kızım ise daha 6 aylıkken beyin kanaması geçirdi. Konuşması, beslenmesi vs herşeyi ablasına göre daha geç oldu. Bir de sürekli temas etmek isteyen bu şekilde güvende hisseden bir çocuktu. Hayatımız bu seyirde ilerledi. Farketmeliydim büyük kızımın durumdan rahatsızlığını ama onu öyle kabul ettiğim için durup irdelemedim belki de.

Siz bu kızı İstanbul da yatılı okula kabul alan üye misiniz

Sizin kızınız Hakkında yorum yapmak bizi aşar

Onun düşünüş şekli farklıdır olağan şekilde algılamaz

Bir de herkes ayy durduk yere öp demişler de yani bu zorla olan bir şey değil ki

Oğlumun okuluna bir etkinliğe gittim ayrılıyordum öğretmeni veda etmeyecek misiniz gibi bir şey dedi görüşürüz deyip çıktım

Yani 20 çocuk arasında sarılıp öpecek miydim mesela benimkini, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi

Kızınızla konuşun konuşun ve konuşun tek çözüm o

Siz bu kızı İstanbul da yatılı okula kabul alan üye misiniz

Sizin kızınız Hakkında yorum yapmak bizi aşar

Onun düşünüş şekli farklıdır olağan şekilde algılamaz

Bir de herkes ayy durduk yere öp demişler de yani bu zorla olan bir şey değil ki

Oğlumun adı kuluna bir etkinliğe gittim ayrılıyordum öğretmeni veda etmeyecek misiniz gibi bir şey dedi görüşürüz deyip çıktım

Yani 20 çocuk arasında sarılıp öpecek miydim mesela benimkini, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi

Kızınızla konuşun konuşun ve konuşun tek çözüm o
Evet benim kızım. Çok zor durumdayım inanın. Hep yaşından olgundu ama mutluydu da. Belki de ben öyle olduğunu sanıyordum. Şu an bir ergen psikoloğu araştırıyorum öncesinde ben görüşme yaparım en azından sorunu düzeltmek için bir başlangıç olur.

Kızgınlık demeyelim de biraz kırgınlık, biraz hayal kırıklığı, yetersizlik, suçluluk. Hepsinin birleşmesinden oluşan bir duygu diyelim. Kızım zeki bir çocuk, onunla gurur duyduğumu, ona sahip olduğum için çok şanslı olduğumu hep söylerim. Herşeyiyle ilgilenen bir annenin kendisini sevdiğini anlayabilir diye düşünüyordum. Yazdıkları tokat gibi geldi. Ne hissettiğimi tam ölçemediğim için öfkeliyim dedim.
Ama o daha çocuk. Bir çocuğun herşeyiyle herkes ilgilenebilir. Hatta bunu para karşılığı da yapan var. Ama kimsede anne kokusu yok. Siz belki de kendinize olan kızgınlığınızı ve hayal kirikliginizi şu an ona yansitiyorsunuz. Bir de ne olur o akıllı, o zeki, o bilir, o hisseder diye yükler bindirmeyin çocuklara. Tekrar ediyorum nihayetinde çocuk. Şu cümleniz bile aslında istemeden de olsa onu geri plana ittiginizi gosteriyor ki buyul cocuklarin genelde kaderi bu. O henuz kardesinin gelisini yeni yeni sindirirken 3.geliyor simdi. Ne kadar panikledigini tahayyul edebiliyor musunuz.Ama hicbir sey icin gec degil. Telafi edebilirsiniz ama çok emek ve zaman gerekecek. Üstelik diğer kızınızda da benzer semptomlar olacak. Allah kolaylık versin. Eşinize burada çok iş düşüyor. Yeni bebekle bol bol onun ilgilenmesi gerekecek.

Eşiniz de maşallah fitne fesat.
Ana kız arasını nasıl açarım derdinde galiba...

Hiç takılmayın...
Yapısı oysa sıkıntı yok...
Ben de mesela mesafeliyimdir...
Ama zaman zaman anneme niye bana sarilmiyorsun öpmüyorsun dediğim oldu...
Oysa benim yani uzak duran...

Bakın yukarıda bir arkadaş daha yazmış.
Eşiniz sizi her istediğiniz yere götürse, istediğiniz herşeyi alsa, bir dediğinizi iki etmese, ama gelip sarılıp öpmese temas etmese, ne hissedersiniz?
10 yaşında daha çok küçük. Olgun diye diye siz kafanizda büyütmüssünüz.
Ayrıca ben direkt pedagoga götürmemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu seferde benim bir rahatsizligim mi var diye düşünüp uzulebilir. Siz eşinizle bir pedagoga danışın ama kızınızı direkt götürmeyin.
Onceliginde tabi kiziniz ile konusup ilgilenip gönlünü alın ve anlamaya çalışın.

Bunu yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum gerçekten ama kızımın bu kadar sevilirken bunu anlamamış olması hayal kırıklığı yaşattı bende. Kızgınlık denmez tam olarak ama yaptığı şey ağırıma gitti sanırım.

Ama o daha çocuk annesi.
Kardeş kıskançlığı olmuştur.
Üzülmeyin. Baş başa anne kız günü düzenleyin.
Beraber kek yapın. Aktivite yapın.
500 parça yapboz alın onu yapın.

Daha sık öpmeye çalışın. Sevin koklayın.

İlgiye ihtiyaç duyduğu bir yaşta.

Sevgili damdan senin yorumlarını öteden beri takip eder beğenirim. Yorumun benim için kıymetli. Ben ki aylardır erken Doğum riskine rağmen o turnuvadan diğerine kızımın yanında olmak için koşturuyorum. Sevildiğini nasıl anlamaz çok üzgünüm şu an. Bu arada bebeğimiz kız. Cinsiyetle alakası yok bu durumun.
Belki kardesi gibi yaklasmanizi bekliyor ama adim atamiyordur. Gorevleri yapmak elbette iyibir annelik ama ona gore sevmek tanimi farkli sanirim. Bende cok sarilmayi opmeyi sevmezdim. Cocuktan sonra degistim. Kucagima yatitip yuzunu sacini oksamaya ve onu ne kadarr sevdigimi soylemeye basladim baktim cok mutlu oluyor belkide bunu istiyor sadece. Bu tarrz bir sevgi. Kiz gunu yapmayi ihmal etmeyin

Kızınızı alıp karşınıza konuşun ,seni sevmesem peşine koşturnazdım ,kardeşini de ekstra öpmüyorum o beni öpünce karşılık veriyorum,bir daha böyle hesap kitap işine girmemesini çok kırıldığınızı hiçbir çocuğunuza böyle hesap kitap ve fesatlığı yakıştırmadığınızı söyleyin ,bi sorunu olursa hesap yapıp kurması yerine direkt gelip sizinle konuşup açıklama almasını anlatın,
Eşinizle doğumdan sonra konuşun ,kendinizi üzüp zorlamayın

Bunu yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum gerçekten ama kızımın bu kadar sevilirken bunu anlamamış olması hayal kırıklığı yaşattı bende. Kızgınlık denmez tam olarak ama yaptığı şey ağırıma gitti sanırım.
Bu tip şeyler birikiyor birikiyor ve büyünce de böyle hissediyorlar. Burada kaç üye evlat ayrımı ile alakalı konular acıyor. Halbuki mesafeli olan büyük kızınız ve küçük kızınız öpüp sarılınca kıskanıyor. Insanoğlu işte....
Benim de biri 5 yaşında diğeri 8 aylık iki kızım var. Bir gün ikisinine de kıyafet aldım. Ama küçüğün ki iki üç parça bir şeydi. Büyüğe daha çok aldım. Eve geldik. Büyük kizim" kardeşime çok şey aldınız bana hicbir şey almadınız " dedi. Ben de ikisine de aldıklarımı gösterdim büyük kızıma. Gülmeye başladı ben yanlış anlamışım diye. 🙄
5 yaşında olsa da çocuk 10 yaşında olsa da 30 yaşında olsa da. :(

Ama o daha 10 yaşında küçük bir çocuk,bazı şeyleri algılamasını nasıl beklersin

Burda babanın tutumu çok yanlış. Sizinle yalnızken konuşmalıydı, anne baba çocuklara karşı işbirliği içinde olmalı. Kızınıza direkt sizi hedef gösteriyor. Öfkeniz kızınıza değil eşinize olmalı.

Kendimizi adil gibi görürken dışardan bir gözün gözlemi aslında öyle olmadığımız gerçeğini söyleyiverir bize. Eşiniz haklı olabilir fakat bunu söyleme yeri, zamanı ve şekli tam bir fiyasko..

Ama o daha 10 yaşında küçük bir çocuk,bazı şeyleri algılamasını nasıl beklersin
Benim annem de çok temas etmezdi, çok ilgili bir anne de değildi ama sevildiğimi bilirdim. Ağladığımda sakinleştirir, cesaret vermesi gerektiğinde yanımda olurdu. Evet çok öpüp sarılmazdı ama severdi beni. Ben de sevmezdim öpülmeyi zaten. Kızımın da anladığını düşündüm.

Burda babanın tutumu çok yanlış. Sizinle yalnızken konuşmalıydı, anne baba çocuklara karşı işbirliği içinde olmalı. Kızınıza direkt sizi hedef gösteriyor. Öfkeniz kızınıza değil eşinize olmalı.

Kendimizi adil gibi görürken dışardan bir gözün gözlemi aslında öyle olmadığımız gerçeğini söyleyiverir bize. Eşiniz haklı olabilir fakat bunu söyleme yeri, zamanı ve şekli tam bir fiyasko..
Evet tam da delirdiğim şey bu işte. Hadi hamile halimle beni düşünmedi kızımızda nasıl bir yara açtı bunu nasıl düşünemez. En büyük zararı yavruma verdi.

Back
X