• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evinizde gereksiz saçma ve fuzuli olduğunu düşündüğünüz eşyalar varmı?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar başlıkta da belirttiğim gibi evinizde gereksiz olduğunu düşündüğünüz eşyalarınız veya giysileriniz varmı...
elbette çoğunuz evimde bir iğne bile fazladan bulundurmam herşey ihtiyacıma göredir diyecektir, ama benim asıl sorum şu ki, zaman zaman bazı eşyalarımız çok ihtiyaç halinde gözükse de gözümüze, bazı zamanlar ne dedim de aldım ben bunu ne kadar gereksiz ve fuzuli bi eşya dediğimiz de oluyordur haliyle...seve seve alıp da pişman olduğumuz şeyler nedir...
mesela ben bi kaç örnek vereyim kendimden...
1-salonumdaki konsol... hiç bir işe yaramayan devasa büyüklükte anca yer kaplayan bir eşyam ve aldığıma çok pişmanım...
2-mutfağımdaki yine devasa büyüklükteki masam ve sandalyeler...onun yerine daha orta boy bir masa tabureler almam gerekirmiş...
3-cezve seti..en gıcık olduklarım arasında...3 tane cezve ve ayda yılda bir kere kullanacağım bir şey için onca paraya kıymıştım zamanında... şimdi mutfağımdaki rafımda toz bekçiliği yapıyor...askısıyla birlikte...
4-buna benzer saçma sapan biblolar yer kaplayan çiçekler kocaman vazolu...
5-fiskos masası..ne akla hizmetle almışım bilemiyorum..çok gereksiz bişey..sadece yer kaplıyor...zavallı annecim göz nuruyla kocaman dantel örmüştü birde...orda bi köşede öylece duruyor kendileri...
gördükçe sinir oluyorum bazen...
sizlerinde varsa buna benzer hadi paylaşalım ki evleneceklere akıl olsun...

Son düzenleme:
ben hepsini attımmm oh bir rahatladım ki sormayın şu an evimde gereksiz hiçbirşey yok

yeni evimi çokkkk seviyorum

en kısa zamanda resimler geliyo bakalım neler diyeceksiniz

salondaki gümüşlüğümü çocuk odasına dolap olarak koydum

kapaklar maun rengi maviye kaplayacağım

gereksiz bir şey yok ama ev değiştirdiğim için eski eve uygun halılar askılar vs var yeni eve uydurmak zor azizim =) ama masamı aldığıma pişmanım çok ufak üzerinde 4 kişi yemek yiyemiyor.

yatak örtüsü.bi çeyiz serilirken kullandım.

bide katı meyve sıkacagı..tamam çok güzel bir alet ama parçaları yıkaması çok zahmetli sadece o sebepten kullanmıyorum desem yeridir :9:

12 kişilik masa örtüsü fransız dantelmiş savarovski taşlıymış bilmemne 550 tl vermiştim gel gör ki sersen masaya üzerine bi damla birşey dökülse onu yıkamak bir ölüm gibi çekmecede öyle bekliyor yazık..

Kati meyve sikacagi(elma havuc suyu yaparim diye aldim kimse icmiyor evde oyle yer kapliyor), fazladan iki tane tepsi(sirf hosuma gitti diye almistim), gereksiz bir suru saklama kaplari(uc kisilik ailede ne gerek varsa okadar), suslu tasli sehpa örtuleri daha birkere bile kullanmadim. Ikeadan aldigim sehpa. Simdilik aklima gelenler bunlar. Ha birde fazladan bir takim kahve fincani. :ssz:

Fuzuliiii derken minik minik objeler aksesuarlar zaman ,para kaybı çook gereksiz.Dekor için tablo değerini kaybetmeyecek çini tabaklar olabilir.Vitrin gümüşlük çooook gereksiz.Minik bir tane salona yeter ama oda gereksiz.Camsız konsol tipi olmalı eve göre iki tane ya da köşeli yaptırılabilir.Gerekli yemek takımı şu bu konulsun diye.Herkes şöyle bardak takımım var bak gümüşlerim yaldızlarım falanfistan çok gereksiz lüzumsuz gösterişten başka neye yarar.İsrafff!Odanın her köşesinde vazolar(dev olanlar varya hıhh ondan) heykeller şubu gereksiz eğer ki müze olarak baktırcaksan birde gişe aç bilet kes.:34:Ev dediğin ihtiyaç esşyası ile döşenmeli ve kullanmalısın.Süsü olacak elbet ama o bile limit aşmamalı.Sıcak olmalı ev dediğin gelen iğreti değil rahat etmeli .Güzel kokmalı mis gibi temiz seni anımsatmalı kokusuyla gelende iz bırakmalı dönüşte.İmrendirip kıskandırdığı tek şey sıcaklığı ve sıcaklığın olmalı.Gelirken çekinmemeli seni çağırırkende ama ben ... de... dedirtmemeli.Ev dediğin ana kucağı gibi saf temiz sıcak olmalı baba ocağı gibi hissettirmeli ev gibi ev olmalı.Ne müze,ne saray,ne yalı ,ne köşk,ne de en lüks semtlerdeki soğuk evlerin havasında olmamalı...anadolu gibi sıcak olmalı bağrına basmalı senide sana gelenide:ssz:

Fuzuliiii derken minik minik objeler aksesuarlar zaman ,para kaybı çook gereksiz.Dekor için tablo değerini kaybetmeyecek çini tabaklar olabilir.Vitrin gümüşlük çooook gereksiz.Minik bir tane salona yeter ama oda gereksiz.Camsız konsol tipi olmalı eve göre iki tane ya da köşeli yaptırılabilir.Gerekli yemek takımı şu bu konulsun diye.Herkes şöyle bardak takımım var bak gümüşlerim yaldızlarım falanfistan çok gereksiz lüzumsuz gösterişten başka neye yarar.İsrafff!Odanın her köşesinde vazolar(dev olanlar varya hıhh ondan) heykeller şubu gereksiz eğer ki müze olarak baktırcaksan birde gişe aç bilet kes.:34:Ev dediğin ihtiyaç esşyası ile döşenmeli ve kullanmalısın.Süsü olacak elbet ama o bile limit aşmamalı.Sıcak olmalı ev dediğin gelen iğreti değil rahat etmeli .Güzel kokmalı mis gibi temiz seni anımsatmalı kokusuyla gelende iz bırakmalı dönüşte.İmrendirip kıskandırdığı tek şey sıcaklığı ve sıcaklığın olmalı.Gelirken çekinmemeli seni çağırırkende ama ben ... de... dedirtmemeli.Ev dediğin ana kucağı gibi saf temiz sıcak olmalı baba ocağı gibi hissettirmeli ev gibi ev olmalı.Ne müze,ne saray,ne yalı ,ne köşk,ne de en lüks semtlerdeki soğuk evlerin havasında olmamalı...anadolu gibi sıcak olmalı bağrına basmalı senide sana gelenide:ssz:

canım benim ne kadar güzel yazmışsın, inan bütünüyle düşüncelerimin tercümanı olmuşsun...bu cümlelerin üzerine ne laf eklenir ne bi eksik bulunur çok beğendim yazını...
sırf bu durumlardan rahatsız olduğumu belirtmek adına açtım bu konuyu zaten...hatta çok uzun bi süre önce de ev eşyalarında abartı başlıklı bi konu daha açmıştım ama öyle bir veryansın edildi ki, gocunanlar çoktu ve haliyle insanların kalıplaşmış fikirlerini değiştiremiyoruz...zaten amacım fikirleri değiştirmek değil, tek amacım yeni evleneceklere veya eşya alacaklara tavsiyevari bi konuydu..üzerine alınan alındı, tavsiye gören öğütlendiğine sevindi...
neyse velhasılı kelam aynı düşünceyi savunuyorum...evlerimizde onlarca abartılı gereksiz lüzumsuz fuzuli eşyalar biblolar tablolar süsler püsler vs... bulunmakta..
ve bunlara hizmet etmekten evde ne işimiz ne gücümüz bitiyor..zamanımız ev temizliğiyle geçiyor resmen...
eşyalar bize hizmet edeceğine, bizler eşyalara hizmetle boğuşuyoruz....

gelinlik gibi kabarık yatak örtüm:52: tüllerle takım almıştım tamam cok sık güzel duruyor ama örtmesi çok zahmetli eşim sinir olduğu için örtemiyorum:52: şimdiki aklımla daha ince bir örtü alırdım hatta o zamanlar bir tane beğenmiştim mor ince ama cok şıktı o şekilde örtüleri tavsiye ederim. Ya da tac in gelin pikesi modelleri var çok şıklar ondan örtüyorum bazen

evlenirken aldığım beyaz simli şatafatlı yatakörtüm. simli olmasa gözünün yaşına bakmam kullanırımda saçılıo rahatsız oluorum. bi çeyizciye verip yeniletmek istiyorum

kocaman hantal bir koltuk takımım vardı.evlenirken almıştık.temizliği eziyet taşıması eziyet çeksen çekilmez itsen itilmez.elden çıkardım kurtuldum çok şükür:17:

yatak odasında gardolabın üstünde hurçların içinde yün yorganlar falan var 4 senedir hiç kullanmadım onlar çok batıyor gözüme :)

çok güzel konu, tebrik ederim..
ben mutfak cam masa var ya derili. onu aldığıma çok pişmanım.
cam çok kullanışsız. krem renk deri almışız birde sürekli sil sil sil................
ha birde demirleri durup dururken paslanıyo.
birde 4 sandalyeli oluyor onlar, ben gözüme sokcam sanki 6 tane aldım yetmez diye ah ahhhhhh.................. :19:

gereksiz eşya yok evimde
vitrin ve büfe aldım onlar da ancak alıyorlar yemek takımı ve bardak çanağı
evimde büyük olduğu için sorun olmuyor
kabarık yatak örtülerinden almamıştım saten daha düz bir modeli tercih ettim
sayılı kullanmışımdır o ayrı:1:

ben en çok shaggy halılarımı aldığım için pişmanım
o sebepten oturma odamın halısını değiştiricem
salonuma merinos ipek serisinden almıstım onlar fena değil 2 tane 160X2.30 oldukları için değiştirmeyi düşünmüyorum
yatak odasının shagylerini de kaldırdım hafif bir halı aldım bimden:34:

ben hepsini attımmm oh bir rahatladım ki sormayın şu an evimde gereksiz hiçbirşey yok

yeni evimi çokkkk seviyorum

en kısa zamanda resimler geliyo bakalım neler diyeceksiniz

salondaki gümüşlüğümü çocuk odasına dolap olarak koydum

kapaklar maun rengi maviye kaplayacağım

canım bu düşünce bende de var yeni eve geçince yeni masa takımı ve konsol aldığım için önceki istikbal vitrini oğluma dolap istiyorum hem kaliteli olur diye ama renk problem birde kapak ve iç rafları cam, bir mobilyacıya yaptırsam ne kadara yapar acaba boya felan? :44:

Back
X