• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinizdeki haşereleri nasıl kontrol altına alıyorsunuz!!

Orta boyluydu gördüklerim. Aşırı büyüğünü görmedim. Allahım göstermesin Benim her odamda çıktı malesef :KK43: balkon tuvalet ilk buralarda. Sonra hol yatak odası oturma odası salon ve finishi mutfakta yaptık. Seni korkutmak istemiyorum ama mutfak dolabıma tırmanmıştı oysa ki 1 gün önce temizlemiştim orayı. Şoka girmiştim. Garip garip hareket ediyor havalanıyormuş gibi. Şuan midem bulanıyor hatta gözümde canlandı. Onu öldüremedim. Sıçrar bir şey yapar diye korktum. Hamileydim ve çok fena olmuştum. Kayınvalidemi aradım üst katımda oturuyor. Kayınpederim de evdeymiş geldiler. Kp öldürdü. Tüm dolaplarımı kontrol ettirdim. Mutfağımı kontrol etti falan. Benim giderler sıkıntılıymış sanırım onları kapatınca çok şükür şuan yok. İnşaAllah da çıkmasın.
Ne zaman çıkıyor bilmiyorum ama tenhayı seviyor. Yağmuru seviyor. Rutubet seviyor. İlaçlama sağlık açısından iyi değil ama bu konuda mecbur gibi bir şey. Haa bir de bahçeyi falan kireçlemiştik ilaç harici.
Aa canım çok teşekkür ederim ilgine uzun uzun yazmışsın iki gündür girememiştim:))Neler yaşamışsın böyle akreplerle!!:(hamileyken bir de üstelik:((Anlaşılan nereden çıktıkları belli olmuyor her yere tırmanabiliyorlar!!Ben genelde yerde olduklarını sanıyordum,yerdekinden bile çekiniyorum hele yüksekteyse asla yaklaşamam!!:(Erkekler yine soğukkanlı olabiliyor ama maalesef tek yaşadığım için kendim yüzleşmek zorundayım..Senin tek başına öldürdüğün oldu mu hiç canım saldırı anında tepki vermiyorlar mı internette çok dayanıklı oldukları yazıyor,öldürürken çok action oluyor mu!!

Benim evde de var bir tane haşere :D Sanırım tam olarak kontrolüm altına alamadım henüz.

Aa canım çok teşekkür ederim ilgine uzun uzun yazmışsın iki gündür girememiştim:))Neler yaşamışsın böyle akreplerle!!:KK43:hamileyken bir de üstelik:KK43:(Anlaşılan nereden çıktıkları belli olmuyor her yere tırmanabiliyorlar!!Ben genelde yerde olduklarını sanıyordum,yerdekinden bile çekiniyorum hele yüksekteyse asla yaklaşamam!!:KK43:Erkekler yine soğukkanlı olabiliyor ama maalesef tek yaşadığım için kendim yüzleşmek zorundayım..Senin tek başına öldürdüğün oldu mu hiç canım saldırı anında tepki vermiyorlar mı internette çok dayanıklı oldukları yazıyor,öldürürken çok action oluyor mu!!
Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu.
Çoğunu ben öldürdüm. Ne tür böcek gördüysem zaten hem korkuyor hem de çok sert biri oluyorum. Genelde dediğim gibi terlik kullanıyorum ve 5 kere 10 kere suyu çıkana kadar vuruyorum her böcek için. Kaçmaya çalışıyorlar işte. Senin evindeki aşırı büyükse bilemiyorum ama. Evini muhakkak ilaçlatmalısın.

dördü mutfakta biri salondaydı hepsi küçüktü..geceleri dolaşıyorlar bildiğim kadarıyla..babam yuvaları olmaz onun dedi..şuan yaz geliyor böcekler vs çıkınca onlarda deliklerden beslenme için girdiler sanırım..geçen adıyaman depreminden sonra iyice hasar gördü lojman çatlaklar arttı hepsini kapattık ama bilemiyorum..bir yerde altı ay aç susuz kalabilirlermiş veteriner dedi..sürekli ilaçlıyoruz bide köy olunca malum..hatta ben birini çöp zannedip ELİME ALDIMMM..küçücük akrepmiş..soğukkanlı olmak zorundayım :) son bir yılımız inşllah
Amann tanrım ya canım resmen Allah korumuş seni!!!Bunlar saldırgan hayvanlar değil mi temas halinde hemen sokabilirler Allah korusun!!Evde çatlak olmasa bile civarda varsa yine içeriye bir şekilde sıvaşabiliyorlar açık kapı,pencere gördüklerinde..Mutfakta dolapların altında mı görüyosun canım daha çok!!Ve en mühimi o karşılaşma anlarında ne oluyor tek korkan benim galiba!!Böcek ilacı sıksak uzaktan etki eder mi!

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu.
Çoğunu ben öldürdüm. Ne tür böcek gördüysem zaten hem korkuyor hem de çok sert biri oluyorum. Genelde dediğim gibi terlik kullanıyorum ve 5 kere 10 kere suyu çıkana kadar vuruyorum her böcek için. Kaçmaya çalışıyorlar işte. Senin evindeki aşırı büyükse bilemiyorum ama. Evini muhakkak ilaçlatmalısın.
Hem de çok yardımcı oldun canım,cesaret veriyorsun teşekkür ederim:)Bizim apartman da ilaçlanıyor aslında ama etkili olmadı demek ki,olmadı özel bir ilaçlama yaptırırım..Ama bu konuda senin kadar cesaretimi toplamam pek mümkün değil gibi!Aşırı büyük değildi ama küçükte değildi ,internette de öyle bir yazmışlar ki şöyle dayanıklı böyle dayanıklı diye bir de kaçamayacaklarını anlayınca ölü numarası yapıyorlarmış seninkiler de öyle olmasın canım :D

Amann tanrım ya canım resmen Allah korumuş seni!!!Bunlar saldırgan hayvanlar değil mi temas halinde hemen sokabilirler Allah korusun!!Evde çatlak olmasa bile civarda varsa yine içeriye bir şekilde sıvaşabiliyorlar açık kapı,pencere gördüklerinde..Mutfakta dolapların altında mı görüyosun canım daha çok!!Ve en mühimi o karşılaşma anlarında ne oluyor tek korkan benim galiba!!Böcek ilacı sıksak uzaktan etki eder mi!
ya bizim lojman tarihi eser gibi :))) mutfak lavabosunun ve halısının altında bulmuştum canım ikişer tane farklı zamanlarda

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var!!!!
İki yavru kedi aldım. Tahmin edersiniz ki ikisinde de pire vardı. Veterinere götürdüm. Pire ilaçları yapıldı ancak 3-4 gün geçtikten sonra tekrar pire gördüm. Koşarak veterinere gittim tekrar. Böyle vakalarda %90 pirenin eve yuva yapmış oluyormuş. Hayvanı ilaçladıktan sonra bahçeye bile çıksa en az 3 ay pire olmaması gerekirmiş. "Eski halılara ahşap parkelere yuva yapmayı çok severler" dedi veteriner. Kızlar, 20 senelik bir binada oturuyorum ve yerler ahşap parke. Devamlı silerim temizlerim, ne bit ne pire gördüm. Ama zaten vücut ısısı daha yüksek diye kediye köpeğe giderlermiş hemen.
Evi hemen ilaçlatamicam, malum, maaş al parayı derle topla derken ilk etapta kendim halledebileceğim bir şey bulmam gerekiyor. Halılarımı bile çöpe attım korkudan.
Çok acil çözüm önerilerinizi bekliyorum. Başına böyle bişey gelen varsa napılır, ev nasıl arıtılır? Direkt sirkeyle mi sileyim parkeleri? Sirkeli suyla mı? Kafam çok karışık. Şimdi internetten bakacağım, araştıracağım ama nooooolur birşeyler tavsiye edin.:110::110::110:

Back
X