Evimize haciz gelebilir mi?

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
arkadaşlar benim kayıpederin bir hayli borcu var.kaç yıldır sallıyor alacaklıları ama artık kaçacak deliği kalmadı.evlerine haciz gelecekmiş.eşyalar gitmesin diye bugün taşınıyorlar.

benim sorum şu benim oturduğum ev kayınbabamın üstüne.eşyaları biz kendimiz aldık.bu durumda bizim eve de haciz gelebilir mi?ne yapılmalı,lütfen akıl verin.

Gelebilir tabiki,tek çare evi kendi üzerinize almanız.

cnm bende seninkine benzer bi durumdayım..oturduğum ev kayınpederin üstüne..onunda bi hayli borcu var..kac kere bize icra memeurları geldi cünkü o başka yerde oturduğu halde ikametgahı bizim ev gözüküyo..ee ev de onun zaten..biz evlenince kaynannamgil başka yere taşındı,bize kendi evlerini verdiler..kendileride başka yerde oturuyolar...ama ikametgahlarını bi türlü burdan almadılar...tapuyuda ben kac defa dememe ragmen üsütümüze vermediler..e hal böyle olunca bize geliyo gelen..ne kadar sinir bi durum anlatamam...dediğim gibi kac defa icra memeurları geldi,ama biz benim kayınpederin burda oturmadığını söyledik vede evinin adresini verdik..oraya yolladık...bize bişey olmadı yani..ama genede ben tedirginim..allahtan adam ödüyo borclarınıda artık gelen giden yok!!!

merhaba birebir kendim için olmasada daha önce bu gibi konularla çok uğraşmak durumunda kaldığım için biliyorum üzülerek söylüyorum ki sizin eve de gelecektir. iki çözüm var; 1-şimdiye kadar (ki sizin haberiniz olmadan bile olabiliyor) sizin eve haciz konmadıysa evi kendi üstünüze almanız. 2- başka bir yere taşınmanız.aksi halde eşyalarınıza haciz konabilir. umarım bir an önce halledebiliriniz.

ama haciz gelmeden önce bir tebligat bilmem ne geliyor değil mi?bir de kayınperin ikametgahı bu ev değil ama burada onun üzerine.

evin üzerinde haciz olup olmadığını öğrenebilir miyiz ya da nereden öğreniriz

Borçu olan kişinin mal varlığı gözüküyorsa evi bile alabilirler.
Tek çare taşınmak ya da evi üstünüze yapmak çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun
:

Son düzenleme:
evin üzerinde haciz olup olmadığını öğrenebilir miyiz ya da nereden öğreniriz

Tapudan öğrenebilirsiniz. (yanlış bilmiyorsam uyap sisteminden görülebliyor. tam emin değilim. bir ara e devlet şifresi muhabbeti vardı. postaneden 1,00 tl karşılığında şifre alınabiliyordu. o şifre ile devletle ilgili her işlem için bilgi veriliyordu. yani şöyle ki kişi adına açılmış davaları vb. görülebiliyor. sistemi bir inceleyeceğim. size bu konuda bilgi veririm.)

Normal hacizlerde adrese ilk önce tebligat geliyor. tebligatta 10 gün içinde ödeyin yada itiraz edin der. 10 günün sonunda haciz işlemi yapılır. eğer ihtiyati hacizle geliyorlarsa yani borçlu malları kaçırabilir diyerek gelirlerse tebligat gelmez.
ilk önce eve gelen tebligatları almayın. muhtarlığa bırakacaklardır. tebligatları sizler teslim alırsanız o kişnin o evde oturduğu farzedilir. birde evdeki eşyaların faturası sizin üzerinize ise haciz işlemi yapamıyorlar. yapsalar bile haksız mal kaldırımı yaptıkları için itiraz edebiliyorsunuz. bununda karşı tarafa cezai yaptırımı var.
Bunlar bir çözüm elbet ama heran biri gelecek mi diye kendi kendinizi yersiniz. taşınma durumunuz varsa psikolojinizin bozulmaması için taşının. Çünkü alacaklı taraf sizin bunalmanızı isteyecektir. bunalın ki borcu ödeyin mantığı yani.

Son düzenleme:
taşınmak o kadar zor ki şu an bizimiçin.kış günü,bebeğim var,maddi anlamda zorluğu cabası.ayrıca eşim bir-iki ay sonra yurt dışına gidiyor.ertelesek daha kötü sonuçlar doğurabilir.o yokken hacizle falan nasıl uğraşacağım kucağımda bebekle.

Taşınmazınızın kayıtlı olduğu Tapu Sicil Müdürlüğüne taşınmazın ilgilisi olduğunuzu ortaya koyan belgelerle birlikte müracaat ederek ilgilisi olduğunuzun tesbiti halinde taşınmazınız ile ilgili bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz.

oz_duman ın yazdığı gibi aynen sizin mal kaçırmamamız için habersiz haciz koyabiliyorlar.
hiç bir şekilde yakın zamanda taşınma imkanınız yoksa evdeki eşyaları kendi adınıza faturalandırın.
en azından ev satılana kadar (ki umarım o raddeye kadar gelmeden hallolur) eşyalarınıza haciz konmadan o evde kalmaya devam edersiniz.şu an imkanınız yoksa bu size azda olsa zaman kazandırır.
veya haciz varsa kaç tane var bunu bi öğrenin haczi ilk koyan ilk hak sahibidir.o sattırmadan diğerleri satım hakkı isteyemez haczi ilk koyanla anlaşmaya bakın borcu taksitlendirsin vs ödeme yolları denesin kayınpederiniz 1. haciz kalktıktan sonra 2. için aynı yolu izlersiniz eğer ödeme gücü varsa bu şekilde evi de kurtarmış olursunuz.
Allah yardımcınız olsun...

Durumun zor. Evindeki eşyaları belki alamazlar ama tapu kayınpederin üstüneyse yapacak pek birşey kalmıyor. Haciz koyduranlar evin satışını isteyebilir. Öyle hemen satış olamıyor bildiğim kadarıyla. arkadaşların dediği gibi tapuda haciz yoksa ki olduğunu tahmin ediyorum ya hacizi tanıdık birine koydurun yada tapuyu üstünüze alın. eşiniz yurtdışına çıkmadan çözmelisiniz. çünkü o yokken herşey daha zor olacak. Allah yardımcınız olsun.

tapuya gitmiş görümcem 4-5 ay bizim eve bir şey görünmüyormuş.ama eşimin yutdışına gidip dönmesi bu süreyi aşar ya o gelmeden böyle bir durum olursa.bir depo tutup eşyaları versem bende annemlerde kalsam?depo fiyatlarını bilen var mı?

eşyaları nasıl faturalandıracağız.kimi hediye kimi kaç yıllık.var mı bunun bir yolu?

eşyaları nasıl faturalandıracağız.kimi hediye kimi kaç yıllık.var mı bunun bir yolu?

Şimdi tanıdık felan varsa işiniz kolay. beyaz eşya mobilyacı tanıdıklardan rica edeilirsiniz. bir diğer ihtimalde yakın zamanda tanıdıklarınızdan evlenecek olan varsa aldıkları eşyaların faturalarını size kesmelerini isteyebilirsiniz.

eğer tabuda haciz yoksa hacizi güvenilir bir tanıdığa yaptırın. kendi babanız olabilir. bu tür işler riskli işlerdir. yağmurdan kaçarken doluya tutulmamk lazım. o yüzden güvenilir biri haciz koydurmalı.
Hukukçular bana kızacaklardır belki ama uygulamada çok fazla örneği var bu durumların.

Depo ücretlerini bilmiyorum.bulunduğunuz mevkiiyi bilmiyorum ama ara sokaklarda boş dükkanlar varsa birini aylık olarak tutabilirsiniz. Gerçi dükkan kiralayana kadar küçük bir ev kiralayıp ordada kalabilirsiniz ne biliyim 2+1 olmazda 1+1 olur.

aynen ya bir şekilde tanıdık vs yoluyla eşyaları faturalandırın yada henüz haciz konmamışsa bi yakınızla senet düzenleyin avukat vasıtasıyla da haczi senet düzenlediğiniz kişi koysun ilk hak sahibi o olacağı içinde bundan sonrakiler bişi yapamaz evin satılmasından kurtulmuş olursunuz.

ev satılsa bile dolaylı olarak parası size gelecektir.

şimdi eşim yurtdışından geldikten sonra kazanacağı parayı peşinat yapıp üstüne kredi çekip ev sahibi olmak istiyorduk.eşim memur lojmana çıkma imkanımız var ama birilerini çıkartarak ya da kiraya çıksak çok masraflı olacak taşınma masrafı,evin düzenlenmesi,kirası.ayrıca kiraya ve lojmana çıkıp yıllarca o evde oturmak istemiyorum.bir ev alıp gönül rahatlığı ile oturmak istiyorum ama eşimin gidip gelmesi lazım onun için en az 6 aya ihtiyaç var.öyle bir dönüm noktasındayız ki şu an bu eve şöyle kesin 1 yıl kadar bir şey olmayacağını bilsem içim rahat olacak.
depo fiyatlarına baktım cüzi tutarlar.eşim olmayacağı için annemgil bana yakın yazın babam da köye gider ben ve bebeğim annemle kalırız diyorum.
bu durumda ne yapmam mantıklı olur ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…