• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine yardımcı bayan alanlar

Bizim ülkemizde iş hayatında, evlilikte, insan ilişkilerinde vs yumuşak olursan tepene çıkarlar. O yüzden net olmakta fayda var. Nazik olayım diye ugrasirsin ama bu genellikle eziklik gibi görülür ve suistimal edilir. Bu temizlikçi kadınlar bu işi zaten vurgun gibi görüyorlar. Günde 3-5 saat temizlik hooop 150-200 lira. Ya mesai usulü çalışılır 9-6 arası, 1 saat dinlenir yemek cay falan, 8 saat çalışılır, ki birçok kişi 10 saat üzeri çalışıyor Türkiye'de. Ya da yapılacak iş üzerinden bir ücret belirlenir.

En güzeli net olup en başta ayrıntılı konuşmak herşeyi. Ben dinlenme hariç 8 saat calismasini istediğimi söylüyorum. Yapılacak işleri söylüyorum tek tek ve genelde ben evdeyken alıyorum. Yaptığı işleri kontrol ediyorum, olmamışsa tekrar yapmasını istiyorum. 8 saate ne sigarsa onları yapıyor. Süpürme silmeden başlıyor, ütü, çamaşır, cam silme, balkon yıkama, perde yıkama asma, vakit yettiği kadar. Haftada bir geliyor.

Normalde hiç kimseyle bu üslupla muhattap olmak istemem aslında ama suistimal edilmek hiç hoş değil. Hakkimla emegimle para kazaniyorsam kimseye de haketmiyorsa para vermek istemem

Artı olarak 8 de gelip 2 buçukta çıktı
İnsan bi bşrşey kalmafı çıkayım mı der
Üstünü giydi çıktı gitti
Giderken de 10 tl para istedi yol parasıymış
Bende otobüs zaten 3 lira bidaha gelme diye zaten anlaştık e ne alaka sana ekstra on lira veriyorum dedim

Kızlar yemeğini dahi dışardan söyledim pizza istedi
Ev yemeği tıkıyormuş onu
Ama pizza tıkamıyor :deli:
Iyi de sizde de hata var memnun kalmadım paranı kesiyorum diyecektiniz.
Sonuçta bu da bir iş.Bence birdaha gelen olursa böyle yapın erken çıkarsa kesin parasını açık açık konuşun baştan.

Benim rahmetli teyzem yıllarca gitti temizliğe.
Ben 200 metrekare evinin her işini yarim günde yaptırmaya çalıştıklarını duydum mesela teyzemden.
Gerçekten var böyle kadınlar az para vereyim ama çok iş yapılsın her iş bitsin bu yanlış bir kere.

Teyzem işini bitirmeden çıkmazdı mesela cam kapı yerler toz alma tuvalet banyo her şeyi yapardı işi de çok temizdi.
Ama ütü yapmazdı beceremezdi pek.
Isi erken biterse hali koltuk silerdi.
Hatta bazı kadınlar perdelerini falan taktirirlardi.
Bence ütü yapmıyorum diyorsa hali koltuk falan sildirebilirsiniz belki.

bu konuda bizim kadar agzı yanmıs birileri yoktur diye dusunuyorum. bize de aynısı oldu, tam gun parası alıp 3te kacanlar, ya da aksam 5te cıkacaksa sabah gec gelenler, her turlu isini savsaklamaya ve yavaslatmaya calısanlar, evde pisen yemegin yarısını onlara veriyordu annem, buna ragmen sormadan yiyecek vs meyve sebze cikolata sigara temizlik malzemesi vs goturenler. bastan kuralları koyun, illa ki gercekten ise ihtiyacı olan birileri cıkar. ihtiyacı olan biri daha cok canını dısıne takıp calısıyor sonucta (bence). bir de mutlaka giris cıkıs saatlerindeki kesinligi belirtin.
bize de her gun geliyor, ctesi pazar haric sabah 9 aksam 5-6, yemek yapmıyor ama mutfaktaki ıvır zıvır isleri yapıyor, borek dolma sarmak, meyve sebze yıkamak, salata vs yardımcı yani bayagı mutfakta da. ütü de var cam silme de merdiven silme de cay kahve de getirir misafir gelince de yardımcı olur servis yapar. ütü pek beceremiyor, basta tam yapamıyordu zaten butun isleri zamanla gösterdik söyledik evin duzenine bizim rutinimize isteklerimize alıstı, isteklerimize derken mesela benim simetri konusunda sorunum var odamda yamuk bir sey gormeye tahammul edemiyorum, ya da bos sise kalmasın bas uclarımızda, copler surekli bos olsun, dus camlarında su lekesi olmasın vs. biz 1500 tl veriyoruz, sigortası kendisinin varmıs kendisi ödedigi icin onu yapmadık. onun dısında erzak ve okul yardımı yapıyoruz. karsılıklı iyi niyet ve sevgi saygı olunca sorun olmuyor hic.

Ayda 20 gün çalışsa, 2600 maaş
Vay be.
Günde 11 saat çalışıp, yemek yemeye fırsatı bile olmayan öğretmenler gördüm asgari ücrete.

Ama iste gelmeden once kimse ben utu yapmam saat 2de de cikarim demiyor ki deneyerek goruyoruz.
Yarım gün parası ödeyin öyle gelene bende haftada 1-2 alıyorum ütümü temizliğimi herşeyi yapar geç gelir bazen ama asla işini bitirmeden çıkmaz ben derim abla yeter yoruldun diye... gayet doğal beklentiler bunlar biz iş hayatımızda o kdar yoruluyoruz ediyoruz hiç bir patron bize ya sen yoruldun bile demiyo işinin gereği olan herşeyi yapmak zorundasın temizlik işindeki bu müşkülpesentlik neden ki

Yardımcı konusunda tek yüzü gülmeyen ben değilmişim demekki. Ben değiştirmekten bıktım artık hepsinin huyu ayrı biri 11de gelir öbürü şu gün gelicem der dediği gün gelmez ertesi sabah sabahın köründe zil çalar kafasına göre gelir . Bir diğerini çok överler bütün alan arkadaşlarım memnundur bana gelir evimin içine eder . Yabancı yatılı aldım bi süre o daha fena çalar çarpar kırar döker elektrik süpürgemden mutfak robotuma kadar bozdu hamileydim kaç ay iş öğrettim Doğum yapınca rahat edim diye hastaneden eve geldiğim gece ilk uçakla memleketine döndü beni ol orta bırakıp. Anlayacağınız kafanıza göre hakkıyla işini yapan birini bulmak zor Allah yardımcınız olsun

Back
X