evinize siz yokken giren kayınvalide

üfff işin zor güzelim ya stresini çok iyi anlıyorum.....ama sana kendi annemden bir örnekle açıklayabilirsem belki ruh halini biraz çözebilirsin annem severek ailesinin karşı çıkması sonucu kaçarak evlenmiş biz 5 kardeşiz ve hepimiz evlendik ve herbirimizin düğününde zavallı babam anneme ya koltuk takımı aldı ya kellebaş mobilya yani annem ısrar ederdi bahane birileri yatıya gelecek ti ama biz anlardıkki aslında hiç bir eşya düğün yapmadan evlenen annem aslında her evladının düğününde o özentisini bastırmaya böyle çözüm bulmuştu....diyeceğim o ki kv mutlaka senin evine imreniyor ve düzenin eşyaların ona huzur veriyor o evde zaman geçirmek ona yapamadığı belkide içinde bulunduğu durumu unutturuyor...bilmiyorum en iyimser bakış bu olur galiba...sende iyisini düşün bence çünkü bunu sıkıntı yapmakla da sinirlerini iyice yıpratırsın...belki baktın aldırmıyor görünürsen bu huyundan vazgeçer....ah anneler ah.....

ya bak okurken gözüm doldu eğer böyle bişey hissediyorsa acayip üzülürüm annenizede çok üzüldüm şuan hiç düşünmedim bu açıdan bilmiyorum..

değil eminim buna. konuştum bi kez de değil üstelik güzelde konuştum kavga da ettim ağladım ya hayatıma bu kadar müdahale etme o evin hanımı benim biz evcilik oynamıyoruz arkamızı toplamaya inme dedim..

anlamıyor. hiç bişi yapmasa bile o eve illa girecek.. sebep yok.

eşimin söylediğine göre, bugüne kadar o kadar herşeyi kendi yönetmiş ki oğlunun ondan bağımsız bi hayatı olmasını kaldıramıyormus.. kıyısından köşesinden bile olsa müdahala etme ihtiyacı duyuyormus..

apaçık hastalıklı bişey bu.

Eşinin bu şekilde bir açıklama yapması da baştan sona yanlış. Kabul edemiyorsa oğlunun turşusunu kuracaktı.

Yani kendi annesinin üzülmesine gönlü razı olmayıp çözüm bulmuyor da senin üzülmeni göze alıp görmezden gelmeni istiyor.

Tebrik ederim normal standartlarda bir kocan var maalesef.

iyi ki ayrıymış,kendi evinde duramıyor mu ,eşini çok seviyordu da vefat edince evde onumu hatırlıyor size gelince rahatlıyor,çok tuhaf bir durum.siz rahatsızlığınızı kaç kere dile getirmişsiniz,buna rağmen dikkate almayıp aynen gelmeye devam.eşinizde normal görüyor napılır ne edilir.siz de onun evine girin kayınvlidiniz yokken tüm düzenini değiştirin bakalım napacak.tepki verecek mi.başka çocuğu yok mu tek çocuk mu eşiniz.

hayır kardeşi var annesiyle yaşayan ama kv benim eşime tapıyor diğeri pek umrunda değil

tek çözüm anahtarı almak, benım evımın anahtarının baskasında olmasından haz etmem, evımın duzenıne karısılmasını da sevmem...
çalıştıgımız ıcın arada annemler yatıya geldıklerınde (sehır dısında olduklarından gelınce kalıyorlar bırkaç gun) onlara verırım yedek anahtarı ama onlarda gıderken gerı verırler hatta ben kalsın desemde yok kızım al derler, ve haberlı gelır haberlı gıderler...
herkesın evı mahremıdır bana gore, çat kapı gelen mısafırı de , evımı kendı evı sanıpta duzenıme karısan dengızlerıde sevmem kı karısmaya yeltenene anında cevabımı verırım...
bence ıs esınızde bıtıyor ama o da anacı gıbı geldı en haz etmedıgım erkek modelı...
onu kırmamak ıcın sızı delı edıyor, bence kv laftan anlamıyorsa esınıze yuklenın bıraz..

selam
anlattıkların cok zor allah kolaylık versın
anahtar almak zor olabilir tabi,acaba tüm odaları evden cıkmadan kitlesen mutfakta dahil..
holde dolanır dolanır gider mi?yoksa arar tepkı verır mı?
yada güzellıkle bı aksam cayını verıp eline alıp karsına konussan..anne senı cok sevıyorum varlıgından da cok mutluyum,ama lutfen eve bız yokken girme,iyi niyetini biliyorum bana yardımcı olmak istediginide biliyorum ama ben istemıyorum bunu desen..tepkılı degıl,ayaküstü konusarak degil,,karsılıklı oturup sohbet ederek soylesen ne yapar?

arayıp ne diye kitlenidiniz diye eşime bağırır çağırır küser anlamsız triplere girer.
konuştum daha önce anlamaz. anlamadı hiç bi kaç gün hiç gelemdi sonra eskiye döndü sanki beyni resetleniyor ayda 1 bu konuyu konuşmam gerekiyormus gibi hissediyorum artık

Evin girişine b.....var benim evimde yaz as sen yokken geldiğinde şok olsun.tövbe tövbe yaaa bukadar yüzsüzlük olmaz okadar laf söylemişsin kadının umrunda bile değil şu kaynananın kafasından keşke benimde olsa :KK64:

Olay çok kez ele alındıysa eğer, pek çok değişik tarz denenerek kvalide laftan anlamıyorsa direkt anahtarı değiştirmeyi hak etmiştir.

Ama kocasında iş yok maalesef konu sahibin. Anneciğine iki kelime edemiyor da oğlunun ayrı bir hayatı olmasını kabul edemediğine sığındırıyor annesini.

ya bak okurken gözüm doldu eğer böyle bişey hissediyorsa acayip üzülürüm annenizede çok üzüldüm şuan hiç düşünmedim bu açıdan bilmiyorum..
bu açıdan da bakarsan artık daha iyi çözümlersin olayı....bende anneme evlendiğimde napıyor neden babama bu kadar masrafın içinde ek masraf çıkarıyor çok mu acil gibi yargılamada bulunmuştum ki işin özü çok farklıydı sonra anladım.......

yada bence bıkez daha al karsına konuş böyle devam edersen kapıları kıtlemek zorunda kalıcam de..birkez daha gelırse de ne eşine ne de kayınvalıdene acıklama yapma kitle..
eşin yada kv bişey derse de ben uyarmıştım yeter artık hangı dılde konusursam konusayım anlamadınız,benı buna sz mecbur bıraktınız dersin..ama ben evdeyken herzaman buyur gel sen bızım annemızsın de..ortamı yumuşat..bazen çekiçle dövüp peşinden kafa okşamak gerekir..tepkileri yumuşatıp,etkileri azaltmak için..:)

daha öncede yazdım kötü düşünmek istemiyorum kardeşim kendi annem evimdeyken nasıl rahatsam öyle olmak istiyorum diye..

ama düşünmekten DELİRİYORUM!!!

bir insan düşünün ki uyanır uyanmaz oğlunun evine gitsin ya yalvarıyorum size bana hekza bak belki şunun içindir diye mantıklı bişey söyleyin.

arıyor beni şuan senin evdeyim diyor. uyanır uyanmaz napıyosun diyorum hiç diyor.
sabah çıkarken evin kapılarını özellikle açık bırakıyorum inadıma kapıları kapıyor storlarını indiriyo kaldırıyor karışma ben nasıl bıraktıysam öyle kalsın diyorum omuz sallıyor.

eşime söylüyorum eskiden evinde yemek yapıyodu misafir çapırıyodu eşyaların yerini değiştiriyodu temizlik yapıyodu nolur şükret bırak girsin diyor.

stresten kanser olucam insan niye başkasının evine girer bakar hergün.. acayip şüphelenmeye başladım artıkı çünkü benim gözümde hiç bir mantıklı açıklaması yok bu durumun.

biri gelip bana evime girme dese o eve bir daha asla girmem. kapılarıma dokunma eşyalarımı elleme dese yine o eve girmem ama yok kadın bundan zevk alıyor.

bi kaç gün önce beni aradı tezgahta yemeklik gördüm aldım akşama yaparım dedi ben yapacaktım o yüzden çıkardım dedim işten gelcen uğraşma ben yaparım dedi kapattı. daha önce defalarca söyledim karışma mutfağıma girme yemek yapmak istiyorum kocama sen daha ne hala girip benim yemekliğimi alıyosun ?

eşime söyleyince hep fazlasını istiyosun hep fazlasını diyor.
abartıyomusum girerse girsinmiş..

eskiden eve biz evdeyken anahtarla giriyordu şimdi girmiyor şükürler olsun o zamanlar sinir hastası olmuştum korkuyorum yine aynı şeyleri hissetmekten çünkü mantıklı bi açıklaması yok bunun.

eşime kıyamıyorum adam öyle arada kalıyor ki bana hep iyi ol iyi ol düşünme eskisi gibi değil sadece bunun için bile şükret diyor. o öyle dedikçe ben iyice deliriyorum.
bir insan nasıl böyle saygısız olur aklım almıyor ya. bir de uyanır uyanmaz gidip o evde ne arıyor olabilirsin derdin ne ?

bazen 3-4 gün annesinin yanına gidiyor o zaman bana hayat ohh öyle güzel ki akşam yemeğe gitcez derdi yok kahveye inecek mi derdi yok sevişecekken kapı çalacak mı derdi yok yine bi tarafından sorun çıkartıp huzur bozacak mı derdi yok..

eskiden öyle severdim ki.. daha geçen gün buraya konu açtım kötü düşünmek istemiyorum diye ama ben iş yerinde her dk acaba evimde mi ne yapıyo ki eve girmesindeki amaç ne sürekli bunları düşünüyorum..
saygı sıfır.

ortaya pis çamaşırlarımı atsam ahh zavallı unutmuş zaar deyip kirli sepetine atar.. o kadar kendi kızı gibi görüyor. saf desem saf değil ama aynı şartlarda yetişmediğimizden dolayı bana anormal gelen ona normal geliyor. olan da zavallı eşime oluyor.
asıl anlamadığım hiç bir zaman anlamayacağım nasıl bu kadar lafı olayı unutup önemsemeyip daha hala evime girebiliyor..

anahtarı al kurtul demeyin öyle kolay olmuyor. eşim anahtarı asla almaz annesinden ona göre bu bi ihanet bile sayılabilir. annesi sınırları zaten koruyomuş.. nasıl korumaksa iyi niyetinden şüphem yok diyor aslında benimde yok ama taahammülümde yok kendi annem yapsa onu mahvederim bunada söylüyorum ama yok arkadaşım yoooook kadında bir gram gurur yok..
kin tutan biri değil olsa şimdiye kanlı bıçaklı olurduk benim o kadar kavgamdan lafımdan sonra.. ben ne yapacağımı ayağını evden nasıl keseceğimi şaşırdım artık. kendi kendimi hasta etcem düşünmekten.. ve tabi eşimide.. bi huzur yok evde..

Kendi anahtarımı kaybettım,anahtarını ver anne de,al bir dahada vermeyın.

Ah canım afedersin s.c evin içine dağıt bitir kaç gün yapacak bakalım :KK70:
Gelmez sonra kaçar

bu açıdan da bakarsan artık daha iyi çözümlersin olayı....bende anneme evlendiğimde napıyor neden babama bu kadar masrafın içinde ek masraf çıkarıyor çok mu acil gibi yargılamada bulunmuştum ki işin özü çok farklıydı sonra anladım.......

Yani bence çok yerinde bir örnek olmamış. Eski yaşam standartları belliydi. Bir çoğumuz sobalı evlerde doğduk. Ben 80 li biri olarak konuşuyorum. Evlerimize renkli TV 86 girdi daha geç girenler olmuştur. Eski kadınların sınırları dardı, fazla beklentileri yoktur hayattan. Özenebilirler ama bu özenme duyguları bile bastırılmıştır. Kvalidesi yetişkin bir insan başka birinin psikolojisini bozarken nasıl huzur bulabilir ki konu sahibinin evinde kendi egolarını tatmin ederek? Bir değil, 2 değil,3 değil. Nasıl bir ego ki ölene kadar mı sürecek?

maalesef evet..
hiç istemedim orada oturmayı ama babası vefat ettiği için annemi bırakmam başka yere taşınsak aynı evde kalmak zorunda kalacaksın böyle kapın ayrı dedi orayı yaptırdı :KK43:
Senin kendi annen nerede oturuyor? Ona da bir anahtar ver o da her gun gelsin bakalim nolacak?

Anahtari alamayiz diyorsun.
Laftan anlamiyor diyorsun.
Ek cozum olarak aklima kvyi calistirmak geldi.
Evindeyim dediginde "camasir mksinde camasirlari asiver, bi supurge aciver, yerler de silinse ne iyi olur, mutfaktaki ispanaklari bi ayiklayiver" diye is kitlesen bence vazgecer.

Yani bence çok yerinde bir örnek olmamış. Eski yaşam standartları belliydi. Bir çoğumuz sobalı evlerde doğduk. Ben 80 li biri olarak konuşuyorum. Evlerimize renkli TV 86 girdi daha geç girenler olmuştur. Eski kadınların sınırları dardı, fazla beklentileri yoktur hayattan. Özenebilirler ama bu özenme duyguları bile bastırılmıştır. Kvalidesi yetişkin bir insan başka birinin psikolojisini bozarken nasıl huzur bulabilir ki konu sahibinin evinde kendi egolarını tatmin ederek? Bir değil, 2 değil,3 değil. Nasıl bir ego ki ölene kadar mı sürecek?
yaptığı doğru bişey değil ama hani iyiniyetli olduğunu düşündürdü yazı ve örneklemede aslında bazı anlam veremediğimiz durumlarda psikolojisinide çözmeye gerek var diye düşündüm çünkü annemi aslında kıskanıyormu diye yargılayan kardeşimde olmuştu ama alakası yoktu..........yani dışardan bakarsak ne yazarsam yazayım boş elbette bir ömür geçmez böyle ama en azından konu sahibi arkadaş belirsizliğinde vermiş olduğu sıkıntıdan sıyrılır bence bu bakış açısıyla.....

Evindeyim dediginde "camasir mksinde camasirlari asiver, bi supurge aciver, yerler de silinse ne iyi olur, mutfaktaki ispanaklari bi ayiklayiver" diye is kitlesen bence vazgecer.

kendisine izmetçi muamelesi yapsam mutluluktan ölür.
evimi aynı gün içinde 2 kez süpürmüşlüğü var.. birde bunu komşulara hava atmak için kullanıyor oğlumun evini temizliyorum orası hepimizin evi aa komşular... bayılır öyle bişi yapsam eve yerleşir iyice.
eskiden rahatsız olmuyordum ama sonra farkettim ki evde bişiyler yaptıkça evi sahipleniyor.. en iyisi uzak dursun dedim şimdide gezmeye gider gibi girip dolaşıyo evde.

daha öncede yazdım kötü düşünmek istemiyorum kardeşim kendi annem evimdeyken nasıl rahatsam öyle olmak istiyorum diye..

ama düşünmekten DELİRİYORUM!!!

bir insan düşünün ki uyanır uyanmaz oğlunun evine gitsin ya yalvarıyorum size bana hekza bak belki şunun içindir diye mantıklı bişey söyleyin.

arıyor beni şuan senin evdeyim diyor. uyanır uyanmaz napıyosun diyorum hiç diyor.
sabah çıkarken evin kapılarını özellikle açık bırakıyorum inadıma kapıları kapıyor storlarını indiriyo kaldırıyor karışma ben nasıl bıraktıysam öyle kalsın diyorum omuz sallıyor.

eşime söylüyorum eskiden evinde yemek yapıyodu misafir çapırıyodu eşyaların yerini değiştiriyodu temizlik yapıyodu nolur şükret bırak girsin diyor.

stresten kanser olucam insan niye başkasının evine girer bakar hergün.. acayip şüphelenmeye başladım artıkı çünkü benim gözümde hiç bir mantıklı açıklaması yok bu durumun.

biri gelip bana evime girme dese o eve bir daha asla girmem. kapılarıma dokunma eşyalarımı elleme dese yine o eve girmem ama yok kadın bundan zevk alıyor.

bi kaç gün önce beni aradı tezgahta yemeklik gördüm aldım akşama yaparım dedi ben yapacaktım o yüzden çıkardım dedim işten gelcen uğraşma ben yaparım dedi kapattı. daha önce defalarca söyledim karışma mutfağıma girme yemek yapmak istiyorum kocama sen daha ne hala girip benim yemekliğimi alıyosun ?

eşime söyleyince hep fazlasını istiyosun hep fazlasını diyor.
abartıyomusum girerse girsinmiş..

eskiden eve biz evdeyken anahtarla giriyordu şimdi girmiyor şükürler olsun o zamanlar sinir hastası olmuştum korkuyorum yine aynı şeyleri hissetmekten çünkü mantıklı bi açıklaması yok bunun.

eşime kıyamıyorum adam öyle arada kalıyor ki bana hep iyi ol iyi ol düşünme eskisi gibi değil sadece bunun için bile şükret diyor. o öyle dedikçe ben iyice deliriyorum.
bir insan nasıl böyle saygısız olur aklım almıyor ya. bir de uyanır uyanmaz gidip o evde ne arıyor olabilirsin derdin ne ?

bazen 3-4 gün annesinin yanına gidiyor o zaman bana hayat ohh öyle güzel ki akşam yemeğe gitcez derdi yok kahveye inecek mi derdi yok sevişecekken kapı çalacak mı derdi yok yine bi tarafından sorun çıkartıp huzur bozacak mı derdi yok..

eskiden öyle severdim ki.. daha geçen gün buraya konu açtım kötü düşünmek istemiyorum diye ama ben iş yerinde her dk acaba evimde mi ne yapıyo ki eve girmesindeki amaç ne sürekli bunları düşünüyorum..
saygı sıfır.

ortaya pis çamaşırlarımı atsam ahh zavallı unutmuş zaar deyip kirli sepetine atar.. o kadar kendi kızı gibi görüyor. saf desem saf değil ama aynı şartlarda yetişmediğimizden dolayı bana anormal gelen ona normal geliyor. olan da zavallı eşime oluyor.
asıl anlamadığım hiç bir zaman anlamayacağım nasıl bu kadar lafı olayı unutup önemsemeyip daha hala evime girebiliyor..

anahtarı al kurtul demeyin öyle kolay olmuyor. eşim anahtarı asla almaz annesinden ona göre bu bi ihanet bile sayılabilir. annesi sınırları zaten koruyomuş.. nasıl korumaksa iyi niyetinden şüphem yok diyor aslında benimde yok ama taahammülümde yok kendi annem yapsa onu mahvederim bunada söylüyorum ama yok arkadaşım yoooook kadında bir gram gurur yok..
kin tutan biri değil olsa şimdiye kanlı bıçaklı olurduk benim o kadar kavgamdan lafımdan sonra.. ben ne yapacağımı ayağını evden nasıl keseceğimi şaşırdım artık. kendi kendimi hasta etcem düşünmekten.. ve tabi eşimide.. bi huzur yok evde..

Evlenmek nedir bana biri açıklasın? 2 kişi yaşamak mı 3-5 kişi ortak olmak mı?
Gelsin yapsın demek nedir ya? Hizmetçi mi bu kadın?
Herkes evini köyünü bilmeli, haneye saygısızlıktır bu. Hadi bebegin, kucuk cocugun vardir, bir dirhem yardimci olmak icin evine gelir. Ama ben bekarken bile duzenime karısılmasindan nefret ederim.
Eşin de kendi annesi diye alttan al diyor belli ancak senin annen de gelse o senin kadar rahatsız olmazdı. Ama erkek kardeşin gelse olurdu. Olay kadın-erkek bakış açısı yonunden tamamen farklidir.
Kimse kusura bakmasin, evleniyorsak hayatlar özelleşiyor demektir. Oldu bi de yatak odasında hangi carsaf daha cazip olur, onu da halletsin.

:KK48:

Senin kendi annen nerede oturuyor? Ona da bir anahtar ver o da her gun gelsin bakalim nolacak?
uzak maalesef hem annem girmez.. benim takıntılı olduğumu biliyor kızacağımıda biliyor.. hatta bi kaç kez kayınvalidemi arayıp yapma arkadaşım benim kızım öyle şeylerden hoşlanmaz kalbini kırar üzülürsün bile dedi.. biizmkide kırsın ana yüreği barışırız diye cevap verdi :mad:

Niyeti iyiyse iyi. İstemiyorsan niyeti de kendinin olsun. Rahatsızsın işte dahası var mı? Ben olsam ben de rahatsız olurum.

X