Evin büyük çocuğu neden değerli olur ?

Adap üslupta yok kadında.
Konu sahibinin üzüldüğü konuya gelmiş hıhhh ben de ilkini ayırırım diyor açık açık.
Garip bir karakter.
Bir de üslup dersi veriyor önce yazılanları okumayı öğren😅
Evlat ayırmam da yazmışım, ilk mesajımda konuyu okumadan yorum yazdığımı da belirtmişim anlamayana ne desek boş

Genellikle herkesin diğer kardeşler için aynısını düşündüğünü düşünüyorum ben. Ekstrem konular hariç ortalama bi aile için konuşuyorum tabi. Bu konular ortaya dökülünce o kadar net anlaşılıyo ki çoğu zaman. Maddi bi eşitsizlik yoksa haksızlığa uğruyor hissi herkeste oluyor yani. Çok takılmamanızı işinize geleni yapmanızı öneririm. Manevi olarak diğer kardeşlerinize sorsanız ailenizin sizi kayırdığını söylerler eminim.
Şermin Yaşar - Söyleme Bilmesinler kitabını okumanızı öneririm hatta. Aile içinde herkesin kabuğu ve içi o kadar farklı olabiliyo ki herkesin gözünden anlatmış. Kardeşler arasında anne evlat arasında bambaşka denklemler olabildiğini çok iyi gözler önüne sermiş. En yakınınızdaki insanları bile bazen tanımıyosunuz istemsiz.

Tek çocuk olayı başka. Biraz anlatayım kendimden. Başka çocuk olmadığından ona birşey olsa yeni çocuk sahibi olamayacağımdan biraz fazla üstüne düşüyorum. Örneğin 2 3 çocuklu arkadaşım markete gönderiyor otobüse tek bindiriyor , ben başına ya birşey gelirse diyorum beraberinde gidiyorum. Tek çocuk olduğundan madden de daha fazla harcıyorum .Servise bindi mi sorunsuz köpek mi saldırdı vs diye de 3 ay önceye kadar arardım sabahları. Yani başka çocuktan ayrım başka tek çocuk olayı bambaşka. Kaybetme korkusu olur tek çocuk anne ve babalarında

3 çocuğum var. Kızım 10 yaşında hiç markete, fırına gitmedi. Maksimum sitenin bahçesine iner. Onda da camdan kontrol ederim. Binada başka bir komşum kızını fırına, markete yolluyor. Aynı yastalar. Market 5-6 bina var.

İkizlerim 7 oldular onlar sitenin bahçesine bile inmiyor tek başlarına.

Bunun çocuk sayısından ailenin yetiştirme tarzı ile ilgili. Sizin tek çocuğa verdiğiniz sevgiyi biz 3 e bölüp aralarında paylaştırmıyorum. Sizin tek çocuğa verdiniz sevgiyi hepsine tek tek vermeye çalışıyorum.

Sizin yaşadığınız kaybetme korkusu 1 kişi benim üç. Yani sizin yaşadığınız korkunuz en az 3 katını yaşıyorum. Kızımın hastalığıni da sayarsak (kanser atlattı) ben kaybetme korkusunu çok yükseklerde yaşıyorum.

3 çocuğum var. Kızım 10 yaşında hiç markete, fırına gitmedi. Maksimum sitenin bahçesine iner. Onda da camdan kontrol ederim. Binada başka bir komşum kızını fırına, markete yolluyor. Aynı yastalar. Market 5-6 bina var.

İkizlerim 7 oldular onlar sitenin bahçesine bile inmiyor tek başlarına.

Bunun çocuk sayısından ailenin yetiştirme tarzı ile ilgili. Sizin tek çocuğa verdiğiniz sevgiyi biz 3 e bölüp aralarında paylaştırmıyorum. Sizin tek çocuğa verdiniz sevgiyi hepsine tek tek vermeye çalışıyorum.

Sizin yaşadığınız kaybetme korkusu 1 kişi benim üç. Yani sizin yaşadığınız korkunuz en az 3 katını yaşıyorum. Kızımın hastalığıni da sayarsak (kanser atlattı) ben kaybetme korkusunu çok yükseklerde yaşıyorum.
Elbette öyle . Hepsi kıymetlidir gözünüzde. Ben kendi etrafımdan örneklemiştim. Tepki gördüm otobüse tek bindirmiyorsun diye markete ya da. Büyük şehirde 13 yaşındaki çocuğu otobüse tek bindirmem. Bindirene de karışmam demek istedim. Sevgiler🌸

Biz 3 kardeşiz en küçüğü benim.
Ailemiz hiç evlat ayırmadı bize en azından bunu hissettirmedi.
Her ortamda ayrı ayrı bizi överler. Bence ilk-son çocuk diye bir ayrım yok.
Ama şöyle bir durum var bir ailede her şeye koşan, kendini feda eden bir kardeş kurban olur.
Hiçbir şeye karışmayan gamsız evlat el üstünde tutulur.
Her aile için geçerli değil bu durum tabii ki.

Elbette öyle . Hepsi kıymetlidir gözünüzde. Ben kendi etrafımdan örneklemiştim. Tepki gördüm otobüse tek bindirmiyorsun diye markete ya da. Büyük şehirde 13 yaşındaki çocuğu otobüse tek bindirmem. Bindirene de karışmam demek istedim. Sevgiler🌸

Büyük şehirde otobüse binmek için küçük bir yaş bencede. Benim çevremde var böyle insanlar. Ama bu onların kaybetme korkusu olmadığı anlamına gelmiyor. Ya imkanlar buna el veriyor yada bunun için onun daha sağlıklı olduğunu düşünüyor. Bunu yapma nedenleri çocuklarını sevmemek yada kaybetmekten korkmamak değil. ❤️

Büyük şehirde otobüse binmek için küçük bir yaş bencede. Benim çevremde var böyle insanlar. Ama bu onların kaybetme korkusu olmadığı anlamına gelmiyor. Ya imkanlar buna el veriyor yada bunun için onun daha sağlıklı olduğunu düşünüyor. Bunu yapma nedenleri çocuklarını sevmemek yada kaybetmekten korkmamak değil. ❤️
Haklısınız . Çocuğunuza şifa diliyorum🙏

Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum
Bende bu yüzden ikinci çocukta tedirginim. Sanki haksızlık yapıcakmışım gibi. Yinede yapmayız ya her evlat candır. Konu sahibi annenizle bu konuyu konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin.

Bende bu yüzden ikinci çocukta tedirginim. Sanki haksızlık yapıcakmışım gibi. Yinede yapmayız ya her evlat candır. Konu sahibi annenizle bu konuyu konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin.
Ben iki çocuklu, benimle çok yakın zamanda doğum yapan arkadaşıma sormuştum, ikisini de gerçekten eşit şekilde sevdiğini söyledi.
Muhtemelen başka çocuğumuz olmadığı ve çok yoğun bi sevgi beslediğimizden bazen böyle düşünüyoruz ama düşününce diğeri de evlat, onu çok da severiz 🥲

nurbenoule nurbenoule konunu şimdi okudum. İnşallah yazdığım seni incitmemiştir. Tek çocuğum olduğu için hislerimi öyle belirttim ama evlat ayrımı yapılmaz, yapılmamalı. Anneni bir kenara çekip açık açık konuş bence. Ben senin kızın değil miyim, beni neden böyle üzüyorsun, ablam evlat da ben değil miyim diye sor.

Konuyu okuyunca görümcem in küçük kızı açtı sandım profilde ayrıntıya baktım farkli sehir ve yaş ama yakın yaş aynı şikayetlerde bulunuyor oda
Uzaktan bir göz olarak bakınca ayrım yapmıyor görümcem
Kendinizde söylemişsiniz uyumsuz ve sinirliyim diye aşırı tepkileriniz varsa ondan dert yanıyordur ayrım yaptığı için değildir diye düşünüyorum

Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum

Canım ya olur mu öyle şey 🤣🤣 oda senin oda senin. Biri önce biri sonra doğdu diye niye az yada çok sevilsin.

İkinci hamilelik haberinde ikiz olduğunu öğrenince " kızım çok üzülecek iki kardeşle ne yapacak" diye ağlamıştım. 🤣🤣

Sanırım sendin birisi aynı filmi ikinci kez izlemek gibi demiş hayır bebeğim devam filmi gibi düşün 🤣

İlk olması önemli değil kedi. O da doğurduğun ilk ikinci çocuğun olacak neticede. Farklı ilkleri de onunla yaşayacaksın.
Benim de tek çocuğum var ama bir çocuğum daha olsa eminim en az ilk çocuğum kadar çok severdim.
Bende 2 çocuk var birinin bazı huylarını daha çok seviyorum birinin bazı 😅
Kızım çok merhametli,şefkat dolu
Oğlum aşırı anneci,sakin uysal,beyfendi
Aynı zamanda kızım çok yorucu( çok konuşuyor,çok hareketli,itirazı çok seviyor)
Oğlum aşırı inat ve hırslı hayır dediği şeyde geri döndürmek çok zor.
Ama ben kızımın olumsuz tarafını “Özgür ruhlu” olması ile adlandırıyorum
Oğlumun “ne istediğini bilen” olarak adlandırıyorum kafam rahatlıyor 😂😂😂
İkisini de çok seviyorum ama farklı şekillerde farklı özelliklerle ❤️

Sizce ablami söylesem burda hatta mi etmiş olur muyum ?
oklar yine sana dönüp acısı senden çıkarılabilir
senin kendini savunman ve dişli olman lazım araya başkalarını sokman yerine
kim olduğunu sen belirle onlar değil
ama üzüldüm hak etmediğin şeyler :(

İkinci hamilelik haberinde ikiz olduğunu öğrenince " kızım çok üzülecek iki kardeşle ne yapacak" diye ağlamıştım. 🤣🤣
Bak başta sen de öyle düşünmüşsün :)
Muhtemelen şu an ilk ve tek çocuğum olduğu için böyle düşündüm ama yine örnek vermek gerekirse beşiğidir arabasıdır hep onun için aldık, ikinci olursa hiç almayacağız bunları, eskileri kullanacak. O yüzden ilk çocuktaki heyecanın daha farklı olduğunu düşünüyorum. İkincisi sevilmez demiyorum tabii ki.

Back
X