• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinizdeki haşereleri nasıl kontrol altına alıyorsunuz!!

Kiraciyim ve evim tam mezarlikla bitişik arka tarafta ufak bi balkon var kullanmiyorum ama ve ordan rutibet bocegi denen bocek saolsun evimi benden daha cok kullanio :KK70: neyse artik guluorum napiyim cok sukur ev aldik seneye tasincaz dişimi sıkmaktan baska carem yok ona aloştimda akrep hele hamam böcegine gorunce bitiorum ilac tabiki kullaniorum hamambocegi icin ama ne hikmetse yine goruorum arada anlamadim evi ilaclasak yine gelio bi vakit sonra ins hayirlisiyla evime tasinirimda kurtulurum

Ipekcim banyo giderlerini kapatiyorum ben. Dün tv izledigim sırada dışardan devasa bir çekirge geldiki ölüyodum korkudan. Hemde omzuma kondu solugu mutfakta aldim

Allam ya apartmanda akrep iş yerinde çiyan oluyormuş. Oturduğumuz yerde can guvenligimiz yok çok korkuyorum şuan. Bizim ev zaten hayvanat bahçesi gibi, bi suru saksı ıvır zıvır da cabasi. Bizim evde de var mıdır acaba ya of :KK17:

Ay okurken ürperdim resmen Allah kurtarsın akıllara zarar.
Bir ramazanda halamlara gitmiştim yatılı eniştem de asker nöbette. Mutfakta kocaman bir sivrisinek gördük kapısını kapattık hemen altına da havlu tıkadık murfautfaktan çıkamasın diye. Sahur vakti geldi giremiyoruz mutfağa. Enişteyi aradık geldi sivrisineği dışarı attı geri gitti adamcağız anca sahurumuzu yaptık. Aklım çıkar yani. Eşim evde yokken bir haşere görsem evde komşuları çağırırım.
Bu arada biri karıncalarla ilgili soru sormuş. Benim banyomda vardı onlardan korkmuyorum bu arada. Kv dedi ki çamaşır deterjanını sulandır macun gibi yap gezdikleri yerlere sür. Ben de yaptım aczıcıkta çamaşır suyu kattım sürdüm oralara bide banyonun dibine köşesine bolca çamaşır suyu boca ettim. Gittiler şimdilik çok şükür inşallah bir daha gelmezler. Hayır öldürmekte istemiyorum napıcamı şaşırdım süpürsem ölüyolar duş alsam yine ölüyolar.

benım cıddı haşere fobım var
gormedım ama gorsem evı ona bırakır cıkar gıderım
bocek yuzunden ev tasıdım o denlı
apt duzenlı ılaclanıyor ama sadece apt mı evlerın ıcıde ılaclanıyormu
senede en az 1 genel olarak tavsıyem 2 kez daırelerle bırlıkte tum apt ılaclanmalı
acık olan tum gıderler kapalıdır bende banyo gıderı balkon gıderı bunlar hep taş veya fayansla kapalıdır kullanıcagım zaman dus alırken acarım yerı kurular hemen yerı kapatırım
klozet kapagını cogu ınsan kapatmaz oraya konulduysa kapatılması gerekıyor demekkı :) klozetım hıc acık kalmaz ısım bıter bıtmez kapatırım sifonu bıle kapagını kapattıktan sonra cekerım
alaturka wc ıcın beyaz aparat var kapak ondan takarım o gıder de hep dısardan gelecek tehlıkelere karsı kapalıdır :)
pencere ve kapılarımda sıneklık var ve sıneklık yaptırana kadar da gecıcı cozumum kumascıdan aldıgım fıle tarzı kumas ıle pencerelere gererek vıdalamak olmustu :)

yerleri sırkeyle sılerım hıc evım kırlı tozlu kalmaz sirkeyı sevmıyor bocekler bırde temız eve gırmıyor pis nemlı rutubetlı kırlı evı sevıyor

bocek ılacı hıc kullanmama gerek kalmadı ama tedbor amacı bocek tabletlerı var dolap altlarına banyo wc lavabo altlarına ondan koyuyorum
çiyan akrep varsa ona gore baska bı ılac daha kullanıyorlar sadece bocek ılacı yeterlı kalmıyor malum onların geldıgı yerden heralde bagısıklık sıstemlerı guclu

Ruh ikizim sanki ya aynen benimde fobim var özellikle giderleri iyice kapatırm hep ;(

Konu sahibi ilk kez duydum evde akrep çıyan vs çıkmasını apt bide :olamaz:
Sineklik yokmu hiç pencerelerde

Iyyyy okurken bile irkildim.kizlar karıncalarda tavsiyeniz var sa bende alırım.konu sahibi kaçak giriş yaptığına kızmaz inşallah :110:
Kızmak ne demek olur mu hiç öyle şey:)Ben karıncalar için limonun etkili oduğunu duymuştum ama bunları gördükten sonra karıncanın başımın üstünde yeri var:))

Ay akrep orda ne arıyor :olamaz:
Bu konuları okuyunca böcek saldırısına ugrayacakmışım gibi geliyo ?
Bi ara yarasalara takmıştım kafayı :olamaz:
İşte onu ben de anlamadım:)Bunlardan sonra bi yarasa kaldı zaten karşılaşmadığım onu da bu yaz bekliyorum:)

Geçen senekiler parmak gibiydi. Hormonlu seylerin artıklarını yediler galiba :KK70: şuan mutfaktayim tirsiyorum , pire gibi çok hızlı hareket ediyorlar bir de. 4. Katta olmanıza çok şaşırdım akrep çiyan nasıl çıkmış aman Allahım. Ben bahçe katı falandır diyordum. Bu haşereler iyice azitti. Geçen senelerde bizim çatı katta ki 8. Kat oluyor, fare gördük kedi kadardı utanmazlar. Konuyu takipteyim çok korktum şuan akrep vs ne demek ya aman dikkat edin
Açık kapı ve pencerelerden geliyorlar belli ki..Zaten düz duvara tırmanabilen hayvanlar..Ay o çıyanı bir görseydiniz hayvan akıyor resmen ne kadar hızlı öyle:)!!Zamanla daha da bağışıklık kazanıyorlar ilaçlara ki bırakın evin ilaçlanmasını üzerlerine ilaç sıkınca dahi tınlamıyorlar...O parmak kadar olanların çözümü ne peki karşılaştığımızda var mı etkili bir yöntem aklımızda bulunması gereken!!

Giderleri kapatmak en iyi önlem bu konuda. Sineklik yaptırın. Bunları sersemletecek ilacı da mutlaka bulursunuz. Benim evim bahçeli dönem dönem ilaçlatıyorum.

Merhabalar haşere benim de en büyük fobim hele örümcek... pencelerede sineklik var ancak eczaneden k-otrine ( ismini yanlis yazmis olabilirim) aldik sulandirilip fisfisla eve sıkılıyor 3 ay boyunca rahat evde haşere olmuyor bi deneyin derim bu kalorifer böcekleri ve hamam böcekleri icinde etkili. Evde karınca vardi limon denedik hic bisey fayda etmedi ilacladik oyle birino cagirmaya da gerek yok kendiniz de yapabilirsiniz. 2 haftadir karinca görmedim.akrebe yada çiyana etki eder mi bilemedim siz acilen sineklikleri taktirin kiradan düşersiniz.

ayy okurken hatır hutur kaşınmaya başladım Allah kolaylık versin hanımlar.

Giderleri kapatmak en iyi önlem bu konuda. Sineklik yaptırın. Bunları sersemletecek ilacı da mutlaka bulursunuz. Benim evim bahçeli dönem dönem ilaçlatıyorum.
İlaçlar da aslında çok zararlı insanın solunum yolları açısından hele de küçük çocuklar için..Nereden çıkacakları da belli olmuyor siz bahçeli olmasına rağmen hiç karşılaşmadınız sanırım ama 4. kata kadar gelebiliyorlar!!

Merhabalar haşere benim de en büyük fobim hele örümcek... pencelerede sineklik var ancak eczaneden k-otrine ( ismini yanlis yazmis olabilirim) aldik sulandirilip fisfisla eve sıkılıyor 3 ay boyunca rahat evde haşere olmuyor bi deneyin derim bu kalorifer böcekleri ve hamam böcekleri icinde etkili. Evde karınca vardi limon denedik hic bisey fayda etmedi ilacladik oyle birino cagirmaya da gerek yok kendiniz de yapabilirsiniz. 2 haftadir karinca görmedim.akrebe yada çiyana etki eder mi bilemedim siz acilen sineklikleri taktirin kiradan düşersiniz.
Uzmanlar o ilaçların böcekten çok insana zararlı olduğunu söylüyorlar ama başka bir çaresi de görünmüyor galiba..Aslında bu ikisi dışında haşere görmedim apartman ilaçlanıyor ama bu ikisi için yetersiz geldi heralde ilacın etkisi

geçmiş olsun canım..bizde köyde kalıyoruz ve lojman 1960 da yapılmış çok eski..geçenlerde beşinci akrebi budum sekiz aydır..bütün delikleri çatlakları onardık heryere kuvvetli zehir sıktık..zaten bunların yuvası olmazmış.bide kırıntı vs olmasın temiz tut evi hep..

Uzmanlar o ilaçların böcekten çok insana zararlı olduğunu söylüyorlar ama başka bir çaresi de görünmüyor galiba..Aslında bu ikisi dışında haşere görmedim apartman ilaçlanıyor ama bu ikisi için yetersiz geldi heralde ilacın etkisi
Valla ben haşerelerin taşıdığı enfeksiyondan korkarim her yere degiyorlar pis seyler sonucta bence bi ziraatciyle konusun ve çözun bu durumu allah yardimciniz olsun. Biz bu ilacı köydeki evimiz icin kullaniyordukcok ta rahat ediyorduk ama şimdiye kadar bisey olmadi simdiden sonrada olmaz inşallah

geçmiş olsun canım..bizde köyde kalıyoruz ve lojman 1960 da yapılmış çok eski..geçenlerde beşinci akrebi budum sekiz aydır..bütün delikleri çatlakları onardık heryere kuvvetli zehir sıktık..zaten bunların yuvası olmazmış.bide kırıntı vs olmasın temiz tut evi hep..
Beş mii:eek::eek: Beni en iyi anlayacaklardan birisiniz öyleyse...Allah yardımcınız olsun bundan sonra hiç görmezsiniz umuyorum!!Ama civarda olduktan sonra bir şekilde girebiliyorlar eve güya bizim apartman da ilaçlanıyordu!!Evin hep belli bölgelerinde mi yakaladın canım peki gece falan mı çıkıyorlar dışarı!!En önemlisi büyükler miydi karşılaşınca ne yaptın!!:((

Valla ben haşerelerin taşıdığı enfeksiyondan korkarim her yere degiyorlar pis seyler sonucta bence bi ziraatciyle konusun ve çözun bu durumu allah yardimciniz olsun. Biz bu ilacı köydeki evimiz icin kullaniyordukcok ta rahat ediyorduk ama şimdiye kadar bisey olmadi simdiden sonrada olmaz inşallah
Teşekkür ederim canım umarım bundan sonra hiç karşılaşmazsınız,ilacın adını da not aldım:)

benım cıddı haşere fobım var
gormedım ama gorsem evı ona bırakır cıkar gıderım
bocek yuzunden ev tasıdım o denlı
apt duzenlı ılaclanıyor ama sadece apt mı evlerın ıcıde ılaclanıyormu
senede en az 1 genel olarak tavsıyem 2 kez daırelerle bırlıkte tum apt ılaclanmalı
acık olan tum gıderler kapalıdır bende banyo gıderı balkon gıderı bunlar hep taş veya fayansla kapalıdır kullanıcagım zaman dus alırken acarım yerı kurular hemen yerı kapatırım
klozet kapagını cogu ınsan kapatmaz oraya konulduysa kapatılması gerekıyor demekkı :) klozetım hıc acık kalmaz ısım bıter bıtmez kapatırım sifonu bıle kapagını kapattıktan sonra cekerım
alaturka wc ıcın beyaz aparat var kapak ondan takarım o gıder de hep dısardan gelecek tehlıkelere karsı kapalıdır :)
pencere ve kapılarımda sıneklık var ve sıneklık yaptırana kadar da gecıcı cozumum kumascıdan aldıgım fıle tarzı kumas ıle pencerelere gererek vıdalamak olmustu :)

yerleri sırkeyle sılerım hıc evım kırlı tozlu kalmaz sirkeyı sevmıyor bocekler bırde temız eve gırmıyor pis nemlı rutubetlı kırlı evı sevıyor

bocek ılacı hıc kullanmama gerek kalmadı ama tedbor amacı bocek tabletlerı var dolap altlarına banyo wc lavabo altlarına ondan koyuyorum
çiyan akrep varsa ona gore baska bı ılac daha kullanıyorlar sadece bocek ılacı yeterlı kalmıyor malum onların geldıgı yerden heralde bagısıklık sıstemlerı guclu
Harikasin ya:super:

Açık kapı ve pencerelerden geliyorlar belli ki..Zaten düz duvara tırmanabilen hayvanlar..Ay o çıyanı bir görseydiniz hayvan akıyor resmen ne kadar hızlı öyle:)!!Zamanla daha da bağışıklık kazanıyorlar ilaçlara ki bırakın evin ilaçlanmasını üzerlerine ilaç sıkınca dahi tınlamıyorlar...O parmak kadar olanların çözümü ne peki karşılaştığımızda var mı etkili bir yöntem aklımızda bulunması gereken!!
İyy akrep çiyan o kadar çıkabiliyor mu ya ? Çok korktum şuan :( var var olmaz mı :D gazete kağıdını rulo yapıp depelerine depelerine indirmek :D bir de raid iyi oldu. Akşam konuyu okuyunca mutfaktaydim çok huylandim. Mutfağı toplarlayip siktim geceden ilacladim. Bir daha gormem umarım. Geçen sefer çorbaya düşmüş biri iyk kuscaktim annem ağzını açık bırakmış tencerenin. Dolaba kaldırayım diyordum iyy o da ne :kusmuk:
Bence imkânınız varsa evin her yerinde açıklık bırakmayın. Silikon tabancasıyla sıkın. Bir de saksı vs çok olmasın. Bizim evde dolu annemin saksıları bence onlar da zemin hazırlıyor. Ben böcek olsam toprağa saklanirdim onlar da saklaniyordur. Bu oteller falan nasıl ilaçlama yapıyorlar acaba hanı tatil beldelerinde akrep vs çok olur ya, hiç baktınız mı internetten otellerin kullandığı ilaç isimleri ise yarar belki

İlaçlar da aslında çok zararlı insanın solunum yolları açısından hele de küçük çocuklar için..Nereden çıkacakları da belli olmuyor siz bahçeli olmasına rağmen hiç karşılaşmadınız sanırım ama 4. kata kadar gelebiliyorlar!!
Biz ilaçları bir tanıdığımızdan alıyoruz o da bu işi gayet iyi biliyor bu şekilde hallediyoruz ilaçlama olayımızı. 10 dan fazla akrep öldürmüşümdür ;) küçük yavrularla daha bile fazla.

Back
X