Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

BENDE MİSAFİR ÇOK SEVER VE AĞIRLARIMDA AMAAAA bazıları allah düşman başına..genelde çocuklu misafirlere gıcık olurum..anneleri içerde otururken,çocukları ise mutfakta nekadar çekmece dolap varsa açıp bakmalrından sinir olurm,tamam onların bir süçü yok ama annelerin mideleri çok geniş oluyo.kendi evlerinde bişey elletmezler başka yere gittilermideee HURRAAA HODRİ MEYDAN ..bebeklerini uyutmak için yastık ,bataniye,çarşaf isteyenlere gıcık olurum..kimse yanında getirmez genelde üşenirler..bide habersiz gelen misafire çok sinir olurm..ev dağınıkmı!çıkarıcak bişey varmı yok mu,müsaitmisinin demek sormak yok..

misafir başımızın üstünde yeri var elbet ama misafir olmanın da bir adabı var.
kurallar:
1-Vakitli gelip vakitli gideceksin.
2-mutfak ta yetiştiremediğm bir şeyler varsa bir zahmet yardım edeceksin.
3-çocuğun varsa yardımda etme bırak çocuğunla ilgilen kırıyo mu döküyo mu ağlıyo mu kendi evinde yaptırmadıklarını benim evimde de yaptırmayacaksın.
4-eğer çocuklar oyuncak vs dağıtmıssa giderken bir göz atıp düzene sokmalısın.
5-geldiğinde terliklerin yada ev ayakkabılarını yanında getireceksin.(her ayağa zevke uygun terlik bulunmaz)
6-sohbet ederken mümkünse hep kendinden bahsetmeyi bırak birazda dinlemeyi öğrenmelisin.
7-sana bulunduğum ikramlara begensen de begenmesende nezaketen tesekkur etmeyi bilmelisin.hatta ne zahmet ettin ne gerek vardı seklınde övgülü sözleri severim:)
8-giderayak kapıda sohbeti uzatma biran evvel toparlan git ee madem kalktın acele et he sohbet etmek istiyorsanda buyur az daha otur.
9-mümkünse giderken şamata yapma apartmanı ayağa kaldıracak ses tonunu kontrol altına al.komşularımı rahatsız etmeye hakkın yok.
10-GÜLE GÜLEEE YİNE BEKLERİZ GELİRSENİZ TABİ:))))))))

çok sevinirim eve misafir gelince falan. am aşimdi bekarım evlenince ne düşünücem bilmiyorum.
annemle ikimiz misafirlerde tek bişiye sinir oluruz. çocuklarına hakim olamayan ya da umursamayan annelere.
her yeri dağıtır çocuk, koltukların üzerinde tepinir ama anne görmezden gelip laf anlatmakla meşguldür, işte o an o çocuğu gırtlaklayıp annesinin kucağına verip doğru evine yollamak geliyor içimden

benim üst kat komşum bana geldiğinde ''..... kanalı açar mısın orda benim dizim başladı da!'' der, ve oturur, dizi seğreder.. ya madem dizi seğredeceksin, neden bana geldin? evinde otur paşa paşa, seğret dizini.. uyuz olurum ben de.. henüz kendisine bir tepki vermedim ama, bir dahaki sefere vereceğim sanırım...

ay ne çok şey var aslında ama aklıma gelenler şöyle
- aniden gelen misafire yada gelmeden yarım saat önce haber verenlere
- çocukların yaptıklarına bişi demiyorum sonuçta çocuk benimde var 2 tane ama çocuklarının yaptıkları yaramazlıklara ses çıkarmayıp dahada toleranslı davranıp bide bak teyzesi şuna şöyle akıllı böyle akıllı diyenlere,
- bana gelipte benimle vakit geçireceğine çocuklarının yaptıklarını anlatanlara,
- yok çocuğumda çay istiyo onada koyalım diyenlere (çünkü genelde döküyorlar onlar gidince 2 saat halı siliyorum) ay bide şekeri ben atcam demezlermi hepten gıcık oluyorum yani resmen o an çocuğun oyuncağı oluyorum nerdeyse öl dese çocuk annesi aaa ne var öl diyecek bana,
- gelen misafirin sizli bizli ,nasılsınız iyimisiniz demesine, hanımlı manımlı konuşmasına ıııyyy gıccık oluyorum ay ne o öyle resmiyet evcilikmi oynuyoruz sanki evlerindede öyleler bi yere gidince niyeyse çoğunluk first lady oluyo,
- ay bide şu altın günlerinde veya bayramlarda kapıdan içeri girdiklerinde çantalarından topuklu ev ayakkabısı çıkmazmı ay sinir oluyorum ayol ne o öyle rahat rahat gir işte ben sana terlik verecem ne güzel rahatça otursanada o topukluyla yürüyemiyosun bile çarpık çurpuk, aaa ama hiç olurmu aldığı yeni ayakkabıyı gösterecek illa,
- ay bide en sevmediğim şey salonda oturmaktır, bilirsiniz salonlar kasvetli aşırı süslü ,geniş, aslında sıkıcı ortamlardır.bide servis başladığında önümde sehpa, üstünde bi tabak yanında peçete, küçük bardakta çay 2 yudum al hemen biter bitmesin ev sahibine ayıp olmasın diye yavaş içerim ay hiç rahat edemem mesela bayramlarda kendimi bir an önce eve atmak için sabırsızlanırım,
- gelen misafirin yanında hiç tanımadığım biri oluncada sinir olurum, ayol sende kimsin o onu getirmiş bu bunu getirmiş, bide bazıları biriyle samimi olur bana gelince onuda çağırmamı bekler iyide belki ben sadece seninle oturmak istiyorum değilmi mecburmuyum onu çağırmaya anlayışsızlar işte,
- bide ne yalan söyleyeyim haber verip gittiğim yerde çayı boş veya ıvır zıvırla geçirenede sinir olurum beni önemsememiş diye düşünürüm (maddi durumu kötü olanlara lafım yok) ama parası çok olupta bişi bilmeyen kadın çok işte onlara sinir olurum,
- mesela kalabalık ortamlarıda sevmem her kafadan bir ses çıkar aslında konular saçma şeylerdir yok bu ay yakıt şu geldi, yok bizim oğlanın sınavı şöyle geçti, yok bizim kız işe girdi, yok size elektrik parası ne geliyo ayol sanane yada senin oğlunun işinden banane bu tarz ortamlar beni acayip sıkar,
şimdilik aklıma gelen bunlar

Ne yalan söyleyim cagirilmadan yada en azindan telefon acmadan gelen insanlar bende ilk etapta kaybediyor zaten....:delphin:

Kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye düzenini alt üst etmeye hakki yok...ben ablama bile gidecegim zaman önce telefon acarim...bu bir görgü bir saygidir...:delphin:

Ayrica baskasinin evinde cocuklarini saldim cayira eller kayira misali sorumsuz annelere sinir olurum...kendi evlerinde cocuklara süslerin s sini elletmeyen ama baskalarinin evinde...kumanda...televizyon...cam süsleri oyuncak olarak verirler...he birde cocuklarin eline bir cikolatali bisküvi tikistirilar al oglum kizim ye...ama bisküviyi halilara...koltuklara bulastirmasina gözünün kenarinla bakmazlar....böylesi gelmesin benim evime ya...:kahve:

Ben bunu bana karsi yapilan bir saygisizlik olarak görüyorum....tabikide cocuktur öyle robot gibi oturmicak...lakin al yanina oturt kucagina yedir icir...yada arada bir göz at ne yapiyor ne ediyor....yasakkelime

Bir misafir misafir gibi davranmali...kendi evindeki rahati baskasinin evinde sergilememeli..misafir dedigin davet edilir ilk basta zaten...davete gider... ev sahibine gereksiz zahmetler cikarmaz...güler yüzlü olur...ikram edilenlere tesekkür eder...en fazla
2-3 saat oturur ve alir basini gider....öyle saatlerce oturmaktan ne anliyor insanlar bilmiyorummirmirmirmir

kendi evi gibi rahat davranan
cocuguna sahip olmayan
gec saate kadar oturan
evinin surasini soyle boyle yap diyen

evin girilmemesi gereken odalarına dalanlara,
evimde 2 wc var,biri bizim için,diğeri gelen misafirler için,
özellikle bizim kullandığımız banyodaki wc ye girmek istemelerine,
çocuklarına dur,yapma demeyenlere,
elinde yemek tabağıyla çocuğun peşinden gidenlere,
karı-kocanın sürekli birbirini ezmeye çalışan,tartışmaya giden konuşmalara,
sürekli evindeki eşyalardan bahsedenlere,
oturma adabını bilmeyenlere...
aaaa ne çok varmış ya,aslında daha da vardır,ama
bunlara gerçekten sinir oluyorum...
evin sahibi olduğun için birşey diyemiyorsun ama
insanların düşünceli olmaları lazım..değil mi...
sevgiler...

ne güzel anlatmissin katilyiorum
ev temizmi degilmi diye dikkatli bakanlarada sinir olurum ben

bende yatılı misafir gelicek diye ödüm kopuyo neyse ki ne eşimin ailesi nede arkadaşlr arasında öle bir olay yok arada annem gelir 15 gun kalır o bile zor olabiliyo evde tek wc var çünkü
miafirin eve ayakkabı ile dalıp hatta holdeki halıya basıp ( o ayağını alıp kırasım gelir ben eşşeğim ya o gidince siliyim ) içeri girmelerine , saçma sapan isteklere yok onu yemem bunu yemem ya peynir ekmek getirsene diyene ne alakaysa mis gibi börek yapmısım yesene
zırt pırt wc ye girene kıçını tutsana kardeşim 2 saat
çocukların ısrarla boya yapmak istemelerine ve çay içmelerine dediğiniz gibi anneler ilgilenmez ve çaya şekeri çocuk atmak ister eşimde bende gelen çocukla oynamaktan misafir gidince dayak yemiş gib oluyoruz hafta sonu akrabalarımız geldi çocuk deri puf un üzerinde zıp zıp zıplıyor bişi diyemedim ama içim eridi resmen bişi desem kırılırlar eşimde üzülür diye..Ama eşim onlar gidince nasıl içim gitti bişi olacak diye dedi ....
eşimin bir akrabası yine sanki dünyayı o yaratmıs gibi afrodit havalarında benle konusmaz kendini anlatır ve ayağına kadar hizmet ettirir gerzek artık ne ben gidiyorum nede o geliyo oh be
çay bardağını beğenmeyenler var birde onların tepelerinden aşağı çayı dökesim gelir 2 saat için keyif yapıver nolur acaba
çaydanıgın demliğin damlatıyor dememe rağmen demliği alıp yeri göğü çay yapanlara

çocuklarını yatak odasına sokup oyuncakları alanlara nasıl sinir oluyorum görseniz
birde bazı akrabalar var kahve içmeye diye gelip oh burası sıcacık ( yazında serin ) oturalım diyenlere bizim paramız bol ya elektirk faturası dokunmaz bize yada karı koca başbaşa kalınca canımız sıkılıyor siz akşama kadar gitmeyin
pazar gunu heleki gunduz gelene
zaten habersiz gelene kapıyı bile açmam cunku bende asla kimseye habersiz gitmedim gitmem de

bir kere de çocuklu misafir gelmişti cocuguna yapma demek yerine herşeyi kaldırtmıstı bana evimi mahfetmişti çocuklu misafirlerle zaten annesi yerine eşim yada ben ilgileniyoruz diğerimiz çay koyuyor aman anneler rahat etsin ev sahibinin canı çıksın

Son düzenleme:
çocuklarına sahip cıkmayanlara özzellikle.eşyalarıma elleyip izinsiz oynayan çocuklara
faturalarımızı sorup kendilerininkiyle karsılastırma yapmalarına
geç saate kadar oturmalarına :@

Genel olarak herkes aynı şeylerden şikayet etmiş.Ben farklı olarak şunu söyleyeyim.Bir arkadaşım vardı(Şimdi görüşmüyoruz)Her gittiği evin temiz olup olmadığına bakardı.O gelecek te evi dolaşacak diye tedirgin olurdum.Aslında iyi niyetli biri ama alışkanlık haline getirmişti.Bir gün bana 'Senin evdede hiç toz yok çok temizsin'demişti.Kendisi temizlik hastasıydı.Küçük çocuğu vardı çocuk evde dolaşıyor haliyle o da bu bahaneyle evin altını üstüne getirirdi.Onun dışında bana gelen misafirlerim akıllı uslu ve terbiyeliler neyseki :))))))))))))))))))))))))))))

Allahım mısafır denınce tÜylerım dıken dıken oluyor aslında Çok severım gelenı gıdenı ama bır arkadaŞ tıksındırdı resmen her gelıŞınde ÇocuĞu halıma bırŞeyler dÖker mobılyalarıma bırŞey sÜrer kalkıpta hıÇ bırŞey demez kadın, mutfak dolaplarımı boŞaltır her odama gırer en son halıma ıŞedı kızı kalkıp sılmedı kadın ya hatırladıkÇa sınırlenıyorum bır daha gÖrÜŞmedım artık gıdıp gelmıyoruz

misafiri çok severim genelde gelen insanlardanda bir şeyimi esirgemem ama dozunda önlerine bol bol koyar ikramımı yaparım.çocuğu olanlar arkadaşların tutmuna göre, tabi çocukta etken buna onun rahat olabilmesi için çocuğu pc başına özellikle oturturum ne yapıcak ki en fazla mouse bozar oda önemli değil..ama benimde şikayetçi olduğum taraflar yok değil misafirliğe neden gidilir gülelim eğlenelim kafa dağıtalım die değlmi ..ben benim evime gelen misafirim gülsün benim evimden mutlu ayrılsın die çaba sarfederken ki kapıdan çıkarken hepsinin yüzünde bir tebbessümle ayrılır mutlu olurum iyi ağırladım die ama arkadaşım daha 3 gün önce benim evden mutlu mesut giden insanın evine gidildiğinde sanki ilk defa birbirimizi görüyormuşuz gibi bir soğukluk bir mesafe sanki yiyin için gidin der gibi ee ne oldu üç gün önce böyle değildiniz .artık eşimle ben de ortamı neşelendirmek için şakalar falan yaparız madem öle nie çağırdın bizi ..sonracıma evime gelipte iki arkadaş muhabbete dalıp benim evimde beni misafir edenlere ..en son olarakta evime gelip aşkitom bebetom sarılıp şapur şupur öpemeler ne o öyle ya biz eşimle mal gibi hissediyoruz kendimizi ..herkezin özeli kendine ayıp arkadaşım ..biz eşimle ne kadar dikkat edersek edelim sanki bize bakın bizzz çoook mutluyuz imajını vermeye çalışanlara..ya neden kasarsın ki kendini bir türlü anlamam..misafirliğe çağırır bizi evin beyi eline laptopunu alır çocuk gibi eee birader araba alacağızda 30 miyar 40 milyar hangisini alıyımda ..canım kocacım yeteri kadar bilgi verir ama muhabbet uzar gider ya bunun içinmi çağırdın be görgüsüz walla ben çok doluyum ..benim evimi karıştırsınlar ben evimle gurur duyuyorum baksında biraz düzen görsün diye tabi bu düşüncem fesat kişilikte olanlara yanlış anlaşılmak istemem...kendini bilmez dengesiz insanlara uyuz oluyorum ..

hiç birşeylerine sinir olmam misafir sonuçta...
hiç bir komşumun çocuğu ne mutfak dolaplarımı boşalttı nede çekmecelerimi açtı baktı...
böyle bir şey olsada annelerinin çocuklarını uyaracaklarını düşünüyorum...

evime gelip aşkitom bebetom sarılıp şapur şupur öpemeler ne o öyle ya biz eşimle mal gibi hissediyoruz kendimizi ..herkezin özeli kendine ayıp arkadaşım ..biz eşimle ne kadar dikkat edersek edelim sanki bize bakın bizzz çoook mutluyuz imajını vermeye çalışanlara..ya neden kasarsın ki kendini bir türlü anlamam....

Bu da bir nevi görgüsüzlük. Eşya, kıyafet, para görgüsüzlüğünün yanı sıra bir de aşk görgüsüzleri var. Sevgilerini reklam kampanyası yapanlara "Hiç mi sevilmedin, bu kadar mı açtın?" diye sorası geliyor insanın (;

Bu tip görgüsüz çiftlere ek olarak köpeğime laf söyleyenlere sinir olurum. Bir de "Odaya kapatsana" gibilerinden saçma sapan önerilerde bulunurlar. Benim köpeğim olduğunu biliyorsun, huylanıyor yahut korkuyorsan gelme ki benim Tatlişim hiçbir vukuatı olmayan, pırıl pırıl ve çok uslu bir köpektir.

çok severim misafiri.cidden ya.ne bilim gelsinler ben onlara bişiler ikram edeyim sunayım.
ama gıcık olduğum şeyleri tabikide oluyo.ben biraz titizim hem temizlik hem görgü hususnda.
mesela ilk olarak yemek servisi sırasında annem kardeşim dışında bana yardım etmelerine,
makineye bulaşık yerleştirebilirler ama mesela bazıları elde yıkanır bırak ben yıkayayım demelerine,
tabağa konmuş yiyeceğin ''ayy yarısın alsana bu bana çok demelerine ''
ayakkabılarını içeride çıkarıp giymelerine,
üzerlerine dökülen saçları bulup yere silkmelerine,
banyoya girdikten sonra yerleri ıslatıp klozeti kirli bırakıp havluyu buruş buruş bırakmalarına yani sonuçta arkadan birisi girecek kesin ne alemi var tertemiz banyoyu pis bırakmanın ben herkesten sonra kontrolmü edeyimmm
ve sonuncu olarak aniden gelenlerin uykusuz ve yorgun olduğumu anlayıp bilmeleri durumunda hadi kalkalım deyip deyip üstüne 2 saat daha oturmalarına gıcık olurum.
ama ben genede çok severim misafiri ya.gıcık olsamda belli etmem ve onlar gittikten sonra da pek takmam.ben bi yere gidersemde bunlara çok dikkat ederim....

çok önemli bişi söylicem....banyo dolaplarınızın karıştırıldığından şüpheleniyorsanız tuzak hazırlayın kızlar.ne bilim mesela dolap kapağına bi deodorant şişesini öle bi yerleştirinki onlar açınca dolabı paatttt diye düşsün ve sizde ''iyimisinnnn'' die seslenin.ve banyodan çıkanın yüzündeki ifadeye bi bakın yaaaaa..........:sm_cool:delikafadulden

çocugunun yaptıgını umursamayan misafiri sevmem, geç saatlere kadar oturup kalkmak bilmeyenleri, pazar günleri telefon açıp biz geliyoruz deyip 5 dk sonra gelen düşüncesiz misafirleri sevmem tek tatil günümde misafirlemi uğraşayım :kızgın:
yanımızda tartışan çiftlere
wc yi temiz kullanmayanlardan da hiç hoşlanmam, misafir gidince hemen temizlerim çok tiskinirim
sağ salo temizmi pismi diye bakan koca kadınlardan hoşlanmam, gençlik hikayeleri anlatanları ahkam kesenleri sevmem gelmeyin bizee :))

Evin içine ayakkabıyla girmeye çalışanlardan...

Yaramaz çocuğuyla eziyet edenlerden...

WC'nin terliğini WC'de değilde dışarda çıkaranlarda, banyoya ev terliğiyle girmeye çalışanlardan...

çocuklarına sahip cıkmayan ailelerıne, evımde sıgara içenlere (biz sıgara kullanmıyoruz çunku), sureklı çay içenlere (evımı cafe benı garson sananlara) , yemege davet ettıgımde rakısıyla gelenlere(sankı ben ıçkı sofrası hazırlamışım gıbı emrıbaki)...heralde bu kadar cokacimcoook

çatkapı gelen misafiri sevmem sadece
çocuktur tabiiki şımaracak ama anneside ilgilenip zarar yapmasını engelleyecek hanımlar lak lak yapacam derken çocuklar deliriyor buna karşıyım. anne dediğin çocuğunun hakından gelecek. öyle karıştıran çocuğuda sevmem neymiş o öyle başkasının evi karıştırılırmıymış. valla annem bizi öyle bir yetiştirmişki hala aynıyız.

Back
X