• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine yardımcı bayan alanlar

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
İyi günler hanımlar
Zorlanıyorun artık evimin işine gücüne yetişmekte .
Küçük bir kızım var
Eşim bir gündelikçi / yardımcı bayan tutmaktan yana . Haftada iki gün geldi bir dönem kızıma hamileyken bir bayan onu yapamam bunu yapamam diye kendince çıktı işin içinden
130 tl verdik o dönem ve buda 2 yıl önceki fiyat.
Yani bulunduğum yerde günlük fiyat bu , bu fiyat üzerinden tam gün geliyorlar .
Yemek istemedim . Ama ütüye bile burun kıvırıyordu kaldı ki çokta ütüm çıkmaz.
Ama hem tam gün parası alıp hemde ütü yapamam demek bilmiyorum kestik sonra bağlantımızı.
Yani iki kişi denedim ama söylenerek yapıyorlar işi
Titiz biriyim zaten evimde pek işim çıkmıyor ama 5,6 yıl kadar önce sırt üstü çok kötü banyoda düştüğümden belimde de sorun var , hamileliktede çok sırt ağrısı çekiyorum artı olarak .
Yani banyomu tuvaletimi yıkasa
Toz alsa yerleti silse vs birde ütü çok mu şey istiyorum ?
Genelde ütü üzerinden hep arıza çıkıyor
Toplasanız bi saat sürmez çıkan ütü
Yorulunca da dinlenir ben hayatta oturma dinlenme demem
Ama hem tüm gün parası alıp hem saatinden önce işim bitti diyerek çıkmak bana tuhaf geliyor .
Çok iş çıkmıyor , işin bittiyse elbet erken çık ama banada bir danış , bende biliyorum evde yığınla iş olmadığını .
Saat 2,3 te çıkıp tam gğn parası vefmek zoruma gidiyor
Yarım günede gelmiyorlar
Ütünü de kendin yap diyene bile rastladım
Bilmiyorum bu ara belim çok sıkıntılı
Evine yardımcı alanlar bana bir yardımcı olun
Semtte göre fiyat değişir bunun farkındayım ama diğer konular için yardım bekliyorum

Beklediginiz is gayet normal bence gonlunuze gore birini bulana kadar eleman degistirecrksiniz maalesef
Ama her gelenede para verip yollarsak bu safer bizi sarsacak
Yani öyle detaylı şu şu diyen birini aramıyorum
Gebel olarak bu dedıklerımı yapsa yeter

Önceden yapmasinı istediğiniz işleri söyleyin sonradan yan çizmesin..bugün e kadar hiç almadim ama ben olsam öyle yaparim..
Ütü işini başta konuştum tamam dedi
Sonradan yan çizdi bu pakete dahil değil diyor
Anlamadım ki açık çek mi yazalım

İşler normal bulduğunuz kadınlar sıkıntı. Ben alıyorum haftada 2 gün. 1 gün mesela tüm ev derin temızlık sadece eğer erkense saat ütü de yapar. Diğer gün mesela atıyorum bu hafta mutfak dolaplarımı duzelttı temızleyıp ütü vardı bırazcık daha onları yaptı çocuk dökmüş bıskuvı cart curt üstten sıldi süpürdü. Isteklerin gayet normal para verıyorsun.

Önce herşeyi söyleyin ona göre gelsinler.
Eğer erken çıkarsa yarım gün parası ödeyin veya yemek yaptırın çamaşırları yıkamasını isteyin.

Eve gelmesi için vermiyorsunuz o parayı, saatlik ücrete göre veriyorsunuz. Kaç saat çalıştıysa onu ödersiniz.

İşler normal bulduğunuz kadınlar sıkıntı. Ben alıyorum haftada 2 gün. 1 gün mesela tüm ev derin temızlık sadece eğer erkense saat ütü de yapar. Diğer gün mesela atıyorum bu hafta mutfak dolaplarımı duzelttı temızleyıp ütü vardı bırazcık daha onları yaptı çocuk dökmüş bıskuvı cart curt üstten sıldi süpürdü. Isteklerin gayet normal para verıyorsun.
Görüşmede yapılan konuşmada tamam denilip sonra bunu yapamam pakete dahıl değil denilip fazla ücret istiyorlar
Bilmiyorum sanırım beni fazla sakin gördüler bastırmaya çalışıyorlar
Sakin yapılı biri değilim ama nihayetinde oda ekmek parası için geliyor diyorum ama onu yapmam bunu yapmam
Günlük beni görmeye geliyor dşye mi para vericem anlamıyorum

Ama her gelenede para verip yollarsak bu safer bizi sarsacak
Yani öyle detaylı şu şu diyen birini aramıyorum
Gebel olarak bu dedıklerımı yapsa yeter
Ama iste gelmeden once kimse ben utu yapmam saat 2de de cikarim demiyor ki deneyerek goruyoruz.

Önce herşeyi söyleyin ona göre gelsinler.
Eğer erken çıkarsa yarım gün parası ödeyin veya yemek yaptırın çamaşırları yıkamasını isteyin.

Eve gelmesi için vermiyorsunuz o parayı, saatlik ücrete göre veriyorsunuz. Kaç saat çalıştıysa onu ödersiniz.
İki kişiyle görüştüm
Biriyle çalıştım geçen gün
İstediklerime tamam dedi
Çıkarken ütünüde kendin yap yapamam dedi
Bnde gelme daha dedim
Bir diğeride ütü için eksta 20 tl istedi
Tamam emeğin değeri ölçülmezde verdiğim paranın içinde bu zaten

Ama iste gelmeden once kimse ben utu yapmam saat 2de de cikarim demiyor ki deneyerek goruyoruz.
Millet övüyor çok iyi şununla çalış bnada geliyor diyor
Bana geliyor onu yapmam bunu yapmam
Neresini bepenip tavsiye ediyorlar anlamış değilim
Sabit birini bulmak istiyorum ama zor gibi

Görüşmede yapılan konuşmada tamam denilip sonra bunu yapamam pakete dahıl değil denilip fazla ücret istiyorlar
Bilmiyorum sanırım beni fazla sakin gördüler bastırmaya çalışıyorlar
Sakin yapılı biri değilim ama nihayetinde oda ekmek parası için geliyor diyorum ama onu yapmam bunu yapmam
Günlük beni görmeye geliyor dşye mi para vericem anlamıyorum
Sen benım dedıgım gibi konus bence. Bunları ıstıyorum de. Her geldıgınde de canım bugün bu ıslerı yapalım dersşn. Bır gün mesela genel temızlık yaptır bı hafta da mesela o diğer gün sadece cam silsin ütü yapsın saate göre bıseyler soylersın saatleri baştan söyle.

Sen benım dedıgım gibi konus bence. Bunları ıstıyorum de. Her geldıgınde de canım bugün bu ıslerı yapalım dersşn. Bır gün mesela genel temızlık yaptır bı hafta da mesela o diğer gün sadece cam silsin ütü yapsın saate göre bıseyler soylersın saatleri baştan söyle.
Teşekkür ederim
Evet tecrübeli birine ihtiyacım vardı
İstekletimi söyleyip sonradan hayır dıyecekse bastan konusalım diyeyım

Açıkça söyleyin sonraki geleceklere bence. "Bakın önceki çalışanlarla böyle böyle durumlar oldu, tatsızlıklar çıktı. Yapmayacaksanız en baştan anlaşalım ona göre benim isteklerim bu, sonradan yapmam etmem olmasın yoksa paranızı alamazsınız" diye söyleyin.

Isveren sizsiniz, ev islerinde yardim istiyorsunuz, ozaman siz hangi isleri yaptiracaksiniz onlari yapmak zorundalar. Turkiye''de bu konu gercekten sacma, neden tum gun yapiyorlar temizligi yahu? Sonucta mustakil ev memlekette az, duz katta ennnn fazla 100/120 metrekarelik evin temizligi nedir ki canim! Iki saatte tum evi banyo tuvalet dahil silip supurebilir, uzerine bir veya iki saatte buyuk temizlik islerinden birini yaptirin, mesela pencereler veya utu. Dort saatte bitirip gitsinler. O ne oyle 8 saat temizlik mi yapilir da? Avrupa'da 8 saatte rahat 2 ev (koskocaman mustakil 120 metrekarelik evler yani) temizleyen bayanlar biliyorum.

İki kişiyle görüştüm
Biriyle çalıştım geçen gün
İstediklerime tamam dedi
Çıkarken ütünüde kendin yap yapamam dedi
Bnde gelme daha dedim
Bir diğeride ütü için eksta 20 tl istedi
Tamam emeğin değeri ölçülmezde verdiğim paranın içinde bu zaten
Ayy yok daha neler....

Ben yıllar sonra tam istediğim gibi bir abla buldum Allah razı olsun. Şu an komşuma haftada bir geliyo bana iki haftada bir o da yarım gün. Bitiriyo sil süpür koca evi. Camlar hariç tabi arada koltuk yada mutfak dolabını sildiriyorum vakti artıyo.
Çalışırsam haftanın 2 günü gelecek, ki iş daha ortada yok herşeyi konuştuk bile eğer olursa diye.

Yokmu tanıdığınız birileri önerecek bi kaç kişi?

Ütü yapmıyorlar zaten. Ben de tam gün alıyorum ama ben yabancı tercih ediyorum artık. Bizim millet maalesef bana denk gelenler işlerini hiç iyi yapmayıp evi daha da pis bırakıp giderlerdi. Benim görmediğim yerleri çamurlu bırakıyorlardı.
Ben de yabancıyla çalışmaya başladım oh be dedim. Tertemiz istediğim her şeyi yapıyor ama ütü yaptırmıyorum ben. Ütü yapsa ekstra para alırlar diye biliyorum.

İyi günler hanımlar
Zorlanıyorun artık evimin işine gücüne yetişmekte .
Küçük bir kızım var
Eşim bir gündelikçi / yardımcı bayan tutmaktan yana . Haftada iki gün geldi bir dönem kızıma hamileyken bir bayan onu yapamam bunu yapamam diye kendince çıktı işin içinden
130 tl verdik o dönem ve buda 2 yıl önceki fiyat.
Yani bulunduğum yerde günlük fiyat bu , bu fiyat üzerinden tam gün geliyorlar .
Yemek istemedim . Ama ütüye bile burun kıvırıyordu kaldı ki çokta ütüm çıkmaz.
Ama hem tam gün parası alıp hemde ütü yapamam demek bilmiyorum kestik sonra bağlantımızı.
Yani iki kişi denedim ama söylenerek yapıyorlar işi
Titiz biriyim zaten evimde pek işim çıkmıyor ama 5,6 yıl kadar önce sırt üstü çok kötü banyoda düştüğümden belimde de sorun var , hamileliktede çok sırt ağrısı çekiyorum artı olarak .
Yani banyomu tuvaletimi yıkasa
Toz alsa yerleti silse vs birde ütü çok mu şey istiyorum ?
Genelde ütü üzerinden hep arıza çıkıyor
Toplasanız bi saat sürmez çıkan ütü
Yorulunca da dinlenir ben hayatta oturma dinlenme demem
Ama hem tüm gün parası alıp hem saatinden önce işim bitti diyerek çıkmak bana tuhaf geliyor .
Çok iş çıkmıyor , işin bittiyse elbet erken çık ama banada bir danış , bende biliyorum evde yığınla iş olmadığını .
Saat 2,3 te çıkıp tam gğn parası vefmek zoruma gidiyor
Yarım günede gelmiyorlar
Ütünü de kendin yap diyene bile rastladım
Bilmiyorum bu ara belim çok sıkıntılı
Evine yardımcı alanlar bana bir yardımcı olun
Semtte göre fiyat değişir bunun farkındayım ama diğer konular için yardım bekliyorum
Bir akraba vardı haftanın beş günü yardımcı alırdı sabah 8den akşam 17ye kadar evin bütün işi gücü yemeği (150 metrekarelikti ev) birde 2,5 yaşında çocuğun bakımı aylık 600 lira veriyorlardı.Sigorta falanda yapmıyorlardı.Kadın bize yalvarmıştı resmen maaşı artsın diye ama biz ne yapalım öyle anlaşmış kime ne diyebilirsin ki bu durumda.Yattıkları yatağı bile öyle dağınık bırakıyorlardı şok olmuştum.Kadın her işi öylesine yapıyordu birtek çocuk hariç ona çok güzel bakıyordu çocuk koluna başını yaslıyordu çok seviyordu ki çocuk için bile çok çok az miktardı birkaç sene önce buna şahit olmuştum.Yardımcı alan tek akrabamız daha öncede görmemiştim her insan böyle midir bilmem Allah herkese vicdan merhamet versin.

Ev kaç metrekare? Ne gibi işler yapıyorlar? Dolaplarınız fazla mı?
Ben 15 günde bir alıyorum detaylı temizlik için. Kapılar camlar dolaplar siliniyor mobilyaların tozu alınıyor detaylı bir şekilde halılar süpürülüp kaldırılıyor yerler siliniyor tuvalet banyolar yıkanıyor. Balkonlar ayda bir yıkanıyor. Bu işler için yarım gün 2 kişi çağırıyorum 140 tl veriyorum toplamda.Bana fazla gelmiyor çünkü ev büyük 165 metrekare 2 banyo var 3 balkon var ve dolaplarım çok.
Ütü dahil değil saatlik para işliyor eğer yaptırırsam ama yaptırmıyorum.
Temizlik şirketinden çağırıyorum bu arada.
Malum sigortasını yatırıyorlar ayrıca bir sorun çıktığında karşımda bir muhatap var.

Bastan konusun ne istediginizi acil acik soyleyin
Benim evime gelen yardimci tonla utu yapardi giki da cikmazdi
Ama ben basta konusmustum
Soylenecek olursa da bu sekilde anlastik dersiniz
Bu arada 130 iyiymis bizim burfa 200 normali

Back
X