• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz İşgal Ediliyor

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.308
48.409
798
Merhaba arkadaşlar benim derdim şu, seneler sonra çok şükür ev sahibi olduk, Allah isteyen herkese nasip etsin.

Evde ev sahibinin oğlu oturuyordu, çıkmadı. Pandemiden dolayı sıkboğaz etmedik. Normalleşme başlasın çıkıcam, zaten ev bol dedi. Sonra virüs var ev baktırmıyor kimse dedi. Sonra 1 hafta içinde çıkıyorum dedi. En son ayın 15 inde çıkıyorum demişti, eşim bugün aradı ev yok diyor şimdi de 🤦 Yine bizim buralardan ev bakıyormuş ki burada her çeşit kiralık ev çok. Yani böyle birşey mümkün değil. Biz şuan hala kira ödüyoruz ve kredi taksit zamanı geldi. Bizim hesabımıza göre gelir giderimiz uç uca, yani fazladan kira ödemeyi düşünmüyorduk. Anladığım kadarıyla evden olabildiğince geç çıkıp kiradan kar edecek. Ama onun kar ettiği kira bizim cebimizden çıkıyor. Bu arada durumları bizden iyi, babasının malı mülkü var.

Bu durumda ne yapabiliriz? Ev önceden onun üzerine değildi, kira sözleşmesi falan da yok. İnternetten araştırdım ama hep kira sözleşmesi neyse o kadar kalabilir diyor. Fakat bu insan kiracı değil.

Yeni ev sahibinin hakları borçlar kanununda belirtilmiştir. Tahliye zorlu bir süreç. Bir avukata danışmanız iyi olur.

Adam noter falan saçmalıyor. Sanki kiracı gibi hakkı varmış gibi davranıyor benim merak ettiğim bu konuda direkt çıkarma hakkımız var mı

Babasını uyarın derdinizi anlatın güzelce olmadı polis ile avukat ile gidin evinizden çıkarıp yerleşin.Kaç kez uyarmışşınız sizde kira ödüyorsunuz sonuçta.İyilikten anlayıştan maraz doğuyor işte
Ya resmen dediğiniz gibi oldu iyilik yaptık rezillik yaşıyoruz. 1 hafta dediğinden beri evde koliler hazır bekliyoruz. Babasını aradık geri dönüş bekliyoruz.

Açık açık söyleyin. Bizi oyaladığınız her gün kira işliyor. Kiramı ödeyin ozaman diyin.
Kira verecek biri değil gevşeğin teki. Zaten anası babası buna kızıp satmış evi. Hep hazır bekliyor dedi.

Adam noter falan saçmalıyor. Sanki kiracı gibi hakkı varmış gibi davranıyor benim merak ettiğim bu konuda direkt çıkarma hakkımız var mı
Maalesef öyle bir hakkınız yok. O yüzden avukata danışmanız iyi olur dedim. Hukuki süreç de uzun sürüyor. Müdahalenin meni ya da taşınmazın teslimi için ifa davası açacaksınız büyük ihtimalle. Umarım bunlara gerek kalmaz bir an önce kendisi tahliye eder.

Maalesef öyle bir hakkınız yok. O yüzden avukata danışmanız iyi olur dedim. Hukuki süreç de uzun sürüyor. Müdahalenin meni ya da taşınmazın teslimi için ifa davası açacaksınız büyük ihtimalle. Umarım bunlara gerek kalmaz bir an önce kendisi tahliye eder.
Off ya...

Back