Evimize haciz gelebilir mi?

tatile gelen kızını bile giderayak 20bin lira borçlandırmış.1200 lira ödeyecekmiş görümcem ayda öğretmen maaşıyla kendi mi geçinsin bunu mu ödesin?
bir tuhaf adam ya karşına alınıp konuşulacak bir tip değil.borcunun miktarını bile söylemedi hiç karısına bile taki bıçak kemiğe dayanana kadar.

tatile gelen kızını bile giderayak 20bin lira borçlandırmış.1200 lira ödeyecekmiş görümcem ayda öğretmen maaşıyla kendi mi geçinsin bunu mu ödesin?
bir tuhaf adam ya karşına alınıp konuşulacak bir tip değil.borcunun miktarını bile söylemedi hiç karısına bile taki bıçak kemiğe dayanana kadar.

Malasef batağa düşen yanındakileride düşürüyor o batağa. Eminim ki oda bilmiyordur ne kadar borcu olduğunu. Ticaretle mi uğraşıyordu kayınpederiniz?

canım eşyaların kendinize ait olduğunu kanıtlamanız gerekir, eşyaların faturalarını haciz esnasında sunarsınız, zapta da bunu geçirtirsiniz, bu istihkak iddiasıdır, bunu zapta borclunun kızı, oğlu, gelini vs. kim varsa haciz işlemi esnasında evde, istihkak iddiasında bulundu, şu şu eşyaların kendisine ait olduğunu söyledi faturaları ibraz etti şeklinde geçer memur, eğer herşeye rağmen enkötü ihtimalle haciz gerçekleştirirlerse, istihkak davası açabilirsiniz? istersen istihkak iddiası olarak bi araştırma yap, daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin..Allah yardımcınız olsun..

Malasef batağa düşen yanındakileride düşürüyor o batağa. Eminim ki oda bilmiyordur ne kadar borcu olduğunu. Ticaretle mi uğraşıyordu kayınpederiniz?

evet canım.bir yandan çok üzülüyorum bir yandan kayınpederime kızıyorum.ailesinin tüm uyarılarına rağmen abuk sabuk işlere kalkışmış.battıkça batmış.zararın neresinden dönsem kardır dememiş.

bir de bize haciz gelmesi saçma geliyor bana.sonuçta biz burada kiracı da olabilirdik.kira kontratı falan yapsak hacizden kurtulabilir miyiz?eşyaları faturalandırma işi biraz karmaşık ve zor geldi bana.

o zaman annene gitmende mantıklı olabilir madem borç çok çok fazla bi dertten kurtulsan diğeri çıkcak eşin gelene kadar annenlerle kalırsın eşin gelince kendi düzeninizi kurarsınız yeniden kalan hiç bir şeyi düşünmezsin o ev için uğraşırsan bu kadar fazlaysa borç her seferinde başka bi şeyle uğraşmak zorunda kalırsın annende olursan hiç değilse kafan daha rahat olur.

ya siz birlikte yaşamıyorsanız, o eve icra gelmez ki, haciz sadece tebligatın alındığı adrese yada avukatın borçlunun oturduğunu iddia ettiği yere gider, ben birlikte oturuyorsunuz sandım..muhtarın orada sizin oturduğunuzu , kayınpederinizin orada oturmadığını beyan etmesi bile yeterli olacaktır bence,sonuçta o hanede kimlerin yaşadığı ikametgahta belli..haciz memuru gelirse eğer bunları söyleyin ona..ama zannetmem geleceğini..

ancak evin kendini haczedebilirler..içindeki eşyaları demiyorum ama..ev kayınpederinin olduğu için üzerine şerh koyabilirler..

Son düzenleme:
ya siz birlikte yaşamıyorsanız, o eve icra gelmez ki, haciz sadece tebligatın alındığı adrese yada avukatın borçlunun oturduğunu iddia ettiği yere gider, ben birlikte oturuyorsunuz sandım..muhtarın orada sizin oturduğunuzu , kayınpederinizin orada oturmadığını beyan etmesi bile yeterli olacaktır bence,sonuçta o hanede kimlerin yaşadığı ikametgahta belli..haciz memuru gelirse eğer bunları söyleyin ona..ama zannetmem geleceğini..

hayır birlikte oturmuyoruz canım.

bazı arkadaşlar gelir demiş ama.gerçi biz ikametgahı buraya aldırmadık.hala bekar gibi ailelerimizin evlerinde görünüyoruz.bu evde kim görünüyor bilmiyorum.iyi aklıma getirdin önce ikametgahı buraya aldıralım.hatta burada kiracı görünüyor ise hiç dokunmayalım.k.peder görünüyorsa değiştirelim.

canım avukatlar bunları araştırırlar onların görevi bu haliyle, muhtar ile görüşüp gelir onlar, muhtar evet gelini oturuyor derse ne olcak, ayrıca ikametgah adresini nüfusa bildirmemekte suç, bunun para cezası var hemde yüklü, mahkemede yargılanıyorsunuz ona göre, bence hiç başınızı belaya sokmayın, ayrıca daha detaylı bilgi almak için bir avukata da danışabilirsiniz, işinizi sağlama alın, haklıyken, haksız duruma düşmeyin, haciz esnasında komşulara bile soruyorlar, burda kim oturuyor biliyor musunuz diye ve beyanı zapta geçiyorlar..çok önemli..

Evin içindeki eşyaların sizin olduğunu kanıtlarsanız eşyaları kurtarırsınız. Ama malesef ev için yapacak bir şeyiniz yok. Ev haczedilirse ve satılırsa sizede o evden çıkmak düşer. Allah korusun diyelim.

Evde kayınpederiniz oturmuyorsa size bişey olmaz .
Ama bunun için yinede ...
1)O adresin nüfusa dayalı adres kayıt sisteminde kayınpederinizin adresi plarak gözüküp gözükmediğine bakın öyle ise düzelttirin
2) kendi ikametgahınızı bu adrese aldırabilirsiniz
3) Kayınpederiniz adına bu adrese gelen resmi evrak olursa almayın . onun gerçek adresine yönlendirin
4) Muhtar yada komşularınız o evde yanlızca sizin oturduğunuzu biliyor ve beyan ederlerse sorun olmaz merak etmeyin
Ama ev kayınpederinizin borçlarından dolayı satılabilir
..

bir de arkadaşlar tebligat elden mi verilir,yoksa posta kutusuna mı koyarlar.

bu benim için çok önemli çünkü komşularım çok meraklı,kredi kartı ekstrelerimi bile yırtıp incelerler ne kadar borcu gelmiş diye.alıp atabilirler yani çok tuhaflar.

bu benim için çok önemli çünkü komşularım çok meraklı,kredi kartı ekstrelerimi bile yırtıp incelerler ne kadar borcu gelmiş diye.alıp atabilirler yani çok tuhaflar.
Yok canım posta kutusuna falan koymazlar :)) imza karşılığı vermeleri gerekir.evde kimse olmazsa muhtara bırakırlar.kapıyada not yazarlar muhtarlıkta evrakınız var alın diye..

Postacı imza karşılığı teslim alıyor. Evde kimse yoksa kapıya haber kağıdı bırakıyor. muhtarlığa teslim ediyor. ancak haber kağıdında .... icra dairesinden gibi evrakı belirtiyor.

Postacı imza karşılığı teslim alıyor. Evde kimse yoksa kapıya haber kağıdı bırakıyor. muhtarlığa teslim ediyor. ancak haber kağıdında .... icra dairesinden gibi evrakı belirtiyor.

bebeğim olduğu için hep evdeyim zaten sorun yok o halde.komşularım akıllara zarar çünkü :41:

Back
X