• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evin tapusunun eniştenin üzerine olması

Kredi şartları her bankaya göre değişebilir bazı spesifik durumlarda bölgeden onayda alınabilir bence sen burda vakit kaybetmeden git bir bankacıyla konuş işi bırakmamış olsam yardımcı olurdum hedefler çok yardım ederler korkma
Kuzum teşekkür ederim ben kendi bankamı gidemesem bile arayacağım şimdi

O asker olduğu için kefil de olamaz ki
o zaman krediyi kim çekecekse kefili kim olacaksa ona göre malesef.Ama sence de bu kadar güvensizlik boş değil mi hayatın boyunca bu aileye kendini varetmek için cinnet mi geçireceksin..bence gel sen bu ev işinden vazgeç kendi 12 binini al düğününe yatır evlenecem diye tutturduysan ,senin bu evliliğin ucu bucağı tosun gibi yaş..şimdi üç gün ağlarsın öbür türlü ömür boyu başını dağlara taşlara vurur durursun bu aile bir cacığa benzemiyor.bir de aileni bu kadar geri plana itme resmen seni ailece ablukaya almışlar bırak annen baban ağırlığını koysun..muhtemelen senden yaşça büyüğüm ,kimseyi dinlemeyeceksin ama bence cidden gözlerini açmalısın

o zaman krediyi kim çekecekse kefili kim olacaksa ona göre malesef.Ama sence de bu kadar güvensizlik boş değil mi hayatın boyunca bu aileye kendini varetmek için cinnet mi geçireceksin..bence gel sen bu ev işinden vazgeç kendi 12 binini al düğününe yatır evlenecem diye tutturduysan ,senin bu evliliğin ucu bucağı tosun gibi yaş..şimdi üç gün ağlarsın öbür türlü ömür boyu başını dağlara taşlara vurur durursun bu aile bir cacığa benzemiyor.bir de aileni bu kadar geri plana itme resmen seni ailece ablukaya almışlar bırak annen baban ağırlığını koysun..muhtemelen senden yaşça büyüğüm ,kimseyi dinlemeyeceksin ama bence cidden gözlerini açmalısın

kesinlikle size katılıyorum. bu ev işi kokusu fena. sana güvenmiyorlar. farkında mısın? senin evinin nasıl alınacağına dayı bey bile dahil oluyor ama senin ailenden kimse yok. bu sadece tapu iş değil. bize kızabilirsin de ama emin ol evli olduğumuz için böyle konuşabiliyoruz. en azından şu ev işini askıya al. bunlar seni daha rahat bırakmayacak. bi arkadaş yazmıştı yukarda evlendikten sonra bi bakmışsın başka konuda tartışmışken bu konu önüne gelmiş. bu gerçekten bıçak sırtı bir durum. hemen tapu falan bulaşma

İçim parçalandı o kadar ağladığınızı okuyunca. Nasıl kıyıyorlar ya para pul, mal için insanlar birbirlerine. Üstelik her şeyin başı. Aileye ömürlük giriyorsunuz ve başlangıç çok kötü oldu. Keşke biraz sabredip nişanlınızın dönmesini bekleseydiniz bu işlemler için. Geniş geniş ev de bakardınız, krediyi de o çekerdi, ev de onun üstüne olurdu. Ya da belki bu yüzlerinin görülmesi gerekiyordu ki yaşandı tüm bunlar. Keşke ev işini askıya alsanız. Onun dayısı, annesi, eniştesi hep krizi yönetiyor. Ailenizi bu kadar pasif konuma getirmeseydiniz keşke. Bu kız sahipsiz değil anlayışı otursaydı kafalarında.

yeni yapılan yorumları okurken aklıma geldi
bu adam vallahi çok uyanık
önce eniştenin üstüne olsun sonra evlenince benim üstüme alırım demesi bile planlı ve düşünülmüş bir şey çünkü bu sefer de ev enişte den hediye gibi olacağı için yine siz hak iddia edemezsiniz

Alip almayacagi ne malum. Ki nisanli da hic evlendikten sonra ev alalim demiyor hic. Illa once alinsin sonra ben ustume alirim. Tamam belki direkt evine oturmak istiyor olabilir ama kv nin tavri cok net zaten gelinin ustune olmasini bariz istemiyor kadin.

Benim kv tapu benim ustume oldu diye ki 1 kuruslari karismadi olay haline getirdi.

Yani paralari karissa da karismasada yapiyorlar bunu

Alip almayacagi ne malum. Ki nisanli da hic evlendikten sonra ev alalim demiyor hic. Illa once alinsin sonra ben ustume alirim. Tamam belki direkt evine oturmak istiyor olabilir ama kv nin tavri cok net zaten gelinin ustune olmasini bariz istemiyor kadin.

Benim kv tapu benim ustume oldu diye ki 1 kuruslari karismadi olay haline getirdi.

Yani paralari karissa da karismasada yapiyorlar bunu
Kiraya çıkarız, ilerde ev alırız dedi şimdi hakkını yememek lazım. Hatta dün anasıyla da tartışmışlar al paranı başına çal demiş biz onlarla konusmadan önce nişanlıma

Sen bu aileye çok güvenme, yumuşak karnını gösterme, kızım diyorlar ya sana aldanma. Bunlara dikkat edersen nişanlın da yanında olursa mutlu olursun.

Kusura bakmayın konu sahibi ama bence zafer elde ettiğiniz falan yok. Adamlar size hala güvenmiyor. Elalem nedermiş bla bla elalem sizin tapuyamı bakacak bal gibide sizin üstünüze olsun istemiyorlar işte. Dertleri bu. Nişanlınız da size güvenmiyor ailesinin ağzına bakıyor. Enişte, teyze, dayı tüm sülale sizin ev işinize burnunu sokmuş durumda ve siz herşeyle tek başınıza mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Sizin aileniz anne babanız saf dışı bırakılmış. Bilmiyorum bu iş yaş gibi görünüyor her anlamda bu evlilik işini iyi düşünün derim. Zira ne nişanlınız nede ailesinden bir cacık olmaz bana kalırsa :işsiz:

Yahu dalga mi geciyosunuz :) adamdan parayi alip borcu kapatip ipotegi kaldirip oyle satmissinizdir.

Tabiiki oyle yaptik karsi tarafla anlasmak lazim bu durumda.

Ama biliyosunuzki once tapuyu ipotekli olarak isleme koymak gerekiyor. Tapuda aliciya soruyorlar ipotekli olarak almayi kabul ediyormusunuz diye. Sonucta ipotek kalkmadan bankaya para yatmis oluyor burda guven onemli neyin dalgasini gececegim??

Bankayla konuştum, bilir kişileri aradım. Karşı taraf çalışmıyor dahi olsa ben tapuyu ortak yapabiliyorum. İpotek de ortak, tapuda ortak, borç da ortak

O zaman önce siz kredi çekip evi alacaksınız
sonra evin yarısını satış gibi gösterip nişanlınızın üstüne yapacaksınız
bu şekilde ortak tapu olur

Bence oyle yapin siz bilirsiniz ama. Peki siz ne konustunuz. Cok merak ettik :/
Ben direk enişteye güvenmiyorum deyip üstüme saldırmalarına izin vermedim.
1) Tapu masrafı bi daha bi daha olacak dedim
2) Bir insnaı 10 sene ipotek edicez kendimize dedim.
3)Evle ilgili her şeyde ona imza attıtmamız gerekicek bir sürü bürokrosi.
Ben böyle konusunca biraz da diretince bir silkelendiler.
Nişanlımda ben ona güveniyorum borç bizim doğru bizim yanlış bizim dedi.
Yarım saat içinde halloldu benim 10 saat ağladığım şey
İşte biz sana güveniyoruzlar biz bir aileyizler ben onların canıymışım, gözüne çöp koysam çıkarmazmış bile, canından cok sveiyomuş, kızlarıyla aynı görüyormus

Ben direk enişteye güvenmiyorum deyip üstüme saldırmalarına izin vermedim.
1) Tapu masrafı bi daha bi daha olacak dedim
2) Bir insnaı 10 sene ipotek edicez kendimize dedim.
3)Evle ilgili her şeyde ona imza attıtmamız gerekicek bir sürü bürokrosi.
Ben böyle konusunca biraz da diretince bir silkelendiler.
Nişanlımda ben ona güveniyorum borç bizim doğru bizim yanlış bizim dedi.
Yarım saat içinde halloldu benim 10 saat ağladığım şey
İşte biz sana güveniyoruzlar biz bir aileyizler ben onların canıymışım, gözüne çöp koysam çıkarmazmış bile, canından cok sveiyomuş, kızlarıyla aynı görüyormus

Ama tapu sizin degil :/ peki sonuc nedir? Bu sekilde kabul ediyor musunuz?

Back