- 6 Şubat 2013
- 18.040
- 40.754
Ölçüler bire bir tutar demi nevosum denedin mi senMalzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 kahve fincanı nohut
3 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı kuru fasulye
10 su bardağı su
1 kahve fincanı küp doğranmış kayısı
1 kahve fincanı doğranmış kuru incir
Süsleme için:
1 kahve fincanı kuru üzüm
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri
Hazırlanışı:
Fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.
Kuru fasulye,nohut ve buğdayı yıkayıp bir tencereye alın üzerine suyu ekleyin (düdüklü tencere varsa daha iyi olur ,20 dakika pişirdikten sonra kapağı açılıp öyle pişirilir)buğday iyice açılıp ,nohut fasulye pişince şekeri ilave edin..Kaynayınca hazırladığınız meyveleri üzerine ekleyin ve 10 dakika kaynatıp kapatın..
Servis kaselerine alıp üzerini istediğiniz gibi süsleyin..
13 yıldır yapıyorum canımÖlçüler bire bir tutar demi nevosum denedin mi senilk defa yapacam beceriksiz demesinler
13 yıldır yapıyorum canım
Genelde bu ölçüyle yaparım tabi bu azaltılmış ölçüBen 1 su bardağı nohut,1 su bardağı fasulye ,5 su bardağı buğday ile yapıyorum
Ondan çok çıkıyor canımNe kadar cikiyor onda
Tarçını ben içine koymuyorum genelde isteyen istediği kadar üzerine döküyor..Tarcin sevmiyoruz
ev de kendi kurttugum incirim var , kara uzum var , ceviz var , az bisey kayisi cekirdegi var , bahcemizden narda var . Yarin bir bugdayla kuru kayisi fasulye aldim mi tamam dir insallah. Cumartesiye yaparim .
Tarçını ben içine koymuyorum genelde isteyen istediği kadar üzerine döküyor..
İnciri indirmeye yakın koyarsın şekeri ekledikten sonra
Kara üzüm koyma aşuren koyu renk olur
Kayısı çekirdeğide kabukla sakın koyma oda karartır ve iyi olmaz.Kabuklarını soyKabuklarını soymak için ya kaynat yada 3-4 saat önce ıslat
Ohh nar süper olur afiyet olsun..
Tamam sen sor bende anneme sorarımBildm tamam nevosum yaparken seni rahatsiz ederim
Tamam sen sor bende anneme sorarım
Ay ndoru sen bir yimirta kirmasini bile beceremiyordun dimi
Bir daha sana tarif yok başkasına git
Hadi yalancıYa ama hepsini pinko didi baksana uyelik iptali yaptrdi hatta
Hadi yalancıPinkom öyle şeyler söylemez Ben sana küstüm haberin olsun
Atla o zaman küsüm çünküSen bana kusersen mutfak tezgahindan atlarim intihar ederim!
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 kahve fincanı nohut
3 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı kuru fasulye
10 su bardağı su
1 kahve fincanı küp doğranmış kayısı
1 kahve fincanı doğranmış kuru incir
Süsleme için:
1 kahve fincanı kuru üzüm
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri
Hazırlanışı:
Fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.
Kuru fasulye,nohut ve buğdayı yıkayıp bir tencereye alın üzerine suyu ekleyin (düdüklü tencere varsa daha iyi olur ,20 dakika pişirdikten sonra kapağı açılıp öyle pişirilir)buğday iyice açılıp ,nohut fasulye pişince şekeri ilave edin..Kaynayınca hazırladığınız meyveleri üzerine ekleyin ve 10 dakika kaynatıp kapatın..
Servis kaselerine alıp üzerini istediğiniz gibi süsleyin..
Denemeden öğrenemiyeceksinizAyy hiç yapmadım. Aslında aşureyi çok güzel yapan bir kişi tanıdım bugüne dek.
Onunkinden başkasını kaşık kaşık yiyemedim gitti. Üstünden fındık, fıstık, narları alıyorum sadece
Şimdi bu tarifi görünce denesem mi dedim.
Ama cesaret edemiyorum da beceremez miyim diye.. :)
Her yıl yapmanız ne güzel.
Ellerinize sağlık
Atla o zaman küsüm çünkü
Öyle kolay kolay affetmiyeceğim seni haberin olsunAma daha 21 aylik bebem var yazik degil mi onamalatyalim malatyalim bulunmaz esin