Evin güzelliği bir kadın için ne kadar önemli sizce??

_vanilla_

o bir anne:)
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
5.512
9
156
Antalya
Merhaba arkadaşlar; başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak, sonrada bu konu hakkında sizinde düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum...
Çok sevdiğim bir arkadaşım var çok güler yüzlü, esprili ve çokta temiz bir insandı.. Kendisi çok büyük, içi yapılı ferah ve manzaralı bir evde kiracı olarak oturuyordu.. 6 ay önce bütcelerine göre ev alıp kendi evlerine geçti.. Ev pek yapılı değil arka cephe, hiç manzarası yok ve çok küçük...Dün arkadaşıma oturmaya gittim ama o benim neşeli ve titiz arkadaşım gitmiş yerine mutsuz ve birazcıkda pasaklı bir insan gelmiş.. Çok şaşırdım ve nedenini sordum.. Oda evini hiç sevmediğini, hiç iş yapmak istemediğini söyledi hiç içimden gelmiyor dedi...
Şimdi size soruyorum arkadaşlar bir evin güzelliği bir bayan için bu kadar önemlimi sizce?

Son düzenleme:
ewin 'güzelliği' göreceli bir kawram,
ama bildiğim birşey war ki,
ewin insanın içine sinmesi çok önemli..
ancak insan ewini sewerse,içine sindirirse
mutlu olur..
temizlik yapmaktan bile keyif alır..

kadın için ev cok öenmlidir
evi kadının herseyidir
eğer sevmezse de gercekten arkadasın gibi ne temizlik yapmak gelir içinden nede baska bişi

güzel ve ferah evde daha istekli temizlik yapılabilir ama bu örnekteki kadar etkilemez bence.

evin güzeliği tabiki çok önemli, en azindan benim için
ferah aydınlık manzarlı bir ev düşünüyorum birde arka çephe karanlık daracik bir ev
hangisinde daha çok oturmak isterim
tabiki ilk seçenekte
öbür ortamda kendimi mutsuz hissederim ee mutsuz oluncada bu haliyle herşeye yansır
ben arkadaşınızın adına şahsen üzüldüm
insan iyi ve güzel bişeye alışınca ondan vazgeçmesi çokta kolay olmıyabiliyor işte

çok önemli arkadaşım...bir ev evin annesinin içine sinmedimi işi orda bitiyorr ...tecrübeyle sabittir...bütün arkadaşlarım evime temizliğine düzenine hayran kalırdıki bende çok özene bezene içini yaptırdım kendi istediğim şekilde ve çok seviyordum...temizlik iş yapmak zevkliydi fazlasıyla..ama gel gelelim özell nedenlerle evimden ayrıldım hiç istemeyerek şimdi ise daha erah daha büyük daha güzel bir evdeyim ama kira..benimkinden bile güzel belki ama hiç istemeyerek geldiğim için sanki eğreti gelin gibiyim..hiç bir şey düzene girmiyorr sanki herşey havada gibi...zaten yaptıracağın hiç birşey senin olmayacağı için içinden yaptırmak bile gelmiyorr..ben böyleyken kendi evim değilken benimseyemedim..o kendi evini benimseyemediyse çıkış kapısıda yokki kiradan çıkıp kendi evine geçer diyee telkin etsin kendini işi zorr...evin düzenli ve güzel olması evin hanımını mutlaka etkiliyorrr..

Evin güzelliği,eşyalar gerçekten çok önemli,ama şunu da unutmamak gerekiyor ki başını sokacak evleri olmayan insanlar var.
Kendi bütçemize,zevkimize uygun olarak döşeyeceğimiz evimizde huzurlu bir şekilde yaşayabiliriz.Allah herkese gönlünce bir ev nasip etsin.:utangac:

İnsan tabiiki güzel ferah manzaralı bir evde yaşamak ister. Ama ev aynı zamanda yuvadır. Yuvayı güzel kılansa mutluluk ve huzurdur. Nice saray gibi yalılarda oturup mutlu olmayan insanlar var. Ve nice de parklarda banklar üzerinde sabahlayan kış gelmesin diye dua edenler...
Bence sahip olduklarımızın kıymetini bilelim. Varsın biraz eski olsun, varsın manzarası olmasın. Yeterki huzurlu sağlıklı ve mutlu olalım.

pek enteresan geldi..yorumları okudum herkes aynı fikirde bi ben farklı düşünüyorum sanırsam..
insan kendi evinde mutlu olur diye düşünüyorum..benim evim olsun ne olursa olsun diyenlerdenim..kendi evin olunca istediğin gibi dekore edebiliyorsun boyayabiliyorsun kırabiliyorsun..
evlendiğimde evim oturulacak değildi daha yeni eve tadilat yaptırdım bi eve benzedi..
ha değiştim mi yoo hayır önceden ne yapıyorsam şimdi aynısını yapıyorum..
şükretsin bi ev alabilmiş :delphin: evi olmayan naapsın

bir kadın için evi gerçekten çok önemlia.sbende evime önem veririm ama unutmamak gerekir evi güzelleştiren daha çok içindeki insanlar ve huzurdur; bunlar evin içine siner ve eve giren herkes bu elektriği alır:1hug:sarayda otur mutsuzsan hiç önemi olmaz:1no2:kiraya verdiği parayla evi için çok güzel şeyler yapabilir üstelik yeter ki becerebilsin ve istesina.sşükretmeyi bilmek gerek diye düşünüyorum!

Ben bu anlatılar arkadaş gibi olamazdım.:1no2:
Evim istediğim gibi olmaya bilir.
Ama bu temizliği düzeni elden bırakmam için bi sebep değil.
Evime daha fazla özen gösteririm halbuki. dekoru ıvırı zıvırı bütçemin el verdiği kadar
elimden geleni yapardım evimi güzelleştirmek için.

kaydirigubbakcemile4

bencede önemli yada kendi adıma konuşayım benim için önemli.yaptığım temizliği gösteren evim ve eşyalrımın olması beni dahada mutlu ediyor açıkçası.ama birde şu yönünden aklıma geldi.bence insanın kendi evi olsunda nasıl olursa olsun.kiracı olmak çok çok daha zor.bence arkadaşına bunu hatırlatmanda yarar olabilir.hem zamanla evinin içini istediği gibi yapabilir.bu arkadaşının elinde olan birşey.

Arkadaşın ev değişikliği yaptığı için
açıkcası eski düzenine uyum sağladığından bir takım şeyler eksik olabilir
bunu zamanla aşacaktır die düşünüyorum ..
Bende ev değiştirdim evim çok güzel ama
eve bir türlü alışamadım ki daha yeni yeni düzen tutturuyorum ..
Arkadaşının biraz zamana ihtiyacı var .
Bir bayan olarak sevdiğimiz alıştığımız yuvayı zamanla zaten oturulur hale getirmesini çok iyi biliyoruz ..bence düzelecektir geçici bir durum bu....

Arkadaşımın bu kadar değişmesi beni çok şaşırttı.Çok espirili deli dolu bir kızdı.. Ama şimdi daha farklı olmuş.. Evini hiç sevmiyor sürekli şikayet ediyor.. Aslında inançlı bir kız şükretmesini bilen bir insan ama neden böyle oldu anlamadım..Temizliğe başlayım diyorum elim gitmiyor diyor..
Benim evim de o kadar güzel değil,
Bende, acaba daha güzel ve ferah bir eve geçsem bende daha mı mutlu olurum diye düşündüm..

Arkadaşın dua etsinde ev sahibi olmuş...bu zamanda kim ev sahibi olabiliyor ...
içine sinmediyse durumunu toparlar sonra içine sinen bi ev alır...
beterin beteri var unutmayın...

kızlar ben bunu yaşadım.önceki oturduğum şehirde herkesin hayranlıkla baktığı bir evimiz vardı.eşimin işi inşaat kendisi yaptırmıştı.dubleks harika bir ev.g
gel gelelim ben bu evi hiç sevemedim.içim ısınmadı.belli bir zamandan sonra evi sattık ve kiraya çıktık.saçma gelebilir size ama.olmayınca olmuyor.o evin yolunu bile gördüğümde sıkıntı alırdım.
bazen bunu bazı şehirlerdede yaşarız,görünürde bir eksik yoktur ama bir türlü ısınamayız.böyle bir şey işte.çok şükür şimdiki yaşadığım yerde böyle bir sorun yok.huzur buluyorum.

evin güzelliğinden ziyade..bayanın içine sinip sinmediğ önemli o evi evi olarak benimsediği önemlidir..ona göre ruh hali değişiyoru bayanın bu çok önemli bence.

Back
X