Evinizdeki haşereleri nasıl kontrol altına alıyorsunuz!!

ipekkk_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
244
79
18
34
İyi akşamlar kızlar..Boş zamanlarımda takip ettiğim bir site bu aralar yoğunluktan pek aktif olamasam da..Ama bir sıkıntım var geçen ay evimde bir akrep görmüştüm bu akşama doğru ise nerdeyse parmak büyüklüğünde bir çıyan..(Adının çıyan olduğunu da internetten öğrendim bu arada) Görünce irkildim resmen ince uzun ne kadar hareketli bir şey öyle!!Apartman dairesi ve ilaçlanıyor üstelik...Bunların dışında küçüklerden görmedim hiç..Aynı durumu yaşayan arkadaşlar nası bir önlem alıyor acaba!?

Kapıya pencereye sineklik takılabilir eve girdiği yerler kapatılır

Böceksavar falan var prize takılarak kullanılanlardan. Bilmiyorum tabii ne kadar işe yarar da. Akrep falan da tehlikeli bu arada aman deyim.

Böceksavar falan var prize takılarak kullanılanlardan. Bilmiyorum tabii ne kadar işe yarar da. Akrep falan da tehlikeli bu arada aman deyim.
Büyüklere çözüm olmuyor sanırım bunlar..Akrep zaten hepimiz biliyoruz ama çıyan ondan da betermiş,benden başka karşılaşan kimse yok sanırım burada:)

benım cıddı haşere fobım var
gormedım ama gorsem evı ona bırakır cıkar gıderım
bocek yuzunden ev tasıdım o denlı
apt duzenlı ılaclanıyor ama sadece apt mı evlerın ıcıde ılaclanıyormu
senede en az 1 genel olarak tavsıyem 2 kez daırelerle bırlıkte tum apt ılaclanmalı
acık olan tum gıderler kapalıdır bende banyo gıderı balkon gıderı bunlar hep taş veya fayansla kapalıdır kullanıcagım zaman dus alırken acarım yerı kurular hemen yerı kapatırım
klozet kapagını cogu ınsan kapatmaz oraya konulduysa kapatılması gerekıyor demekkı :) klozetım hıc acık kalmaz ısım bıter bıtmez kapatırım sifonu bıle kapagını kapattıktan sonra cekerım
alaturka wc ıcın beyaz aparat var kapak ondan takarım o gıder de hep dısardan gelecek tehlıkelere karsı kapalıdır :)
pencere ve kapılarımda sıneklık var ve sıneklık yaptırana kadar da gecıcı cozumum kumascıdan aldıgım fıle tarzı kumas ıle pencerelere gererek vıdalamak olmustu :)

yerleri sırkeyle sılerım hıc evım kırlı tozlu kalmaz sirkeyı sevmıyor bocekler bırde temız eve gırmıyor pis nemlı rutubetlı kırlı evı sevıyor

bocek ılacı hıc kullanmama gerek kalmadı ama tedbor amacı bocek tabletlerı var dolap altlarına banyo wc lavabo altlarına ondan koyuyorum
çiyan akrep varsa ona gore baska bı ılac daha kullanıyorlar sadece bocek ılacı yeterlı kalmıyor malum onların geldıgı yerden heralde bagısıklık sıstemlerı guclu

Maşallah harika önlemler almışsınız:)Ben de dikkat ederim inanın ve ilaçlama da yapılıyor dönemsel olarak fakat tüm bunlar akrep ve çiyanın girmelerini engellemedi..Zaten onlar çok daha dayanıklı diğerlerine göre dediğiniz gibi onlar için ayrı ilaçlar olmalı..Çok soğuk canlılar karşılaşınca ürperiyor insan!

Hangi bölgedesiniz ve eviniz kaçıncı kat ?
Bizim evde mutfak böcüsü oluyor bazen. Kalorifer böcüsü diyorlar galiba. Nemli bir yerdeyiz biz bu bölgede hemen her yerde oluyor. Böcek ilacı sikiyoruz , geçen sene analarını öldürdüm bu sene bebeleri çıktı. Bir iki kıyamadım minnoslar daha diye. Dün akşam mutfak tezgahında toplastiklarini görünce çok kızdım. Su dökerek öldürdüm onları mutfak lavabosunda ölmüşlerdir umarım. Aslında hiç sevmem sinek böcek dahi öldürmeyi ama herkes kendi evine gitsin. Yatılı misafir sevmiyorum pek

Ankara'dayım 4.katta..Evet kalorifer böceği benim yakın bir arkaşımın önceki evinde de vardı...Çok dertlendiği için oturup araştırıyorduk nasıl çözebiliriz sorunu diye:))Onlar çok ürüyorlar yalnız öyle bırakırsanız evde birden çoğalabilirler!Suyla da pek öldüklerini sanmıyorum çünkü dayanıklılar baya:)''Anaları'' güldürdü bu arada:))anneleri olduğunu nereden anladınız çok mu büyüktü

Büyüklere çözüm olmuyor sanırım bunlar..Akrep zaten hepimiz biliyoruz ama çıyan ondan da betermiş,benden başka karşılaşan kimse yok sanırım burada:)
Yok çiyanı bilirim bacağıma tırmanmışlığı bile vardır Allah'tan sokmadı. Netten baktığımda akrep gibi sokabileceği yazıyordu. Ama resmen 10 cm vardı boyu abartısız. Kocamandı.

Iyyyy okurken bile irkildim.kizlar karıncalarda tavsiyeniz var sa bende alırım.konu sahibi kaçak giriş yaptığına kızmaz inşallah

benim evimdede hamambocegi cikiyor yazlari.simdi mayis ayi da geldi gecen uctane gordum hemen kapilarin altina sunger cektik.birde hamambocegi ilaci aldim tablet seklinde.gorunmeyecek sekilde halilarin altina koydum en dip tarafa.kizim var iki yasinda.cok etkili bir ilac hepsi geberiyor ureyemeden.butun yaz rahatim ama bu akrep ciyan bilmiyorum gercekten cok korkunc mus..

Yok çiyanı bilirim bacağıma tırmanmışlığı bile vardır Allah'tan sokmadı. Netten baktığımda akrep gibi sokabileceği yazıyordu. Ama resmen 10 cm vardı boyu abartısız. Kocamandı.
Allahımm şaka yapıyor olmalısınız çok çok geçmiş olsun,benim akıl sınırlarımı zorlayacak bir an!!!Allah'tan bir zarar vermemiş size!Ne yaptınız peki o an büyükmüş de baya!

Sormayın arkadaşım cidden soğuk canlılarHamam böceklerine de dikkat et onlar da hızlı ürüyorlar ve dayanıklı canlılar diğer böceklere göre..O 3 taneyi bu sene mi gördün canım ama minnoşa da dikkat et,yalnız kalmasın pek

Allahımm şaka yapıyor olmalısınız çok çok geçmiş olsun,benim akıl sınırlarımı zorlayacak bir an!!!Allah'tan bir zarar vermemiş size!Ne yaptınız peki o an büyükmüş de baya!
Ben fark etmedim bile. Diğer ayağımla kaşıntı yapar gibi olunca kaşıdım sonra eğilip bir baktım ayaklarımın altından süzüle süzüle gidiyor. Koskocaman bir şeydi. Tırstım hemen çıktım oradan. İş yerinde ofisteydim. Çok fena olmuştum. Birine deyip öldürttüm yoksa huylanıyorum böyle şeylerden ben aska o odaya giremezdim ölüsünü görmeden

Bence gayet soğukkanlı bile durmuşsunuz o an için,küçük böcekler olsa hadi neyse ama çıyanın nası bir hayvan olduğunu gördüm!

Ay akrep orda ne arıyor
Bu konuları okuyunca böcek saldırısına ugrayacakmışım gibi geliyo ?
Bi ara yarasalara takmıştım kafayı

Sizin evde bit yasamaz bu kadar korumaya

Geçen senekiler parmak gibiydi. Hormonlu seylerin artıklarını yediler galiba şuan mutfaktayim tirsiyorum , pire gibi çok hızlı hareket ediyorlar bir de. 4. Katta olmanıza çok şaşırdım akrep çiyan nasıl çıkmış aman Allahım. Ben bahçe katı falandır diyordum. Bu haşereler iyice azitti. Geçen senelerde bizim çatı katta ki 8. Kat oluyor, fare gördük kedi kadardı utanmazlar. Konuyu takipteyim çok korktum şuan akrep vs ne demek ya aman dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…