benım cıddı haşere fobım var
gormedım ama gorsem evı ona bırakır cıkar gıderım
bocek yuzunden ev tasıdım o denlı
apt duzenlı ılaclanıyor ama sadece apt mı evlerın ıcıde ılaclanıyormu
senede en az 1 genel olarak tavsıyem 2 kez daırelerle bırlıkte tum apt ılaclanmalı
acık olan tum gıderler kapalıdır bende banyo gıderı balkon gıderı bunlar hep taş veya fayansla kapalıdır kullanıcagım zaman dus alırken acarım yerı kurular hemen yerı kapatırım
klozet kapagını cogu ınsan kapatmaz oraya konulduysa kapatılması gerekıyor demekkı :) klozetım hıc acık kalmaz ısım bıter bıtmez kapatırım sifonu bıle kapagını kapattıktan sonra cekerım
alaturka wc ıcın beyaz aparat var kapak ondan takarım o gıder de hep dısardan gelecek tehlıkelere karsı kapalıdır :)
pencere ve kapılarımda sıneklık var ve sıneklık yaptırana kadar da gecıcı cozumum kumascıdan aldıgım fıle tarzı kumas ıle pencerelere gererek vıdalamak olmustu :)
yerleri sırkeyle sılerım hıc evım kırlı tozlu kalmaz sirkeyı sevmıyor bocekler bırde temız eve gırmıyor pis nemlı rutubetlı kırlı evı sevıyor
bocek ılacı hıc kullanmama gerek kalmadı ama tedbor amacı bocek tabletlerı var dolap altlarına banyo wc lavabo altlarına ondan koyuyorum
çiyan akrep varsa ona gore baska bı ılac daha kullanıyorlar sadece bocek ılacı yeterlı kalmıyor malum onların geldıgı yerden heralde bagısıklık sıstemlerı guclu
Kızmak ne demek olur mu hiç öyle şey:)Ben karıncalar için limonun etkili oduğunu duymuştum ama bunları gördükten sonra karıncanın başımın üstünde yeri var:))Iyyyy okurken bile irkildim.kizlar karıncalarda tavsiyeniz var sa bende alırım.konu sahibi kaçak giriş yaptığına kızmaz inşallah
İşte onu ben de anlamadım:)Bunlardan sonra bi yarasa kaldı zaten karşılaşmadığım onu da bu yaz bekliyorum:)Ay akrep orda ne arıyor
Bu konuları okuyunca böcek saldırısına ugrayacakmışım gibi geliyo ?
Bi ara yarasalara takmıştım kafayı
Açık kapı ve pencerelerden geliyorlar belli ki..Zaten düz duvara tırmanabilen hayvanlar..Ay o çıyanı bir görseydiniz hayvan akıyor resmen ne kadar hızlı öyle:)!!Zamanla daha da bağışıklık kazanıyorlar ilaçlara ki bırakın evin ilaçlanmasını üzerlerine ilaç sıkınca dahi tınlamıyorlar...O parmak kadar olanların çözümü ne peki karşılaştığımızda var mı etkili bir yöntem aklımızda bulunması gereken!!Geçen senekiler parmak gibiydi. Hormonlu seylerin artıklarını yediler galibaşuan mutfaktayim tirsiyorum , pire gibi çok hızlı hareket ediyorlar bir de. 4. Katta olmanıza çok şaşırdım akrep çiyan nasıl çıkmış aman Allahım. Ben bahçe katı falandır diyordum. Bu haşereler iyice azitti. Geçen senelerde bizim çatı katta ki 8. Kat oluyor, fare gördük kedi kadardı utanmazlar. Konuyu takipteyim çok korktum şuan akrep vs ne demek ya aman dikkat edin
İlaçlar da aslında çok zararlı insanın solunum yolları açısından hele de küçük çocuklar için..Nereden çıkacakları da belli olmuyor siz bahçeli olmasına rağmen hiç karşılaşmadınız sanırım ama 4. kata kadar gelebiliyorlar!!Giderleri kapatmak en iyi önlem bu konuda. Sineklik yaptırın. Bunları sersemletecek ilacı da mutlaka bulursunuz. Benim evim bahçeli dönem dönem ilaçlatıyorum.
Uzmanlar o ilaçların böcekten çok insana zararlı olduğunu söylüyorlar ama başka bir çaresi de görünmüyor galiba..Aslında bu ikisi dışında haşere görmedim apartman ilaçlanıyor ama bu ikisi için yetersiz geldi heralde ilacın etkisiMerhabalar haşere benim de en büyük fobim hele örümcek... pencelerede sineklik var ancak eczaneden k-otrine ( ismini yanlis yazmis olabilirim) aldik sulandirilip fisfisla eve sıkılıyor 3 ay boyunca rahat evde haşere olmuyor bi deneyin derim bu kalorifer böcekleri ve hamam böcekleri icinde etkili. Evde karınca vardi limon denedik hic bisey fayda etmedi ilacladik oyle birino cagirmaya da gerek yok kendiniz de yapabilirsiniz. 2 haftadir karinca görmedim.akrebe yada çiyana etki eder mi bilemedim siz acilen sineklikleri taktirin kiradan düşersiniz.
Valla ben haşerelerin taşıdığı enfeksiyondan korkarim her yere degiyorlar pis seyler sonucta bence bi ziraatciyle konusun ve çözun bu durumu allah yardimciniz olsun. Biz bu ilacı köydeki evimiz icin kullaniyordukcok ta rahat ediyorduk ama şimdiye kadar bisey olmadi simdiden sonrada olmaz inşallahUzmanlar o ilaçların böcekten çok insana zararlı olduğunu söylüyorlar ama başka bir çaresi de görünmüyor galiba..Aslında bu ikisi dışında haşere görmedim apartman ilaçlanıyor ama bu ikisi için yetersiz geldi heralde ilacın etkisi
Beş miigeçmiş olsun canım..bizde köyde kalıyoruz ve lojman 1960 da yapılmış çok eski..geçenlerde beşinci akrebi budum sekiz aydır..bütün delikleri çatlakları onardık heryere kuvvetli zehir sıktık..zaten bunların yuvası olmazmış.bide kırıntı vs olmasın temiz tut evi hep..
Teşekkür ederim canım umarım bundan sonra hiç karşılaşmazsınız,ilacın adını da not aldım:)Valla ben haşerelerin taşıdığı enfeksiyondan korkarim her yere degiyorlar pis seyler sonucta bence bi ziraatciyle konusun ve çözun bu durumu allah yardimciniz olsun. Biz bu ilacı köydeki evimiz icin kullaniyordukcok ta rahat ediyorduk ama şimdiye kadar bisey olmadi simdiden sonrada olmaz inşallah
Harikasin yabenım cıddı haşere fobım var
gormedım ama gorsem evı ona bırakır cıkar gıderım
bocek yuzunden ev tasıdım o denlı
apt duzenlı ılaclanıyor ama sadece apt mı evlerın ıcıde ılaclanıyormu
senede en az 1 genel olarak tavsıyem 2 kez daırelerle bırlıkte tum apt ılaclanmalı
acık olan tum gıderler kapalıdır bende banyo gıderı balkon gıderı bunlar hep taş veya fayansla kapalıdır kullanıcagım zaman dus alırken acarım yerı kurular hemen yerı kapatırım
klozet kapagını cogu ınsan kapatmaz oraya konulduysa kapatılması gerekıyor demekkı :) klozetım hıc acık kalmaz ısım bıter bıtmez kapatırım sifonu bıle kapagını kapattıktan sonra cekerım
alaturka wc ıcın beyaz aparat var kapak ondan takarım o gıder de hep dısardan gelecek tehlıkelere karsı kapalıdır :)
pencere ve kapılarımda sıneklık var ve sıneklık yaptırana kadar da gecıcı cozumum kumascıdan aldıgım fıle tarzı kumas ıle pencerelere gererek vıdalamak olmustu :)
yerleri sırkeyle sılerım hıc evım kırlı tozlu kalmaz sirkeyı sevmıyor bocekler bırde temız eve gırmıyor pis nemlı rutubetlı kırlı evı sevıyor
bocek ılacı hıc kullanmama gerek kalmadı ama tedbor amacı bocek tabletlerı var dolap altlarına banyo wc lavabo altlarına ondan koyuyorum
çiyan akrep varsa ona gore baska bı ılac daha kullanıyorlar sadece bocek ılacı yeterlı kalmıyor malum onların geldıgı yerden heralde bagısıklık sıstemlerı guclu
İyy akrep çiyan o kadar çıkabiliyor mu ya ? Çok korktum şuanAçık kapı ve pencerelerden geliyorlar belli ki..Zaten düz duvara tırmanabilen hayvanlar..Ay o çıyanı bir görseydiniz hayvan akıyor resmen ne kadar hızlı öyle:)!!Zamanla daha da bağışıklık kazanıyorlar ilaçlara ki bırakın evin ilaçlanmasını üzerlerine ilaç sıkınca dahi tınlamıyorlar...O parmak kadar olanların çözümü ne peki karşılaştığımızda var mı etkili bir yöntem aklımızda bulunması gereken!!
Biz ilaçları bir tanıdığımızdan alıyoruz o da bu işi gayet iyi biliyor bu şekilde hallediyoruz ilaçlama olayımızı. 10 dan fazla akrep öldürmüşümdürİlaçlar da aslında çok zararlı insanın solunum yolları açısından hele de küçük çocuklar için..Nereden çıkacakları da belli olmuyor siz bahçeli olmasına rağmen hiç karşılaşmadınız sanırım ama 4. kata kadar gelebiliyorlar!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?