• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evin tapusunun eniştenin üzerine olması

2013 sonuydu hayir gözükmüyordu sadece kefildi sanırım onu yeni hatirladim ondan olabilir.Yani bu durumda eş kefil olursa ortak tapu alabilirler konu sahibesi ve nişanlısi.
İpotek resmi senet evraklarında taşınmazı satın alacak kişilerin isimleri olmak zorunda. Aksi halde satış ipotek işlemi gerçekleşmez. Yani krediyi kullanan kaç kişiyse resmi senede onların ismi yazılır ve işlem o doğrultuda gerçekleşir.

İpotek resmi senet evraklarında taşınmazı satın alacak kişilerin isimleri olmak zorunda. Aksi halde satış ipotek işlemi gerçekleşmez. Yani krediyi kullanan kaç kişiyse resmi senede onların ismi yazılır ve işlem o doğrultuda gerçekleşir.
Tapu daha sonra devredilebilir ipoyekliyken. Ama borç ilk cekende kalir. Evin ipoteği devam eder.

Geçen size bahsettiğim ev olmadı, karşı taraf caydı.
İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Annem nişanlımın hatrı için sustu, gözlerinin içine baktım resmen.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Neyse gittik bir şekilde mal sahibi emlakçı biz.
Kredi konusu açıldı, enişten çeker dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Teyzesi de dediki Gebere Jackson krediyi çekersen TAPU ONUN ÜSTÜNE Mİ OLACAK ?
Kv de evet dedi.
Yok yok enişte çeksin dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Oda oğlum eniştene çek dedim, şimdi ona çektirmezsek küser kırılır demiş.
Ve bu konu ben çekicem diyte kapandı.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
Akşamında bişey lazımdı aradım itle konuşur gibi konuştu.
Nişanlıma patladım bende, kırılıyorum anlıyo musun dedim.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Ya mal mı bunlar çok afedersiniz, yadda ben mi malım?
Kendi malımı kendi üstüme yaptıracağım diye çekinir oldum.
Gece hiç uyumadım gözlerim şiş, ağlamadım uykusuzluktan, ağlamıycam da.
Ne yapayım bu saatten sonra, nişanlımla da aram bozuluyor yavaş yavaş.
Lanet olsun alın evinizi ne yapıyorsanız yapın mı diyeyim, yoksa direteyimmi?
Kiraya çık demeyin 100bini elimizden alırlar, başka seçenek üretelim.
Çok yoruldum çok
Allaaaah o ne ya! Yorulursun tabi. Niçin herşeye karışıyorlar. Enişteyede ne oluyor.

Herkese günaydın.
Dün 3 bucukta işten çıktım, beni 4e kadar hiç aramadı. (Biz 11 de tartışmıştık)
Ben eve gelmiştim, seni almaya gelicem hazırlan dedi, işim var çıkamam dedim trip atmak için değil gerçekten işim vardı halıları almaya geleceklerdi, sen gel dedim.
Ben sanıyorum ki fikir değiştirdi, tutuştu benden özür dileyecek.
Adam bana bunu kabul ettirmeye gelmiş.
Ya nasıl oldu bilmiyrum ama içimden bir canavar çıktı.
Çığlık ata ata çıkmıycak eniştene tapu cıkmıycak, yaptırmıycam, yaptırmam, ölürüm senden ayrılırım bağrıma taş basarım ama o tapuyu eniştene yaptırmam diye feryat figan yıktım ortalığı:rolleyes:
Biraz fazla yıktım galiba astım hastasıyım astımım tuttu, o halimi görünce ki 2 senedir ilk kez gördü.
Kfasına birşeyler dank etmiş sanırım.
Aslında ortada biraz da yanlış anlaşılma var benim gerizekalı nişanlım yüzünden.
Kardeşimi aradı o geldi 3ümüz sakin konuştuk.
Şimdi hanımlar biz enişteye olmasın, ortak olsun dedik değil mi ikimiz için.
Bunun ailesi de illa benim üzerime diyorum sanmışlar, ortak olmayı kabul etmiyormuşum güya.
Sen ne saçmalıyosun eniştenin üzerine olmasın dedim benim üzerime mi olsun dedim. dedim.
İşte sen ortak diyorsan benim ailem buna zaten bişey demez, bir şey derse de içinde art niyet ararım dedi.
Akşam dışarı çıktık, onlar bize gelecekti annem çok sinirliydi öteledik biraz.
Derken benim telefonum çaldı nişanlımın dayısı ikimizi çağırdı.
Gittik (Tabi benim şaftım kaymış yüz şiş dudaklar botoks, kızarmış kabarmış bir vucut.)
5 dk normal muhabbetten konuşuldu. (Bu arada küçük görümcem (o eniştenin eşi oland eğil), dayısı eşi ben nişanlım vardık.
Anlat dediler anlattım, hatta hepsi hak verdiler, bize böyle anlatmadılar dediler.
Onlara göre de ben neden birden ortayaev benim üzerime olacak diye atlamışım, bunun muhabbeti hiç geçmemiş. Daha nişanlıyken evin tapusunu geline yaptırdık deseler bi taraflarıyla gülerlermiş.(E bende nişanlıyken tapuyu neden eniştenin üzerine yapayım?)
Sana alınan ona, ona alınan sana.
Nişanlımda ben Gebere Jacksona güveniyorum, herhangi bir hak talebim dahi olmasa, benim güvenim sonsuz dedi.
Kv yi aradılar o geldi.
Normal sarıldı öptü, konuyu ona da anlattılar.
Yıkama yağlama mod on.
İşte sne benim gelinim değil kızımsın, sana güvenim sonsuz, elalem ne der sonra da bilmem ne.
Son olara konuyu ortak tapu diye karar verdik.
Vekaeti anasına bırakacak, bugün de bankadan bana kesin bilgi gelecek.

Ne mi hissediyorum.
Ortaya para muhabbeti girince değişen insanlar görüyorum, hissizim, kötü düşünmek istemiyorum ama tüm kötülükler önümde duruyor.
Mutluyum, dediğimi yaptırdım boyun eğmedim, gereken her şeyi konuştum.
Tanıdım gördüm.
Dün çok ağladım yüzüm hala şiş, ama değdi, o pasif gördükleri kzı gitti, dediğini yaptıran kişi oldum.
Bir kere ezdim onları, devamıda gelecek kırıldı çünkü bacakları.

Bazı arkadaşlar sen kredi çek ikiniz ortak yapın, ya da o çeksin ortak olsun vs yazmışta tapu kredi çekenin üzerine olur. İkisi birlikte kredi çekip alirsa ortak olur. 1/2 şer hisseleri olur. Sonradan satış yapar yarısını nisanlisina verir o ayrı.
Ben kredi çekince ikimizin üzerine yapma şansın yok mu ?

bravo sanaa.. iyi yapmışsın . oh olsun onlara. ne öyle ezme derdindeler her ses çıkarmayanı.
elalem ne dermiş nişanlı geline tapu vermişlermiş. ya bu tapuyu görücüye mi çıkarıyolar. kim görüyor tapu kimin üstüne. çevremde ev alanların hiiiç tapusunu görmedim ben.
sağlığından etme kendini. bunlar boş şeyler. dediğin gibi para işin içine girdiğinde çok şeyler değişiyor.. bu şekilde gör sende onların gerçek yüzlerini

Herkese günaydın.
Dün 3 bucukta işten çıktım, beni 4e kadar hiç aramadı. (Biz 11 de tartışmıştık)
Ben eve gelmiştim, seni almaya gelicem hazırlan dedi, işim var çıkamam dedim trip atmak için değil gerçekten işim vardı halıları almaya geleceklerdi, sen gel dedim.
Ben sanıyorum ki fikir değiştirdi, tutuştu benden özür dileyecek.
Adam bana bunu kabul ettirmeye gelmiş.
Ya nasıl oldu bilmiyrum ama içimden bir canavar çıktı.
Çığlık ata ata çıkmıycak eniştene tapu cıkmıycak, yaptırmıycam, yaptırmam, ölürüm senden ayrılırım bağrıma taş basarım ama o tapuyu eniştene yaptırmam diye feryat figan yıktım ortalığı:rolleyes:
Biraz fazla yıktım galiba astım hastasıyım astımım tuttu, o halimi görünce ki 2 senedir ilk kez gördü.
Kfasına birşeyler dank etmiş sanırım.
Aslında ortada biraz da yanlış anlaşılma var benim gerizekalı nişanlım yüzünden.
Kardeşimi aradı o geldi 3ümüz sakin konuştuk.
Şimdi hanımlar biz enişteye olmasın, ortak olsun dedik değil mi ikimiz için.
Bunun ailesi de illa benim üzerime diyorum sanmışlar, ortak olmayı kabul etmiyormuşum güya.
Sen ne saçmalıyosun eniştenin üzerine olmasın dedim benim üzerime mi olsun dedim. dedim.
İşte sen ortak diyorsan benim ailem buna zaten bişey demez, bir şey derse de içinde art niyet ararım dedi.
Akşam dışarı çıktık, onlar bize gelecekti annem çok sinirliydi öteledik biraz.
Derken benim telefonum çaldı nişanlımın dayısı ikimizi çağırdı.
Gittik (Tabi benim şaftım kaymış yüz şiş dudaklar botoks, kızarmış kabarmış bir vucut.)
5 dk normal muhabbetten konuşuldu. (Bu arada küçük görümcem (o eniştenin eşi oland eğil), dayısı eşi ben nişanlım vardık.
Anlat dediler anlattım, hatta hepsi hak verdiler, bize böyle anlatmadılar dediler.
Onlara göre de ben neden birden ortayaev benim üzerime olacak diye atlamışım, bunun muhabbeti hiç geçmemiş. Daha nişanlıyken evin tapusunu geline yaptırdık deseler bi taraflarıyla gülerlermiş.(E bende nişanlıyken tapuyu neden eniştenin üzerine yapayım?)
Sana alınan ona, ona alınan sana.
Nişanlımda ben Gebere Jacksona güveniyorum, herhangi bir hak talebim dahi olmasa, benim güvenim sonsuz dedi.
Kv yi aradılar o geldi.
Normal sarıldı öptü, konuyu ona da anlattılar.
Yıkama yağlama mod on.
İşte sne benim gelinim değil kızımsın, sana güvenim sonsuz, elalem ne der sonra da bilmem ne.
Son olara konuyu ortak tapu diye karar verdik.
Vekaeti anasına bırakacak, bugün de bankadan bana kesin bilgi gelecek.

Ne mi hissediyorum.
Ortaya para muhabbeti girince değişen insanlar görüyorum, hissizim, kötü düşünmek istemiyorum ama tüm kötülükler önümde duruyor.
Mutluyum, dediğimi yaptırdım boyun eğmedim, gereken her şeyi konuştum.
Tanıdım gördüm.
Dün çok ağladım yüzüm hala şiş, ama değdi, o pasif gördükleri kzı gitti, dediğini yaptıran kişi oldum.
Bir kere ezdim onları, devamıda gelecek kırıldı çünkü bacakları.
Sonuç olarak sana guvenmemisler işte, farklı bir şey söylenmemiş ki. Nisanlin da hak vermiş. Elalem ne der ne demek ayrıca elaleme ne ki? Kim ne bilecek ev kimin üstüne.

100 bin peşinat ev 254 bin 160 bin kredi, oluyor mu bu durumda bizim ortak tapu ?

Ekspertiz değeri önemli. Eksper geldi 254.000 dedi eve diyelim. Sizin çekeceğiniz kredi 160bin ya. Ortak tapu olursa nolur bakalım: Tapuyu böl ikiye kişi başı 127.000 lik güvence düşer. Kredi birinizin üstüne cekilirse 160.000 ödemek durumunda o kişi, banka diyecek ki sen benden 160bin aliyosun karsiliginda 127.000 lik guvence veriosun yok öyle yağma. Yani krediyi de ortak cekmelisiniz. Kredi basvurusu yaparken ortak kredi basvurusu var o sekilde yapmalısıniz.

Ekspertiz değeri önemli. Eksper geldi 254.000 dedi eve diyelim. Sizin çekeceğiniz kredi 160bin ya. Ortak tapu olursa nolur bakalım: Tapuyu böl ikiye kişi başı 127.000 lik güvence düşer. Kredi birinizin üstüne cekilirse 160.000 ödemek durumunda o kişi, banka diyecek ki sen benden 160bin aliyosun karsiliginda 127.000 lik guvence veriosun yok öyle yağma. Yani krediyi de ortak cekmelisiniz. Kredi basvurusu yaparken ortak kredi basvurusu var o sekilde yapmalısıniz.
Canım şartları okudum şimdi netten, ortak kredi başvurusu yapamıyoruz, kefilim olamıyor çünkü daha asker.
Kredinin bir kişi üzerinde olması durumunda ortak tapu..

Konut kredisini eşlerden birinin alması durumunda tapunun ortak olabilmesi için, tapunun yarısının satış olarak gösterilmesi gerekiyor.

Bir diğer ifade ile, kredi kullanarak tapu sahibi olan kişi, tapu üzerindeki hakkının yarısını tapu dairesinde satarak, tapuyu ortak tapu haline getirebiliyor.

Bunun için yine tapu dairesinde gerekli evrakların temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekli.
Böyle yazıyor

Canım şartları okudum şimdi netten, ortak kredi başvurusu yapamıyoruz, kefilim olamıyor çünkü daha asker.

Konut kredisini eşlerden birinin alması durumunda tapunun ortak olabilmesi için, tapunun yarısının satış olarak gösterilmesi gerekiyor.

Bir diğer ifade ile, kredi kullanarak tapu sahibi olan kişi, tapu üzerindeki hakkının yarısını tapu dairesinde satarak, tapuyu ortak tapu haline getirebiliyor.

Bunun için yine tapu dairesinde gerekli evrakların temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekli.
Böyle yazıyor
Kredi şartları her bankaya göre değişebilir bazı spesifik durumlarda bölgeden onayda alınabilir bence sen burda vakit kaybetmeden git bir bankacıyla konuş işi bırakmamış olsam yardımcı olurdum hedefler çok yardım ederler korkma

Böyle yazıyor

İpotekli evi nasıl satış gosterceksiniz tapuda bankanin izni olmadan?

Back